22. srpen - co se stalo a kdo slaví narozeniny...

23.08.2010 14:50

Kuba>

Obrázek “https://imagebox.cz.osobnosti.cz/foto/stepan-benoni/N275603-39434.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Nejen náš web včera oslavil narozeniny. Oslava čekala i na známé osobnosti, včera oslavil své 25. narozeniny fotbalista Jan Holenda. O rok starší je profesionální hráč minigolfu Miroslav Komeda, který včera oslavil 26. narozeniny. Slavil také herec Roman Šťabrňák, který oslavil své 27. narozeniny, Roman hraje v divadle a znát ho můžeme také z filmu Panic je na nic, kde si zahrál Dušína. To jsou jen tři vybraní, kteří včera oslavili narozeniny. Dnes mají narozeniny pro nás více významné osobnosti.

Například své 26. narozeniny dnes slaví herec Štěpán Benoni (na fotce), kterého můžeme znát i z Ulice, kde hrál Štěpána Stránského. Další kdo dnes slaví narozeniny je například herečka Libuše Švornová, ta si v Ulici zahrála v první sezóně paní Popelkovou. 12. narozeniny dnes slaví také herečka Nikola Říhová, kterou si diváci můžou pamatovat z filmu Jak se krotí krokodýli, ale především ze seriálu Ulice, kde hraje Pepinu Nekonečnou.

Včera také určitě vzpomínali příbuzní skvělého herce Miloše Kopeckého, ten by totiž včera oslavil 88. narozeniny, bohužel herec zemřel již v roku 1996. Podíváme se také trochu do historie, 22. srpna roku 1785 Josef II. zrušil v Uhersku nevolnictví. Připomeneme si také dvě úmrtí. 22.8. roku 1891 zemřel český básník a novinář Jan Neruda. A před sedmi lety roku 2003 zemřel 22.8. český režisér Jindřich Polák, kterého možná podle jména všichni neznají, ale když se řekne Pan Tau, tak už každý určitě ví. Jindřich Polák natočil všechny filmy či seriály s Panem Tau. A to je z dalšího narozeninového speciálu vše.

Zpět