Archiv článků... duben 2014

13.12.2014 12:55

Videa na videoportále voyo.cz jsou více přehledná

https://static.etrend.sk/uploads/tx_media/2011/08/29/voyo_logo.png

Pokud využíváte videoportál voyo ke sledování filmů a především seriálů jako je Ulice, tak jste v posledních dnech určitě zaznamenali menší úpravy. Do teď se postupně všechna videa přidávala postupně do jedné stránky. Pokud jste si tedy chtěli přehrát starší díl Ulice, tak jste museli dlouze vvyhledávat určitý díl. Nyní už jsou videa lépe řazená.

A nejvíce se to využije právě u Ulice, která ze všech seriálů má nejvíce dílů. Pokud jste si chtěli pustit první díl, tak jste si ho museli najít přes vyhledávač nebo složitě listovat na jedné stránce. Nyní je to přehlednější. Pokud si najedete na záložku Ulice, tak se vám objeví šest nejnovějších dílů, včetně těch, které ještě nebyly v televizi (vždy dva nejnovější díly). Pod nejnovějšími díly najdete ještě vždy dvacet posledních dílů, u kterých je i napsán i datum vysílání v tv.

Pokud si chcete pustit starší díl, tak si jednoduchým způsobem navolíte v liště v jakém pásmu se tento díl nachází. Vše je rozdělené do dvou podkategorií. Hlavní podkategorie obsahuje 300 dílů, po najetí určité "třistovky" se vám rozloží další podkategorie, kde najdete díly řazené po dvaceti, vy už si pak vyberete, kterou skupinu přesně chcete. Po té se vám rozbrazí jen určitých dvacet dílů. U novějích dílů se pak vždy objevují už i data vysílání. Věříme, že tato změna potěšila věrné fanoušky Ulice.

Nemáte-li voyo a chcete sledovat Ulici na internetu, tak je zde pro vás Nova Plus, která nabízí vždy posledních pět dílů Ulice zdarma.


Nová úprava videoportálu voyo.cz

Admin Kuba / 27.4. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Šárka Ullrichová kandiduje do evropského parlamentu

Pokud to dobře dopadne, tak bude mít Ulice velký politický úspěch. Herečka Šárka Ullrichová se totiž dala na politiku, vstoupila do strany Občanská konzervativní strana (OKS) a má vysoké cíle. První cíl jsou volby do evropského parlamentu, které nás čekají už v květnu a Šárka Ullrichová za stranu OKS do nich kandiduje. Mimochodem, Šárka by nebyla první herečkou z Ulice v politice. Nedávno se Milan Kňažko chtěl dokonce stát slovenským prezidentem.

Seriálová Zuzana Hrubá vstoupila do strany teprve nedávno, ale už jí čekají důležité volby, z nich má samozřejmě obavy, ale jak sama říká, tak si věří. "Ano, mám obavy, ale věříme si.  Musíme lidem dobře vysvětlit, o co nám jde. O.K. strana je dlouhodobý projekt a pravicová strana v dnešní době na politickém trhu opravdu chybí," prozrazuje herečka Šárka Ullrichová.

My samozřejmě Šárce držíme palce, aby vše vyšlo podle plánů. Chcete-li se dozvědět něco více o Šárce Ullrichové a její kandidatuře do evropského parlamentu, tak si můžete přečíst rozhovor, který poskytla Parlamentním listům. Rozhovor najdete zde.

Admin Kuba / 24.4. 2014 /
foto: OK strana


Rovnou tři nové postavy v jednom díle Ulice

Na našem webu jsme vás již informovali o tom, že do Ulice přicházejí dvě nové postavy, jedním z nich je farář Ryba v podání Aleše Hámy, druhou novou postavou je Lukáš Borovička v podání Petra Floriána, toho jsme si více připomněli zde. Ale to není vše, do Ulice přichází ještě jedna nová postava, a to imagemaker Vít Jasný v podání Andreje Poláka.

A co spojuje všechny tyto tři nové postavy? Všichni do Ulice nastoupí už v dnešním, tedy v úterním díle. Zatímto farář Ryba s Vítem Jasným se nám představí více, Lukáš se v dnešním díle mihne jen na pár sekund na konci celého dílu, kdy bude bránit Moniku. Více se s ním pak seznámíme v dalších dílech. Jak už od nás víte, tak Lukáš bude novým nápadníkem Moniky.

Faráře Rybu pak povolala Milada na Lumíra, bude od něj chtít, aby je oddal a na všem se s ním tedy bude chtít domluvit. Také Vít Jasný se bude točit kolem Lumíra. Toho zase na Lumíra povolal Miller, jako poradce, který Lumírovi bude radit v tom, jak se má správně chovat. Určitě si tedy dnešní díl nenechte ujít.

Admin Kuba / 22.4. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Také na velikonoční pondělí se těšte na Ulici

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images//750x750/Apr2014/1640744.jpg?d7d2

Dnes je sváteční den, proto všechny televize změnily program a vysílají především pohádky a filmy. Ovšem Ulice žádnou změnou neprochází, je známá tím, že se vysílá prakticky pořád, tedy i na velikonoční pondělí. Velikonoce jsme mohli s hrdiny z Ulice oslavit už osmkrát, dnes to tedy bude podeváté. Velikonoce totiž s nimi slavíme každou sezónu a nyní máme devátou sezónu.

Co nás tedy čeká v tom dnešním velikonoečním díle? Rozhodně bude veselo, a to především díky Lumírovi a Hložánkovi. Zatímco Miládka doma chystá velkou hostinu, protože v rámci volební kampaně se bude u Lumíra doma fotografovat rodinný, pohodový život, tak se mezitím Lumír s Hložánkem pěkně opijí. Miládka připravená v kroji na focení bude velmi překvapená, když jí opilý Hložánek zničí velikonočního beránka. Určitě se tedy máme na co těšit, Velikonoce se budou slavit i v Coolně, kde to pěkně schytají kluci od Terezy.

Tak se určitě dívejte, Ulice začíná jako vždy o půl sedmé večer, hned před Televizními novinami. A s námi si můžete připomenout i osm předchozích Velikonoc v Ulici. Připomeňte si tak, jak v Ulici probíhal velký fotbalový zápas nebo jak se Nyklová vydala hledat milenku jejího Stárka. Velký velikonoční speciál najdete zde.

Admin Kuba / 21.4. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Nový sympaťák Ulice - Lukáš Borovička

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images//750x750/Apr2014/1640313.jpg?32bc

Monika to ve vztahu nikdy neměla moc jednoduché, od Tomáše Savku, přes Viktora Vernera až po Bena Vojtíška, včetně Máry. Žádný vztah nedopadl dobře a na Moniku se nikdy neusmálo štěstí. Má snad naději teď? Je to možné, do Ulice nastupuje nová postava, jménem Lukáš Borovička a bude usilovat o Moniku.

Zdá se, že Ulice mezi sebou přivítá nového sympaťáka a velmi kladnou postavu. Už příchod Lukáše bude velmi zajímavý, ukáže se totiž jako pravý gentleman, když bude chránit pro něj dosud neznámou Moniku. Ovšem to se brzy změní, Lukášovi totiž Monika okamžitě padne do oka a bude se snažit se s ní více seznámit. Lukáš je velký romantik, a tím si určitě před Monikou velmi šplhne, dosud totiž na takové muže moc nenarážela.

My samozřejmě oběma přejeme hodně štěstí, Monika si určitě partnera zaslouží. A vy se máte určitě na co těšit, především dívky, kromě toho, že je Lukáš sympaťák, je i velmi pohledný, a to rozhodně divačky ocení. Na Lukáše se poprvé můžete těšit už v úterý. A Lukáše, tedy jeho představitele Petra Floriána, můžete podpořit už teď na jeho fanouškovských stránkách na facebooku, tak se přidejte.

Admin Kuba / 20.4. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Ulice začala vzdělávat děti na školách, v čem?

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images//600x338/Jul2013/1530617.jpg?f1b0

Ulice opět dokazuje, že je výjimečný seriál. Snad žádný jiný český seriál totiž ještě nepomáhal při výuce na školách, podařilo se to právě až Ulici, která divákům přináší vždy zajímavá témata, o kterých se nejvíce mluví. Příkladem takových témat byl v minulosti i stalking, o kterém se velmi mluvilo a díky Ulici se toto téma dostalo do velkého povědomí běžným lidem. A nebylo to první ani poslední zajímavé téma.

Jedním z nich byla i epilepsie, kterou trpí Franta Hrubý a toto onemocnění u něj vypuklo na podzim roku 2011 a opět díky Ulici se o tomto tématu začalo více mluvit. V roce 2012 se dokonce Ulice přihlásila do mezinárodní prestižní soutěže o novinářskou cenu, kam se hlásí projekty, které pomáhají zvýšit povědomí o epilepsii. Už v té době byla tímto činem Ulice výjimečná.

A teď se opět Ulice tímto tématem dostává do povědomí. Jeden z českých profesorů totiž za spolupráce TV Nova vytvořil půlhodinový dokument, ve kterém je sestřih těch nejdůležitějších scén, které se v roce 2011 točili právě kolem Franty a jeho onemocnění. Tento dokument se pak může využívat při výuce u dětí, převážně ze základních škol.

Podívejte se na dokument o epilepsii v Ulici...

Admin Kuba / 18.4. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Kolik si vydělají hvězdy za účinkování v Ulici?

Deník Aha! dnes přinesl zajímavý článek o výdělcích herců ze seriálu Ulice. Na první pohled to vypadá, že čísla z článku jsou docela jasné, ale není tomu tak. Jedná se pouze o neoficiální čísla, herci jsou smluvně vázání a nikdo nesmí svůj výdělek prozradit. Platí to samořezjmě jak pro samotné herce, tak pro štáb. Částky jsou tak pouze přibližné, ale i přesto se na ně pojďme společně podívat, kdo si kolik přibližně vydělá?

Nejlépe na tom samozřejmě jsou hlavní hvězdy seriálu, jako jsou Hana Maciuchová či Rudolf Hrušinský, oba si podle deníku Aha! přijdou na 13 000 Kč za natáčecí den a natáčecí dny se v měsíci liší, někde jich mají pět, jindy osm. Další hvězda Ulice, Vilma Cibulková si za natáčecí den přijde na částku kolem 11 000 Kč, o dva tisíce méně bere Martin Hofmann a ještě o tisícovku méně Michaela Badinková.

Rozhodně špatně na tom nejsou ani děti, ti si přijdou také na pár tisícovek. Pět tisíc bere např. Matyáš Valenta, na tři až čtyři tisíce si pak přijdou i Anička Valentová, Vláďa Rousek či Sabina Rojková. Zdá se, že na tom tedy nikdo není špatně. Ale opět připomínáme, že tyto čísla přinesl bulvární deník, nejsou pravdivá, ale určitě nejsou daleko od pravdy.

Admin Kuba / 14.4. 2014 /
foto: Archiv TV Nova; vlastní prezentace


Do Ulice nastupuje Aleš Háma i Petr Florián

Ulice se stále rozrůstá o nové postavy, i když většinou se jedná jen o menší role. Za posledních několik týdnů jsme tak mohli kromě kapitána Hermana či majora Kadlece poznat i Marii, která nastoupila do kapely Borise nebo Dášu, novou přítelkyni Hynka a teprve včera jsme se sezánimili s expřítelem Adriany, Patrikem. Ovšem s novými postavami se rozhodně nekončí, v dalších týdnech přijdou další dva nováčci.

Práskla to kreativní producentka Ulice Silvia Klasová na včerejším chatu s fanoušky. Nováčkem bude farář Ryba, kterého si povolá Miládka, aby se jí podařilo přemluvit Lumíra ke svatbě v kostele. Faráře si zahraje moderátor a herec Aleš Háma a vzhledem k tomu, že Aleš Háma je spíše bavič než herec vážných rolí, tak se dá předpokládat, že s farářem Rybou si užijeme dost legrace a když se to vše smíchá s humorem Lumíra, tak nás určitě čekají hodně veselé příběhy.

Druhou novou postavou bude nápadník pro Moniku. Toho si zahraje herec Petr Florián, který v hereckém světě není tolik znám. Ale rozhodně především dámy se mohou těšit na dalšího krasavce v Ulici. Petr je spíše divadelní herec, ale v menších rolích se objevil i v seriálech jako jsou Cesty domů, Vyprávěj, Expozitura, Kriminálka Anděl a další. Máme se tedy na co těšit a Moniku určitě také.

A na jaké další otázky odpovídala fanouškům Ulice její kreativní producentka? Hodně vás zajímala Ivana či Adriana. Za zmínku určitě stojí nové příběhy, v nové, jubilejní, desáté sezóně se můžeme těšit na větší příběh Simony nebo Terezy, ta se vrátí na gympl, ale už ne jako studentka, ale jako učitelka, respektevi praktikantka, která si na gymplu odbude svou praxi. Závěr letošní sezóny by měl být dramatický i veselý, aby se závěr sezóny mohl natočit, tak štáb vyjede i mimo ateliéry. A možná bude závěr sezóny opět svatba. Čeká nás totiž ještě jedna nečekaná svatba a nebude to svatba Evy a Miloše. A v půlce června budeme také u porodu Lenky. Máme se určitě na co těšit, tak sledujte Ulici i nadále.

https://www.divadlopribram.eu/stara-blazkova/wp-content/uploads/untitled.jpg
Petr Florián, který se v Ulici objeví jako nápadník Moniky

Admin Kuba / 12.4. 2014 /
foto: Archiv ČT, Divadlo A. Dvořáka Příbram


Dnes se v Ulici objeví nová postava - Patrik

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/1613959_10152142095464164_4641312326838829896_n.jpg

Už v dnešním díle se objeví nová postava, která zasáhne do života Adriany Peškové, dostihne jí totiž minulost, v podobě expřítele Patrika. Ten se živý jako drogový dealer a právě Patrik přivedl Adriany už před lety k drogám. Teď se vrací, Adriana s ním mluvit nechce, nicméně nakonec s ním skončí v posteli.

Proč se ale vrátil? Chce Adrianu zpět do svého života nebo jí začne vydírat? A co na to Adriana? Nechá se znovu zlákat? To budeme moc sledovat v následujících dílech. Určitě si tedy příchod Patrika do Ulice nenechte ujít a dívejte se na svůj oblíbený seriál i dnes večer, jako vždy v 18:30.

Patrika si zahraje herec Michal Kern, který je znát především z divadla, ale několik menších rolí měl i u filmu (např. Ženy v pokušení) či v seriálech (Letiště, Obchoďák). Pravidelní diváci seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 mohli Michala vidět i v tomto seriálu, zde se objevil teprve včera v malé roli lékaře. Ve dvou dnech se tak Michal objeví ve dvou seriálech TV Nova.


Michal Kern ve včerejším díle Ordinace v růžové zahradě 2

Admin Kuba / 11.4. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Zuzana Vejvodová, proč tak náhle zmizela z Ulice?

https://fbcdn-sphotos-b-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/t1.0-9/1233604_231546317000660_1916912677_n.jpg

Už je to více jak měsíc, co z ničeho nic zmizela z Ulice Libuška Nekonečná, odjela do Francie za nemocnou mámou, ale odjela ze dne na den během víkendu, takže jsme její odjezd nemohli ani vidět. Už je to měsíc, co je Libuška ve Francie. Začali tak spekulace o tom, jestli vůbec Zuzana Vejvodová ještě Ulici točí a jestli za tak rychlým odjezdem Libušky nestojí i něco jiného. Známe odpověď.

Rozhodně se nemusíme ničeho bát. Se Zuzanou Vejvodovou se nic neděje a důvod odjezdu Libušky byl jasně daný ve scénáři. Více už prozrazuje kreativní producentka Ulice: "Zuzce se nic nestalo, je naprosto v pořádku. Chtěli jsme jen ukázat Libora v situaci, kde náhle nemá za svými zády Libušku jako podprou. Takže musí řešit oba syny a poprat se sám se situacemi, které by normálně řešil a konzultoval ss Libuškou - obvzlášť, když se týkají Borise," prozrauje Silvia Klasová z Ulice.

Každý, kdo se tedy bál, tak vůbec nemusí mít strach. O Libušku rozhodně nepřijdeme ani v budoucnu, dokonce se na ní můžeme těšit už velmi brzy. "Určitě vás potěším informací, že Libuška se z Francie už brzy vrátí," dodává kreativní producentka Ulice.

Admin Kuba / 7.4. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Ceny TýTý rozdány, jak dopadla Ulice a její herci

Včera večer se už po 23 rozdávaly zrcátka TýTý, slavnostním večerem opět provázal moderátor Karel Šíp, který si odnesl i dvě ceny, jednu za svůj pořad a jednu jako osobnost televizní zábavy, kde sám zvítězil. Poprvé v historii této ankety nebodovala TV Nova, která si neodnesla ani jedno zrcátko. Jen jedno "poloviční" má s Primou v kategorii osobnost televizní publicistiky, tu vyhrál Josef Klíma, který v loňském roce působil na Nově, ale letos je již na Primě.

Pro Ulici byly nejdůležitější tři kategorie - herec, herečka a seriál roku, v těchto kategorií měla Ulice tři nominované a ve dvou z nich se umístila na krásných druhých místech, což je velký úspěch. Samotná Ulice skončila jako seriál roku hned po Vyprávěj na 2. místě, předběhla tak i Sanitku, Cesty domů či Ordinaci. I když tedy nevyhrála, tak to úspěch je. V posledních pěti letech totiž Ulice byla vždy až na 3. místě, jednou dokonce na 4. místě. Letos se navíc Ulice nedočkala podpory TV Nova, o to větší je to úspěch.

Dařilo se i Rudolfu Hrušinskému, také on skončil ve své kategorii na krásném 2. místě hned po Ivanovi Trojanovi. Předběhl i Jiřího Dvořáka, Miroslava Donutila a Aloise Švehlíka. Rudolf Hrušinský tedy poskočil o jedno místo, ještě před rokem byl totiž na 3. místě. Opět se tedy dá toto umístění považovat za velký úspěch.

Bohužel zcela "pohořela" Hana Maciuchová. Ta za posledních šest let byla čtyřikrát na prvním místě (jednou se dokonce stala absolutní vítězkou), v roce, kdy se v Ulici neobjevovala, skončila na 3. místě a před rokem na 2. místě. Ovšem tento rok jí vůbec nevyšel, dostala se jen do nominací v TOP 5. Na prvním místě skončila Dagmar Havlová, na druhém Veronika Freimanová a na třetím Simona Stašová. Hana Macicuhová byla tedy až čtvrtá nebo pátá společně se Zlatou Adamovskou.

Každý rok se dařit nemůže. Jak jsme ovšem již několikrát zmínili, letos se TV Nova rozhodla, že své pořady a tváře nebude podporovat v upoutávkách ani na internetu, proto je jakékoliv umístění v TOP 5 je přímo skvělé, protože diváci se rozhodovali sami za sebe, nikoliv za podpory televize. Všem vítězům gratulujeme.

Zde se můžete podívat na kompletní výsledky ankety TýTý 2013

Admin Kuba / 6.4. 2014 /
foto: Archiv ČT


Dnes večer se předají ceny TýTý, má Ulice šanci?

https://nd03.jxs.cz/241/840/ba3beea4f1_63420158_o2.jpg?1269891625

Už dnes večer budeme znát vítěze televizní ankety TýTý 2013, kdo si odnese zakřivená zrcátka, bude to Ulice a její herci? Mají vůbec v letošním roce nějakou šanci? Šanci mají vždycky všichni, kdyby ne, tak se vůbec nedostanou mezi pětici nejlepších, ale přeci jen to budou mít všichni letos hodně těžké. Především kvůli tomu, že letos TV Nova své pořady a tváře nijak nepodporovala a těžké to Ulice bude mít i kvůli konkurenci, která je velmi silná.

Např. seriálem roku se může stát opět Vyprávěj, ale často se mluví i o Sanitce, která v loňském roce velmi bodovalo a šanci na vítězství má hodně velkou. To Ulice už od roku 2008 nikdy nevyhrála a dokonce byla vždy na třetím nebo na čtvrtém místě. Jak to bude letos, to se uvidí až dnes večer.

Více šancí mají samozřejmě herci, Rudolf Hrušinský i Hana Maciuchová. Ale oba vyhráli naposledy před dvěma lety, loni jim vítězství uniklo. Rudolf Hrušinský dokonce skončil až na třetím místě. Mají letos šanci? Rudolf Hrušinský má možná letos větší šanci než Hana Maciuchová. Mezi jeho konkurenty chybí loňský vítěz Ondřej Brzobohatý, Alois Švehlík pravděpodobně tolik bodovat nebude, stejně tak i Miroslav Donutil, úspěšný herec, nominovaný je často, ale nikdy nevyhrál, stejně tak i Ivan Trojan. Konkurentem by tak mohl být jen Jiří Dvořák, který je nominován za Sanitku.

Hana Maciuchová to má těžší. Mezi konkurenty má i Veroniku Freimannovou, která již několikrát vyhrála a nově je její konkurentkou i Dagmar Havlová, o které se mluví jako o jasné vítězce. Jak to tedy vše dopadne? To můžete sledovat už dnes večer ve 20 hodin na programu ČT1. Sledovat můžete i náš facebook, kde vám přineseme aktuální informace.

Admin Kuba / 5.4. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Fanouškovké stránky herců na facebooku, jak se jim daří?

Rozhodli jsme se, že uděláme takovou malou tradici v článcích, ve kterých vás budeme informovat o tom, jak se daří hercům z Ulice na facebooku. Tedy respektive na fanouškovských stránkách, které spravuje náš fanclub. Takže jak jsou na tom aktuálně po dalším měsíci herci z Ulice? Pojďme se na to podívat.

  1. místo - Václav Matějovský - 1 330 fanoušků (v únoru 1. místo)
  2. místo - Matyáš Valenta - 663 fanoušků (v únoru 5. místo)
  3. místo - Patricie Solaříková - 582 fanoušků (v únoru 2. místo)
  4. místo - Rudolf Hrušinský - 557 fanoušků (v únoru 3. místo)
  5. místo - Martin Hofmann - 492 fanoušků (v únoru 11. místo)
  6. místo - Aneta Krejčíková - 488 fanoušků (v únoru 6. místo)
  7. místo - Hana Igonda Ševčíková - 472 fanoušků (v únoru 4. místo)
  8. místo - Vanda Hybnerová - 465 fanoušků (v únoru 7. místo)
  9. místo - Jakub Štáfek - 436 fanoušků (v únoru 9. místo)
  10. místo - Hana Maciuchová - 431 fanoušků (v únoru 8. místo)
  11. místo - Kryštof Rímský - 336 fanoušků (v únoru 10. místo)
  12. místo - Ljuba Krbová - 313 fanoušků (v únoru 12. místo)
  13. místo - Zuzana Vejvodová - 269 fanoušků (v únoru 13. místo)
  14. místo - Václav Svoboda - 256 fanoušků (v únoru 14. místo)
  15. místo - Michaela Badinková - 254 fanoušků (v únoru 16. místo)
  16. místo - Anna Fixová - 238 fanoušků (v únoru 15. místo)
  17. místo - Vilma Cibulková - 233 fanoušků (v únoru 17. místo)
  18. místo - Tereza Bebarová - 185 fanoušků (v únoru 18. místo)
  19. místo - Kateřina Janečková - 111 fanoušků (v únoru neměla fb stránky)
  20. místo - Daniel Brown - 98 fanoušků (v únoru 20. místo)

Na vrcholu stáe zůstává Vašek Matějovský, který také během března získal nejvíce nových fanoušků (o skoro 300 fanoušků více). Ovšem "skokanem" je Martin Hofmann, ten v lednu byl na 11. místě s 291 fanoušky, nyní je na pátém místě a má 492 fanoušků. Jsme rádi, že počet fanoušků všem hercům jen roste, tak pokud jste se ještě nepřidali, tak se určitě přidejte.

Admin Kuba / 1.4. 2014 /
foto: vlastní prezentace; Archiv TV Nova; facebook.com

 

Zpět