Archiv článků... červen 2013

01.08.2013 11:54

Jaká bude Ulice na podzim? Oficiálně se to dozvíme 1. srpna

Léto teprve začalo, ale někdo už musí myslet na podzim. A ne jenom myslet, u někoho vládne podzim v plné síle. Např. u tvůrců Ulice, kteří již točí podzimní díly. Také TV Nova se připravuje na podzim a dává dohromady programové plány. Ty oficiálně představí na své tradiční tiskové konferenci, která vždy probíhá na přelomu července a srpna. Letos je tiskovka naplánovaná na 1. srpna 2013.

V tento den se oficiálně dozvíme všechny připravované novinky TV Nova na letošní podzim a samozřejmě jako vždy budou představeny i novinky ve stávajících pořadech a seriálech. Proto se na tuto tiskovou konferenci zaměřujeme i my. Dozvíme se totiž na ní všechny novinky ze seriálu Ulice, a to jak nové postavy, tak hlavní příběhy, které uvidíme v nadcházející sezóně.

Některé novinky už se samozřejmě ví dopředu (jako např. příchod nové posily v podobě Vilmy Cibulkové), něco se dozvíme i během července, ale oficiálně a to nejdůležitější vyjde napovrch právě 1. srpna. Takže nás určitě sledujte celé léto, protože toho budeme mít pro vás připraveno hodně a vždy se od nás vše dozvíte, co se bude v Ulici dít.

Admin Kuba / 29.6. 2013 /
foto: digizone.cz


Léto na Nově se bude točit jen kolem vás

Léto na Nově je již od pondělka v plném proudu. Oficiálně léto začalo už minulý pátek, ale při pohledu z okna to na léto opravdu vůbec nevypadá, snad se ještě krásného počasí dočkáme. A co dělat v takových deštivých dnech? Nejlepší řešení je zavřít se hezky v teplo doma, sednout si na pohovku a vychutnat si léto na Nově, které letos ponese motto "Léto se točí kolem vás."

Co vše nás v létě na Nově jsme vám nastínili už v červnu. Tento týden se na obrazovky TV Nova dostali nové jingly, které se objevují při reklamních přestávkách. Nova je letos pojala opravdu jinak. Všechny jingly jsou velmi pěkné, už na první pohled budí letní atmosféru, a to když se během jingů objeví lidé, kteří se radují z léta při různých letních činostech. Jak vypadají nové letní jingy na Nově se můžete podívat v tomto sestřihu.

Na sestřih filmů, které nás letos v létě na Nově čekají se pak můžete podívat zde. Třeba v ukázce najdete nějaký zajímavý film, který si v létě určitě nebudete muset nechat ujít. A ještě jedna dobrá zpráva, léto na Nově začalo velmi úspěšně. V pondělí se dařilo reprízám Kriminálky Anděl i Comebacku. Ovšem překvapení přišlo včera. Nova spustila svůj nový seriál Doktoři z Počátků a ten překonal všechna očekávání. Sledovanost se vyšplhala na neuvěřitelných 2 276 000 diváků, což je o několik set tisíc diváků více než má Ordinace. Už několik let dokonce žádný jiný nový seriál při svém prvním dílu nedosáhl takových čísel. Více snad měla jen Pojišťovna štěstí v roce 2004, kdy její první díl sledovalo přes 2,9 miliónů diváků. Pokud vás nový seriál z lékařského prostředí zaujal, tak nezapomeňte, že ho sledovat můžete každé úterý a čtvrtek.

Admin Kuba / 26.6. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


Zájem diváků o nejsledovanějším denní seriál Ulice roste, svou osmou sezónu završil rekordem

Seriál Ulice: První den manželství Jardy a Lenky u diváků zabodoval

Nejsledovanější denní seriál Ulice se v pátek před prázdninovou pauzou rozloučil 2,5letým rekordem, kdy jej sledovalo 47,01 % diváků v CS 15-54 u televizních obrazovek. Díly osmé sezony v průběhu jara v průměru zhlédlo 36,22 % diváků ve věku 15-54 let, což je meziroční nárůst o 3,59 procentního bodu. Oproti podzimu si pak polepšily o 4,26 procentního bodu.

Seriál z původní tvorby skupiny Nova Ulice v průběhu osmé sezóny zhlédlo celkem 6 296 tisíc diváků 4+ (reach za minimálně 3 minuty kontinuálního sledování). Ulice bodovala zejména u mladších diváků, když všechny epizody osmé sezony sledovalo bezmála 38 % diváků ve věku 15-24 let u TV, a jen během letošního jara je v té samé cílové skupině v průměru zhlédlo 40,06 % diváků u TV.

V rámci všech dílů osmé sezóny nejsledovanějšího denního seriálu na českých obrazovkách u diváků nejvíce bodovala právě její závěrečná epizoda před prázdninovou pauzou, která zaujala 47,01 % diváků ve věku 15-54 let u televizních obrazovek, tedy nejvíce od 25. 12. 2010.

„Ulice je unikátní denní seriál se silnou základnou fanoušků a vysokou diváckou oblíbeností. Už nyní se těšíme na další příběhy okolo hlavních protagonistů v podzimní sezóně,“ říká Jan Andruško, ředitel skupiny Nova.

S hlavními představiteli Ulice se diváci na obrazovkách TV Nova setkají již brzy, další pokračování oblíbeného seriálu začne se startem podzimní programové sezóny.

Zdroj: ATO – Mediaresearch

Admin Kuba / 24.6. 2013 /
foto: Archiv TV Nova
zdroj: Tisková zpráva TV Nova


Představujeme vám Bc. Patricii Solaříkovou

Pokud si myslíte, že herci myslí jen na svou práci a nic jiného je nezajímá, jsou rádi, že dokončí základní školu a pak nastoupí do seriálů a filmů, tak se pletete. Herci totiž myslí i na zadní vrátka, a tak i přesto, že v seriálu hrají od dětství a mají teda život naplánovaný jen v seriálu, tak přeci jen myslí i na školu. Důkazem toho je mladá herečka Patricie Solaříková, která se herectví věnuje už od dětství a již osm let hraje v Ulici.

Kromě natáčení úspěšné Ulice dostudovala úspěšně střední školu a vrhla se i na vysokou školu. Začala studovat humanitní studia na Metropolitní univerzitě v Praze. Dnes úspěšně zvládla bakalářské státnice a stala se z ní Bc. Patricie Solaříková. Jak sama v jednom rozhovoru prozradila, tak po škole by mohla dělat třeba tiskovou mluvčí nebo diplomata. My ovšem doufám, že jí stále uvidíme v Ulici.

Za celý fanclub Patrici blahopřeji a přeji hodně štěstí v dalším studiu. A na závěr malá zajímavost. Bakalářkou není jen sama Patricie, ale shodou okolností i její seriálová postava Tereza Jordánová, ta zvládla státnice teprve před deseti dny. Náhody se prostě stále dějí.

Admin Kuba / 24.6. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


Osmá sezóna je definitivně za námi, jaká vůbec byla?

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/365x205/Jun2013/1519280.jpg?d41d

Jako kdyby to bylo včera, když bylo 27.8 2012 a po prázdninách na obrazovkách TV Nova odstartovala již osmá sezóna Ulice. Ovšem deset měsíců je za námi a osmá sezóna se s námi definitivně rozloučila. Nyní budeme muset počkat další dva měsíce, než odstartuje deváté sezóna. Ta v letošním roce odstartuje první školní den, tedy 2. září 2013. Ale pojďme se ještě vrátit k té právě ukončené sezóně.

Osmá sezóna nezačala vůbec hezky. Tragickou smrtí zemřela jedna z velice oblíbených postav. Při požáru v Bedřichově dílně bohužel zůstal Hrihorij Lisečko, který tedy v osmé sezóně Ulici opustil a již se nevrátí. To lepší osud mají další postavy, které seriál v osmé sezóně opustili, mezi ně patří např. Markéta či Thea. Obě jen odcestovali a můžou se tedy do děje kdykoliv vrátit. Podobné to bylo i s Vojtou, který ale nezmizel úplně a jednou za čas jsme ho měli vidět alespoň na počítači, kdy s ním jeho přátelé skypovali. Z Ulice také odešel oblíbený hospodský Henry, který se rozhodl vrátit se do Ameriky.

V letošní sezóně jsme také přivítali několik nových postav. Mezi nimi byl např. Admirál, tedy otec Bětky, který se ovšem v Ulici příliš neohřál a často jsme ho neviděli. Výrazné byly návraty, do děje se vrátil Max, který se zamiloval do Zuzany. A především nás čekal návrat Adriany a Kláry, ovšem u nich bylo vyměněno herecké obsazení, takže by se dalo říct, že v Ulici byli obě jako nové postavy. Výrazný prostor dostala také herečka Vanda Hybnerová, která do Ulice nastoupila jako Eva Toužímská, která bojuje o svou dceru Emu. Nových postav bylo daleko více, zapomenout určitě nemůžeme ani na Michala Millera, tedy nového hospodského nebo na Miládku, novou partnerku Lumíra.

A jaké příběhy přinesla osmá sezóna Ulice? Napsat všechny příběhy by vydalo na román, proto si připomeneme jen některé. První polovina sezóny přinesla již zmiňovanou tragickou událost v Ulici, kdy Bedřich přišel o svou dílnu, aby si později založil firmu s Jardou Hejlem. Svůj velký příběh měla i Miriam, která všemi silami pomáhala Jirkovi Hložánkovi, který utekl z domu. Velkou změnou prošla Libuška, která se vrátila z protialkoholní léčebny, našla si novou práci i nového přítele. Vlastimil Pešek znovu navázal kontakt se svou dcerou a vnučkou, ale i díky nim přišel o milovanou Amálku. To druhá polovina sezóny přinesla dvě velké nevěry, jednu nechtěnou a jednu chtěnou. Jarda podvedl Lenku s Markétou, zrušili svatbu, ale později se usmířili a všichni už dobře víme, jak to mezi nimi dopadlo. To Gábina na tom byla jinak, podváděla Hynka s Vaškem, do kterého se zamilovala, ale nedokázala opustit rodinu. Důležitý příběh se odehrával u Liškových, kteří jako pěstouni bojovali o Emu, kterou do své péče chtěla získat její máma. To se zatím nepodařilo. Hodně se toho událo i u dalších známých postav, jako např. u Lumíra, Moniky a Máry a u spoustu dalších.

Taková tedy byla osmá sezóna. Už teď se můžeme těšit na tu novou, která opět přinese spoustu zajímavých příběhů a nové postavy, ta hlavní se jmenuje Ivana Drápalová, kterou bude hrát Vilma Cibulková. Pokud chcete sledovat novinky o nové sezóně, tak určitě navštivte náš speciál o deváté sezóně. Ulice po prázdninách startuje 2. září, těšte se.

Admin Kuba / 22.6. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


Včerejší svatba bodovala, Ulice měla 2,5 letý rekord

Včerejší díl byl celý věnovaný velké "uliční" svatbě, své "ano" si řekli Jarda s Lenkou. Byla to svatba nečekaná a připravená na poslední chvíli, ale i přesto se vše vydařilo a všichni si užili krásnou svatbu. Celý díl byl ve svatebním duchu a není tedy divu, že tento díl je označován za jeden z nejkrásnějších dílů Ulice. Stačí si přečíst příspěvky na facebooku Ulice a zjistíte, že většina včerejší díl jen chválí.

Celé to ještě dokazuje sledovanost. Kromě toho, že Ulice jako vždy byla ve svém čase nejsledovanějším pořadem na českých televizí a opět tak překonala všechny konkurenční zpravodajské relace, tak si připsala 2,5 letý rekord. U diváků ve věku 15-54 let, na kterou cílí TV Nova, měla Ulice včera podíl na sledovanosti 44,58%, což je nejvíce od Štědrého dne v roce 2010.

My tedy samozřejmě Ulici gratulujeme a věříme, že si tak skvělou sledovanost zachová i v nové sezóně. Rozhodně se nezapomeňte dívat i na dnešní poslední díl. A na závěr ještě jedno číslo. Nedařilo se jen Ulici, ale také nám. Včerejší den u nás na webu zaznamenal letošní rekord, kdy náš web měl 596 návštěv, což je tedy letošní rekord a nejvíce od prosince loňského roku. Všem tedy moc děkujeme.

Admin Kuba / 21.6. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


Dnes večer nás čeká jeden z nejkrásnějších dílů Ulice

Osmá sezóna Ulice se blíží do svého finále. Před sebou máme poslední dva díly, pak bude následovat tradiční letní přestávka a s našimi oblíbenými hrdiny z Ulice se opět potkáme až za dva měsíce při deváté sezóně. Ovšem ještě před tím, si naplno můžeme vychutnat poslední dva díly, ty budou věnované svatbě Lenky a Jardy. To nejdůležitější se odehraje právě už v dnešním díle, který si rozhodně nemůžete nechat ujít.

Dnes nás totiž čeká jeden z nejkrásnějších dílů v historii Ulice. Ze všech svateb, které jsme zatím mohli vidět, bude ta dnešní rozhodně nejkrásnější. Vše začne ovšem trochu nepříjemně, Jitka s Miriam se snažili včera zachránit Lenku, aby se moc neopila, až se opili ony dvě nejvíce a zažijí velmi krušné ráno. Naštěstí se vše napraví a všichni se tak budou moc těžiš na krásnou, romantickou svatbu.

Na svatbě samozřejmě nebudou chybět všechny důležité postavy, kromě nevěsty a ženicha to bude i Miriam, Vlastimil, Lumír, Miládka, Liškovi či Olda s Jitkou. Tak se určitě už dnes večer dívejte. A nezapomeňte také na zítřejší, závěrečný díl osmé sezóny. Protože i ten bude rozhodně stát za to.

Admin Kuba / 20.6. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


Thea se už dnes večer rozloučí se svou milovanou Ulicí

Po Štěpánovi či Markétě nás dnes večer čeká další loučení. Postavy v seriálu přicházejí, ale také někdy odcházejí. Jeden odchod bude v podobě oblíbené They, která se rozloučí už v dnešním díle. Poprvé jsme v Ulici mohli Theodoru Nekonečnou vidět v prosinci roku 2008, kdy přijela za svou sestrou Libuškou a jejím synem Boriskem. Později se přidal i zbytek rodiny, rodiče, sestra Pepina či děda Boris. Thea tedy v Ulici byla čtyři a půl roku.

Theodora, která své jméno nemá ráda, proto si zkráceně říká Thea, toho zažila v Ulici už hodně. Hned po jejím příjezdu jí zapřáhli dvojčata Jordánovi, kteří potřebovali Anděla. Thea tedy šla s Terezou a Matějem dělat dětem Mikuláše. Nastoupila na místní gymnázium, byla velmi výstřední, oblékala se zvláštním způsobem, Gábina o ní prohlásila, že je to takový batikovaný mimoň. Ale Thea byla vždy velice sympatická mladá holka a brzy to poznali všichni.

Dvakrát se Thea zamilovala, jednou do Matěje, později do Štěpána. Jenže Matěj dal přednost její sestře Libušce, se Štěpánem to také neměla jednoduché. Přestěhovali se společně do svého bytu, čekali vytoužené dítě, o které ovšem Thea přišla. Rána pro Theu přišla tehdy, když zjistila, že Štěpán se ve Francii vrátil ke své bývalé holce Veronice. Thea to tedy v Ulici nikdy neměla jednoduché. Teď se rozhodla pro nový život.

Čerstvá Bc. Theodora Nekonečná odjíždí na prázdniny do Francie a pak rovnou na stáž do Anglie. Ale nejede domů, svůj domov má totiž tady, v Ulici. Její odjezd bude smutný, neubrání se ani slzám Našla si zde partu skvělých kamarádů, o které ovšem nepřichází. Vrátí se ještě Thea do Ulice? Vrátka má pořád otevřené, když postava nezemře, tak se může kdykoliv vrátit, za pár měsíců či let. Nám určitě bude Thea chybět.

A ještě jedna zajímavost, zahrát si Theu získala v roce 2008 mladá herečka Kristýna Maléřová, ale teď odchází jako Kristýna Podzimková. Ulice jí totiž nepřinesla jen skvělou práci, ale také manžela. Na place se seznámila s šéfautorem (nyní kreativním producentem) Matějem Podzimkem. Netrvalo dlouho a byla svatba. Štěstí jim přeje pořád a my držíme palce, aby vydrželo.

Admin Kuba / 19.6. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


O Ulici nepřijdete ani o prázdninách, na Telce pokračuje

Už tento pátek nás čeká poslední epizoda seriálu Ulice. Osmá sezóna se definitivně uzavře a budeme muset čekat dva měsíce, než se znovu na obrazovkách TV Nova rozjede nová, již devátá sezóna. Ale pokud jste velcí fanoušci Ulice, tak přeci jen letos poprvé nás čeká jedna taková malá útěcha. Také o prázdninách se totiž bude vysílat Ulice na Telce, kde se vysílá Ulice od samého začátku, tedy od první sezóny.

Stejně jako v současné době, tak se bude Ulice na Telce vysílat v pravidelných časech, "premiérový" díl krátce před 18 hodinou, jeho repríza ještě večer stejného dne po 22 hodině a následně druhý den ráno kolem půl osmé další repíza. Vybrat si tak můžete rovnou ze tří časů.

Kdy přesně můžete Ulici sledovat se můžete podívat v naší rubrice TV Program, která bude pravidelně aktualizována i přes léto, nepřijdete tak o přehled vysílaných dílů na Telce. Kromě toho pouze přes prázdniny vám nabídneme také menší speciál epizod z Telky. Budete se moc blíže seznámit s díly, které nás na Telce čekají. Určitě nás tedy sledujte i přes léto.

Admin Kuba / 18.6. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


Role soudce v případu malé Emy se ujal advokát

Ulice má několik desítek svých hlavních tváří, které na obrazovkách vidíme skoro denně. Čas od času ovšem na scénu musí nastoupit tzv. epizodní role, kteří si v Ulici zahrají třeba jen v jednom dílu nebo velmi minimálně. My přehled takových postav aktualizujeme i přímo na našem webu v rubrice Vedlejší postavy, podívat se můžete zde. Nejnovějši se v epizodní roli objevil v Ulici soudce, který soudil případ malé Emy. Také na tuto postavu se tedy musel najít nový herec.

Ale proč by se hledal herec, když přímo takovou roli může zvládnout někdo, kdo je u soudu jako doma. Proto byla role soudce svěřena do rukou právníky, který u soudu zastupuje své klienty velmi často. Soudce JUDr. Karla Krejníka si zahrál pražský advokát JUDr. Jan Černý, pro kterého role v Ulici nebyla první. Už jednou si zahrál přísedícího ve filmu Kájínek. Role soudce ho bavila: „Umím si představit, že bych se soudcem stal i v mém profesním životě,“ prozradil deníku Aha JUDr. Černý. Včerejší Ulice se natáčela také přímo na pražském soudě.

Na otázku jak by tento případ rozsoudil, kdyby byl přímo soudcem odpověděl pro deník Aha takto: „Kdybych byl skutečným soudcem, tak bych se řídil přáním dítěte, pokud je na takové rozumové výši, že se dokáže rozhodovat," dodal Černý. Ten si "filmováním" splnil svůj dětský sen.

Admin Kuba / 13.6. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


Nova bude v létě premiérová, ale také reprízová

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/600x338/Jun2013/1512968.jpg?d41d

Léto se nám už opravdu blíží, školáci se již jistě těší na zasloužené prázdniny a pracující na dovolenou. Na léto je již připravená také TV Nova, jako každý rok, tak i letos si na léto připravila zajímavý program, který odstartuje 24.6. Týden před tím skončí všechny premiérové seriály i pořady, jako je Ulice, Ordinace či Gympl. Všichni dostanou zaslouženou letní přestávku, pojďte se seznámit co uvidíme na Nově místo našich oblíbených seriálů.

Místo seriálu Ulice, uvidíme na Nově každý všední podvečer od 18:30 krimiseriálu Námořní vyšetřovací služba. Radost spoustě divákům ovšem určitě udělá seriál vysílaný ještě před tím (od 17:30). Nova se totiž rozhodla, že přes léto začne reprízovat od úplného začátku svůj nejoblíbenější seriál, tedy Ordinaci v růžové zahradě. Úplně první díl z roku 2005 uvidíme poprvé už v pondělí 24.6. v 17:30, vysílat se pak bude každý všední den.

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/600x338/Oct2008/425395.jpg?d41d

Ve vysílacím čase Gymplu s (r)učením omezeným, tedy v pondělí a ve středu večer uvede TV Nova o prázdninách reprízu svého krimi seriálu Kriminálka Anděl. Po skončení se budete moc bavit s Ozzákem, Comeback kolem půl desáté večer bude rovněž v pondělí a ve středu. Páteční večer pak obsadí reprízy prvních dílů seriálu Helena a následovat budou reprízy nejúspěšnějších dílů Výměny manželek. V sobotu se můžeme těšit na americké filmy, v neděli pak na české.

Velké premiéry uvidíme v úterý a ve čtvrtek. Ordinaci v růžové zahradě 2 nahradí od 25.6. nový seriál z lékařského prostředí Doktoři z Počátků, který navazuje právě na Ordinaci, v seriálu se objeví i postava doktora Kováře z Ordinace, kde zmizí, aby se mohl objevit v Počátkách. Seriál má také stejné tvůrce jako populární Ordinace. Po skončení nového seriálu uvidíme v úterý večer pořad Víkendové prázdniny, letní speciál Víkendu, kterým nás provedou reportéři a zavedou nás na zajímavá místa. Čtvrteční večer pak bude patřit novému pořadu Sígři ve výslužbě s Evou Holubovou, jedná se o skečovou show převzatou ze zahraničí.

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/600x338/Jun2013/1513786.jpg?d41d

Věříme, že jste si určitě něco vybrali a pokud nebudete zrovna na dovolené nebo se slunit u vody, tak dáte přednost TV Nova. Na závěr malé upozornění, všechny oblíbené seriály (Ulice, Ordinace i Gympl) mají opravdu jen letní přestávku. Nekončí tedy úplně, s našimi oblíbenými hrdiny se budete moc vidět opět po prázdninách.

Admin Kuba / 10.6. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


Speciální natáčení za osm let vysílání seriálu Ulice

Dnes je to osm let, co padle první klapka seriálu Ulice. Za osm let se natáčelo už na různých místech. Samozřejmě největší část natáčení probíhá přímo v hostivařských ateliérech. Čas od času se ovšem vyjede i mimo ateliéry. Např. se točí ve škole, ve fitku či v některých pravých bytech, které nebyly postaveny přímo v ateliérech. Některá natáčení byla velmi speciální, pojďte si s námi tyto díly připomenout.

Požár Bedřichovy dílny - požár se natáčel přímo v ateliérech Ulice, při náhlém poryvu větru hrozilo nebezpečí opravdového požáru. Štáb spolupracoval s pyrotechniky, na místě byla 2 hasičská auta.

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/365x205/Sep2012/1350287.jpg?d41d

Koncert The Tap Tap - opravdový koncert kapely The Tap Tap, na místě byla spousta herců i cca 300 komparzistů, natáčelo se v ateliérech na uličním náměstí, podobné davové scény byly i při natáčení Lumírova předvolebního mítinku, demonstrace za zachování Henryho hospody, vernisáže výstavy Cyrilových fotografií.

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/365x205/Jun2011/763085.jpg?d41d

Terezina bouračka - noční akční scéna v reálném prostředí (vyblokování hl. třídy v Praze 3), natáčení za spolupráce kaskadérů.

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/365x205/Mar2008/22068-web-574857.jpg?d41d

Fotbalový turnaj - několikadenní natáčení v exteriéru se spoustou fanoušků + týmem hvězd TV Nova.

Únos Jitky na chatě - nejdramatičtějš - speciální komando, natáčení v exteriéru, květnové scény se točily v chladném březnu, kvůli autenticitě byly rvačky i pouta skutečné.

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/365x205/May2009/28319-web-535077.jpg?d41d

Zatčení Bena a Vandy kvůli drogám v Coolně - spolupráce se speciálním komandem, jež zásah i provedlo.

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/365x205/Jan2010/594578.jpg?d41d

Natáčení na hradě Český Šternberk (Velká trojka) - několikadenní natáčení v exteriérech, natáčení zkomplikovala silná vichřice, způsobila téměř půldenní výpadek proudu, kvůli zlámaným stromům se nebylo možné na místo natáčení ani dostat – Filmaři tak byli odříznutí na hradě.

Natáčení v Lázních Poděbrady - jedno z nejmrazivějších - točilo se Velikonoce, ale teplota klesla na -20°C a čerstvě napadlo půl metru sněhu.

https://nd06.jxs.cz/032/075/9b3f2e4820_92223420_o2.png?1364489511

Natáčení na Sázavě (Zlatá muška) - Natáčení v exteriérech s dvouletou představitelkou Kačenky, natáčení zkomplikovala zvednutá hladina řeky po deštích.

Natáčení v zatopeném lomu u Mirošovic - nejromantičtější natáčení.

Králova smrt – nejsmutnější natáčení

Admin Kuba / 6.6. 2013 /
foto: Archiv TV Nova / zdroj informací: presskit TV Nova


Před osmi lety padla první klapka seriálu Ulice

Přesně před osmi lety padla první klapka nového, českého seriálu. Dne 6.6. 2005 se začal natáčet vůbec první denní seriál v České republice, který se označoval za nekonečný. U první klapky nechyběli novináři, vedení TV Nova, režisér Dušan Klein a samozřejmě hlavní hrdinové nového seriálu jako byli např. Tereza Broská, Petr Vacek, Michaela Badinková, Bronislav Poloczek, Jaroslava Obermaierová, Jakub Štáfek, Patricie Solaříková, Alena Vránová, Dominika Kadlčková a spousta dalších.

Na obrazovkách TV Nova je seriál již osm let. K dnešnímu dni je to přesně 1 678 podvečerů, kdy se Ulice vysílá. Za tu dobu se na seriálu vystřídalo přes 740 herců, kteří společně se štábem spolu prožili 3 078 natáčecích dnů. Kdyby se z natočených materiálů měly stát filmy, tak věřte tomu, že týdně se natočí 2,5 standartních, celovečerních filmů. Scénáristé již popsali neuvěřitelný počet stránek scénáře, celkem 106 800 stránek. Kulisy Ulice, které jsou 60 m dlouhé, 40 m široké a 13 m vysoké obsahují malé náměstíčko a 9 činžovních domů. Kulisy vydržely nápor orkánu Kyril v roce 2007, orkánu Emma v roce 2008 i sněhovou kalamitu, kdy na střeše u svodů bylo naváto 1 m sněhu.

Další zajímavosti z Ulice najdete zde


Ulice za osm let získala také již řadu ocenění. Hana Maciuchová se čtyřikrát stala nejlepší herečku v anketě TýTý. Ve stejné anketě bodoval i Rudolf Hrušinský, který se nejlepším hercem stal třikrát. Hana Maciuchová se také jednou stala absolutní vítězkou a zrcátko za nejlepší seriál si jednou odnesela i celá Ulice. V anketě Anno bodovala Ulice nejvíce v roku 2009, kdy na prvních místech skončila jak Hana Maciuchová, tak Rudolf Hrušinská i samotná Ulice. Před dvěma lety byla Ulice nominována odbornou veřejností na mezinárodní cenu 2011 - Excellence in Epilepsy Journalism Award. Kromě toho někteří herci bodovali i na divadelních prknech či byly oceněny ve svých rodných městech. Hana Maciuchová získala i vyznamenání od prezidenta republiky.

Všechna ocenění Ulice i herců najdete zde

Admin Kuba / 6.6. 2013 /
foto: profimedia


Po letech se do Ulice vrátil režisér Ondřej Kepka

Seriálem Ulice si za dobu svého vysílání, což je osm let, prošlo již více jak 700 herců. Ti jsou samozřejmě pro seriál to nejdůležitější. Ovšem kolem jsou další velmi důležité profese, samozřejmě důležití jsou např. scénáristé nebo také režiséři. V těchto profesích se v Ulici objevila už také spousta lidí. Režisérů bylo kolem dvaceti, spousta se ráda k Ulici vrací i po letech. Příkladem je Dušan Klein, který Ulici "postavil", byl u jejího zrodu a před rokem se s radostí do Ulice vrátil.

Před několika měsíci ho následoval další režisér, který režíroval několik desítek dílů především v první sezóně a několik také v druhé sezóně. Teď se do Ulice vrátil, aby pod jeho vedením vznikly poslední epizody této sezóny. Díly, které po letech režíroval Ondřej Kepka, uvidíme v televizi už příští týden a také následující týden. Celkem se jedná o deset epizod, které jsou zároveň poslední epizody v této sezóně. Ondřej Kepka si tak pod svá křídla vzal i finální díl letošní sezóny.

Ondřej Kepka, populární režisér, ale také herec se na place v Ulici potkal i se svou "Mařenkou" ze seriálu Arabela. Tedy s herečkou Hanou Ševčíkovou, kterou v Ulici hraje Kláru Peškovou. A co dělal Ondřej Kepka, když opustil Ulici? Režíroval několik dokumentů, divadelních představení, filmy i pořady pro televizi (např. tři ročníky Ceny Thálie). Neopustil také herecký svět, před dvěma roky si zahrál i se svou mámou Gabrielou Vránovou ve druhém pokračování filmu Bastardi. Pokud tedy máte rádi Ondřeje Kepku, tak si určitě nenechte ujít poslední díly Ulice, které jsou pod jeho režisérským vedením.

Admin Kuba / 4.6. 2013 /
foto: ondrejkepka.com

Zpět