Archiv článků... duben 2012

24.06.2012 11:00

Poslechněte si rozhovory s uličníky z rádia

https://img.aktualne.centrum.cz/410/36/4103657-cesky-lev-pavla-tomicova-a-ondrej-maly.jpg



Pokládat vám otázka zda máte rádi své oblíbené hrdiny ze seriálu Ulice je určitě zbytečné, určitě každý má v seriálu své oblíbence, někdo je mu více sympatický, někdo zase méně. Určitě není pochyb i o tom, že své hrdiny dobře znáte a sledujete herce i v jiných "světech" ať už televizních, divadelních či rozhlasových. My se v tomto článku zaměříme na ten poslední bod a to rozhlas, díky němuž si některé uličníky můžeme více přiblížit.

Téma na tento článek je typ od vás, takže moc děkuji za inspiraci a vy si již nyní můžete poslechnout rozhovory z Českého rozhlasu Olomouc, kam někteří herci z Ulice zavítali, aby poskytly rozhovor, některé jsou samozřejmě i starší, ale své kouzlo rozhodně neztrácí. Tak prosím, zde jsou jednotlivé odkazy.

Robert Jašków (Vasil Ševčenko) - rozhovor zde
Petra Hřebíčková (Pavla Rambousková)
- rozhovor zde
Petra Špalková (Blažena Konopásková)
- rozhovor zde
Pavla Tomicová (Simona Pavlicová) -
rozhovor zde
Ljuba Krbová (Anička Lišková)
- rozhovor zde
Martin Myšička (Eliáš Neumann)
- rozhovor zde
Michaela Badinková (Lenka Drápalová)
- rozhovor zde
Lenka Vlasáková (Kateřina Nekonečná) -
rozhovor zde
Pavel Rímský (Vladimír Kukačka)
- rozhovor zde
Stanislav Zindulka (Miloslav Stárek)
- rozhovor zde

Admin Kuba / 28.4. 2012 /
foto: bleskove.cz



Lenka Vlasáková oslavila narozeniny i v Ulici



Herečka Lenka Vlasáková oslavila v pátek (27. dubna 2012) své čtyřicáté narozeniny, ale na tento věk rozhodně nevypadá a nikdo by jí její věk nehádal. Herečka žije s partnerem Janem Dolanským, který je o šest let mladší, spolu vychovávají čtyři děti, z toho nejmladší syn se narodil teprve před rokem.

Lenku čeká ještě několik oslav svých narozenin. Ale minimálně jednu oslavu má již za sebou a to tu v Ulici. Herečka totitž tento týden měla svůj natáčecí den Ulice a její kolegové a štáb rozhodně nezapomněl, že jedna z jejich kolegyň oslaví v pátek kulaté narozeniny a proto připravili menší oslavu, na které samozřejmě nechybělo šampaňské, dort, který byl ovocný a samozřejmě také kytice.

Herečce v Ulici popřál štáb a také její herečtí kolegové, kteří z ní zrovna byly na place a to Kristýna Podzimková (Thea), Vláďa Rousek (Borisek), Štěpán Benoni (Štěpán) a také její seriálový manžel Andy Hryc (Boris), který se po pauze opět vrátí na čas do Ulice a doplní tak Lenku, která se již v Ulici ukázala. I náš web se přidává ke gratulantům a přejeme herečce všechno nejlepší k jejím narozeninám.


Admin Kuba / 28.4. 2012 /
foto: Archiv TV Nova



Blíží se první máj a v Ulici opět kvete láska



Byl pozdní večer, první máj, večerní máj byl lásky čas... takhle zní začátek básně od Karla Hynka Máchy. Ano blíží první máj, ale v Ulici kvete láska pořád, nyní ještě víc než bývá zvykem. Můžeme spolu sledovat osudy zamilovaných uličních párů, kteří řeší své starosti, ať jen maličkosti nebo starosti větší.

Kdo je v Ulici momentálně nejvíce zamilovaný je snad jasné všem. Hádáte správně, je to Matěj, který je až po uši zamilovaný do krásné neznámé, tedy nyní už známé Kristýny Haklové. Bohužel pro Matěje, zamilovaný je jen ona, Kristýna ne a pokud ano, tak určitě ne do Matěje. Velká zamilovanost je i mezi Mikim a Míšou, u kterých hlavní téma je soukromí, které jim nikdo nechce dopřát a pořád je někdo ruší.

Takový Štěpán s Theou jsou do sebe zamilovaní již delší dobu, ale teď začínají řešit starosti již dospělejší. Štěpán již dostudoval a je na čase řešit budoucnost, k tomu jim v začátcích pomáhá i finanční poradkyně Kristýna Haklová. A láska kvete i mezi dalšími, za zmínku určitě stojí Jarda s Lenkou, která se rozhodla nastěhovat se do Prahy, Miriam a Cyril, Vlasta a Amálka, Tereza a Vojta, Světlana a Pavel, Boženka Puklická a Mojmír Kalina a spousta dalších.

Sledujte i zamilovanou Ulici od pondělí do pátku v 18:30 na Nově


Podívejte se také...
Videosestřih "Jarní Ulice je plná lásky"

Admin Kuba / 24.4. 2012 /
foto: vlastní prezentace; Archiv TV Nova





TýTý pro Rudolfa Hrušinského a Hanu Maciuchovou

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/365x205/Mar2011/735725.jpg?d41d



Teprve před malou chvilkou skončilo vyhlášení 21. ročník televizních cen TýTý 2011. Již tradičně v této anketě bojovala i Ulice a to rovnou ve třech kategoriích: kategorie seriál roku, kde bojovala samotná Ulice, dále herec roku, kde se vítězem mohl stát Rudolf Hrušinský a třetí kategorie herečka roku, kde vyhrát mohla Hana Maciuchová. Z těchto tří nominací se Ulice radovala dvakrát.

Konkrétně si pak cenu odnesli Hana Maciuchová a Rudolf Hrušinský. Paní Maciuchová si odnesla již svou čtvrtou cenu, doma má již zrcátko TýTý za roky 2007, 2008, 2009 a nyní 2011. Vynechala tak jen rok 2010, kdy se v Ulici neobjevovala, k tomu má za rok 2007 i cenu za absolutního vítěze. Rudolf Hrušinský již vyhrál po třetí (rok 2008, 2009 a nyní 2011). Oběma samozřejmě patří velká gratulace, jsou to herci, kteří si ceny určitě zasloužili.

Ale není to tak úplně vše. Drobek se Ulici dá připsat i úspěch Radoslava Brzobohatého, který vstoupil do Dvorany slávy a toto ocenění si velmi zasloužil. V jeho velké filmografii najdeme i seriál Ulice, kde několik let hrál pana Krále. Ocenění převzal z rukou herečky Jiřiny Bohdalové. Kategorii seriál roku vyhrál seriál Vyprávěj, druhá byla Expozitura a třetí Ulice. Takže oproti loňskému roku je to pro Ulici polepšení o jedno místo.

Výsledky TýTý 2011:

Osobnost televizního zpravodajství: Lucie Borhyová (TV Nova)
Osobnost televizní publicistiky: Václav Moravec (ČT)
Osobnost televizní zábavy: Ondřej Sokol (Prima Family)
Sportovní moderátor: Vojtěch Bernatský (ČT)
Herec: Rudolf Hrušinský (TV Nova)
Herečka: Hana Maciuchová (TV Nova)
Zpěvák: Michal David
Zpěvačka: Lucie Bílá
Pořad roku: Partička (Prima Family)
Seriál roku: Vyprávěj (ČT)
Objev roku: Tomáš Klus (ČT)
Dvorana slávy: Radoslav Brzobohatý
Absolutní vítěz: Partička (Prima Family)



Admin Kuba / 14.4. 2012 /
foto: Archiv TV Nova; reprotofoto ČT





Přicházejí manželé Kohákovi - rodiče Marty

Obrázek “https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/365x205/Apr2012/970217.jpg?d41d” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.



Pokud pozorně sledujte seriál Ulice, tak již několikrát byla zmínka o rodičích Marty Seidlové, ovšem osobně jsme je potkat ještě nemohli. Ti co sledují novinky ze zákulisí Ulice, tak už od ledna moc dobře vědí, že s rodiči Marty se jednou seznámíme a ten den přijde už zítra, kdy do Ulice zavítají manželé Kohákovi. Pojďte se s nimi seznámit, ať víte koho můžete očekávat.

Blanka Koháková
Matky Marty toužila studovat už odmalička. Otec ji chtěl poslat na měšťanku, ale maminka se přimluvila, aby mohla Blanka vystudovat gymnázium. Po něm následovaly ještě studie češtiny na filozofické fakultě. Právě tam se seznámila s manželem Přemyslem. Brali se hned po promoci, na dítě si však počkali. Marta je jejich jediné dítě, milovaná povedená dcera, kterou jim ji „ukradl“ Libor. S tím se ani jeden z nich dosud zcela nesmířil.

Přemysl Kohák
Otec Marty pochází z vážené rodiny. Jeho otec byl lékař a velký vlastenec. V době protektorátu se rodině podařilo utéct do Ameriky, odkud se po válce všichni vrátili. Pro otce Marty je Liborova nevěra nepřijatelná, odporuje to jeho morálním zásadám.

Tak co těšíte se? Rozhodně se máme na co těšit. Manželé Kohákovi totiž nikdy neměli příliš v lásce Libora, takže teď určitě budou rádi, že se jejich jediná dcera rozhodla a chce se rozvést. Pokud chcete manželé Kohákovi poznat osobně, tak se určitě dívejte i na zítřejší díl, tedy na díl vysílaný ve středu 11. dubna.

Admin Kuba / 10.4. 2012 /
foto: Archiv TV Nova



Posledních pár dní můžete podpořit Ulici v TýTý

Obrázek “https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/365x205/Apr2012/966000.jpg?d41d” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.



Už jen něco málo přes tři dny můžete hlasovat v televizní anketě TýTý 2011. Hlasování konči úderem půlnoci a to již tento pátek, tedy 13.4. 2012. Jak celé hlasování dopadlo se pak dozvíme již o den později, tedy v sobotu 14.4. 2012, kdy od 20 hodin proběhne slavostní předávání cen TýTý 2011 a vy stále tedy můžete hlasovat pro seriál Ulice, Rudolfa Hrušinského a Hanu Maciuchovou. Připomeňme si jak můžete hlasovat.

Vybrat si můžete dva způsoby a to buď pomocí SMS zpráv nebo můžete hlasovat i přes internet. Pokud se rozhodnete pro první způsob, tak můžete poslat až 30 hlasů (SMS), ale do každé SMSky můžete napsat jen jeden pořad nebo jednu osobnost. Na internetu je hlasování samozřejmě jednodužší, tak se rozhodněte a určitě hlasujte. Hlasovat můžete i pro další tváře TV Nova.

1. Pomocí internetového hlasovacího formuláře, který naleznete na stránkách www.tyty.cz.

Hlasujte pro tváře TV NOVA zdarma prostřednictvím internetu ZDE.

2. Pomocí SMS, kterou pošlete na číslo 906 15 09 ve tvaru:

TT 10 ULICE
pro Ulici v kategorii Seriál roku

TT 5 HRUSINSKY RUD
pro Rudolfa Hrušínského v kategorii Herec roku

TT 6  MACIUCHOVA
pro Hanu Maciuchovou v kategorii Herečka roku

Počet SMS z jednoho čísla je omezen na 30. Do jedné SMS se vybere pouze 1 osobnost nebo 1 pořad. Cena SMS je 9 Kč vč. DPH. BAUER MEDIA v.o.s., Moulíkova 1b, 150 00 Praha 5. Kontakt: sms@bauermedia.cz nebo infolinka: +420 257 32 32 51, www.platmobilem.cz

Admin Kuba / 10.4. 2012 /
foto: Archiv TV Nova



Oslavte velikonoční svátky ve společnosti TV Nova

Obrázek “https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/600x338/Apr2007/7319-web-c773b7.jpg?d41d” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.



A je to tady, po vánočních svátcích jsou tu další a tentokrát to jsou velikonoční svátky. Pokud ještě nemáte připravený žádný program na velikonoční pondělí nebo máte, ale plány vám kazí počasí, tak můžete v klidu sedět i doma a třeba koukat na Novu, která jako každý rok připravila pestrý a zajímavý program, ve kterém nebudou chybět pohádky, komedie a v podvečer také již tradičně další díl seriálu Ulice.

Program TV Nova na velikonoční pondělí 9.4. 2012

05:15 - Kouzelný nákyp (Australský animovaný film)

06:50 - V tom domě straší (Americký animovaný film)
08:35 - Kouzelný měšec (Česká pohádka režiséra Václava Vorlíčka)
10:30 - Hafan hasičem (Americká rodinná komedie)
12:40 - Přes palubu (Americká komedie)
15:05 - Protivný sprostý holky (Americká komedie)
17:05 - Dařbuján a Pandrhola (Český pohádkový film)
18:30 - Ulice (Původní denní seriál TV Nova)
19:30 - Televizní noviny (Sportovní noviny, Počasí)
20:00 - Kriminálka Anděl (Krimiseriál TV Nova)
21:20 - Hlas ČeskoSlovenska (Rozhodnutí prvního finále)
22:20 - Mission: Impossible 2 (Americký akční thriller)



Snad si ve svátečním programu TV Nova každý vybere ten svůj pořad. Já určitě doporučuji českou klasiku jako je Kouzelný měšec či Dařbuján a Pandrhola. Večer pak určitě nezapomeňte na Ulici či Kriminálku Anděl. Tak se dobře bavte ve společnosti TV Nova.

Admin Kuba / 8.4. 2012 /
foto: Archiv TV Nova



Velikonoce v Ulici? Letos nebude žádný speciál

https://fanclub-ulice.wbs.cz/velikonoce-ulice.jpg



Hororové Velikonoce, Maxi Velikonoce, Velikonoční šipkařský turnaj, Velké finále, Detektivka v lázních a Vypečené Velikonoce. Nevíte o čem je řeč? To jsou názvy speciálních dílů, které se vysílali vždy na Velikonoční pondělí. Každým rokem nás čekal nějaký ten zajímavý speciál. Ten kdo čekal, že i letos si pro nás tvůrci připravili nějaký speciál má smůlu, letos nás čeká klasický díl s minimální velikonoční tematikou a s žádným mimořádným speciálem.

Připomeňme si jaké byly Velikonoce v minulých letech. Horové Velikonoce v první sezóně byly hlavně o Lence, která se díky koledníkům zamkla v koupelně a nemohla se dostat ven. Ve druhé sezóně se pekl maxiberánek u Jordánových, ale protože trouba není tak velká, tak se beránek musel rozdělit na části a každá část se pekla u někoho jiného v bytě. Ve třetí sezóně se konal velký šipkařský turnaj u Henryho, který vyhrál Stárek. Čtvrtá sezóna nás dostala na velikonoční fotbalový zápas, kde se mužstvu z Ulice střetlo s mužstvem TV Nova. V páté sezóně jsme se vypravili do lázních společně s Nyklovou, Růžou a Šmídovou pátrat po stárkově milence. A minulý rok nás čekala pravá rockerská svatba Pepana a Blaženy, ale protože Blažena začala rodit, tak si Ondřej vztal Báru.

Letos nás tedy žádný speciál nečeká, nicméně určitě si zítřejší díl nenechte ujít. Díky koledníkům u Marty Seidlové se provalí, že Miki vůbec není na žádné chatě. Svátky u Hejlových přeruší další záchvat Cyrila Hejla, no a Matěj ten se připravuje na svou velkou pátrací akci po své krásné neznámé. Ulice i na velikonoční pondělí začíná jako vždy v 18:30.


Admin Kuba / 8.4. 2012 /
foto: vlastní prezentace; internet



Děj Ulice se opět propojil se světem na internetu

Obrázek “https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/original/Apr2012/966912.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.



Děj seriálu Ulice se opět propojil se světem na internetu, jak? Uliční studenti se rozhodli pomoc Matějovi, který hledá svou krásnou dívku, kterou potkal v Coolně a na prvním pohlede se do ní zamilova. Štěpán se rohodl, že natočí "reklamu na Matěje" a video vloží na speciální web a všichni budou doufat, že krásná dívka nebo její přátelé tento web objeví. A tvůrci Ulice se rozhodli, že o tento web nesmíte přijít ani vy.

A tak vznikla stránka www.krasnaneznama.cz i v reálu. Když na stránu kliknete můžete se podívat na již zmíněnou reklamu na Matěje, přiložený je také portrét neznámé, který nakreslila Tereza a kdo ví, třeba i mezi vámi se najde někdo, kdo tuto krásnou dívku pozná a dá Matějovi vědět, k dispozici je totiž i mailová adresa a diskuze na facebooku.

Děj Ulice se na internetu rozhodně nepropojil poprvé, v minulosti se to již párkrát stalo, většina si jistě pamatuje na školní příhody mezi Miriam Hejlovou a ředitelkou školy Hádkovou, která Miriam psychicky "šikanovala" na podporu oblíbené profesorky Hejlové se studenti rozhodli, že hacknou stránku školy, na kterou umístili hlasování na podporu Miriam, stejná stránka pak vznikla i v reálu a každý návštěvník webu mohl také hlasovat nebo se zapojit do diskuze.

Tak pokud i vy chcete Matějovi pomoc, tak určitě navštivte stránku www.krasnaneznama.cz a pořádně se podívejte na portrét krásné dívky, znáte jí? Tak určitě Matějovi pomožte.


Admin Kuba / 4.4. 2012 /
foto: Archiv TV Nova



Nestíháte Ulici v TV? Na internetu za ní musíte platit

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/600x338/Jan2012/920091.jpg?d41d



TV Nova již delší čas provozuje videoarchiv voyo.cz, který nabízí opravdu velký obsah, kromě kompletního videoarchivu TV Nova nabízí voyo.cz také ke shlédnutí filmy a to jak zahraniční, tak české. Videotéka voyo.cz nabízí také sportovní přenosy či živé vysílání TV Nova. Kompletní videoarchiv Novy byl do této chvíle přístupný zdarma, jen pokud jste se chtěli podívat na starší díly třeba Ulici, tak jste se museli přihlásit, teď je všechno jinak.

Nestíháte se dívat třeba na Ulici v televizi a hned po odvysílání se na ní podíváte na internetu zdarma? Od teď máte smůlu, TV Nova totiž zpoplatnila veškerý obsah na voyo.cz. Do této chvíle se platilo jen za obsah navíc, každý měsíc jste si mohli zaplatit necelé dvě stovky a dívat se třeba na epizody, které ještě nebyly v tv, na zajímavé filmy, sportovní přenosy atd. Zdarma pak byl kompletní archiv TV Nova, nově se platí i za ten.

Chcete-li se tedy podívat třeba na včerejší díl Ulice musíte zaplatit a to měsíční předplatné, které je necelé dvě stovky, po zaplacení budete mít celý měsíc kompletní voyo.cz k dispozici a bez reklam. Můj názor? Zbytečná věc, je spousta diváků, kterým unikne třeba jen jeden díl v měsíci a chtějí se na něj dodívat na internetu, ale platit kvůli tomu dvě stovky je zbytečné. Na Ulici je šance dívat se ještě ráno, kdy Nova opakuje vždy epizody z předešlého dne.

Admin Kuba / 2.4. 2012 /
foto: Archiv TV Nova

Zpět