Archiv článků... duben 2013

01.08.2013 11:52

Ulice opět i na státní svátek, a co nabídne skupina Nova?

https://www.mediaguru.cz/wp-content/uploads/2013/01/Nova_logo.png

Dovedete si představit státní svátek, ve kterém by své místo neměla Ulice? My teda rozhodně ne, tedy pokud zrovna není státní svátek o víkendu. To ovšem není případ zítřejšího svátku práce, je středa a nebrání tedy nic tomu, aby se jsme se i zítra mohli podívat na oblíbený seriál Ulice. A protože je státní svátek, tak si pro nás české televize připravili speciální, televizní nabídku. Kdo tedy nevyrazí líbat se pod rozkvetlou třešeň, tak si můžete vybrat z nabídky skupiny Nova.

Na Nově to začne žít už od ranních, brzkých hodin. Krátce po půl sedmé začnou animáky pro nejmenší - Bolek a Lolek, Oggy a Škodíci či animovaný film Lední medvídek. A 8:35 to vypukne "oficiálně" krásnou, českou pohádkou Princ Bajaja. Z českou pohádkou pak zůstaneme až do 10 hodin, kdy Bajaju vystřídá další pohádku, a to Šmankote, babičko, čaruj. Milovníci českých klasických filmů si přijdou na své během poledne. Od 11:20 je připraven film s Milošem Kopeckým Já už budu hodný, dědečku!, následovaný filmem Dovolená s Andělem, s Jaroslavem Marvanem v hlavní roli.

V odpoledním programu se podíváme do Ameriky. Nejdříve v komedii Přes palubu, kterou uvidíme ve 14:15. A pak už přijde na řadu romantika, v 16:15 uvidíme snad jeden z nejromantičtějších filmů, a to Osobní strážce. Podvečer je jasný, v 18:30 povinně Ulici, o hodinu později Televizní noviny. Večer (ve 20:20) nás pak čeká velké premiéra českého filmu Perfect Days s Ivanou Chýlkovou, Vojtou Kotkem, Ondrou Sokolem a dalšími v hlavní roli.

Ostatní kanály skupiny Nova svůj program měnit nebudou, doporučíme jen tak hlavní, večerní nabídku. Na Nova Cinema ve 20 hodin poběží film Láska podle předlohy, čeká nás tedy další romantika, aby ne, když je ten první máj. Nejen pro tvrdý chlapy, kteří si na romantiku nepotrpí je tu večerní film na Fandovi, těšit se můžete na sci-fi thriller Jádro. Na Smíchově se pak můžete bavit u dvou dílů legendárních Přátel a Telka nabídne Horoskopičiny s Karlem Šípem. Věříme, že si z nabídky skupiny Nova vyberete, přejeme krásný sváteční den.

Admin Kuba / 30.4. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


Další ročník TýTý je za námi, letos pro Ulici neúspěšný

TýTý 2012 je za námi, všechny ceny byly dnes večer ve Vinohradském divadle předány. Bohužel letošník ročník nebyl pro Ulici úspěšný, ze tří nominací neproměnila ve vítězství ani jedno. Ulice tedy neuspěla jako seriál roku, Hana Maciuchová si letos dává pauzu a své loňské vítězství v kategorii herečka roku neobhájila a stejně na tom je i Rudolf Hrušinský. Věříme, že příští rok se to povede, nemůže být každý den (rok) posvícení.

Těšit se tak můžeme jen ze dvorany slávy, kam vstoupil vynikající herec Lubomír Lipský. Ten nedávno oslavil své 90. narozeniny a v jeho velké filmografii figuruje i seriál Ulice, kde si zahrál Borise Nekonečného nejstaršího. Panu Lipskému tedy velice gratulujeme. Opakovala se tak minulost, kdy loni do dvorany slávy také vstoupil jeden z uličníků a to Radoslav Brzobohatý.

Mezi herci pak bodoval Ondřej Brzobohatý, který nyní září v Gymplu, ale také v jeho filmografii najdeme seriál Ulice. Nejlepší herečkou se podle diváků stala Veronika Freimanová. Lucie Borhyová se stala osobností televizního zpravodajství, Josef Klíma osobností publicistiky. Nejlepším sportovním moderátorem se stejně jako loni stal Vojtěch Bernatský. Po dvouleté pauze se nejlepším zpěvákem stal opět Karel Gott, Lucie Vondráčková se pak stala nejlepší zpěvačkou. Po roční přestávce se nejlepším "bavičem" stal Karel Šíp. Kategorii pořad roku své vítězství obhájila Partička a seriálem roku se opět stalo Vyprávěj. Josef Klíma se pak ještě stal absolutní vítězem a objevem roku si diváci během večera zvolili Martina Krause.

Stejným počtem zrcátek se může pochlubit TV Nova i Česká televize. Do jejich stáje totiž putují čtyři zrcátka. Dvě zrcátka pak patří TV Prima Family. TV Barrandov jako každý rok nevyhrál nic. Kompletní výsledky letošního ročníku TýTý můžete najít zde.

Na závěr nejdůležitější shrnutí. Seriál Ulice ve velké konkurenci skončil ve své kategorii na krásném třetím místě (první Vyprávěj, druhé Gympl), což je krásné. Stejně krásné, tedy třetí místo patří u Rudolfu Hrušinskému v kategorii herec roku. Předběhl ho zmiňovaná Ondřej Brzobohatý a z druhého místa Ivan Trojan. Nejlépe z Ulice dopadla Hana Maciuchová, která skončila na druhém místě.

Admin Kuba / 27.4. 2013 /
foto: reprotofoto ČT


Ulici se včera dařilo, bodovala ve sledovanosti

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/365x205/Apr2013/1490143.jpg?d41d

Včerejší 2392. epizoda denního seriálu Ulice zaujala bezmála 44 % diváků ve věku 15-54 u televizních obrazovek, což je největší podíl na sledovanosti od 25. prosince 2010. Ulice nejvíce oslovila mladé ženy v cílové skupině 15-24 let, kde dosáhla bezmála 53 % share.

Nejsledovanější denní seriál skupiny Nova Ulice si v úterý připsal rekord, když jej zhlédlo 43,76 % diváků 15-54 u televizních obrazovek. To je nejvyšší hodnota od 25. prosince 2010. Epizoda, ve které Lumír Nykl v podání herce Václava Svobody zjistí, že mu reálně hrozí infakrt i cukrovka, zaujala nejvíce ženy v CS 15-24, když jí sledovalo téměř 53 % divaček u TV. Úterní díl seriálu ale bodoval i u mužského publika, zaujal 43,69 % mladých mužů v CS 15-24 u obrazovek.

Zdroj: ATO - Mediaresearch

Tisková zpráva Nova Group

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/365x205/Apr2013/1491274.jpg?d41d

Admin Kuba / 24.4. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


Seriál Ulice bude mít rovnou dvě nové posily

Seriál Ulice opět posiluje. Do seriálu naskakují rovnou dva noví herci, oba to jsou velcí sympaťáci a máme se tedy rozhodně na co těšit. Do Ulice naskakuje herečka Marika Procházková, kterou televizní diváci mohou znát např. ze seriálů Okresní přebor či Obchoďák. Ve filmu jsme jí mohli vidět naposledy ve Svaté čtveřici. V Ulici si zahraje pokladní Miladu Hladíkovou, která je neteř paní Urbanové a společně s Nyklovou jí budou dohazovat Lumírovi.

„Milada je tak trochu jako z inzerátu – velká žena s velkým srdcem, která hledá toho pravého, aby s ním zplodila vytouženého potomka. Ale jestli pro ni tím pravým bude Lumír, na to si už diváci musí počkat,“ prozradil o nové postavě kreativní producent Ulice Matěj Podzimek.

A herečka Marika Procházková nebude jedinou novou posilou. Do Ulice se chystá i herec Vojtěch Záveský, který si zahraje truhláře Matouše a v Ulici není poprvé. Už loni na podzim si zahrál v jednom díle, patřila mu totiž dílna, kterou nyní má Bedřich s Jardou, ale přišel o ní v exekuci. Teď se do "své" dílny vrací. Pokud je vám jméno Vojtěcha Záveského povědomé, tak jste určitě fanoušci zábavného pořadu Na stojáka, tam totiž Vojtěch už několik let účinkuje.

„Po tom, co Jarda zažil s Markétou, by si s Bedřichem těžko do firmy vzali další sekretářku. Aby se Jarda mohl víc věnovat obchodu, oslovili tedy Matouše, který je velký sympaťák a nezkazí žádnou legraci,“ prozradil o nové postavě kreativní producent Matěj Podzimek. Matouše uvidíme v Ulici poprvé už příští týden, 30. dubna.

Admin Kuba / 23.4. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


Herecká legenda Lubomír Lipský slaví 90. narozeniny

Dnes je pátek 19. dubna 2013, úplně normální den, kdy svátek slaví Rostislav. Jenže, něco přeci jen je na tomto dni zvláštního. Někdo totiž slaví narozeniny, tedy někdo, určitě velké množství lidí slaví narozeniny, ale někdo slaví i ze známých osobností. Jak už určitě všichni moc dobře víte, tak dnes slaví narozeniny herecká legenda Lubomír Lipský, který se narodil 19.4. 1923, ano opravdu 1923, dnes tedy slaví neuvěřitelné 90. narozeniny.

Za celý fanclub Ulice panu Lipskému samozřejmě přeji všechno nejlepší a hlavně hodně zdraví, aby s námi mohl být ještě spoustu let a přinášet nám radost prostřednictvým svých krásných rolí ve filmech či na divadle. Pan Lipský je totiž stále aktivním hercem a vidět ho můžeme ve dvou divadlech, nejnověji se objevil i ve videoklipu svého vnuka a stále točí i filmy. Tím posledním z loňského roku je film Školní výlet.

Také vy se můžete přidat ke gratulantům, stačí kliknout na následující obrázek a cokoliv panu Lipskému popřát či vzkázat. Vaše přání se objeví přímo zde na webu, takže se nemusíte bát, že by jste psali jen tak pro nic. V našem speciálu také najdete spoustu zajímavostí o této herecké legendě. Přečíst si tak můžete velkou filmografii či se rovnou podívat na ukázky z některých filmů a připravena je i videoprezentace z fotek, na kterou se můžete podívat i pod tímto článkem.

 

Admin Kuba / 19.4. 2013 /
foto: internet


Hlasování v TýTý 2012 pokračuje už dnes o půlnoci

https://www.showbiz.cz/media/uploads/2011/04/karel-sip-tyty.jpg

Na konci března skončila nominační část v anketě TýTý 2012. V nominacích jste mohli podpořit libovolnou tvář z obrazovek a k tomu samozřejmě nejlepší pořady a seriály. Ze všech hlasů, které přišli postoupilo do finálového kola pět nejlepších v každé kategorii. Protože je deset kategorií, tak známe padesátku nejlepší. Pro ně vše začně znovu už dnes údorem půlnoci, kdy startuje finálová část TýTý.

Zde už budete moc hlasovat pro zmíněných pět finalistů v každé kategorii pomocí sms zpráv či internetu. Odpadá tedy možnost poslat hlas poštou. Mezi pětici nejlepších seriálů bojuje jako každý rok i seriál Ulice, mezi herečkami nesmí chybět Hana Maciuchová a herce z Ulice zastupuje Rudolf Hrušinský. Oba budou obhajovat své loňské vítězství. Věříme, že je podpoříte.

Podpořit můžete i Romana Vojtka, který je rovněž nominován v kategorii herec. Roman se objevuje v seriálu Vyprávěj a v poslední době velmi často i v Ulici. Hlasování skončí v pátek 26.4. a o den později, tedy v sobotu 27.4. proběhne slavnostní vyhlášení výsledků. Galavečer bude po roční pauze moderovat opět Karel Šíp.

Podrobné informace jak podpořit Ulici a její tváře najdete už zítra v rubrice TýTý 2012.

Admin Kuba / 14.4. 2013 /
foto: Archiv ČT


Jakub Štáfek natáčí fanouškovský klip pro Spartu

Hvězdy Ulice se při natáčení v naší redakci hodně rozjely.

Kolem Ulice se zase něco děje. Herec a režisér Jakub Štáfek točí další klip. Ten poslední je starý jen pár dní, na Velikonoce totiž představitel Matěje Jordána natočil velikonoční Harlem Shake v Ulici, kde si přímo zahrál. V novém klipu tomu nebude jinak, opět si zde střihne jednu z hlavních rolí a celý klip má také ve své režii a co vlastně jde?

Jakub Štáfek, který je vášnivým fotbalistou se rozhodl, že podpoří svou oblíbenou Spartu a natočí fanouškovský klip. Vše samozřejmě připravuje v produkci Funny Bunny Films, kterou založil přímo Jakub Štáfek se svým kolegou, hercem Jirkou Mádlem. V novém fanouškovském klipu se kromě Jakuba objeví také jeho kolega z Ulice Jiří Panzner, kterého můžete znát jako Edího a své místo má v klipu také Pavel Novotný, šéfredaktor bulvárního serveru extra.cz, v jehož redakci se klip natáčel.

Co ke klipu dodává sám Jakub Štáfek? „Řekl jsem si, že bych rád nějakým způsobem podpořil Spartu, ve kterou věřím. Chtěl jsem jí projevit svou náklonnost. A celkem mě baví slovní hříčka kolem slávistického trenéra Rady, na které jsme to celé postavili. Je to aktuální téma a svým způsobem v tomto směru se Slavií soucítím, jelikož vzhledem k její nynější situaci nemá Sparta v Praze konkurenci, což je škoda,“ říká pro extra.cz Jakub Štáfek.

„Víme, že budou po utkání padat hlavy – myslíme tím trenéra Slavie Radu – a chtěli jsme to trochu připomenout. I když jsou určitě na světě důležitější věci, určitě jsme přiložili polínko do kotle, který je v tuto chvíli už sám o sobě plný. Video má ale mnohem větší hloubku, a navíc se nám podařilo získat ULTRA slávistu Pavla Novotného, kterému nedělá problém si sám ze sebe udělat srandu – což ceníme,“ dodává herec. Jakmile bude celý klip k mání, tak ho uvidíte i na našem facebooku či na fanouškovských stránkách Jakuba Štáfka.

Admin Kuba / 12.4. 2013 /
foto: extra.cz


Nový seriál Doktoři z Počátků už na podzim na Nově

Doktoři z Počátků

TV Nova se rozhodla, že bude pokračovat v seriálové tvorbě. A proč také ne, vždyť se svými seriály je na televizním poli velmi úspěšná. Ordinaci v růžové zahradě 2 sleduje okolo 1,8 miliónů diváků, podvečerní Ulici skoro 1,2 miliónů diváků a zatím nejnovější seriál Gympl s (r)učením omezeným si nenechává ujít skoro milion diváků, z toho většina jsou mladí lidé. Proto Nova chystá další seriál a po Ordinaci to bude další seriál z lékařského prostředí.

Seriál se jmenuje Doktoři z Počátků a mapuje život doktorů z malé vesnice. V seriálu poznáme doktory, které dělí několik generací, ale také různé povahy. Pro všechny jsou nejvíce důležití pacienti, ale zároveň všechny spojuje společný nepřítel. Seriál nabídne nejen zajímavé prostředí, ale také skvělé herecké obsazení.

V hlavních rolí se nám představí například Martin Stránský, kterého můžeme vidět i v Ordinaci, dále se můžeme těšit na Václava Postráneckého, Lenku Termerovou, Halinu Pawlovskou, Marka Vašuta, Martina Písaříka a spoustu dalších zajímavých hvězd. První klapka nového seriálu padla teprve včera, na obrazovky se seriál dostane na podzim. Zatím není známo, zda půjde jen o krátký seriál s uzavřeným počtem dílů nebo se Nova rozhodla pro další dlouhotrvající seriál, to se dozvíme až později.

Admin Kuba / 7.4. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


TV Nova včetně Ulice bojují v anketě TýTý 2012

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/600x338/Feb2011/721079.jpg?d41d

Letošní ročník televizní ankety TýTý zná již své nominované. Tedy padesátku těch nejlepších, pro které jste vy sami hlasovali a podpořili je v nominacích. Padesát nejlepších se "rozdělilo" do desíti kategorií, každá kategorie má tedy jako každý rok celkem pět nominacích, kteří vás v loňském roce nejvíce zaujali. Nejvíce nominací pak získala Česká televize, následovala TV Nova a Prima Family. TV Barrandov tentokrát žádné želísko v ohni nemá.

Jako každý rok, tak i letos se dařilo Ulici, ta má rovnou tři nominace, nic se tedy nemění. Jedna nominace patří celé Ulice, která bude bojovat v kategorii seriál roku. V kategorii herec roku bude bojovat Rudolf Hrušinský a herečkou rokou se bude moc stát Hana Maciuchová. Ulice tedy může získat celkem tři zrcátka TýTý, uvidíme jestli se jí to podaří. Pojďte se s námi podívat na přehled nominovaných.

  1. Osobnost televizního zpravodajství
  1. Augustová Marcela - ČT
  2. Borhyová Lucie - TV Nova
  3. Fialová Markéta - TV Nova
  4. Koranteng Rey - TV Nova
  5. Voldánová Jolana - ČT
  1. Osobnost televizní publicistiky
  1. Fridrichová Nora - ČT
  2. Klíma Josef - TV Nova
  3. Kroupa Janek - TV Nova
  4. Moravec Václav - ČT
  5. Wollner Marek - TV Nova
  1. Osobnost televizní zábavy
  1. Donutil Miroslav - ČT
  2. Eben Marek - ČT
  3. Kraus Jan - Prima Family
  4. Sokol Ondřej - Prima Family
  5. Šíp Karel - ČT
  1. Sportovní moderátor
  1. Bernatský Vojtěch - ČT
  2. Bosák Jaromír - ČT
  3. Suchoň Petr - TV Nova
  4. Vichnar Petr - ČT
  5. Záruba Robert - ČT
  1. Herec
  1. Brzobohatý Ondřej - TV Nova
  2. Hrušínský Rudolf - TV Nova
  3. Pavlásek Lukáš - ČT
  4. Trojan Ivan - ČT
  5. Vojtek Roman - ČT/TV Nova*
  1. Herečka
  1. Adamovská Zlata - TV Nova
  2. Freimanová Veronika - ČT
  3. Maciuchová Hana - TV Nova
  4. Morávková Dana - TV Nova
  5. Stašová Simona - ČT
  1. Zpěvák
  1. David Michal
  2. Dyk Vojtěch
  3. Gott Karel
  4. Klus Tomáš
  5. Kolář Petr
  1. Zpěvačka
  1. Absolonová Monika
  2. Bílá Lucie
  3. Farna Ewa
  4. Langerová Aneta
  5. Vondráčková Lucie
  1. Pořad roku
  1. Partička - Prima Family
  2. StarDance - ČT
  3. Střepiny - TV Nova
  4. Televizní noviny - TV Nova
  5. Všechnopárty - ČT
  1. Seriál roku
  1. Cesty domů - Prima Family
  2. Gympl s (r)učením omezeným - TV Nova
  3. Ordinace v růžové zahradě - TV Nova
  4. Ulice - TV Nova
  5. Vyprávěj - ČT

*Roman Vojtek účinkuje ve dvou seriálech na dvou českých televizí. Vidět ho můžeme v seriálu Vyprávěj na ČT1, ale také v seriálu Ulice na TV Nova. Jeho nominace je ovšem spíše za seriál Vyprávěj, protože v Ulici se v loňském roce neobjevoval.

Finálové hlasování v TýTý 2012 odstartuje o půlnoci 15. dubna, hlasovat už budete moc pouze přes internet nebo pomocí sms  zpráv. V rámci finálového večera se pak bude rozhodovat v přímém přenosu ještě o objevu roku a jedna osobnost bude uvedena do dvorany slávy.

Admin Kuba / 5.4. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


Velikonoční Ulice zatočila s konkurencí a byla nejsledovanější

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/365x205/Mar2013/1479804.jpg?d41d

Ulice se již vysílá osmým rokem, celých osm let má vedle sebe velkou konkurenci v podobě hlavních zpravodajských relací dvou velkých českých televizí. I přesto si s nimi každý den Ulice hravě poradí a je v daném čase nejsledovanějším pořadem. Často bývá vůbec nejsledovanějším pořadem za celý den. Svůj úspěch dokázala potvrdit i na Velikonoční pondělí, kdy se Ulice stala nejsledovanějším pořadem dne.

Celkově si politého starostu Lumíra Nykla nenechalo ujít 1 266 000 diváků, což v procentech odpovídalo 32,9% ve skupině starších diváků od 15 let. Stejný podíl, tedy 32,9% měla Ulice i u mladších diváků, tedy ve skupině 15-54 let. Ulice je tak oblíbená jak u starších, tak u mladších diváků.

Během svátečního dne se vysílalo několik klasických pohádek, s nimi si Ulice dokázala poradit. Nejvíce se k Ulici přiblížila Pyšná princezna (1 183 000 diváků) a Princezna se zlatou hvězdou na čele (1 088 000 diváků). My samozřejmě Ulici gratulujeme a přejeme si, aby byla stále tak úspěšná.

Admin Kuba / 2.4. 2013 /
foto: Archiv TV Nova

Zpět