Archiv článků... květen 2014

13.12.2014 12:56

Ulice včera dopomohla k rekordu Nova Plus

https://nd06.jxs.cz/154/004/24c507c416_97855184_o2.jpg?1399657332

Seriál Ulice opět boduje, skvělá čísla má stále v televizi a také na internetu. Na Ulici se můžete dívat na voyo.cz, kde ovšem musíte mít zaplacené předplatné, zdarma si pak Ulici sedm dní zpětně můžete pustit na novaplus.cz a právě tam si Ulice vede přímo skvěle, dokonce tak skvěle, že dopomohla k tomuto portálu k rekordu.

Včera, tedy ve čtvrtek 29. května zaznamenal Nova Plus 76 266 návštěv, což je nejvíce od února, kdy se tato služba spustila. Za tak vysokou návštěvnost může především Ulice a také pěvecká show Hlas. Právě díky ní a Ulici bylo Nova Plus rekordní a celý portál nova.cz dosáhl včera nejlepší návštěvnost od června 2011. Skvělá čísla, jen tak dál.

Admin Kuba / 30.5. 2014 /
foto: Archiv TV Nova; koláž Fanclubu Ulice


Volejte Novu v novém: Nepovedené klapky i nováčci

Volejte Novu: Rey Koranteng

TV Nova má tři pořady, které vysílá již dvacet let, tedy od svého úplného začátku a celých dvacet let je vysílá ve stejný čas. Řeč je o Televizních novinách, vysílaných každý den v 19:30, Snídani s Novou (každý všední den v 5:59) a Volejte Novu, vysílané každou sobotu v pravé poledne, tedy ve 12 hodin. Tento pořad akorát během dvaceti let změnil jednou název z Volejte řediteli právě na Volejte Novu. Nyní, po dvaceti letech se tento pořad změní i s vysílacím časem.

Nově budete moc informace ze zákulisí TV Nova sledovat každou sobotu před Televizními novinami v čase 18:40. Kromě nového moderního studia či několik vychytávek, jako jsou videodotazy, dostane Volejte Novu několik nových rubrik. A ty určitě budou zajímat i pravidelné diváky Ulice.

Jedna z nových rubrik bude totiž U maminky, ve které uvidíme vždy známé tváře TV Nova (tedy i seriálů), kteří představí svou rodinu. Další nová rubrika budou Nováčci, kde se na názor budou ptát dětí tváří televize Nova a také seriálových dětí (uvidíme i Šímu z Ulice). A těšit se můžete i na Zkažené klapky, které jsou vždy úsměvné. Bude toho prostě hodně, tak se určitě dívejte, poprvé už zítra v 18:40 na Nově.

Admin Kuba / 30.5. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Speciální výstava k 20ti leté historii TV Nova začíná

Televize Nova nepřestává oslavovat své 20. narozeniny, které měla v únoru. Velké oslavy už proběhly jak na obrazovce, tak i mimo obrazovku, na velké párty. Teď se zdálo, že oslavy už utichly, ale opak je pravdou. Nova opět začíná slavit, a to velkou výstavou ve velkých městech České republiky.

Výstava probíhá už od dnešního dne a skončí až v polovině srpna. Výstavu budete moc vidět celkem na pěti českých místech, začala už dnes v Praze, pokračovat bude v Plzni, v Ústí nad Labem, v Brně a skončí v Liberci. A co budete moc na výstavě všechno vidět? Nahlédnete do historie celé televize, k vidění bude spousta fotek a také rekvizity z oblíbených seriálů, jako je Comeback, Okresní přebor či Ordinace v růžové zahradě 1 a 2. Setkat se budete moc i s hvězdami TV Nova.

Vše začalo už dnes v Praze (Arkády Pankrác), nicméně oficiálně bude výstava zahájena až zítra, tedy v úterý 27. května v 16 hodin. Pokud tedy nemáte na tento čas plán, tak určitě doražte do Arkát. Setkat se budete moc i s Emmou Smetanou, Inou Puhajkovou, Martinem Čermákem, Katkou Němcovou či s Míšou Doubravovou z Ulice. Výstava bude v Praze až do 9. června, pak se přestěhuje do Plzně a bude pokračovat v dalších městech, viz. seznam míst výstavy. Tak určitě doražte, nebudete litovat.

Těšíme se na vás v těchto termínech:

Arkády Pankrác Praha 25. 5. - 09. 6.
Tesco Plzeň 10. 6. - 26. 6.
Forum Ústí nad Labem 27. 6. - 12. 7.
Olympia Brno 13. 7. -  3. 8.
Forum Liberec 4. 8. - 17. 8.

Admin Kuba / 26.5. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Volby jsou za námi, jak dopadla Šárka Ullrichová?

Není to tak dávno, co jsme vás informovali, že herečka Šárka Ullrichová, kterou známe z Ulice jako Zuzanu Hrubou, kandiduje do evropského parlamentu. Nyní už jsou volby za námi, v Česku se volilo v pátek a v sobotu a včera v noci se celá Evropa dozvěděla, jak se v každé zemi volilo. Jaká byla účast a jak dopadly jednotlivé strany, to komentovat nebudeme. Dočíst se to můžete na odborných webech. My se ovšem pozastavíme alespoň nad jednou stranou.

A tou je O.K. strana, alias Občanská konzervativní strana. Právě v této straně byla na kandidátce i herečka Šárka Ullrichová a jak dopadla? Rozhodně si nevedla špatně, v rámci tzv. krožkouvání, získala 71 hlasů, což v rámci celé strany bylo 2,03 %. Šárka ani celá strana do parlamentu nepostoupili, ale my přesto Šárce gratulujeme.

Admin Kuba / 26.5. 2014 /
foto: OK strana


Jiří Štrébl to za svou postavu schytává ze všech stran

Seriál Ulice: Chat s představitelem Miloše Knoblocha Jiřím Štréblem

Být hercem není tak jednoduché. Zvlášť, pokud hrajete zápornou postavu. Lépě se mají ti, kteří hrají kladné a milé postavy, diváci je mají rádi, obdivují je, zdraví je na ulicích, rádi se s nimi fotí. Ale u záporných postav je to daleko horší. Bohužel každý druhý divák je do všech seriálů více zakoukaný, než by měl. Bere celý seriál až moc reálně a spojuje si herce s postavou. Na to již doplatilo několik herců.

Nyní se ne s příliš pěknými zážitky pochlubil na chatu herec Jiří Štrébl, který hraje Miloše Knoblocha a ten od začátku nepatří mezi kladné postavy. Diváci na něj na sociálních sítích posílají velmi často nadávky, ale tím to rozhodně nekončí. Jeden rozlobený divák mu poškodil i auto a bylo i hůř. Další z fanoušků ho dokonce fyzicky napadnul a jaký k tomu měl důvod? Prý špatně vychovává Emu.

„Už jsem kvůli tomu omezil cesty metrem, nicméně minulý týden mi vynadal i taxikář. Byly i dny, kdy jsem po hodinové procházce zalitoval, nicméně bych roli Miloše znovu přijal. A musím říct, že se Miloše v sobě snažím obhájit a mám ho i docela rád, i když se mi hraje dost těžce," prozradil herec Jiří Štrébl. Bohužel podobných diváků je hodně, snad všichni jednou pochopí, že seriál je pořád jen hraný seriál.

Admin Kuba / 22.5. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Magazín Víkend přinese dnes reportáž o Ulici

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images//750x750/May2014/1644769.jpg?d41d

Jak jste si určitě sami mohli všimnout (a my jsme vás o tom minulý týden informovali), tak v Ulici se před týdnem na skok objevila nová postava kuchaře Josefa. Toho si zahrál reportér mgazínu Víkend, Martin Vencl. Ovšem do Ulice nenastoupil, protože by chtěl změnit povolání, herectví si vyzkoušel v rámci natáčení Víkendu.

Martin Vencl totiž ve svých reportážích zkouší různá a zajímavá povolání, tak proč si nevyzkoušet i herectví, vždyť to přeci je velmi zajímavé povolání. Slovo dalo slovo a Martin se objevil na place hned pod režijní taktovkou Dušana Kleina. Tak si určitě dnešní vydání Víkendu nenechte ujít, kromě repotáže z natáčení uvidíte i rozhovor s režisérem Dušanem Kleinem. Víkend začíná po půl desáté, hned po skončení Ordinace v růžové zahradě 2.

Admin Kuba / 13.5. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Seriál Ulice je na Nova Plus nejsledovanější

https://nd06.jxs.cz/154/004/24c507c416_97855184_o2.jpg?1399657332

Teprve od února letošního roku funguje nový videoportál novaplus.cz, který patří pod TV Nova a je zde právě archiv pořadů a seriálů této televize. I když jen sedm dní po odvysílání v televizi. Nicméně i přes tento fakt má Nova Plus velkou oblibu u diváků, kteří jsou za tento videoarchiv moc vděční. Nova Plus dokonce co do počtu návštěvníků předběhlo videoarchiv TV Prima (Prima Play) a Nova Plus se tak dostalo hned za iVysilání České televize.

Videa jsou ovšem více sledovaná na Prima Play, poté na iVysílání a až potom na Nova Plus. Ovšem je třeba upozornit fakt, že Nova videa maže po zmíněných sedmi dnech, ostatní televize mají své pořady přístupná pořád. Nova tuto možnost nabízí na svém placeném videoarchivu Voyo.cz.

A jaká videa jsou nejsledovanější na Nova Plus? Jsou to jednotlivé díly Ulice. Ta si vede naprosto skvěle v televizi i nyní i na internetu. Hned za seriálem Ulice je pak kuchařka Ládi Hrušky. Jsme ovšem rádi, že právě Ulice je nejoblíbenější sekcí na Nova Plus, tak se určitě dívejte i nadále.

Admin Kuba / 9.5. 2014 /
foto: Archiv TV Nova; koláž Fanclubu Ulice


Jedna herečka si opět zahraje dvě různé postavy

Zdá se, že v Česku pomalu docházejí herečky, které by mohli hrát v Ulici. Ani není divu, Ulice běží skoro deset let, za tu dobu se už pěkná řádka hereček v seriálu objevila, další velká část hereček hraje v jiných seriálech a další část zatím odmítá role v seriálech. Proto se někdy stane, že do Ulice nastoupí herečka, která už v ní v minulosti hrála, ovšem tehdy někoho jiného.

Poprvé se to stalo u herečky Máši Málkové, která hraje kadeřnici Romanu, ovšem ještě před tím, než začala hrát Romanu, si v Ulici již zahrála, a to při Výměně manželek, kdy hrála vyměněnou manželku Nikol. Naprosto tedy odlišné role, ale ne příliš od sebe vzdálené časově, Nikol hrála Marie Málkové v roce 2008 a Romanu začala hrát od roku 2010, tedy asi dva roky.

Nyní se podobná situace opět opakuje. Tento týden do Ulice nastupuje herečka Jitka Nerudová, která si zahraje Petru, kamarádku Dáši, která bude pokukovat po Oldovi. Na tom by nebylo nic tak zvláštního, kdyby si herečka Jitka Nerudová v první sezóně Ulice nezahrála Dianu, asistentku Karla Stránského, se kterou skončí v posteli Tomáš Jordán. Nyní se do Ulice v jiné postavě vrací po devíti letech.

Admin Kuba / 5.5. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Zrzka Petra Veverková je novou postavou Ulice

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/t1.0-9/10306182_10152192899964164_3371401194484095843_n.jpg

S novými postavami jako by se roztrhl pytel. Od ledna se nám představilo již několik nových postav. Poznali jsme dva vyšetřovatele, kteří vyšetřují smrt Kláry Peškové, Boris našel novou přítelkyni, o Moniku se uchází nový nápadník, také Hynek našel po Gábině novou přítelkyni. A zapomenout samozřejmě nesmíme ani na Patrika, faráře Rybu nebo poradce Víta Starého. Nových postav je tedy hodně a Ulice nás zásobuje i nadále.

Už příští týden se totiž na skok ukáže kuchař Josef, kterého si zahraje redaktor Víkendu Martin Vencl, o tom jsme vás informovali v předchozím článku. Ovšem už ve středu poznáme ještě jednu novou postavu. Do Ulice totiž přijde Petra Veverková, která je kamarádkou Dáši (přítelkyně Hynka). A Petra rozhodně nepřijde jen tak, ucházet se totiž bude o Oldu, který sice nikoho nehledá, ale krásnou ženu nikdy neodmítne.

A jaká Petra vlastně je? Scénáristé jí označují jako opak Jitky, Petra je bezprostřední, spontánní, podniková, akční, ráda cestuje, proto si také založila vlastní cestovní agenturu, ráda poznává nové kraje a lidi. Rozhodně je to zajímavá ženská, se kterou si Olda bude mít co říct. Na Petru se můžeme těšit už příští týden.

Admin Kuba / 4.5. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Martin Vencl z magazínu Víkend si zahraje v Ulici

Do Ulice se přijde ukázat jedna výrazná tvář TV Nova. Pokud znáte magazín Víkend a sledujete ho, tak tuto tvář určitě moc dobře znáte, je totiž nejznámnější tváří tohoto pořadu. Řeč je o redaktorovi Martinu Venclovi, kterými se svými zajímavými reportážemi stal velmi oblíbený. Nebojí se ničeho, a tak si díky Víkendu vyzkoušel už řadu povolání. Ovšem jedno mu do jeho sbírky stále chybělo, chtěl se stát hercem.

Sen se mu splní díky seriálu Ulice, zde si totiž zahraje malou roli, ve které se objeví už příští týden. A koho si zahraje? Bude hrát kuchaře Josefa v hospodě u Michala. O něm jsme zatím vždy jen slyšeli, Michal se několikrát chlubil, že má v kuchyni pomocníka Josefa, ale nikdy jsme ho nemohli poznat. Jeho čas přijde až teď. Určitě se tedy máme na co těšit.

Admin Kuba / 4.5. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Další stovka nejdéle vysílaného seriálu je za námi

Vůbec nejdéle vysílaný seriál v Česku, seriál Ulice, dosáhne už dnes večer další stovky v počtu epizod a právě i počet epizod dělá Ulici velmi unikátní. Žádný jiný seriál dosud v Česku nedostáhl takového počtu dílů a pravděpodobně už ani nedosáhne, to by musela Ulice skončit a i tak by to měl jiný seriál hodně těžké. Dnešní díl nese číslovku 2 600.

A co nás v dnešním díle čeká? Miloš se oficiálně ujímá vedení rodiny, včera se přiženil do rodiny Evy Toužímské a "přivlastnil" si tak i její dceru Emu, na kterou, jak on si myslí, má teď právo a může si tedy dělat, co chce. Emě nejdříve přikáže, aby si šla smít obarvený proužek vlasů, pokud nepůjde, tak vezme nůžky a osobně jí ho ustřihne. Tím to bohužel ovšem nekončí, dnes poprvé se Miloš rozčílí tak, že Emě vlepí facku.

Začíná tak v Ulici nové téma, kdy nevlastní otec svým vlastním způsobem přebírá výchovu dcery partnerky. Na výchovu má ovšem vlastní praktiky, které by neocenili Liškovi ani kurátor. Proto se určitě dnešní díl Ulice nenechte ujít a samozřejmě pak i ty další díly, které se tomuto tématu budou věnovat.

Admin Kuba / 2.5. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Ulice i na prvního máje a také se svatbou Evy a Miloše

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images//750x750/Apr2014/1643108.jpg?0a74

Dnes je prvního máje, tedy svátek všech zamilovaných, tak jak o něm psal už Karel Hynek Mácha. Zároveň je ovšem i svátek práce, máme tak státní svátek a nemusíme do práce a do škol. Ovšem, Ulice žádnou přestávku nemá, jak už jsme si dávno zvykly, tak i na státní svátek se Ulice vysílá, tak si jí rozhodně dnes večer nenechte ujít.

Čeká nás svatba Evy a Miloše, kteří si řeknou své "ano" právě dnes, na prvního máje. Bude to svatba malá, ale romantická, tedy v rámci možností, přeci jen se žení Miloš. Za svědky si tento pár vybral Aničku a Bedřicha. A jako oddávající se opět představí Lumír Nykl, který už má pár svateb v Ulici za sebou, třeba tu poslední, Lenky a Jardy.

A svateb už bylo v Ulici hodně, od Světlany s Lumírem počínaje, přes Aničku s Bedřichem až po Miriam s Cyrilem konče. Více jak deset svateb za devět let. A rozhodně nekončíme, v této sezóně nás čeká ještě jedna nečekaná svatba, bude na konci tété sezóny, tedy v červnu. Tak se určitě dívejte i na dnešní díl.

Admin Kuba / 1.5. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Kolik nových fanoušků mají herci na facebooku?

Další měsíc je za námi, proto jsme připravili další statistiku, ve které se podíváme na to, jak se daří hercům z Ulice na sociální sítí facebook. Respektive na jejich fanouškovských stránkách, které spravuje náš fanclub. Aktuálně máme na starosti 21 facebookových stránek, kdo má nejvíce fanoušků? Podívejte se.

  1. místo - Matyáš Valenta - 2 067 fanoušků (v březnu 2. místo)
  2. místo - Václav Matějovský - 1 667 fanoušků (v březnu 1. místo)
  3. místo - Patricie Solaříková - 672 fanoušků (v březnu 3. místo)
  4. místo - Rudolf Hrušinský - 618 fanoušků (v březnu 4. místo)
  5. místo - Aneta Krejčíková - 606 fanoušků (v březnu 6. místo)
  6. místo - Martin Hofmann - 555 fanoušků (v březnu 5. místo)
  7. místo - Vanda Hybnerová - 515 fanoušků (v březnu 8. místo)
  8. místo - Jakub Štáfek - 490 fanoušků (v březnu 9. místo)
  9. místo - Hana Maciuchová - 479 fanoušků (v březnu 10. místo)
  10. místo - Hana Igonda Ševčíková - 479 fanoušků (v březnu 7. místo)
  11. místo - Kryštof Rímský - 358 fanoušků (v březnu 11. místo)
  12. místo - Ljuba Krbová - 350 fanoušků (v březnu 12. místo)
  13. místo - Václav Svoboda - 317 fanoušků (v březnu 14. místo)
  14. místo - Vilma Cibulková - 314 fanoušků (v březnu 17. místo)
  15. místo - Zuzana Vejvodová - 311 fanoušků (v březnu 13. místo)
  16. místo - Michaela Badinková - 302 fanoušků (v březnu 15. místo)
  17. místo - Anna Fixová - 266 fanoušků (v březnu 16. místo)
  18. místo - Tereza Bebarová - 214 fanoušků (v březnu 18. místo)
  19. místo - Kateřina Janečková - 124 fanoušků (v březnu 19. místo)
  20. místo - Daniel Brown - 112 fanoušků (v březnu 20. místo)
  21. místo - Petr Florián - 62 fanoušků (v březnu neměl fb stránky)

Žádného velkého skokana tentokrát nemáme, jen Vilma Cibulková se ze 17. místa dostala na 14. místě. Ovšem za velkou zmínku stojí rozhodně Matyáš Valenta. Ten ještě v březnu měl 663 fanoušků, nyní jich má 2 067, což je o více jak 1 400 fanoušků více. Matyáš tak poskočil na první místo před Vaška Matějovského a zároveň se po Vaškovi stal nejen druhým hercem, který má 1 000 fanoušků, ale také prvním hercem, který má přes 2 000 fanoušků. Tak určitě podporujte naše herce i nadále a přidejte se.

Admin Kuba / 1.5. 2014 /
foto: vlastní prezentace; Archiv TV Nova; facebook.com

Zpět