Archiv článků... leden 2015

18.07.2015 15:40

Připomeňte si s námi šest let v Ulici s Boriskem

Včera opustila Ulici Libuška Nekonečná a protože odchází ona, tak s ní musí odejít i její syn Boris, který se s oblíbenou Ulicí rozloučil naposledy už v prosinci. Jeho dějová linka tak v tomto seriálu skončila spolu s jeho mámou. Oba se ovšem do Ulice zapsali tučným písmem, také zde prožili šest let.

A většinou na dětech jde nejvíce poznat, jak ten čas letí. Boris je toho příkladem. Když jsme ho poznali před více jak šesti lety, byl to malý kluk, kterému nikdo neřekl jinak, než Borisek. Jediné co ho zajímalo, byl fotbal. Z toho malého kluka ovšem vyrostl puberťák, kterého už fotbal dávno nezajímá a více se zajímá o hudbu, kapelu a holky. Pojďte si s námi připomenout Boriska za jeho šest let působení v Ulici.

Admin Kuba / 24.1. 2015 /
foto:
Archiv TV Nova


Zuzana Vejvodová opustila po šesti letech Ulici

Herečka Zuzana Vejvodová se rozhodla na vlastní žádost opustit seriál Ulice. Po více jak šesti letech se chtěla posunout dál, začít se více věnovat divadlu. Tvůrci seriálu jí vyšli vstříc a nechali jí stále otevřená vrátka pro případný návrat. To znamená, že její postava Libušky Nekonečné v seriálu nezemřela a do děje se tak kdykoliv může vrátit.

Všechno tedy jednou končí, ale za pár let to třeba může znovu začít. I to může být případ Zuzany Vejvodové. V každém případě nyní už jí v Ulici neuvidíme, stejně tak i Borise, který odchází společně s Libuškou, ten už se rozloučil před časem. Nyní si s námi můžete Libušku v Ulici připomenout. A to v naší videoprezentaci. O víkendu se vrátíme ještě k odchodu Borise a stejným způsobem si připomeneme i jeho.

Admin Kuba / 23.1. 2015 /
foto:
Archiv TV Nova


Zemřela herečka z rekordního nekonečného seriálu

Anne Kirkbride

Ve věku šedesáti let zemřela v pondělí herečka Anne Kirkbride. Zemřela náhle, údajně se mluví o rakovině prsu, která se jí rozšířila do mozku. Herečka patří ve Velké Británii k velmi oblíbeným herečkám, není tedy divu, že stovky diváků kondolují rodině a před televizí nosí květiny.

A proč vás o této zprávě informujeme? Herečka totiž dlouhých 43 let hrála v jednom seriálu, a to seriálu Coronation Street, tímto seriálem se inspirovali i tvůrci seriálu Ulice, oba seriály jsou také nekonečné, jen ten britský se vysílá již od roku 1960. Anne Kirkbride patřila k hlavním postavám a v seriálu se objevovala jako jedne z nejdéle sloužících hereček.

Admin Kuba / 20.1. 2015 /
foto:
profimedia.cz


Příští týden bude Ulice již 2 000 dní na obrazovkách

Příští týden zažije Ulice několik zlomových okamžiků. Čekají nás tedy opravdu zajímavé díly a ten nejzajímavější nás čeká v pátek, to Ulice zažije jedno příjemné výročí, právě v tento den, tedy v pátek 23. 1. 2015 bude Ulice již 2 000 dní na obrazovkách TV Nova. Tedy samozřejmě jedná se o premiérové díly vysílané ve večerních hodinách, reprízy do tohoto čísla nejsou započítány.

Žádný jiný seriál se dosud v Česku tak dlouho nevysílal a jen těžko ho nějaký seriál překoná. Kdybychom teď chtěli odvysílat všechny díly, každý den jeden díl, a to včetně víkendů a prázdniny, tedy 365 dní v roce, tak se na Ulici budeme muset dívat více jak pět let. Určitě se tedy tento výroční díl nenechte ujít.

A nebude to jediná zajímavost z tohoto dne. V pátečním díle se s námi rozloučí Libuška Nekonečná, která po šesti letech zvedá kotvy a opouští Ulici. Spolu s Libuškou odchází také Boris, kterého ovšem v Ulici již neuvidíme, poslední díly s ním se odvysílali ještě v prosinci. Nyní nás čeká loučení s Libuškou, tak si nenechte ujít páteční díl.

Admin Kuba / 18.1. 2015 /
foto:
Archiv TV Nova


Ulice zažije jednu ze svých nejděsivějších scén

V pondělí opět v novém roce začala Ulice a už dnes nás čeká jeden z nejzajímavějších dílů. Zajímavý bude především díky svému úvodu, hned v prvních minutách nás totiž čeká jeden děsivý zážitek, dokonce by se dalo říct, že nás čeká jedna z nejděsivějších scén celého seriálu Ulice.

A co se vlastně stane? Jak už bylo dříve avizováno, tak právě v dnešním díle se znovu objeví Klára Pešková. A právě s ní bude souviset horovorý zážitek, který čeká na Adrianu Peškovou. Jak určitě mnozí z vás tuší, tak Adriana bude mít noční můru. A rozhodně bude zážitek, na který dlouho nezapomene Adriana i diváci. Tak si určitě tento díl nenechte ujít, bude to stát za to.

Admin Kuba / 14.1. 2015 /
foto:
Archiv TV Nova


Nové díly Ulice začaly v novém roce nadprůměrně

Včera se na obrazovky TV Nova v novém roce 2015 poprvé vrátil seriál Ulice. Právě seriál Ulice tak otevřel novou seriálovou sezónu. Krátce po Ulici odstartovaly opět i Doktoři z Počátků a dnes se diváci můžou těšit na nové díly Ordinace v růžové zahradě 2. A nové díly Ulice začaly velmi úspěšně.

Dokonce tak úspěšně, že včerejší díl byl jeden z nejsledovanějších za několik posledních měsíců. V průměru si včera Ulici zapnulo kolem 1 400 000 diváků, v nejsledovanějším okamžiku, kolem sedmé hodiny byla sledovanost dokonce skoro 1,5 milionu. Což jsou opravdu neuvěřitelná čísla. Jen pro zajímavost, poslední díl v roce 2014 si nenechalo ujít 1 058 000 diváků, rozdíl je tedy opravdu velký. Tak jen tak dál.

Admin Kuba / 13.1. 2015 /
foto:
Archiv TV Nova


Ulice už zítra startuje s novými díly i upravenou znělkou

Dva týdny, přesně tak dlouho trvala zimní přestávka seriálu Ulice. Ale přestávka už skončila a již zítra se můžeme těšit opět na nové díly, které poběží v obvyklém čase, tedy o půl sedmé večer na Nově. Nové díly přinesou řadu nových příběhů a pokračovat budou i ty, které se dosud nevyřešily.

S novými díly Ulice přijde i nově upravená znělka. Za posledních několik let se stává poprvé, co se znělka upravuje rovnou 2x za rok. Ve znělce, kterou jsme mohli vidět od srpna do prosince totiž vystupuje i Libuška, která ovšem Ulici opouští. Ve znělce tak dochází ke kosmetickým úpravám. Hned v úvodu se místo Libora, Libušky, Borise a Mikiho, objeví celá rodina Liškových.

Další části jsou stejné, později se pak objeví celá rodina Maléřových, kteří dosud ve znělce nebyli, od ledna se totiž stěhují definitivně do Ulice. Mírně se pak upraví část, kde se na "domě" ukáže Lumír se Světlanou a přihlíží jim Nyklová. Dosud to bylo obráceně a Lumír se ukázal s mamuškou, zatímto Světlana je pozorovala.

Tak si určitě nenechte zítřejší díl i s nově upravenou znělkou ujít.

Admin Kuba / 11.1. 2015 /
foto:
Archiv TV Nova


Chat s producentkou Ulice: Svatba, úmrtí i návrat Kláry

Seriál Ulice: Desátá sezona Ulice je tu! - 21

Ulice se už za pár dní vrací na obrazovky TV Nova se svými novými díly. Čeká nás toho hodně a aby se diváci měli ještě více na co těšit, tak se včera konal online chat s kreativní producentkou seriálu Ulice Silvií Klasovou. Většina diváků přišla na chat s jasným cílem - dozvědět se co nejvíce informací z nových dílů.

A co jsme se tedy dozvěděli. Tak třeba to, že do Ulice se vrátí Klára Pešková. Ano, ta Klára Pešková, která před rokem zemřela. Ale nepůjde o návrat jako takový, objeví se jen v jednom díle ve snu Adriany Peškové. Tedy ve snu, ona to bude spíše noční můra. A u Adriany ještě zůstaneme. Právě na ní totiž čeká jeden z největších příběhů následujících díů. Začne intenzivně hledat svého biologického otce, najde ho? To uvidíme v dalších dílech. Pokračovat bude i romantický příběh Lumíra a Světlany nebo zamilované dvojice Simony a Rudolfa. A problémy s Láskou bude řešit i Tereza. Ta se zakoukala do ženatého otce své studentky.

Těšit se můžete i na nové příběhy u Farských, "blíž" nám bude Mára s Monikou, kteří se přestěhují přímo do Ulice. Rozhodně nepřijdeme i o pokračování příběhu Emy Toužímské, do tohoto příběhu dokonce někdo zasáhne nečekaným způsobem a ten někdo bude někdo, koho bychom rozhodně nečekali. Do Ulice se také bude stěhovat rodina Maléřových a jednoduché to nebude především pro děti.

A co ještě nás čeká? Už brzy se rozloučíme s Libuškou, která celou Ulici opouští, s ní tedy odchází i její představitelka Zuzana Vejvodová, která se rozhodla po několika letech seriál opustit. Diváky v tomto roce rozhodně potěší i svatba a možná i dvě. Ze svatby možná pak bude i dítě, čeká nás totiž minimálně jeden porod. Bohužel Ulici bude obcházet opět i smrtka, někdo Ulici opustí tím nejméně příjemným způsobem. Zdá se tedy, že se máme na co těšit, tak si nové díly nenechte ujít.

Admin Kuba / 7.1. 2015 /
foto:
Archiv TV Nova


Vánoční díly ještě jednou, v ranní repríze tento týden

https://nd06.jxs.cz/435/078/9c512dc575_100003071_o2.jpg?1420122487

Ulice si užívá své vánoční prázdniny, které jsou stejně dlouhé, jako prázdniny školáků. Akorát s tím rozdílem, že uliční prázdniny začaly později a tím pádem také později skončí. Poslední epizodu jsme mohli sledovanost v pátek 26. prosince 2014 a další na nás čeká za týden, tedy v pondělí 12. ledna 2015.

Nicméně o Ulici nepřijdeme ani následující týden, kdy se do škol vrací školáci. Do vysílání se totiž opět dostanou ranní reprízy a budou to díly, které jsme mohli sledovat ve "vánočním" týdnu, tedy díly z týdne od 22.12. do 26.12. Právě v těchto dnech se totiž Ulice vysílala jen ve své večerní premiéře, ale v ranní repríze jsme jí vidět už nemohli, protože se vysílaly převážně pohádky.

Na všechny tyto díly se tedy můžete těšit každý den ráno po deváté hodině, hned po skončení Snídaně s Novou. Výjimkou bude akorát zítřejší den, tedy pondělí. Ranní reprízy na vás čekají až od úterý, kdy uvidíte díl z pondělí 21.12., následovat budou další díly až do pondělí 12.1., kdy uvidíte díl z pátku 26.12., následně pak večer v tradičním čase pak již i nový díl.

Na kompletní program Ulice na Nově i v Telce se můžete podívat zde.

Admin Kuba / 4.1. 2015 /
foto:
Archiv TV Nova


Ulice za rok 2014 skokonanem českého internetu

Ulice má za sebou velmi úspěšný rok, dařilo se jí nejen na obrazovkách TV Nova, kde si každý díl pustilo více jak milion diváků, ale svůj úspěch zaznamenala i na českém internetu. Už jsme vás informovali o tom, že na vyhledávači google.cz skončila v roce 2014 Ulice na třetím místě v kategorii televizních pořadů. Úspěch má Ulice i "doma", TV Nova sestavila žebříček TOP 10 článků na svém portálu a absolutní jedničkou je Ulice s článkem o smrti Kláry Peškové. Seriálu pak patří také 4. a 5. místo a svým způsobem i 3. místo. Celý žebříček najdete zde.

A stejně jako google.cz zveřejnil své žebříčky, tak podobně udělal i český vyhledávač seznam.cz. Ten zveřejnil tzv. skokany roku. Zde se umístili hledané výrazy, které se vyhledávaly výrazně více než v předchozím období, tedy roku 2013. Kategorii TV pořadů, filmů a seriálu pak "vyhrála" Ulice, která skončila na prvním místě. Což je opravdu velký úspěch.

Za zmínku pak určitě stojí i videoportál novaplus.cz, kde Ulice patří k nejsledovanějším pořadům. Úspěch Ulice po deseti letech je prostě všude, v televizi i na internetu. My gratulujeme a přejeme Ulici, aby se jí v těchto směrech dařilo i v roce 2015.

Admin Kuba / 2.1. 2015 /
foto: seznam.cz


Naše fanouškovské stránky na facebooku stále rostou

Nejen další měsíc, ale i další rok máme za sebou. Začal nám leden, ale my se ještě vrátíme k tomu předcházejímu měsíci, který byl zároveň posledním měsícem v roce 2014. Podíváme se na to, jak se daří hercům na jejich fanouškovských stránkách na facebooku, které spravuje náš Fanclub Ulice.

  1. místo - Patricie Solaříková - 4 809 fanoušků (v listopadu 1. místo)
  2. místo - Václav Matějovský - 4 597 fanoušků (v listopadu 3. místo)
  3. místo - Matyáš Valenta - 4 594 fanoušků (v listopadu 2. místo)
  4. místo - Martin Hofmann - 4 325 fanoušků (v listopadu 4. místo)
  5. místo - Jakub Štáfek - 2 666 fanoušků (v listopadu 5. místo)
  6. místo - Václav Svoboda - 2 524 fanoušků (v listopadu 6. místo)
  7. místo - Aneta Krejčíková - 2 461 fanoušků (v listopadu 7. místo)
  8. místo - Rudolf Hrušinský - 2 141 fanoušků (v listopadu 8. místo)
  9. místo - Hana Maciuchová - 2 104 fanoušků (v listopadu 9. místo)
  10. místo - Vanda Hybnerová - 1 777 fanoušků (v listopadu 10. místo)
  11. místo - Tereza Bebarová - 1 773 fanoušků (v listopadu 14. místo)
  12. místo - Hana Igonda Ševčíková - 1 628 fanoušků (v listopadu 11. místo)
  13. místo - Daniel Brown - 1 568 fanoušků (v listopadu 19. místo)
  14. místo - Michaela Badinková - 1 534 fanoušků (v listopadu 12. místo)
  15. místo - Matouš Ruml - 1 421 fanoušků (v listopadu 13. místo)
  16. místo - Kryštof Rímský - 1 322 fanoušků (v listopadu 15. místo)
  17. místo - Anna Fixová - 1 249 fanoušků (v listopadu 16. místo)
  18. místo - Šárka Vaculíková - 1 066 fanoušků (v listopadu 18. místo)
  19. místo - Zuzana Vejvodová - 895 fanoušků (v listopadu 17. místo)
  20. místo - Vilma Cibulková - 860 fanoušků (v listopadu 20. místo)
  21. místo - Ljuba Krbová - 606 fanoušků (v listopadu 21. místo)
  22. místo - Kateřina Janečková - 545 fanoušků (v listopadu 22. místo)
  23. místo - Hana Holišová - 461 fanoušků (v listopadu 23. místo)

Počet fanoušků tedy stále roste, pozice se příliš nezměnily, ale počet fanoušků zrostl u některých i o několik stovek nových fanoušků. První místo stále patří Patricii Solaříkové, druhé a třetí místo se nám prohodilo, ale Vaškem Matějovským a Matyášem Valentou je jen mírný rozdíl. Všem děkujeme a určitě se i nadále přidávejte mezi své oblíbence.

Admin Kuba / 1.1. 2015 /
foto: koláž Fanclubu Ulic
e; Archiv TV Nova; facebook.com

Zpět