Archiv článků... prosinec 2013

05.06.2014 19:09

Šok! V Ulici už v lednu zemře jedna z hlavních postav

V nových dílech Ulice nás čeká jedna velká událost. Zemře jedna z hlavních postav. Už delší dobu víme, že v nových dílech nás čeká jedna dramatická událost, nikdo neměl tušení, o co vlastně půjde. Teď už je to jasné, čeká nás tragická událost, kdy zemře jednu z důležitých postav, otázkou ovšem je, kdo to bude.

Vše se stane už 15. ledna 2014, v této epizodě někdo zemře a jeho smrt se dotkne skoro všech postav Ulice. Sami si můžete přečíst obsah této epizody:

"Chovali by jste se jinak, kdyby jste věděli, že vám nebo někomu z vašich blízkých zbývá do konce života už jen pár hodin? V Ulici se schyluje k velké tragédii - zemře jedna z hlavních postav. Její smrt nenechá nikoho chladným, dotkne se téměř všech obyvatel Ulice. Kdo bude onou postavou, která náhle opustí své blízké?"

Kdo zemře můžeme jen tipovat, hlavních postav v Ulici je hodně, začínat můžeme panem Peškem, pokračovat můžeme přes Libora s Libuškou a končit můžeme u Liškových či Hejlových. Těžko říct čí smrt nás tak zasáhne, brzy se to určitě dozvíme.

Admin Kuba / 30.12. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


Co dnes dělá... Ondřej Brzobohatý, představitel Marka Stránského

Ondřej Brzobohatý, syn slavného herce Radoslava Brzobohatého, svou největší slávu měl v roce 2004, kdy se stal prvním moderátorem SuperStar, od té doby se mu začalo velmi dařit. V roce 2006 naskočil do Ulice, do seriálu, ve kterém hrál i jeho otec a seriál Ulice byl tak první počin, ve kterém se sešli otec a syn Brzobohatí. Ondřej si v Ulici zahrál úspěšného právníka Marka, který se vrátil z Anglie, kde studoval na Oxfordu. Jeho otec byl vlídný politik Karel Stránský. Hned po jeho příjezdu do Prahy se seznámil s Digi, se kterou si do oka nepadnul, ale jak to tak bývá, tak později spolu začali chodit, vzali se a mají dvojčátka. To už ovšem nevíme, Marek i s Digi se odstěhovali do Anglie, kde jsou stále.

A kam zmizel Markův představitel, herec Ondřej Brzobohatý? To je otázka, na kterou zná odpověď snad každý. Ondřej se nikam nevytratil, vidět ho můžeme stále a v posledních letech ještě víc než kdy dřív. Především tento rok měl úspěšný. V roce 2012 začal hrát v seriálu Gympl s (r)učením omezeným, kde získal hlavní roli, v seriálu pokračoval až do prosince tohoto roku. Letos na podzim také vystupovat ve StarDance, kde tančila i jeho nová přítelkyně, Taťána Kuchařová. Po jeho skončení v Ulici to ovšem nejsou jeho jediné úspěchy. Moderoval i jeden ročník Slavíka, pravidelně se objevuje v zábavných pořadech i filmech.

Ondřej se stále věnuje i své největší vášni, což je hudba. Jako skladatel se podílel i na několika filmech, seriálech či pořadech. Ondřeje tedy můžeme považovat za úspěšného, mladého muže, který má v životě štěstí a my mu ho samozřejmě přejeme. A věříme, že ho i nadále budeme výdat v jiných projektech. Protože Gympl už skončil. Určitě by ho spousta diváků rádo vidělo opět i v Ulici společně s  Digi. No uvidíme, víte jak to chodí, kdo v seriálu neumřel, má stále naději, že se jednou může vrátit.

Admin Kuba / 28.12. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


Ulice má posilu: Slovenskou legendu Emila Horvátha

Herecký tým Ulice posílí Emil Horváth

Po novém roce poznáme v Ulici několik nových postav, jednou z nich bude hrát i jedna slovenská legenda. Diváci v Česku ho možná tolik neznají, ale na Slovensku je to opradu významná osobnost. Řeč je o slovenském herci Emilovi Horváthovi, který se tak po Dušanovi Jamrichovi stane další slovenskou posilou v Ulici. Emil Horváht má za sebou desítky filmových i seriálových rolí. Diváci na Slovensku ho můžou znát např. ze seriálů Ordinace v růžové zahradě či Búrlivé víno, kde hraje jednu z hlavních rolí.

Emil Horváth je slovenský herec, režisér a divadelní pedagog. Herectví má v krvi, jeho otec (Emil Horváht st.) byl velkou hereckou legendou na Slovensku. Emil Horváth ml. má za sebou desítky rolí, znát ho můžeme i třeba ze seriálu 30. případů majora Zemana. Od roku 2005 je takor profesorem na VŠMU, kde přednáší hereckou tvorbu. V roce 2005 dostal od slovenského prezidenta Rad Ľudovita Štúra II. triedy za významné zásluhy v oblasti rozvoje kultury.

V lednu se tento sympatický slovenský herec ukáze i na českých obrazovkách, a to přímo v Ulici. Otázkou je, koho bude hrát. Tvůrci Ulice zatím nechávají diváky tipovat, jako možnosti zvolili: učitel, který by mohl učit ve škole, kde je volné místo po Lence. Také by mohl hrát policistu, který by vyšetřovat velké drama, které je slíbeno v nových dílech. Hrát by mohl i Braňa, exmanžela Ivany nebo by se v Ulici mohl objevit u Máry, jako jeho tatínek. Tak uvidíme, kde nakonec bude pravda. Více informovací o tipovaní najdete zde.

TIP Fanclubu: Dle mého osobního názoru by Emil Horváth mohl hrát Braňa nebo nového profesora ve škole.

Admin Kuba / 29.12. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


Co dnes dělá... Jana Bernášková, představitelka Bety

Jana Bernášková byla do roku 2005 neznámou herečkou, do tohoto roku se objevila jen v malých rolích několika filmů či televizních pohádek. Velký úspěch jí ovšem až v roce 2005 přinesla Ulice, díky které se stala hvězdou. V Ulici si zahrála kadeřnici Bety, kterou měl každý rád, Bety pocházela z Moravy a v Praze hledala štěstí, její největší chybou byla její naivita, na kterou později doplatila s Rosbergem, se kterým měla neplánované dítě. Bety se v Ulici objevovala převážně v první a ve druhé sezóně, ale na krátko se objevila i v další sezóně. Se svou dcerkou odjela k rodičům na Moravu, odjel s ní i její kamarád, později přítel Honza. Bety tedy mohla být šťastná, ale to netrvalo dlouho, její přítel Honza se totiž zabil na motorce. Bety se pak vrátila zpět domů do Mohelnice, kde je pořád.

Ale kam zmizela její představitelka, herečka Jana Bernášková? Rozhodně se neztratila. Stejně jako její seriálová postava, tak i ona sama se stala matkou a vychovávala tak dceru Justýnku, která má již šest let. Od dcery si odskakovala i do některých seriálů, jako např. Horákovi, Náves, Kriminálka Anděl či Cukrárna. V roce 2009 přišla po Ulici další velká seriálová nabídka, zahrát si v seriálu Vyprávěj, který se stal velmi úspěšným a vysílal se až do letošního června. Jana Bernášková v seriálu hrála do samotného konce.

Tento seriál jí přinesl nejen další velký úspěch, ale i štěstí. V seriálu totiž potkala svého současného manžela, scénáristu Rudolfa Merknera. Seriál Vyprávěj skončil, ale to Janě Bernáškové vůbec nevadilo. Na konci seriálu totiž podruhé otěhotněla a letos v srpnu se jí narodil syn Theodor (viz. úvodní foto). V současné době si tedy znovu užívá tu nejkrásnější roli, roli maminky. Takhle tedy prožívala léta po skončení v Ulici.

Admin Kuba / 28.12. 2013 /
foto: Archiv TV Nova; blesk.cz (Karel Kopáč)


Co dnes dělá... Pavel Kříž, představitel Petra Boháče

V roce 2005 byl při startu Ulice jednou z hlavních postav, řeč je o herci Pavlu Křížovi, který v prvních sezónách hrál postavu Petra Boháče. Boháč byl jednou z hlavních postav, byl obchodním ředitelem v Království hraček, bojoval o dceru Anežku, začal si románek s Lenkou, později i s vdanou kolegyní Bárou. Jeho osud nedopadl moc dobře, alkohol mu zničil celý život, přišel o práci i o dceru a skončil na skládce, zaměstnán u popelářů. Kde je mu teď konec, to už nikdo neví. Pokud se nedal dohromady, tak stále asi pracuje na skládce.

Takový osud ovšem nemá Boháčův představitel, herec Pavel Kříž. Ten se po jeho skončení v Ulici rozhodně neztratil, spíše naopak. Jde z role do role a jeho život se dá považovat rozhodně za úspěšný. Po skončení v Ulici si zahrál v několika seriálech, jako byl První rok, Ať žijí rytíři, Škola pro život, Odsouzené, Obchoďák a hlavní roli měl v seriálu Aféry. Letos na podzim se opět objevil ve velkém seriálu, celý podzim jsme ho mohli vidět v "primáckém" seriálu Cesty domů, kde hraje doktora Oskara Čermáka (viz. úvodní foto). Od ledna ho pak budeme moc vidět i ve velkém výpravném seriálu České televize, První republika.

Neztratil se ani ve filmu, za zmínku určitě stojí Anděl, Ztracená brána, pohádky Šťastný smolař či Dvanáct měsíčků nebo nejnovější film Přijde letos Ježíšek? Pavel Kříž tedy po jeho účinkování v Ulici neskončil na ulici. Kromě všech jeho rolí ve filmech a především seriálech zářil také na tanečním parketu, a to velmi úspěšně. V roce 2010 vyhrál taneční soutěž StarDance. Takhle se tedy z Ulice vytratil Pavel Kříž.

Admin Kuba / 27.12. 2013 /
foto: Archiv TV Nova; Archiv TV Prima


Podzimní část Ulice byla úspěšnější než loni

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/365x205/Aug2013/1549086.jpg?d41d

Už za necelý týden, ve čtvrtek 2. ledna 2014 bude pokračovat denní seriál Ulice, který se vrátí po vánoční pauze. V pátek 20.12. skončila podzimní část deváté sezóny. Podívejme se na to, jak si Ulice vedla ve sledovanosti. Oproti podzimu roku 2012 si Ulice velmi polepšila, průměrně se dívalo na každý díl 36,96% diváků ve věku 15-54 let. A to je o 4,98% více než v roce 2012, Ulice je u diváků tedy stále oblíbenější, a to i po skoro devíti letech.  Co do počtu diváků se na Ulici denně dívá v průměru 1 171 000 diváků ve skupině 4+. Zajímavé je, že Ulici si oblíbili i ti úplně nejmladší, ve věku 15-24 let, v této skupině se průměrně na Ulici na podzim dívalo 40,09%.

"V silně konkurenčním multikanálovém prostředí je Ulice jedním z produktů na trhu, který meziročně dosahuje růstu sledovanosti. To je pro seriál, který vysíláme už devátý rok, úžasný úspěch. Jménem TV Nova bych chtěla poděkovat celému týmu za jejich vysoké nasazení a kreativitu při tvorbě pořadů," uvedla Alex Ruzek, ředitelka televizních kanálů a programu skupiny Nova. A který díl z podzimní sezóny byl nejúspěšnější? Byl to ten, který se vysílal 17.12., dívalo se na něj 1 288 000 diváků ve skupině 4+, v mladší cílové skupině 15-54 si tento díl nenechalo ujít 42,11%. V tomto díle začal boj mezi Klárou a Peškem, kdy Klára přinesla svému tátovi ukázat smlouvu na správcovství, kterou Pešek podepsal.

"Seriál Ulice je jedním z hlavních pilířů našeho vysílání, a má velmi věrnou skupinu diváků. Je unikání tím, že se nebojí prostřednictvím svých postav otvírat složitá životní témata jako pěstounská péče, dluhová past nebo braní drog. Na další pokračování příběhů lidí, kteří by klidně mohli žít i ve vaší ulici, se mohou diváci těšit hned po Novém roce, dodala Alex Ruzek. Tak si určitě Ulici od 2. ledna nenechte ujít.

Admin Kuba / 27.12. 2013 /
zdroj: Tisková zpráva TV Nova / ATO - Mediaresearch

foto: Archiv TV Nova


Nový pořad televize Smíchov se natáčí v Ulici

Televize Smíchov začala vysílat před rokem, jde o zábavný kanál skupiny Nova, na kterém můžeme vidět převážně komedie, sitcomu, humorné seriály či zábavné pořady. Dnes večer bude tato stanice bohatší o svůj první vlastní pořad, který dostane název "Desítka." O co půjde? Smíchov tento pořad prezentuje jako: "Minutová hitparáda plná gagů, komických situací a výroků, kterých by se měl člověk vyvarovat, pokud chce přežít v civilizovaném světě."

Tento krátký pořad se během dne bude na Smíchově objevovat až 5x denně, vždy v různých časech. Poprvé dnes večer v 19:55, pak ještě ve 22:20, ve 22:55, ve 23:50 a 00:20. Od zítřka pak bude Desítka k vidění i v odpoledních hodinách. Ale proč o tom vůbec píšeme? Tak např. kvůli tomu, že v těchto videí se budou objevovat i herci z Ulice. Bude to např. Kristýna Podzimková, která hrála v Ulici Theu, a také Vojta Záveský, kterého známe jako Matouše.

Ale to není jediný důvod, proč o tom píšeme. Další důvod je ten, že většina těchto videí se natáčí přímo v ateliérech Ulice. Na videích tak poznámé známá místo, jako je hospoda u Henryho, byt Seidlových, studentský byt či přímo náměstíčko Ulice a další prostory. A mimochodem není to poprvé, co Nova využívá prostory Ulice k jiným účelům. Martin Harich zde například natáčel jeden ze svých klipů, Nova zde točila také jeden ze záběrů pořadu Sígři ve výslužbě a některá místa z Ulice se často využívají i pro focení. Teď se budou využívat i pro Desítku.

Admin Kuba / 23.12. 2013 /
foto: reprofoto: nova.cz


Vánoce v Ulici oslavíme předčasně už dnes večer

O vánočních dílech Ulice se vždy mluví ještě hodně dlouho a snad každý si na nějaký vánoční díl vzpomene. Právě na Štědrý den se např. Ema vydala hledat Ježíška, na Štědrý den se také narodil malý Šíma a Petr Boháč se po čase setkal se svou dcerou Anežkou. Letos bohužel budeme o Štědrý den v Ulici ochuzeni, to už všichni víme. Ale scénáristé nenechali nic na náhodě a i přesto, že Ulice nebudete moc být na Štědrý den, tak připravili krásný vánoční díl.

A ten už uvidíme už dnes večer, bude to zároveň poslední díl v letošním roce. Opět nás čeká jeden z krásných, vánočních dílů. Kde oslavíme Vánoce u Liškových a také s Liborem a Libuškou. Právě u Liškových se rozhodli, že připraví předčasný Štědrý den pro Emu, která odjíždí s Evou a Milošem na hory. To Libuška s Borisem zase odjíždějí do Francie, proto se rozhodli, udělat si předčasný Štědrý den i s Mikim, Amálkou a Vlastou.

Čeká nás nádherný díl, ve kterém v premiéře zazní i ukázka z písničky pro Viky, kterou složil Franta a dnes večer jí Viky zazpívá. O zpěv pak nebude nouze ani u Liškových, uslyšíme dvě vánoční koledy. Tak si určitě dnešní díl nenechte ujít. Kdo ho přeci jen nestihne, tak se na něj v repríze bude moc podívat až ve čtvrtek 2. ledna 2014 ráno. Ve stejný den pak v klasický čas, tedy v 18:30, odstartují i nové díly Ulice.

Jak se Vánoce v Ulici slavily v předchozích letech? Podívejte se...

Admin Kuba / 20.12. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


V Telce dnes končí první sezóna Ulice, co uvidíme dál?

Kdo sleduje Ulici v Telce, tak se už dnes večer dočká závěrečného dílu první sezóny tohoto seriálu. Příběhy se uzavřou na velké svatbě, kterou bude mít Lumír se Světlanou a na které se sejdou skoro všichni obyvatelé Ulice. Pokud se chcete na tento závěrečný díl první sezóny Ulice podívat, tak sledujte Telku dnes v 17:30, ve 22:35 nebo zítra ráno v 7:35. Ve všech těchto časech budete moc vidět právě tento závěrečný díl.

Ulice ovšem v Telce rozhodně nekončí. Na skončenou první sezónu totiž už zítra naváže druhá sezóny. Ale Telka vynechá pilotní díl ke druhé sezóně, proto se prosím nedivte, když narazíte v programu Telky na dnešní díl s číslem 214 a zítřejší s číslem 216. Díl s číslem 215 byl totiž právě pilotní díl, který odvysílán nebude.

Premiérová Ulice končí pro tento rok zítra na Nově, ale pokud bez Ulice nebudete moc být a všech pohádek už budete mít dost, tak můžete zavzpomínat právě na tu starší Ulici v Telce, tam totiž pokračuje i přes Vánoce, jen se mírně změní vysílací čas. Tedy jen ten večerní. Ranní a podvečerní zůstává, tedy kolem půl osmé ráno a půl šesté večer. Změna bude v pozdějším čase, tam totiž Telka bude vysílat vánoční pořady, proto dostane Ulice prostor až po půlnoci (kolem půl jedné v noci). Tak se dobře bavte i u starších dílů Ulice.

Admin Kuba / 19.12. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


Ulice si na googlu mezi pořady vede velmi dobře

https://vapresspass.com/wp-content/uploads/2013/10/Google-Logo.png

Největší světový vyhledávač Google zveřejnil statistiku za rok 2013, ve které se objevují žebříčky například nejhledanějších výrazů na internetu. Statistika byla vytvořena pro každou zemi zvlášť, svou statistiku má tedy i Česká republika. U nás se například v roce 2013 nejvíce hledali VyVolení, Karel Schwarzenberg či Volby 2013. To jsou největší skokani na českém google, obecně se pak nejvíce hledaly výrazy jako Facebook, YouTube či Překladač.

Sestaven byl i žebříček nejhledanějších českých televizních pořadů. Mezi deset nejlepších patří i seriál Ulice, který se na googlu hledá opravdu často. Ulice skončila na osmém místě mezi televizními pořady, kdybychom se zaměřili pouze na české seriály, tak by skončila druhá, hned za Vyprávěj. Celkově se nejvíce dařilo již zmíněným VyVoleným (1. místo), na dalších příčkách pak byl pořad Prostřeno, Show Jana Krause, zmíněné Vyprávěj, Partička, SuperStar, Peklo na talíři, Ulice, Kluci v akci a TOP 10 uzavírají Cesty domů. Ulici se tedy daří nejen v televizi, ale i na internetu, gratulujeme.

Nejhledanější české televizní pořady (zdroj: googlepresscz.blogspot.cz)
 
1.   Vyvolení 2013
2.   Prostřeno
3.   Show Jana Krause
4.   Vyprávěj
5.   Partička
6.   Superstar 2013
7.   Peklo na talíři
8.   Ulice
9.   Kluci v akci
10.  Cesty domů

Admin Kuba / 12.12. 2013 /
zdroj: googlepresscz.blogspot.cz

foto: google.cz


Ulice patří do TOP 15 nejsledovanějších pořadů podzimu

https://fbcdn-sphotos-d-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/1098034_604468396264445_16531251_n.jpg

Podzimní, televizní sezóna je u konce, tedy až na malé výjimky, jako jsou například seriály Ulice, Ordinace či Cesty domů, tyto seriály svou podzimní část končí až příští týden. Ale ostatní stěžejní pořady televizního podzimu jsou u konce (Doktoři z Počátků, Talent, VyVolení, Sanitka a další). Dnes skončí také Gympl, který končí natrvalo, na jaře se již nevrátí. Server mediaguru.cz tedy po skončení podzimní sezóny sestavil žebříček nejsledovanějších pořadů, patří do něj samozřejmě i Ulice.

Ulice patří nejsledovanější pořady už devátým rokem, stále se drží na skvělých číslech, a to i přesto, že se vysílá v brzkém čase, než ostatní hlavní pořady, ty se vysílají až po dvacáté hodině. O to víc, tedy může více jak miliónová sledovat TV Nova každý den těšit. Ze současných statistik vyplývá, že Ulice se dostala i do TOP 15 nejsledovanějších pořadů ze všech českých televizí. V tabulce jí patří krásné 12. místo.

O tom se můžete přesvědčit i v následující tabulce, do které byl zařazen vždy jen jeden díl z každého pořadu, a to ten nejsledovanější. Kdyby se totiž do tabulky měli zařadit i všechny díly, tak celou tabulku jasně povede jen Ordinace s Televizními novinami, kterým patří první a druhé místo. Za Ulici byl tedy vybrán ten nejsledovanější díl celého podzimu a ten byl odvysílán minulý týden, ve středu 4. prosince, kdy si Ulici nenechalo ujít 1 265 000 diváků, což je opravdu skvělé číslo. V procentech mělo Ulici v tento čas zapnuto 36,7% diváků ve věku 15+, u mladších diváků je Ulice ještě oblíbenější, v divácké skupině 15-54 měla podíl 40%. Ulici tedy gratulujeme a vůbec celé Nově, té totiž v tabulce patří 10 míst z 15, z toho prvních pět míst.

TOP 15 TV pořadů letošního podzimu, 1.9.-8.12. 2013 (zdroj: mediaguru.cz)

  pořad TV datum začátek projekce (tis). 15+ share (%) 15+ share (%) 15-54
1. Ordinace v růžové zahradě Nova 5.12. 20:22 2106 50,1 49,1
2. Televizní noviny Nova 5.11. 19:30 2067 52,2 51,3
3. Doktoři z Počátků Nova 22.9. 20:25 1855 43,5 36,7
4. Počasí Nova 5.12. 20:18 1851 44,9 42,3
5. Sportovní noviny Nova 5.12. 20:12 1846 47,1 47,4
6. StarDance VI… – vyhlášení ČT1 7.12. 21:30 1623 40,8 29,5
7. Sanitka 2 ČT1 22.11. 20:08 1517 37,2 32,3
8. Český Slavík Mattoni Nova 23.11. 20:24 1482 37 41,1
9. StarDance VI…když hvězdy tančí ČT1 7.12. 20:05 1470 36,5 27,1
10. Muži v naději Nova 19.10. 20:25 1393 35,8 42,8
11. Probudím se včera Nova 5.10. 20:27 1386 37,3 49,5
12. Ulice Nova 4.12. 18:31 1265 36,7 40
13. Prásk Nova 5.12. 21:32 1256 33,8 35,4
14. Četnické humoresky ČT1 2.12. 20:08 1181 27,6 29,8
15. Šmejdi ČT1 1.10. 20:06 1162 27,9 26

Admin Kuba / 11.12. 2013 /
zdroj: mediaguru.cz

foto: Archiv TV Nova


Potravinový inspektor TV Nova v pekařství v Ulici

My jsme vás v květnu informovali o tom, že potravinový inspektor Televizních novin na Nově, se objeví v někonečném seriálu Ulice. Potvrdil to přímo reportér Ladislav Hruška. Čekalo se dlouho, než se přesně zjistí, jak to vlastně s inspekcí v Ulici bude a už je to tady, ale nepůjde o klasický díl.

Ladislav Hruška se totiž do Ulice dostal jen díky silvestrovskému speciálu Televizních novin, který se tradičně vysílá na Silvestra. Vše tedy bylo nahrané jen pro zprávy a co šlo? „Příběh je o tom, že si už jako by na Silvestra nemám kde nakoupit, protože mi nikde nechtějí nic prodat. Pak přijdu k paní Nyklové, jenže ta už má všechno vyprodané a pak už má snad jen staré rohlíky. Tak jí to zkritizuju, v kantýně štábu jsem už ale chválil,“ popsal svou novou roli Ladislav Hruška a dodává: „Z natáčení jsem nadšený. Bylo to bezprostřední a vtipné, paní Obermaierová je pro každou legraci. Už se těším do střižny, bude to zábava,“ prozrazuje Hruška.

Takže se máme určitě na co těšit. Žádný silvestrovský speciál Ulice letos nebude, ale aspoň takhle se Ulice na Silvestra přeci jen na obrazovky dostane, a to dokonce přímo do Televizních novin, tedy do těch silvestrovských, určitě se určitě dívejte.

Admin Kuba / 8.12. 2013 /
foto: Facebook Ladislava Hrušky


Víme, kdy se Ulice vrátí na obrazovky v roce 2014

Jak už určitě všichni víme, tak nás čeká posledních deset dílů Ulice (dva týdny) v tomto roce. Poslední díl uvidíme v pátek 20.12. 2013, půjde o epizodu s číslem 2515. Víme tedy, že nás čeká vánoční pauza, před dvěma lety trvala tato pauza dva týdny, loni jen týden. Letos se dalo očekávat, že když je Ulice zastavena už tak brzo, tak další díly uvidíme až za dva týdny, tedy v pondělí 6.1. 2014, ale nebude tomu tak.

První díl v roce 2014 bude totiž nasazen neobvykle do poloviny týdne, s našimi oblíbenými hrdiny z Ulice se tak budeme moc setkávat už od čtvrtka 2.1. 2014. V tento den se ráno odvysílá repríza posledního dílu z roku 2013 (ta, která bude vysílána 20.12.) a večer v premiéře, pak uvidíme díl s číslem 2516. Další díl pak bude samozřejmě i v pátek a Ulice bude pokračovat, tak jak jsme zvyklý i v dalších týdnech, tedy od pondělí do pátku od půl sedmé večer.

Pro velké detailisty malá zajímavost. Tím, že se Ulice nasadí do poloviny týdne, tak se změní značení jednotlivých dílů. Do teď to totiž bylo tak, že od pondělí do pátku to vycházelo vždy po pěti dílech, v pondělí se začalo např. dílem 2501 a v pátek se skončilo 2505 a takhle po pěti to šlo stále. Teď se to změní, v pondělí 6.1. 2014 uvidíme třeba díl s číslem 2518. Stejně to platí i pro režiséry, kteří se střídají vždy po deseti dílech (po dvou týdnech), takže v tomto období buď jeden režisér musí natočit o dva díly více nebo naopak o tři méně. Ale toto je opravdu už jen nepatřičný detail, v jedné sezóně bylo tohle značení také přerušeno, když závěr sezóny skončil místo pátku ve čtvrtek, pak se to ovšem dorovnalo. Hlavní ovšem je, že Ulice bude mít celkem krátkou přestávku.

Admin Kuba / 7.12. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


Mikuláš přijde už dnes a nevynechá ani Ulici

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/680x382/Dec2013/1591337.jpg?d41d

Mikuláš a jeho pomocníci, anděl a čert přijdou do českých domácností už dnes večer, aby potěšili všechny malé, ale i velké. Někoho možná nepotěší, a to ty, kteří zlobili a přijde si tak pro ně čert. To se ovšem netýká Ulice, tam jsou všichni hodní. A koho dnes budeme moc potkat v převleku v Ulici?

Mikuláše si střihne Jarda Hejl, kterému budou pomáhat babičky, babička Ivanka bude krásný anděl a hodná babička Miriam bude hodný čertík. Všichni samozřejmě přijdou za Mirinkou, která byla určitě celý rok hodná, tak si jí čert do pekla nevezme. Více Mikulášů dnes v Ulici neuvidíme.

V Ulici se Mikuláš slaví tradičně a my jsme tak každý rok mohli sledovat, jak se slaví, někdy to bylo ve velkém, někdy zase v malé míře. Jako Mikuláš se už ukázal např. Tomáš Jordán, Matěj, Lumír, Franta,... Krásní andělé byly třeba Gábina, Tereza, Pavla,... Jako čertíci se pak ukázala i Tereza, Mirek, Eddie a spousta dalších. Tak si určitě dnešní mikulášskou nadílku nenechte ujít.

Admin Kuba / 5.12. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


Silvestr i Nový rok s Pavlou Tomicovou z Ulice

https://nd04.jxs.cz/050/951/ab1bf1694b_72259914_o2.jpg?1293714276

V roce 2010 svěřila TV Nova svůj televizní Silvestr do rukou kadeřnice Simony, tedy herečky Pavly Tomicové. Každý se těšil, že uvidíme Simonu, tak jak jí známe, ale její Mejdan roku z obýváku nebylo to pravé ořechové a není se čemu divit, televizní Silvestr neměl moc společného s Ulicí a scénáristé, kteří psali Silvestr, prostě neznají Simonu tak dobře, jako scénáristé z Ulice. Ukázku z tohoto Silvestra si můžete připomenout zde.

Před rokem se Pavla Tomicová objevila na Silvestra v televizi znovu, tentokrát na TV Barrandov, kde se přidala k bavičovi Vladimíru Hronovi a společně vytvořili Silvestr jako hron, Pavla Tomicová si zde zahrála uklízečku, tu momentálně hraje také v seriálu Gympl. Podívejte se na tento televizní Silvestr na Barrandově zde.

Na letošního Silvestra se Pavla Tomicová vrátí zpět na Novu, bude vystupovat v programu nazvaný Silvestr 2013. O tomto programu zatím toho moc nevíme, TV Nova ho prezentuje jako zábavný pořadů, kde uvidíme všechno, čemu jsme se mohli zasmát v roce 2013. Pořad bude plný hudebních hitů a zábavného ohlédnutí za událostmi roku v podání populárních osobností. V programu by měla účinkovat řada populárních zpěváků (např. Ewa Farná, Marek Ztracený, Tereza Kerndlová, Chinaski, Michal David, Helena Vondráčková, finalisté SuperStar a spousta dalších). Objeví se zde i spousta hvězd TV Nova, mimo jiné Gondíci, Martin Zounar, Kateřina Hrachovcová, Tomáš Měcháček, Václav Kopta a další. Celý program by měl trvat skoro čtyři hodiny.

Kromě těchto hvězd se pak v tomto Silvestru objeví i zmiňovaná Pavla Tomicová z Ulice či Gymplu. Z Ulice se zde objeví i Vojta Záveský, který hraje Matouše a zároveň se objevuje i v sitcomu Helena. Jestli se zde objeví ještě někdo z Ulice, zatím nevíme. Určitě vás budeme informovat, až na povrch vyplují další informace o tomto Silvestru.

Ale to není vše, Pavlu Tomicovou neuvidíme v televizi jen poslední den v roce, ale i první den v novém roce. Účinkovat totiž bude na Nový rok v pořadu Barrandovská abeceda na TV Barrandov. Kde budou vystupovat největší hvězdy českého showbusinessu, jejichž příjmení začínají na písmena H a T. Takže v pořadu nesmí chybět Pavla Tomicová. Určitě se máme na co těšit na Silvestra i na Nový rok.

Admin Kuba / 2.12. 2013 /
foto: Archiv TV Nova

Zpět