Dnes v ulicích potkáte Mikuláše

05.12.2008 18:39

Kuba

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Nov2008//27252-web-2a8788.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Dnes je 5.prosince a to je den, kdy do ulic vyráží Mikuláš se svými pomocníky - čertem a andělem. A Ulici tato trojice rozhodně nevynechá a přijde ke zlobivým ale i hodným dětem, čert si určitě nikoho do pekla neodnese, i když by byli někteří, kteří by do pekla mohli jít, třeba malý Boris nebo Olda?

Ovšem než Mikuláš na svoji pochůzku vyrazí musí se rozdělit role a sehnat někoho kdo by se převlíkl do masek. S tím budou mít problémy Matěj - Mikuláš a Tereza - čert, Gábina jim slíbila, že bude dělat anděla, ale odvolala to, musí pomáhat mámě v obchodě - výmluva nebo pravda? Matěj a Tereza musí tedy najít rychle náhradníka, proto zajdou k Nekonečným, původně pro Libukša, ale roli anděla se nakonec chopí mladší sestra Libušky Thea.

I k Liškům přijde Mikuláš. František měl původní plán, že Mikuláš bude hrát Bedřich, anděla Anička a čerta Hrihorij, to ale Anička zamítla, nebudou strašit malou Emu. Ale co s maskama, když už je František koupil? V Ulici je všechno jinak, tak proč by nemohli Mikuláše, anděla a čerta hrát děti místo dospělých. Do masek se tedy převlečou František, Mirek a Ema a půjdou strašit dospělé.

Koho si odnese čert do pekla a kdo dostane pořádnou mikuláškou nadílku? To uvidíte již dnes večer od 18:30 v mikulášekém díle Ulice, tak se určitě všichni dívejte, tedy pokud vás neodnese čert.

Zpět