Dvojbarevná kolečka

03.12.2009 18:36

Na asi 20 kousků:
1 balíček světlého lineckého těsta
1 balíček tmavého lineckého těsta
100 g marcipánové hmoty
3 lžíce rumu
75 g brusinkové zavařeniny
30 g tmavé čokoládové polevy

 

 

Ze světlého i tmavého těsta vyválíme tenké hranolky o síle zhruba 1 cm. Složíme je střídavě do jednoho velkého válečku. Ten příčně nakrájíme na kolečka tak, aby se objevila šachovnice. Troubu zatím předehřejeme na 200 °C. Na plech položíme pečicí papír. Poklademe jej kolečky a pečeme přibližně 12 minut. Přendáme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout.

Z marcipánu smíchaného s rumem vyválíme proužek o šířce asi 2 cm. Polovinu koleček obtočíme marcipánovým proužkem, naplníme džemem a přikryjeme dalším kolečkem.

Polevu rozpustíme ve vodní lázni a potřeme s ní okraje cukroví. Necháme důkladně oschnout.

Zpět