Princezny z Ulice

24.12.2008 18:36

Kuba

Seriál Ulice se může pyšnit tím, že nabízí skvělé herecké obsazení. V Ulici se objevily/objevují takové hvězdy jako je Rudolf Hrušinský, Radoslav Brzobohatý, Hana Maciuchová, Alena Vránová, Jaroslava Obermaierová, Milena Dvorská, Stanislav Zindulka a spousta dalších. Dvě herečky jsou nejvíce slavné díky pohádkám, kde si zahráli hlavní roli princezny. A protože jsou Vánoce tak si tyto dvě princezny připomeneme.

Obrázek “https://img.blesk.cz/img/1/gallery/267243_alena-vranova.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby. Alena Vránová (paní Králová)
Jedna z nejkrásnějších českých pohádek je určitě Pyšná princezna, je sice z roku 1952, ale zná ji snad každý. Hlavní roli si v ní zahrála Alena Vránová, v té době neznámá dvacetilená dívka, která se stala díky této pohádce slavnou. Prince si v pohádce zahrál Vladimír Ráž, se kterým Alena Vránová tvořila pár několik dálších let i ve skutečnosti. Nyní je paní Vránová u diváků velice známá díky seriálu Ulice, kde hraje paní Marii Královou. Spousta lidí by nikdy neřeklo, že právě paní Králová hrála před více jak padesáti lety pyšnou princeznu Krasomilu. Pohádku Pyšnou princeznu vysílá dnes Česká televize, ovšem pokud se na ní chcete podívat, musíte obětovat Ulici, tato pohádka totiž běží právě pro ti seriálu Ulice na Nově.

Obrázek “https://img.blesk.cz/img/1/gallery/267237_milena-dvorska.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby. Milena Dvorská (paní Jordánová)
Další princezna, kterou si představíme je princezna Maruška. Tuto slavnou roli v této krásné a slavné pohádce si tehdy zahrála teprve šesnáctiletá Milena Dvorská. Svou roli zvládla perfektně, na to, že s ní hrály takové hvězdy jako je Jan Werich nebo Vlasta Burian. Pohádka Byl jednou jeden král se velice proslavila a známá je dodnes, Jan Werich, královský tatínek Mileny Dvorské v pohádce zjistil, že sůl je nad zlato. A zkrátce bez soli to prostě nejde. Milena Dvorská se stala hvězdou, další roli ve velké pohádce získala později v pohádce Jak se budí princezny, kde si zahrála královnu. Možná vám nyní vrtá hlavou, koho paní Dvorská v Ulici hrála. Ulice ji moc neproslavila, protože v ní nehrála žádnou velkou roli, nyní už se v Ulici moc neobjevuje a hrála matku Tomáše Jordána. Slavnou pohádku Byl jednou jeden král vysílá dnes konkurenční televize Prima.

V tomto speciálním článku jsme si tedy představili dvě dámy, dvě herečky s velkým H, které před více jak padesáti lety stvárnily role princezen. Princezna Krasomila i princezna Maruška zůstane v naší paměti určitě dlouho. Děkuji také za informace deníku Blesk.

Zpět