Rok 2008 v Ulici

31.12.2008 18:32

Kuba

Je tady poslední den v roce 2008. Snad všichni se připravují na velké oslavy, budeme slavit konec starého roku a vítat budeme nový rok s devítkou na konci. Obyvatelé Ulice přivítají nový rok již dnes od 18:35 (více v článku Silvestr s Ulicí). Ale i herci budou slavit nový rok, jako další obyvatelé České republiky. Tento článek je jeden z posledních v tomto roce na webu a v článku si připomeneme jaký byl rok 2008 v Ulici.

Hned 1. ledna přivítala Ulice novou postavu Pepana (Tomáš Matonoha), ten se postaral o zábavu v podstatě po celý rok a jak jsme s Pepanem začínali také s Pepanem budeme končit tento rok. V lednu prasklo také to, že Tomáš Jordán má milenku, nachytala ho i jeho dcera Tereza, té to vyrazilo dech, manželství Jordánových je v troskách. Manželství se bude snažit zachránit Tomášova matka a rovnou je přihlásí do Výměny manželek, v Ulici tak začíná jeden z největších projektů za všechny sezóny. Do Ulice na pár dílů přišlo několik nových postav, včele s jedním režisérem Ulice Kryštofem Hanzlíkem, který si při Výměně zahrál kamaramana. Výměna manželek však manželství Báry a Tomáše nezachránilo, Tomáš se v tomto roce nastěhoval k Hance Petříkově a jsou spolu šťastní, Bára zatím zůstává sama.

Únor byl ve znamení bojování. Bojovala Tereza proti Hance Petříkové, ale největší souboj v roce 2008 patřil Miriam Hejlové a Věře Hádkové, alias Věrce Řepce. Hádková se stala ředitelkou na gymnázium a s Hejlovou se nesnášeli, dělali si naschvály, došlo to tak daleko, že se do boje zapojili i diváci a na speciálně vytvořením webu hlasovali proto, kdo má zůstat v Ulici. Jasně zvítězila Miriam Hejlová a tak se Hádková v červnu rozloučila a opustila školu.

Do Ulice se také dostala opět nová postava Saša Třešňáková (Tereza Nekudová), která se stala zpěvačkou v Benově kapele, zamilovala se do Kamila a začal dlouhý boj, který ještě nekončí a pokračovat bude hned na začátku nového roku. Největší natáčení v dějinách Ulice bylo na jaře v roce 2008, natáčela se autonehoda, kde se vážně zranila Tereza Jordánová. Při mehodě byla také Saša a Mára, který bouračku zavinil. I když je to smutné téma, manželé Jordánovi tahle autonehoda opět sblížila, ale ne nadlouho.

Ulice měla v roce 2008 jen úspěchy. V anketě Anno 2007 získala druhé místo v kategorii pořad roku na TV Nova, ale daleko větší úspěchy slavila v anketě TýTý 2007, Ulice se stala nejlepším seriálem roku a herečkou roku se stala Hana Maciuchová (Miriam Hejlová) ta se také stala absolutní vítězkou. Postava Miriam Hejlové také vyhrála anketu Zlatá sova, což je učitelská anketa.

V Ulici také byly svatby. Oženil se Marek Stránský, který si vzal Digi, vzali se také Pepan a Simona. A svatební znovy zněly také u Nyklů, paní Nyklová si vzala pana Stárka. Ulici bohužel zaznamel pohřeb, na konci června zemřel Václav Král majitel Království hraček. Tahle smrt však zaznamenala dění v Ulici po celý rok. Stárek pana Krále podvedl a koupil celý dům, kde ji firma Království hraček. V září tato firma skončila a někteří zaměstnanci dostali výpověd, ti kteří se rozhodli zůstat nyní pracují v nové firmě, ale už ne na hračky ale pracují v pekařství nazvaném Stárek a syn.

V tomto roce bylo v Ulici také jedno zmizení. Zmizel Petr Boháč, nikdo nevěděl co se s tím stalo, objevil ho až náhodně pan Pešek. Ing. Petr Boháč pracuje ve spalovně a stala se zněj troska, bez domova, bez dobré práce a hlavně bez rodiny, takový je nyní Petr Boháč, věříme, že se mu ale bude brzo dařit. Zmizela také Jitka Farská, ta odešla nadobro od Oldy a nastěhovala se ke Kukačkovi, s ním se ale teď na Vánoce rozešla, Olda se rozhodl odstěhovat ze svého bytu, kde spoustu let trávil s Jitkou, nyní bydlí v bytě po Boháčovi a do jeho starého bytu se nastěhovala nová rodina Nekonečných, která se začala scházet v roce 2008 a v roce 2009 bude stěhování pokračovat a do Ulice přijdou nové postavy.

Rok 2008 přinesl do Ulice nové firmy. Kromě pekárny také tetovací studia, které nahradila zrušenou večerku u Nyků. Ben otevřel také svůj vytoužený hudební klub. Novou ředitelkou gymnázia se stala Lenka Drápalová, její zástupkyní pro gymnázium Miriam Hejlová a zástupkyní pro základní školu se stala nová postava paní učitelka Puklická. Pešek dostal novou práci ve škole, stal se školníkem a Miriam Hejlová se k němu nastěhovala domů. Stěhoval se také Jarda Hejl, který začal chodil s Lenkou a nyní spolu žijí v jejim bytě. Kromě Jitky, která byla nevěrná Oldovi, byla také nevěrná Světlana a to Lumírovi. Novou práci dostala Zuzana, nyní pracuje v pekárně u Stárka. Pošťačkou se stala paní Šmídová, matka Ingrid. Ingrid se zamilovala do mafiána Vasila. Mirek Toužímský odešel z dětského domova, do péče si ho vzal jeho otec, jeho sestra Ema ale zůstala v dětském domově, naštěstí si ji vzali Liškovi a světe div se, Ema občas i promluví. Hynek Urban, který pracuje ve fitku u Oldy se stal tělocvikářem ve škole. Pavel Tesařík začal zase učit přírodopis.

Z Ulice ale také postavy odchází a tak odešla Digi a Marek, odjeli do Anglie. Ze zahraničí se ale vrátila Růža Habartová a pracuje teď v pekárně. Matěj hledal holku přes internet, nakonec našel Gábinu Pumrovou, ale tak jak rychle skončili v posteli tak rychle skončil jejich vztah. V prosince 2008 pak všichni z Ulice oslavili Vánoce a dnes se rozloučí se starým rokem a přívítají rok nový.

Věříme, že rok 2009 bude v Ulicí opět tak zajímavý jako rok 2008. My se budeme nadále snažit přinášet vám ty nejzajímavější informace z vašeho nejoblíbenějšího seriálu. A držme palce aby Ulice opět bodovala v anketách Anno 2008 a TýTý 2008. Přeji vám krásný nový rok 2009.

Zpět