Roman Vojtek: Celou noc jsem stál frontu na pračku

28.06.2009 21:30

Kuba

Roman Vojtek

O Romanu Vojtkovi (37) nebylo od jeho vítězství ve Star Dance dlouho slyšet. Ne že by zahálel. Točí velký seriál a trošku v utajení chystá svatbu.

Romane, už jsme měli strach, že jsi emigroval. Poslední rok tě skoro vůbec není vidět...
Ale vždyť já už taky více než rok natáčím pro Českou televizi seriál Vyprávěj. Je to taková sonda do života jedné rodiny v průběhu třiceti let minulého století. Začíná to, tuším, v roce 1967 a končí v současnosti, zajímavá práce.

Předpokládáme, že hraješ klaďase jako vždycky.
Jo, je to tak, já snad na gaunera nenatrefím. Hraju slušného člověka, inženýra, který prostě žije v té šedivé době reálného socialismu. Nejsem žádný extra hrdina, ale uvnitř jsem veskrze kladná bytost. 

Ty už tu dobu pamatuješ jen matně, byl jsi dítě. Přimělo tě ale něco z natáčení zamyslet se nad její absurditou?

Samozřejmě. On ten seriál začíná vlastně v období pražského jara a táhne se přes normalizaci až do současnosti. Natáčíme fakt zajímavé věci, nezapomenu například, jak v seriálu stojím celou noc v Praze na Kubánském náměstí frontu na pračku. Musela to být šílená doba. Celkem se těším, co budeme točit dál. Jsou hotové dvě série, což je 26 dílů, ale dohromady jich má být 104! To jsou čtyři pět let práce, o další zážitky tedy nouze určitě nebude.

V živé paměti máme tvé vítězství v první řadě Star Dance. Má to u tebe ještě nějaké dozvuky – tančíš ještě po plesech?
Samotného mě to udivuje, ale ještě pořád sem tam ano. Je to fajn, občas si to připomenout, a co mě nedávno fakt dostalo, byla dokonce jedna objednávka vystoupení na příští plesovou sezonu, tedy na rok 2010. To potěší.

Hodně se toho napsalo o tvé plánované svatbě s přítelkyní Terezou...

To sice ano, ale prosím nečekej, že ti řeknu, kde a kdy a tak. Je nám s Terezkou jasné, že to neutajíme, ale chceme mít svatbu klidnou, opravdu nemáme potřebu na ní mít média, snad mi rozumíš.

Nám je to, co říkáš, sympatické. Setkáváme se totiž spíše s opačným extrémem, kdy nám páry ze showbyznysu svatby vnucují.
Je mi to jasný. Já proti tomu nic nemám, když někdo chce mít ze svatby
P. R. akci a tiskovou konferenci v jednom, prosím, ale my touhle cestou jít nechceme. Neděláme z toho velký tyátr a je nám jasné, že se nám místo a čas těžko podaří utajit. Můžeme jen doufat, že to proběhne v klidu. Mám v téhle branži spoustu kamarádů, kteří chtěli svatbu v klidu, a fotografové to nerespektovali, vznikají pak nepříjemné situace. Snad budeme mít štěstí. Nechceme si na nic hrát, chceme se v pohodě vzít a klidně pak dáme někam do časopisu fotky a rozhovor. Jen ten obřad chceme v klidu.

Ty jsi byl vždycky člověk, který nepřitahuje bulvární průšvihy a má stálou partnerku. Prostě máš život bez excesů, čím to?
Vidíš, to máš pravdu. S holkama je to tak: Já přišel hodně brzo o oba rodiče a tak nějak potřebuju mít pocit, že mám rodinu a vytvořené zázemí. A já stejně nikdy k nějakému střídání holek neinklinoval. A k těm bulvárním průšvihům – hele, ono jim jde hodně lidí naproti. Já se snažím o opak. S novináři vycházím dobře, žádné skandály jaksi nevytvářím, na mejdany už skoro nechodím, prostě nejdu bulváru naproti. A tak to i zůstane.


(prs, Spy)

super.cz

 

Zpět