Rudolf Hrušínský (63) - Žije jen díky injekcím

09.04.2010 16:41

Kuba>

Obrázek “https://www.ahaonline.cz/public/img/10_04_09/01_hruska.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Nejoblíbenější televizní herec současnosti a držitel cen Anno a TýTý Rudolf Hrušínský mladší (63) alias Vlastimil Pešek z »nováckého« seriálu Ulice bojuje s vážnými zdravotními komplikacemi! Zlobí jej totiž cukrovka, která občas komplikuje i samotné práce na seriálu! Hrušínský prý totiž kolabuje během natáčení!

Nemoc Hrušínský zdědil po svém otci, legendárním filmovém bardovi, který tak svému potomkovi předal nejen herecké geny. „Má těžkou cukrovku. Někdy si inzulin dokonce píchá přímo na place. Dost s tím bojuje. Viděl jsem ho si inzulin píchat několikrát. Bez něj by nemohl fungovat,“ svěřil se deníku Aha! jeden z jeho přátel.

Hrušínského zdravotní stav je teď jednou z nejbedlivěji střežených záležitostí na natáčení nekonečného seriálu. S odchodem Hany Maciuchové ze seriálu a s nucenou pauzou dalšího oblíbeného herce Bořivoje Navrátila kvůli jeho boji s rakovinou je Hrušínský největší a jedinou hvězdou Ulice. „Cukrovka pana Hrušínského zatím natáčení zásadně neohrožuje,“ přiznává hercův problém mluvčí seriálu Lucie Juráčková, zároveň však fanoušky pana Peška uklidňuje.  

Cukrovka je onemocnění způsobené buď nedostatkem inzulinu, nebo jeho špatným využíváním v organismu. Diabetes mellitus se dělí na dva základní typy – 1. a 2. typu. U diabetiků 1. typu jde o vrozenou poruchu. Pacienti, jako je Hrušínský, jsou závislí na dodávání inzulinu, musí si ho pravidelně píchat.

Autor: KAREN MCHITARJAN
Foto ara

ahaonline.cz

Zpět