Stanislav Nykl - Bronislav Poloczek

23.07.2010 09:25

https://www.ahaonline.cz/public/img/09_10_21/008_polocz.jpg

Právě teď vychází další číslo našeho letního speciálu Zpátky do minulosti. Doporučuju naší fotogalerii (výše), kde najdete již čtyřicet fotek z první sezóny Ulice, tak se určitě podívejte. Naopak zase úplně dole najdete odkazy na letní, speciální díly Ulice, tzv. Léto s Ulicí. A v tomto článku si připomeneme další postavu, která nějakým způsobem zamíchala kartami v Ulici, ale bohužel nyní už v Ulici není. Takže kdo to bude tentokrát...? Stanislav Nykl.

Věrným fanouškům Ulice pana Nykla připomínát nemusím, tedy věrným fanouškům, kteří Ulici sleduji od samého začátku. Ti ostatní znají pana Nykla buď jen z vyprávění Vilmy Nyklové či z fotky, kterou má Lumír ve své kanceláři na radnici. Pana Nykla můžete také znát pokud sledujete Ulici na Nova Cinema, či Léto s Ulicí nebo jste se jen tak někdy podívali na archivu na první díly. Stanislav Nykl byl prvním manželem Vilmy Nyklové a otcem Lumíra. Se svou ženou vlastnil Večerku Nykl. Dařilo se jim, ale Nykla přeci jen něco trápilo a to dům Václava Krála. Nykl byl totiž přesvědčen, že dům patří mu. Před léty patřil jeho rodině, ale za války o něj přišli a dům odkoupil pan Král. Nykl věřil, že v domě je ukryt poklad (cennosti, které si za války u otce Stanislava Nykla schovávali lidé). Nykl tento poklad chtěl, nakonec se tak stalo, ovšem nic si pro sebe nenechal a vše vrátil lidem, kterým cennosti patřili. Bohužel po té dostal těžký infarkt a zemřel. Nedokončil tak ani celou první sezónu Ulice.

Bronislav Polozcek, který Stanislava Nykla hrál se po Ulici objevil ještě v několika filmech. Například ve filmu Máj nebo v nejnovějším filmu Saxana - veletrch strašidel (film se ještě nedostal do kin). Objevil se také v seriálu Vyprávěj a dál hrál v divadle. Pana Polozcka od skončení Ulice také hodně potrápilo zdraví. Prodělal infarkt i mozkovou mrtvici. Noviny ještě před rokem psali, že ztrácí zrak. Od té doby o herci nikdo nepsal, avšak sedmdesátiletý herec natočil v poslední době dva filmy. Již zmiňovaný film Saxana - veletrh strašidel, který se do kin dostane v listopadu a film Bastardi, ten přijde do kin v říjnu.

https://redakce.atlas.cz/edition_files/images/95/139580.jpg Obrázek “https://img.blesk.cz/img/1/article/354321_bronislav-poloczek.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Zpět