Ulice: Nova má v rukávu skutečné eso! KOHO?

05.11.2008 16:30

Kuba

Ulice: Nova má v rukávu skutečné eso! KOHO?

Tým seriálu posiluje. O Andreje Hryce, Lenku Vlasákovou a dokonce hereckou legendu Lubomíra Lipského.

Již včera přivítal nekonečný seriál Ulice první z postav nové rodiny Nekonečných. Diváci se mohou těšit na Zuzanu Vejvodovou a Vladislava Rouska, později pak například na Lubomíra Lipského (85), Andreje Hryce či Lenku Vlasákovou.
 
 
 
Libušku (Zuzana Vejvodová) do ulice přivede inzerát na prostory k podnikání. Její příchod tu způsobí mírné pozdvižení. Zatímco „ctihodným a uvědomělým“ občanům bude díky svému volnomyšlenkářství i netradičnímu druhu podnikání tak trošku trnem v oku, ostatní ji rychle přijmou mezi sebe. To ale neznamená, že rozruch kolem ní brzy pomine. Právě naopak! Éterická Libuška má šarm, kterým spolehlivě okouzlí každého muže, jenž se vyskytne v její blízkosti. A nejen ty. Svou otevřeností a přirozeností si lehce získá také ženy, a tak občas dosáhne úspěchu i tam, kde by jiní tvrdě ztroskotali.
 
Libuška se již od puberty snadno zamilovávala, ale kvůli neustálému stěhování rodiny z místa na místo jí žádný vztah nevydržel déle než dva týdny. Zpočátku ji to sice mrzelo, ale časem si zvykla a naučila se na nikoho příliš nevázat. V podobném duchu teď vychovává i malého synka Boriska (Vladislav Rousek), jenž  je na svůj věk nezvykle samostatný a také hodně svérázný.
 
V následujících týdnech se do Ulice postupně přistěhují další z členů rodiny Nekonečných, největší hvězdou je ale nepochybně herecký veterán Lubomír Lipský, který by ve svých 85 letech měl už dávno nárok na penzi, on ale zatím dokazuje, že se bez něj neobejde ani český film (Bobule, Kameňáky…), ani televize (Hraběnky, Humoresky…). V Ulici hraje dědu Borise, vrhače nožů, po požití alkoholu značně nejisté ruky, jemuž je dokonce o deset let méně, než samotnému herci!
 
Boris se v mládí měl stát účetním, ale po nějaké době ve škole zjistil, že ho čísla nebaví. Podlehl romantickým představám, a tak se rozhodl utéct před rodičovským vlivem. Neměl kde bydlet a  náhodou se dostal ke kočovným artistům, kteří se ho ujali. Odtud pramení jeho vděk a obdiv k těmto lidem. Ještě v šedesáti letech vrhal noži. Děda je zvláštní směsicí lidských povah, dokáže být ve vypjaté situaci velice klidný a někdy ho maličkosti rozčílí. Svůj čas hodlá využít do poslední chvíle. Požívá velké úcty, jaká je v těchto rodinách zvykem. Objevuje se a mizí neočekávaně, ale vždycky to s sebou přinese zajímavou situaci. Jeho prokletím je silná přitažlivost pro něžné pohlaví, která mu dokáže i dnes zkomplikovat život. Pokud se už teď špatně orientujete ve spletitých příbuzenských vztazích, podívejte se na rodiný strom Nekonečných:
 
 
 
 
A co další členové rodiny Nekonečných? Boris otec (Andrej Hryc). Je to člověk, který velmi ctí rodinu, chce pro ni to nejlepší. Cirkusácké prostředí, v němž vyrůstal, bral za přirozené. Nějaký čas si dokonce myslel, že takto žijí všichni lidé. Jako malý vyzkoušel mnoho různých atrakcí, jenže ho nezajímaly. Byl fascinován vším na dvou kolech, a tak nejdřív jezdil na kole na laně, ale jen mohl, uprosil otce o motorku. Tu získal ve velice nízkém věku (11 let). Otec byl sice zklamán, že jeho syn nejde v jeho vrhačskožonglérských šlépějích, přesto v synově zálibě cítil jistý potenciál. A tak se brzy zrodilo zázračné dítě s neuvěřitelnou rovnováhou a citem pro motocykl. Je to člověk občas trochu hlučný, rád se baví, ale dokáže i bavit. Je to ten typ, který na první pohled vzbuzuje rozpaky, ale na druhý už vás uhrane a při odchodu zjistíte, že jste mu zcela podlehli. Pátráte jak, ale příště se to stane zase. Děti ho milují, je pro ně svrchovanou autoritou.
 
Kateřina (Lenka Vlasáková), Borisova žena je ta jemná ruka, která pevně drží rodinu. Je to velmi působivá, inteligentní, pohledná žena. Stejně jako manžel Boris žila od narození v maringotkách, ale vždycky potají pošilhávala po ženách, které mají normální byt. Kateřina ví, že muž má vždycky pravdu, jenže ona mu umí šikovně říct, kde ji má hledat. Je to ona, kdo v rodině udržuje řád. Své empatie a schopnosti naslouchat využívá i jako „vědma“ při výkladu z karet. Její umění spočívá ale spíš v tom, že se jí lidé sami svěřují.
 
Jejich devítiletá dcera Pepina (Nicola Říhová) zase dokazuje, proč uragány dostávají dívčí jména. Velmi inteligentní dítě se v kolektivu stává vždycky vůdčí osobností. Paradoxně kvůli tomu mívá problémy s učitelkou ve škole. Její výmluvnost je vnímána jako drzost. Je to ona, kdo dokáže vyřešit problémy svých kamarádů, v tom se podobá svému otci Borisovi.
 
Sedmnáctiletá Thea (Kristýna Maléřová) je mladší sestra éterické Libušky. Vyrůstala v jejím stínu, a proto se chce od ní co nejvíc odlišovat. Odmalička se pohybovala hlavně ve společnosti kluků, což se podepsalo na jejím chlapeckém vystupování i na výběru koníčků. Přestože je Thea v chlapecké společnosti jako doma, s žádným ještě nechodila. Je pro ně příliš drsná a oni pro ni buď příliš zženštilí, nebo pařezovití. Stejnou smůlu má i na kamarádky. Žádnou pořádnou si dosud nenašla, všechny jí zatím připadaly příliš povrchní. Hlavní povahové rysy – houževnatost a zarputilost – jí přinesla vážná nemoc, kterou má už od narození. Naučila se ji proto brát jako běžnou součást života a nijak na ni neupozorňovat. To se však občas obrátí proti ní, neboť nepřipravené okolí si s projevy její nemoci neví rady, případně je považuje za něco zcela jiného.
 
Uvidíme, jak nové postavy do seriálu zapadnou a jak se budou líbit divákům...

Autor: Anna Vančová, Nova
 
pikant.cz
Zpět