Vanilkové rohlíčky

03.12.2009 18:25

Na asi 50 rohlíčků:
150 g hladké mouky
100 g tuku Hera
50 g mletých jader vlašských ořechů
20 g moučkového cukru
1 žloutek
hladká mouka na posypání válu
pečicí papír
moučkový a vanilinový cukr na obalovaní

 

Z hladké mouky, změklého tuku, mletých ořechů, cukru a žloutku vypracujeme vláčné těsto, které dáme zhruba na 30 minut odpočinout do chladničky.

Na pomoučeném vále z těsta uděláme po částech váleček o průměru přibližně 1 cm, který rozkrájíme na 5 centimetrové kousky. Z nich pak prsty vytvarujeme stejnoměrné rohlíčky, které přendáme na plech vyložený papírem na pečení. Plech s rohlíčky vložíme do trouby vyhřáté na 180 °C a upečeme je dorůžova. Ještě teplé rohlíčky obalujeme v moučkovém a vanilinovém cukru.

Tip: Rohlíčky jsou velmi křehké, a proto, aby se v krabici nebo dóze,v níž je budeme skladovat, nepolámaly, proložíme každou vrstvu pergamenovým papírem nebo papírem na pečení.

Zpět