Vladimír Brabec je další velkou hvězdou v seriálu Ulice

09.04.2010 19:09

Kuba>

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Apr2010//613872.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Seriál Ulice se od dnešního dne může chlubit dalším, velice významným hercem, kterým je herec Vladimír Brabec. Tuto zprávu jste určitě již zaznamenali, náš web není jediný, kdo o této informaci informuje. To, že bude hrát Vladimír Brabec v Ulici přinesl také deník Blesk, online deník Super.cz, zpravodajský portál tn.cz, samozřejmě oficiální web Ulice ulice.nova.cz a také náš web. Herec Vladimír Brabec se v Ulici poprvé objevil dnes večer.

Vladimír Brabec hraje od dnešního dne bývalého profesora literatury Jiřího Kreuzera. Jiří pobýval v pečovatelském domě, ale jeho syn Jiří (Otakar Brousek ml.) pro něj hledal pečovatelku, takovou společnosti a vyhlídl si Simonu. Jiří Kreuzer st. je senior, který na venek působí jako stařecký zloba, který každého komanduje, ale je opravdu takový? Nebo je uvnitř hodný člověk? O tom se můžete přesvědčit, když budeme pravidelně sledovat seriál Ulice.

A kdo je tedy Vladimír Brabec? Herec Vladimír Brabec se narodil v Praze 15. května 1934 do rodiny malíře pokojů a ochotníka. Již od dětství hrál v divadle. Hrál v desítkách filmů, seriálů a divadelních představení. Jeho nejznámější rolí zůstane Jan Zeman ze seriálu 30 případů majora Zemana, Vladimíra Brabce si právě většina diváků pamatuje právě díky tomtu úspěšnému českému seriálu, kdo ví, třeba teď jeho další velkou rolí bude právě postava Jiřího v Ulici.

Vladimír Brabec je také skvělým dabérem, namluvil řadu herců například Lemmona, Harry Morgana, Seana Conneryho, Leslie Nielsena, Iana Holma, Maxe von Sydowa, Rogera Moora, Anthony Hopkinse nebo Donalda Sutherlanda. Vladimír Brabec získal v roku 1980 titul Zasloužílého umělce, mezi jeho další ocenění patří také Čestný odznak ÚV ČSPB, dále také dvě Ceny Františka Filipovského za celoživotní mistrovství dabingu a za dabingový výkon ve filmu Kazatel a žák, další cena je například Cena Senior Prix. Další informace o herci se dozvíte ještě dnes večer v životopisu v rubrice Herci.

Zpět