Alena Vránová je nejlepší dabérkou

24.09.2008 19:13

Kuba

Obrázek “https://img.osobnosti.cz/foto/alena-vranova/N182579-339c2.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Již po 14. se předávali ceny v soutěži o nejlepší tvůrčí a herecký výkon v dabingu. Tyto ceny mají název po jednem skvělém českém herci a vynikajícím dabérovi v jedné osobě, jedná se o Františka Filipovského a v kategorii Cena Františka Filipovského za nejlepší ženský herecký výkon v dabingu byla nominánová také jedna herečka z Ulice, jde o Alenu Vránovou, alias seriálovou Marii Královou. S ní byli v nominacích ještě Ivanka Devátá, Jana Hlaváčová a Dana Černá. Všechny měli možnost vyhrát, ale vyhrát mohla pouze jedna.

Tou vítězkou se stala Alena Vránová, další herec z Ulice si k sobě připisuje další úspěch, i když nyní je to za dabing. Alena Vránová je velice známá jako dabérka herečky Margaret Rutherford, která je známá ze seriálu To je vražda, napsala.

V jednom roce dokonce vyhrála další herečka z Ulice, bylo to v roce 2003 a vítězkou se stala Tereza Bebarová (Světlana Nyklová). Alena Vránová také vyhrála v roce 1996 cenu za celoživotní mistrovství v dabingu, stejnou cenu vyhrál také Radek Brzobohatý v roce 2006.

Zpět