Archiv článků... červen 2015

18.07.2015 15:45

Miriam Hejlová se rozloučila, jaká byla poslední scéna?

Závěr desáté sezóny patřil loučení Miriam Hejlové. Čekalo jí dojemné loučení ve škole, kam se s ní přišli rozloučit současní studenti, ale také ti, kteří již školu dávno opustili. Ale to nebylo vše, další loučení čekalo Miriam na letišti. Ve své poslední scéně v Ulici se pak vydává společně s Peterem do oblak, aby odletěla do nového startu.

Podívejte se na poslední scénu s Miriam Hejlovou v seriálu Ulice.

Admin Kuba / 26. 6. 2015 /
foto: Archiv TV Nova


10. sezóna seriálu Ulice dnes definitivně skončila

Jubilejní desátá sezóna seriálu Ulice je u konce. Celých deset měsíců jsme mohli sledovat příběhy našich oblíbených postav. Nyní si Ulice dá dva měsíce prázdniny. Celá desátá sezóna začala v pondělí 18. srpna 2014 a skončila dnes, tedy v pátek 26. června 2015. Během této doby měla Ulice krátkou vánoční přestávku, jinak se vysílala pravidelně každý všední den vždy v 18:30 na Nově.

Během této sezóny jsme toho zažili opravdu hodně. Dalo by se snad říct, že to byla jedna z nejzajímavějších sezón. Poznali jsme nespočet nových postav, jmenovat můžeme například Rudu Hložánka, Davida Kučeru, celou rodinu Maléřových, úplně novou školní třídu, novou kadeřnici, paní Marečkovou, Romana, Skyler, otce Adriany, potenciální otce Adriany a spoustu a spoustu dalších. V této sezóně přišlo opravdu spoustu nových postav. Čekalo nás ovšem i několik odchodů, z těch největších to byl určitě odchod Libušky, Boriska, Libora, Ivany či Miriam.

V této sezóně jsme se dočkali i několik návratů, do Ulice opět nastoupil Otík, vrátil se Pepan, Digi, Vojta či Květa. Vyjmenovávat všechny příběhy desáté sezóny by zabralo na několik dalších odstavců. Takže jen namátkově pro připomenutí. Celou sezónu jsme začali soudem o malého Adámka a sezóna byla včera zakončena svatbou Lumíra a Světlany a dnes loučením Miriam. K tomu jsme sledovali osud moravské rodiny v Praze, se kterou souviselo i největší letošní téma, kterým byla kyberšikana. Několik měsíců se také hledal otec Adriany. V září nastoupila do vězení Ivana a podobný osud čeká i na Alici, která se žárlivosti nožem brutálně zaútočila na Miriam. Zajímavý byl i příběh Růži, Liškových, Máry a dalších. Zažili jsme toho opravdu hodně.

A to je vše, společně jsme s Ulicí trávili 215 podvečerů, ale vše jednou končí, a tak i Ulice je u konce. Vrátí se opět v srpnu, na první díl již jedenácté sezóny se můžeme těšit v pondělí 24. srpna. Máte se určitě na co těšit. Přes léto pro vás budeme na webu přinášet ty nejdůležitější informace o nové sezóně.

Admin Kuba / 26. 6. 2015 /
foto: Archiv TV Nova


Připomeňte si loučení Miriam Hejlové před pěti lety

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/365x205/May2010/633208.jpg?d41d

Jak už moc dobře víte, tak dnes se rozloučíme s Miriam Hejlovou, která z Ulice odchází. Je to přání její představitelky Hany Maciuchové, která se chce více věnovat svému milovanému hraní v divadle. Až čas ukáže, zda se i do své milované Ulice opět vrátí. My budeme doufat, že ano.

Loučení s Miriam Hejlovou není poprvé. Už jednou se tak loučila, a to přesně před pěti lety. Tehdy se Hana Maciuchová také chtěla věnovat více divadlu, její loučení v roce 2010 ovšem nebylo tak šťastné jako teď, do jejího života vstoupil bývalý manžel Cyril, těsně před její svatbou s Vlastimilem Peškem, toho také nečekaně opustila a rozhodla zanechat veškeré myšlenky v Praze a odjet na venkov. Po čase se ovšem vrátila.

Připomeňte si loučení s Miriam Hejlové v roce 2010, kdy odjíždí od Vlastimila.

Admin Kuba / 26. 6. 2015 /
foto: Archiv TV Nova


Představujeme vám Mgr. Patricii Solaříkovou

Že má Ulice skvělé herce, to snad nemusíme ani představovat. Ale víte o tom, že Ulice má i vzdělané herce? Tedy takové, kteří se můžou pyšnit titulem? Nejnověji k takovým hercům patří herečka Patricie Solaříková, kterou už deset let můžete v Ulici vidět jako Terezu Jordánovou, ta nedávno v Ulici dělata státnice, ale bohužel na první pokus jí to nevyšlo. To Patricie měla větší štěstí a může se pyšnit titulem "mgr".

Sama Patricie se touto velmi radostnou zprávou pochlubila na facebookových stránkách, které spravuje spolu s našim fanclubem "Přátelé, omlouvám se za dlouhou odmlku, ale byla jsem v učícím procesu a nic zábavného se v mém životě neodehrávalo... Ale po dnešku vás zdraví Mgr. Solaříková!!!! Jupííííí! Prázdniny můžou začít!posílám pusu!!!" píše svým fanouškům Patricie. My samozřejmě Patricii moc gratulujeme.

Admin Kuba / 26. 6. 2015 /
foto: Faceook Patricie Solaříkové


Finále desáté sezóny a s ním loučení s Miriam je tady

A je to tady. Už dnes večer se rozloučíme se seriálem Ulice. Tedy alespoň na dva měsíce, Ulice jde totiž na prázdniny a vrátí se opět za dva měsíce. Nás tak už dnes večer čeká poslední, premiérový díl, kterým se dostaneme do finále jubilejní desáté sezóny. A zároveň se rozloučíme s Miriam Hejlovou, její představitelka Hana Maciuchová se rozhodla, že si dá od Ulice opět pauzu, aby se mohla věnovat divadlu.

Čeká nás tedy už druhé loučení s Miriam. Když se loučila naposledy, tak se do Ulice po čase opět vrátila, budete tedy doufat, že i tentokrát se brzy vrátí. A jaké bude dnešní loučení? Jedním slovem dojemné. Překvapena nebude jen Miriam, ale určitě i diváci. Čeká nás dojemné loučení se studenty profesorky Hejlové, současnými studenti i těmi, kteří už školu dávno i nedávno opustili. Zajímavostí bude, že Miriam se rozloučí na place i s tvůrci Ulice, kteří si zahrají její bývalé studenty. Na závěr Miriam odletí do nového života.

Sledujte poslední díl Ulice před prázdninami, už dnes večer.

Admin Kuba / 26. 6. 2015 /
foto: Archiv TV Nova


Velká uliční svatba Lumíra a Světlany, už zítra

Uteklo to, ani nevíme jak. Už jen dvakrát usedneme o půl sedmé a zapneme TV Nova, kde na nás bude čekat náš oblíbený seriál Ulice. Zítra, tedy ve čtvrtek na nás čeká předposlední díl, v pátek pak úplně ten poslední, kdy se desátá sezóna definitivně uzavře. Nicméně velké příběhy nás čekají i zítra.

Čeká nás totiž dlouho očekávaná svatba Světlany a Lumíra. Kteří si své "ano" řeknou již podruhé, poprvé to bylo přesně před devíti lety, kdy jejich svatba uzavřela první sezónu Ulice. Nenechte si tedy tuto druhou svatbu ujít, můžeme vám slíbit, že bude daleko lepší, než jejich první. Těšit se můžete na překvapení od Vilmy a uvidíte i to, kdo povede Světlanu k "oltáři." Tak zítra, o půl sedmé na Nově.

Admin Kuba / 24. 6. 2015 /
foto: Archiv TV Nova


Finále 10. sezóny Ulice se blíží, čeká nás už jen pět dílů

Jubilejní desátá sezóna seriálu Ulice míří do svého finále. Vše začalo loni 18. srpna, v tento den tato jubilejní sezóna odstartovala, už příští pátek, tedy 26. června se desátá sezóna uzavře. Do finále Ulice nás tedy čeká už jen posledních pět dílů, na další díly si pak budeme muset počkat opět do srpna, kdy odstartuje již jedenáctá sezóna. Ale co nás čeká ještě v těch posledních dílech? Bude toho opravdu hodně.

Velmi těžké chvíle čekají na Terezu, která si svůj románek s ženatým Romanem představovala úplně jinak než tak, jak se v následujích dnech vyvine. Velmi těžké období čeká i na Máru, toho pořádně zaskočí jeho vlastní máma, která začne podezřívat Moniku z toho, že je zlatokopka a Máru jen využívá. To Mára neunese a svěří se mámě s tím, proč mu nepatří Coolna, auto a proč vůbec nemá nic. Velké dilema čeká na Maléřovi, ti si v průběhu desáté sezóny přestěhovali do Ulice, ale do spokojenosti mají hodně daleko. Filip zažil šikanu, Rozina také, ale v jiné, možná daleko větší míře. Veronice zemřela máma, když byla v Praze, na Moravě jí zůstal táta sám. Co teď? Vzdát se všeho v Praze a vrátit se zpět na Moravu nebo zůstat v Praze? Rozhodní padne v posledních dílech.

A čeká nás také pořádný vrchol desáté sezóny. A protože to bude velké, rozhodli se tvůrci rozdělit závěr do dvou dnů. Ve čtvrtek nás tak čeká velká svatba Lumíra a Světlany, kteří si "ano" řeknou již podruhé, a to po devíti letech. V pátek nás pak čeká poslední díl, ve kterém se rozloučíme s Miriam Hejlovou, loučit se s ní budou studenti, učitelé i my diváci. Miriam už v Ulici nepotkáme, minimálně na delší čas.

Nenechte si tedy ujít posledních pět dílů desáté sezóny Ulice.

Admin Kuba / 20. 6. 2015 /
foto: Archiv TV Nova


Ulice pro tuto sezónu ukončila natáčení a jde na prázdniny

Prázdniny začínají, tedy alespoň pro seriál Ulice, respektive její tvůrce a herce. Dnes totiž padla poslední klapka, herci se rozloučili a zavřela se za nimi brána hostivařských ateliérů. Nyní se v ateliérech nic dít nebude, všichni se rozutíkají na prázdniny a společně se sejdou opět až v srpnu.

Pro diváky zatím Ulice i nadále pokračuje. Ale už to nebude dlouho trvat, před námi je posledních několik dílů a příští pátek se Ulice rozloučí i se svými diváky. Na další díly si budeme muset počkat opět až po prázdninách, tedy na přelom srpna až září. Což samozřejmě uteče jako voda.

Admin Kuba / 17. 6. 2015 /
foto: Archiv TV Nova


Na Slovensku končí nejdéle vysílaný seriál Panelák

Éra nekonečných seriálů funguje snad v každém státě, řada zemí vysílá své seriály i několik desítek let, výjimkou není i Česká republika, kde se svým nejdéle vysílaným seriálem může chlubit TV Nova, která má samozřejmě svou Ulici, ta je dokonce považována za nakonečný seriál, který by tak neměl nikdy skončit, tedy do doby než diváky přestane seriál zajímat.

Svůj "nekonečný" seriál měli také na Slovensku, kde TV Joj vysílala dokonce takovou obdobu naší české Ulice. Na Slovensku vznikl v roce 2008 seriál Panelák, kde už podle názvu je jasné, kde se odehrával děj seriálu. Ano, byl to jeden slovenský panelák. Tento seriál ovšem svou pouť po slovenských obrazovkách končí. Po sedmi letech se tvůrci společně s vedení televize rozhodli, že seriál ukončí.

Na Slovensku tak končí nejdéle vysílaný seriál v historii této země. Poprvé se na obrazovky TV Joj dostal Panelák 18. února 2008, neoficiálně se pak rozloučil tento týden, ale oficiálně čeká na Panelák ještě speciál rozlučkový dvojdíl, který bude odvysílán tuto středu 17. června. Seriál měl celkem 15. řad (jedna řada vždy po půl roce). Slovenským divákům je nám samozřejmě líto, ale my se bát nemusíme, o naší českou Ulici jen tak nepřijdeme.

Admin Kuba / 14.6. 2015 /
foto: Archiv TV Joj


Přes léto se z Ulice vydáme zpět do školních lavic

Letní schéma 2015

Léto už se kvapem blíží, na teploměru už vyskakují krásné letní teploty a než se nadáme budou tady i letní prázdniny, na které se určitě nejvíce těší děti školou povinní. Letní prázdniny ovšem nebudou mít jen školáci, ale i oblíbené seriály TV Nova včetně Ulice. Ta si dá jako každý rok prázdniny. Na poslední díl se můžete těšit v pátek 26. června. Pak znovu opět po prázdninách.

Možná si ovšem říkáte, co budete dělat každý všední den o půl sedmé večer, když nebude Ulice. Místo do Ulice se vrátíme zpět do školních lavic. Ano, je to tak, děti si od školy "neodpočinout" i v létě. Ale nebojte se, žádné učení nás nečeká. Místo Ulice se totiž znovu vrátíme na Gympl, respektive do seriálu Gympl s (r)učením omezeným, ten budeme moc sledovat celé léto místo Ulice.

Admin Kuba / 7.6. 2015 /
foto: Archiv TV Nova


Ulice slaví, dnes je to deset let od první klapky

Ulice dnes slaví významné jubileum. Jak určitě moc dobře víte, tak právě teď se vysílá desátá sezóna. Co už možná tak úplně netušíte, je to, že právě dnes to velké významné jubileum začíná. Dnes je to totiž přesně deset let, kdy padla vůbec první klapka seriálu Ulice. Tehdy u ní jako režisér stál Dušan Klein, který "postavil" celou Ulici na nohy.

Na první klapce 6. června 2005 v hostivařských ateliérech byl přítomen i tehdejší generální ředitel TV Nova Petr Dvořák, novináři, všichni členové štábu a samozřejmě herci v čele s Terezou Brodskou, Petrem Vackem, Patricii Solaříkovou, Jakubem Štáfkem, Michaelou Badinkovou a dalšími. Řada z nich hraje v Ulici stále, i deset let od prvního natáčení.

A rozhodně se nemusíte bát, že by se i po deseti letech něco změnilo. V hostivařských ateliérech se stále točí, za chvilku se tedy brány ateliérů zavřou a všichni se vydají na zaslouženou dovolenou, ale v polovině prázdnin se opět všichni vrátí a budou pro vás točit další díly již z jedenácté sezóny seriálu Ulice, který můžete sledovat každý všední den o půl sedmé večer na Nově.

https://nd06.jxs.cz/375/216/f7848ea883_93407362_o2.png?1370521691

Admin Kuba / 6.6. 2015 /
foto: Archiv TV Nova


Už dnes v Ulici nová postava v podání Mariany Prachařové

Už dnes večer se můžete těšit na další díl seriálu Ulice, dnešní díl sebou přinese i jednou novou postavu. Do kadeřnictví totiž míří nová kadeřnice Sandra, která nahradí Romanu, ta je těhotná a odjíždí za svým přítelem Michalem. Sandru si zahraje mladá herečka Mariana Prachařová a věřte tomu, že pokud se vám příjmení zdá povědomé, tak se nemýlíte.

Mariana je totiž z herecké rodiny. Tak hezky postupně, její dědeček byl "Trautenberk" Ilja Prachař, rodiče pak Dana Batulková a David Prachař a zapomenout určitě nesmíme i na bratra Jakuba Prachaře, toho určitě moc dobře znáte právě i z Ulice, kde několik let hrála Bena Vojtíška. Zkrátka herecká rodina jak má být. A jak se Mariana těšila na natáčení v Ulici?

„Ze začátku jsem z toho měla docela strach, protože nastoupit do takhle rozjetého seriálu, kde se všichni znají, je docela stresující. Ale mám velké štěstí, protože jsem v kadeřnictví s Ilonou Svobodovou a Pavlou Tomicovou, a to jsou zkušené herečky, se kterými se mi skvěle točí. Na natáčení se připravuji pilně předem, učím se texty, abych s tím pak neměla problém a nezdržovala štáb. Je toho někdy hodně, ale natáčení si zatím moc užívám,“ prozrazuje mladá herečka, která si už ve dvanácti letech zahrála v seriálu Horákovi.

Na Marianu se můžete poprvé těšit už dnes večer.

Admin Kuba / 5.6. 2015 /
foto:
Archiv TV Nova


Fanynky těšte se, v Ulici se objeví zpěvák Ben Cristovao

Především fanynky se mohou těšit. V Ulici se totiž objeví dívčí idol, zpěvák Ben Cristovao. Ben se proslavil v soutěži SuperStar už v roce 2009 a prakticky jeden z mála z této řady se stále drží na vrcholu popularity. Kromě zpívání si vyzkoušel i hereckou kariéru, zahrál si v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. Nyní míří do Ulice.

Ben se ale neobjeví jako žádná nová postava. V Ulici se objeví sám za sebe, tedy jako Ben Cristovao. A důvod jeho návštěvy Ulice? Ben se již delší dobu problematikou nebezpečí, kterého číhá na internetu. A právě v Ulici si na vlastní kůži toto nebezpečí vyzkoušela Rozina Maléřová. A právě do třídy, do které chodí Rozi přijde Ben, aby se se studenty podělil o své zkušenosti s internetem a jeho nástrahami. Určitě to bude velmi poučné nejen pro studenty, ale i pro samotné diváky.

Na Bena Cristovaa se můžete v Ulici těšit už ve čtvrtek 18. června 2015.

Admin Kuba / 1.6. 2015 /
foto: internet


Jak se daří hercům na fanouškovských stránkách na fb?

Desátá sezóna seriálu Ulice se pomalu blíží ke svému závěru. Máme před sebou poslední měsíc vysílání. My se ovšem v tomto článku zaměříme na něco jiného, a to na pravidelnou statistiku fanoušků herců ze seriálu Ulice na sociální síti facebook. Tyto stránky vede náš fanclub, kromě dvou stránek - Patricie Solaříkové a Šárky Vaculíkové, holky si své stránky totiž vedou sami, ve spolupráci s námi. Tak teď se pojďte podívat na slíbenou statistiku.

  1. místo - Patricie Solaříková - 33 715 fanoušků (v dubnu 1. místo)
  2. místo - Martin Hofmann - 6 847 fanoušků (v dubnu 2. místo)
  3. místo - Jakub Štáfek - 6 486 fanoušků (v dubnu 3. místo)
  4. místo - Aneta Krejčíková - 6 454 fanoušků (v dubnu 5. místo)
  5. místo - Tereza Bebarová - 6 439 fanoušků (v dubnu 4. místo)
  6. místo - Hana Maciuchová - 6 055 fanoušků (v dubnu 6. místo)
  7. místo - Václav Svoboda - 5 855 fanoušků (v dubnu 8. místo)
  8. místo - Rudolf Hrušinský - 5 841 fanoušků (v dubnu 67 místo)
  9. místo - Matyáš Valenta - 5 576 fanoušků (v dubnu 9. místo)
  10. místo - Václav Matějovský - 5 561 fanoušků (v dubnu 10. místo)
  11. místo - Šárka Vaculíková - 5 545 fanoušků (v dubnu 11. místo)
  12. místo - Michaela Badinková - 5 058 fanoušků (v dubnu 12. místo)
  13. místo - Vanda Hybnerová - 4 299 fanoušků (v dubnu 13. místo)
  14. místo - Kryštof Rímský - 4 247 fanoušků (v dubnu 14. místo)
  15. místo - Anna Fixová - 3 717 fanoušků (v dubnu 15. místo)
  16. místo - Vilma Cibulková - 2 975 fanoušků (v dubnu 16. místo)
  17. místo - Daniel Brown - 2 590 fanoušků (v dubnu 17. místo)
  18. místo - Hana Igonda Ševčíková - 2 571 fanoušků (v dubnu 18. místo)
  19. místo - Hana Holišová - 2 278 fanoušků (v dubnu 19. místo)
  20. místo - Matouš Ruml - 2 203 fanoušků (v dubnu 20. místo)
  21. místo - Kateřina Janečková - 2 131 fanoušků (v dubnu 21. místo)
  22. místo - Zuzana Vejvodová - 1 625 fanoušků (v dubnu 22. místo)
  23. místo - Ljuba Krbová - 733 fanoušků (v dubnu 23. místo)
  24. místo - Filip Rajmont - 590 fanoušků (v dubnu 24. místo)

Podle naší statistiky můžete vidět, že pořadí se příliš nezměnilo oproti minulému měsíci. V tabulce nastali jen drobné změny, například Aneta Krejčíková postoupila o jedno místo na 4. místo. V čele se stále drží Patricie Solaříkové, která si své stránky vede přímo skvěle a fanoušci jí to oplácí. Oproti minulému měsíci poskočila o necelých deset tisíc fanoušků. Tak se přidávejte i vy.

Admin Kuba / 1.6. 2015 /
foto: koláž Fanclubu Ulic
e; Archiv TV Nova; facebook.com

Zpět