Archiv článků... duben 2011

09.06.2011 18:41

Tereza Brodská opět patronkou Avon pochodu


Letos se uskuteční již 11. ročník Avon pochod proti rakovině prsu, je již tradicí, že stovky lidí se sejde v Praze na pochodu, který má jediný cíl - pomoc těm, kteří to potřebují. Tradičně se pochodu zúčastní i známé celebrity, v loňském roce se poprvé zúčastnila herečka Tereza Brodská, které se to tak zalíbilo, že se rozhodla i pro letošní účast, kromě Terezy Brodské jsou hlavními tvářemi Monika Absolonová, Dara Rolins, Aňa Geislerová, Táňa Vilhelmová, Simona Stašová, Lenka Termerová, Mahulena Bočanová, Martha Issová a Lucie Borhyová.

Do projektu Avon pochod proti rakovině prsu se můžete zapojit i vy, stačí si zakoupit dámské nebo pánské triko a pak buď přijít nebo nepřijít na pochod, který se bude konat 11. června ve 12 hodin ze Staroměstského náměstí a vstupenkout je právě již zmiňované triko, které si můžete koupit v předprodeji nebo klidně až na místě.

Tereza Brodská má velkou smůlu, když loni zúčastnila tiskové konference k avon pochodu měla na noze ortézu, protože se těsně před tím zranila a letos opět dorazila ze zraněním, ráno před tiskovou konferencí totiž doma vytahovala nádobí z myčky a poranila si zápěstí, musela dokonce vyhledat lékaře, který jí ránu zašil. Tak věříme, že bude brzy Tereza v pořádku a bude se moc pustit do natáčení svého filmu, tedy přesněji dokumentu, který je jeden z hlavních důvodů, proč herečka odchází ze seriálu Ulice, chce se totiž stát režisérkou, tak snad jí to vynde.

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images/600x338/Apr2011/747345.jpg?d41d” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.


Admin Kuba / 29.4. 2011 /
foto: Archiv TV Nova



Ulice opět dokazuje svou aktuálnost

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images/365x205/Apr2011/749801.jpg?d41d” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Tvůrci seriálu Ulice se letos už potřetí rozhodli, že zasáhnout do již hotových epizod. Jen pro připominutí, poprvé se předtáčel již hotový díl před pár týdny, kdy se světem šířily zprávy o katastrofě v Japonsku, tehdy na plac znovu přišel Lumír Nykl či Denisa Mastná a předtočili již hotový materiál. Podruhé se hotová epizoda předtáčela na začátku dubna, kdy v hospodě Rocky a Lojza řešili situaci kolem Sazky a včera jsme mohli zaznamenat další aktuálnost.

Ta se točila kolem politické situace v České republice a jsou to tedy aktuální zprávy a tak musel opět Lumír Nykl na plac, aby předtočil již hotový materiál a jak to probíhala v seriálu? Lumír měl mít rozhovor s novinářkou, ještě před tím si povídal v pekařství se svým poradcem Millerem, který Lumírovi radil, aby si dával pozor před novinářkou na odposlech a Lumír si udělal srandu s poslankyně Kristýny Kočí "Copak jsem padlý na hlavu? Jsem snad Kristýna Kočí?" řekl v seriálu Lumír.

Myslím si, že podobné zásahy do děje epizod Ulice, které jsou již dávno hotové jsou velmi dobré a diváci se tak můžou přesvědčit, že Ulice rozhodně patří mezi nejlepší seriály, který i když se předtáčí z předstihem asi dva měsíce, tak dokáže být velmi aktuální, tak i nadále sledujte Ulici každý všední den v 18:30 na Nově.


Admin Kuba / 29.4. 2011 /
foto: Archiv TV Nova



Velikonoční díl sebou přinesl i novou postavu

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images/365x205/Apr2011/748228.jpg?d41d” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Pokud jste včera sledovali v podvečer TV Nova, tak vám určitě neunikl seriál Ulice, který včera vysílal svou speciální, velikonoční epizodu, podle reakcí diváků se tato epizoda hodně líbila, až na některé scény, které si tvůrci mohli odpustit, i tak se ale určitě většina u tohoto dílu hodně bavila, protože díl byl přímo nabytý skvělými hlášky a vtipnými scénkami, na které se jen tak nedá zapomenout.

 

Kromě toho, že ve speciálním díle vystoupili i zvláštní hosté jako byly členové kapely Masáci, či motorkáři jako je Dalibor Gondík či Čestmír Řanda, tak Ulice přivítala i novou postavu, tu jsme my diváci zatím vidět nemohli, pouze se o ní jen mluvilo a vlastně tato postava byla hlavní téma celého včerejšího dílu. Řeč je o dceři Pepana a Blaženky, dovolte abych vám představil novou postavu Ulice jménem Jiřina Pavlicová, která dostala jméno pro Jiřím Kreuzerovi.

 

Po malé Miriam Hejlové má tedy Ulice další miminko a to Jiřinku, kterou nám určitě brzy představí šťastní rodiče osobně. Ve včerejším díle jsme mohli zaznamenat ještě jednu změnu, po šesti letech si jedna postava pozměnila příjmení. Píšu pozměnila, protože si ho nezměnila úplně, z Báry Jordánové se během pár minut stala Bára Jordánová-Krausová, my k svatbě Báry a Ondřeje gratulujeme a také gratulujeme Pepanovi k narození dceři.

O Velikonocích v Ulici se také více dozvíte v našem speciálu, který najdete zde

Admin Kuba / 25.4. 2011 /
foto: Archiv TV Nova



Vypečené Velikonoce v Ulici jsou tady

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images/365x205/Apr2011/748236.jpg?d41d” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Po roce jsme se opět dočkali. Velikonoční speciály Ulice bývají vždy velmi zajímavé a dají se považovat za jedny z nejlepších epizod z celého roku a letos to rozhodně nebude žádná vyjímka, vždyť když bude na place Simona, Pepan, Blažena, Otík, Kreuzerovi a další, tak to nemůže dopadnout jinak než dobře. Letos se scénáristé rozhodli věnovat Velikonocům v Ulici dvě svatby a jeden porod a čekají nás i exkuzivní hosté.

Plánovaná svatba Pepana a Blaženky se zvrtne a důvod? Blaženka začne nečekaně rodit a musí do porodnice, jenže co dělat, když už je celá hospoda připravená na svatbu? Řešení se najdo samo, prostě zaskočí jiná nevěsta a jiný ženich a tak se ze svatby Pepana a Blaženy stane svatba Báry a Ondry. O zábavu bude postaráno, na původně plánovanou svatbu Pepana dorazí spousta jeho kamarádů, jen na rodiče nějak Pepan zapomněl.

Mezi exkluzivními hosty budou členové kapely Masáci (jak už víte, tak si je zahrají Noid, Kamil Střihavka, Vilém Čok a Vláďa Šafránek. Na svatbu dorazí i Pepanovi kamarádi - motorkáři včele s moderátorem Daliborem Gondíkem. Jak nakonec vše dopadne a co se vlastně narodí? Bude to Pepánek nebo se narodí holčička? Sledujte Ulici už dnes večer v 18:30.

O Velikonocích v Ulici se také více dozvíte v našem speciálu, který najdete zde

Admin Kuba / 25.4. 2011 /
foto: Archiv TV Nova

 



Připomeňte si... Velikonoce v Ulici - 2010

Rok se s rokem sešel a před námi jsou další Velikonoce, spousta lidí se na tyto svátky těší a třeba jen z toho důvodu, že jsou svátky a nemusí se do práce, fanoušci Ulice se těší i na další speciální epizodu, ta poslední byla v září, to jsme se "sešli" na svatbě Lídy Farské a před rokem jsme se mohli dívat na velikonoční speciál, kde se pátralo po Stárkově milence a jak to všechno na Velikonoce v lázních vypadalo?

Zatím poslední Velikonoce v Ulici vyšli na 5. dubna 2010. Loni to byl opravdu velmi zajímavý speciál a bavit se při něm mohl úplně každý. Vše dokazují tři jména: Nyklová, Habartová a Šmídová, když jsou tyto tři důchodkně pohromadě, tak je o zábavu vždy po staráno. Tyto tři dámy patráli v hotelu Růžovy sen po Stárkově milence Mileně. Nakonec jednu našli, která se k důchodkyním přidá a společně hledají další Milenu. Do celé akce bude zapojen i personál hotelu Růžový sen a bohužel vše nedopadne tak, jak bx si Nyklová přála, celou situaci budou muset vysvětlovat policii. Rozhodně se na tento speciál podívejte, stojí to za to.
Celou epizodu si můžete připomenout zde

Loni jsme mohli sledovat hvězdně obsazený speciál a i letos nebude nouze o zábavu, speciální hosty a jednu velkou svatbu a také porod, takže se určitě dívejte už zítra, tedy v pondělí 25. dubna na Novu, v tradiční čas v 18:30, kdy nás čeká další speciální epizoda seriálu Ulice.

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Apr2010//613819.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

O Velikonocích v Ulici se také více dozvíte v našem speciálu, který najdete zde

Admin Kuba / 24.4. 2011 /
foto: fanclub Ulice/internet/archiv TV Nova

 



Připomeňte si... Velikonoce v Ulici - 2009

Po velkém pátku je zde bílá sobota a už zítra nás čeká velikonoční neděle a pak už pondělí, takže Velikonoce jsou už opravdu tady, takže kluci a pánové snad už máte nachystané na pondělí pomlázky, i když je venku krásné počasí a každý si ho určitě užívá venku, tak třeba někteří už jsou doma hezky u počítače a můžete si připomenout velikonoce v Ulici v roku 2009, předchozí roky jsme si již připomněli v předchozích článcích - rok 2006, 2007, 2008.

Velikonoce v Ulici v roce 2009 se konali 13. dubna. Tvůrci Ulice si pro diváky připravili opravdu speciální díl, který se jmenoval Velké finále a že to byl velký speciál. Většina z vás si určitě tento speciál moc dobře ještě pamatuje, fotbal byl totiž hlavní téma několik týdnů v Ulici, tým FC Hospoda začali trénovat za velikonoční zápas pod vedením trenéra Peška, všichni do toho dali hodně, ať už Olda, Ben, Richard, Herny či Matěj. Vše vyvrcholilo vítězstvím týmu FC Hospoda proti týmu TV Nova na velikonoční pondělí. V tento den se také v Ulici objevilo několik velkých hvězd, jako Vladimír Šmicer, Václav Titelbach, Ray Koranteng a mnozí další. Fandit týmu FC Hospoda přišla skoro celá Ulice.
Celou epizodu si můžete připomenout zde

 

A podobný speciál s hvězdnými hosty nás čeká i letos na Velikonoce, jak už od nás víte čeká nás hvězdně obsazená kapela Masáci a jako host dorazí také moderátor Dalibor Gondík, takže se máme rozhodně na co těšit, tak si tuto epizodu nenechte už toto pondělí ujít, bude to stát za to.

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Apr2009//28186-web-36d501.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.


O Velikonocích v Ulici se také více dozvíte v našem speciálu, který najdete zde

Admin Kuba / 23.4. 2011 /
foto: fanclub Ulice/internet/archiv TV Nova



Ulice si stále dobře vede ve sledovanosti

TV Nova se ve své tiskové zprávě pochlubila sledovaností dvou svých seriálů a to Ordinace v růžové zahradě 2 a Ulice a není se čemu divit, protože výsledky obou seriálů byly výborné. Ulice se vysílá již neuvěřitelných šest let, jedná se tedy o vůbec o nejdéle vysílaný seriál v České republice, ale i po tolika letech rozhodně Ulice neztrácí své věrné diváky a například ve čtvrtek měla nejlepší sledovanost tohoto roku.

Mezi dospělými diváky (tedy v kategorii 15+) si ve čtvrtek 21. dubna 2011 nenechalo Ulici ujít skoro 40% všech diváků, kteří zrovna seděli u televize, přesněji to pak bylo 39,21%, diváky asi zlákala nabídka Ondřeje Krause ke sňatku s Bárou Jordánovou. V absolutních číslech se na Ulici ve čtvrtek dívalo 988 tisíc diváků, což si možná někteří řeknou, že to je málo, vždyť jindy má Ulice přes milion, ano to má, ale zde je opravdu nutné podívat se na %, protože s příchodem pěkného počasí více lidí přestává sedět u televize, proto čísla sledovanosti klesají, ale % jsou buď pořád stejné nebo jako teď třeba větší.

Dobře si Ulice vedla i u mladších diváků (skupina 15-54 let), zde si čtvrteční epizodu nenechalo ujít 38,64% diváků, Ulice spolu se seriálem Ordinace v růžové zahradě 2 patří mezi nejsledovanější pořady u nás a to i po tolika letech, což je opravdu velký úspěch. Tak i nadále sledujte Ulici a rozhodně si nenechte ujít speciální Vypečené Velikonoce v Ulici.


Admin Kuba / 23.4. 2011 /
foto: Archiv TV Nova



Připomeňte si... Velikonoce v Ulici - 2008

Velikonoce jsou už za dveřmi a už brzy nás také čeká speciální vydání seriálu Ulice, rozhodně se máme na co těšit, ale ještě před tím si můžeme připomenout velikonoční epizody Ulice z předchozích let, už jsme si připomněli Velikonoce v Ulici v roku 2006 a také v roku 2007 a tentokrát se podíváme na další rok a to na rok 2008 a co nás v této velikonoční epizodě čekalo? Podívali jsme se k Henrymu na šipkařský turnaj.

 

Velikonoční šipkařský turnaj, to bylo hlavní téma Velikonočního pondělí v Ulici v roku 2008, kdy Velikonoce vyšli na 24. března. Skoro celá Ulice se sešla tentokrát u Henryho v hospodě a to za jediným účelem, zúčastnit se šipkařského turnaje, který si sám vymyslel a zorganizoval Pepan. Do turnaje se přihlásilo několik obyvatel Ulice, například Farští společně s Tamarou a Jakubem. Nebo Richard se Simonou a Pepanem, turnaj si nenechal ujít ani nastávají manžel Nyklové a tak dalším týmem byl Lumír, Nyklová a Stárek. Hlavní cenou pro vítěze byl beránek, který vlastnoručně upekla Simona a navrch byl přidán prsten, který věnovala zajíček Sandra. Vítězi si nakonec stali tým Stárka, prsten Stárek věnoval své vyvolené Vilmě a hlavu Beránka "ukradl" Pepan pro Simonu. Všichni se náramně bavili a tak skončilo další velikonoční pondělí v Ulici.
Celou epizodu si můžete připomenout zde

 

Pokud máte chuť a náladu, tak se určitě na speciální, velikonoční, šipkařský turnaj podívejte, určitě to stojí za to a rozhodně si nenechte ujít i ten premiérový speciální díl, ten nás čeká už v pondělí, takže pokud chcete poznat kapelu Masáci a užít si velikonoční svatbu, tak se určitě dívejte už 25. dubna 2011.

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Mar2008//22005-web-0ae07e.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

O Velikonocích v Ulici se také více dozvíte v našem speciálu, který najdete zde

Admin Kuba / 21.4. 2011 /
foto: fanclub Ulice/internet/archiv TV Nova

 



Nenechte si ujít Velikonoce na Nově

Velinoce jsou tady, čeká nás prdloužený víkend a děti už mají prázdniny dokonce od včerejška, počasí nám přeje a venku je opravdu ne jarní, ale přímo letní počasí, takže určitě spousta z vás se rozhodla trávit víkend třeba na nějakém výletě, ale pokud vás pěkné počasí ven neláká a nemáte na prodloužený víkend žádný plán, tak třeba vás zláká TV Nova, která pro své diváky připravila speciální sváteční program.

Tak například už na sobotní odpoledne TV Nova připravila filmy jako je Dobrý voják Švejk či film Pětka z hvězdičkou a s Eddie Murphym se můžete vydat do Bláznivé školky. Na sobotní podvečer Nova připravila dokument William, Kate a osm královských svateb, tento dokument je nasazen do vysílání k příležitosti chystané svatby prince Williama a Kate (pátek 29.4. 2011). Sobotní večer si můžete užít ve společnosti zvířat z Madagaskaru, čeká nás premiéra dvojky s podtitulem Útěk do Afriky. A na Nova Cinema se můžete v sobotu odpoledne podívat na pohádku Princ Bajaja.

V neděli můžete s Novou začít den v deset hodin dopoledne českou kriminálkou Řetěz, pokračovat pak můžete rovnou s Princeznou na hrášku nebo s americkou komedií Jen blázni spěchají, pokud máte rádi český humor, tak si určitě nenechte ujít i film Tankový prapor a po nedělním kole SuperStar nás čeká ještě americko-německý film Plnou parou vzad. Nova Cinema na neděli připravila například film Líbánky, sobotní film z Novy Dobrý voják Švejk, v podvečer pak český film Výbuch bude v pět a večer můžete zakončit s pohádkou O zatoulené princezně.

Na velikonoční pondělí nás toho čeká nejvíc. Hned rána uslyšíme větu Obušku, z pytle ven, před polednem pak bude celé království zahaleno do smutku díky Šíleně smutné princezně a potom se můžeme proletět s Princeznou Jasněnkou a létajícím ševcem a další pohádka bude také Princ a Večernice. Pokud máte rádi čáry a kouzla tak si určitě nenechte ujít Dívku na koštěti a podvečer už zůstává stejný, nejdříve nás čeká Tisíc a jedna noc a potom speciální epizoda seriálu Ulice, tu si rozhodně nenechte ujít a výběr z Nova Cinema? Například film Kouzelný nákyp, Princezna - nevěsta nebo český film Jak utopit dr. Mráčka. Tak si vyberte...

Admin Kuba / 22.4. 2011 /
foto: reprofoto nova.cz

 



Připomeňte si... Velikonoce v Ulici - 2007

Dnes máme zelený čtvrtek, tak doufám, že jste si dali něco zeleného, ať už špenát nebo zelené pivo. To, že je zelený čtvrtek znamená, že už za pár dní zde máme velikonoční pondělí a s ním i další speciální epizodu seriálu Ulice. V tomto článku si připomeneme jak vypadaly Velikonoce v Ulici v roce 2007, pokud si chcete připomenout vůbec první Velikonoce v Ulici v roce 2006, tak si přečtěte předchozí článek.

Obyvatelé Ulice v roku 2007, kdy Velikonoce tentokrát vyšly na pondělí 9. dubna oslavili přímo maxivelikonoce, v praxi to pak vypadalo tak, že osazenstvo bytu u Jordánových se rozhodlo, že upečou velikonočního beránka, tedy spíše maxiberánka. Do pečení se pustili Tereza, Matěj, Štěpán, Tomáš a Tesařík, jenže měli problém, takový maxiberan se nevleze do trouby, ale i s tímto si poradili a maxiberánka rozdělili a to tak, že třeba nohy pekli v troubě u Peška, zadek v troubě u Farských, jednu část u Marka Stránského a tělo a hlavu přímo u Jordánů. Ovšem byl zde ještě jeden problém, kde nechat vykynout těsto? Jako dobrý nápad se ukázala vana, kde přes noc těsto hezky kynulo, jenže v ten den se ze služebky vracela Bára a to byl další problém. Nakonec vše dobře dopadlo a to pro všechny, maxiberánka nakonec dokončila sama Bára.
Celou epizodu si můžete připomenout zde

Pokud budete mít chvilku, tak opravdu doporučuju se na tyto uliční Velikonoce se podívat, bylo to opravdu zajímavé a co příště? Už zítra si připomeneme Velikonoce v Ulici v roku 2008, ty se slavily v hospodě u Henryho velkým šipkařským turnajem, který pořádal Pepan. A rozhodně si nenechte ujít i letošní uliční Velikonoce, ty nás čekají už 25. dubna 2011.

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images/365x205/Jun2007/10983-web-e2e7c2.jpg?d41d” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.


O Velikonocích v Ulici se také více dozvíte v našem speciálu, který najdete zde

Admin Kuba / 21.4. 2011 /
foto: fanclub Ulice/internet/archiv TV Nova



Připomeňte si... Velikonoce v Ulici - 2006

A je to tady! Co? No přeci další svátky, po vánočních jsou před námi velikonoční svátky a to už za pár dní, za dva dny nás čeká zelený čtvrtek, po té velký pátek, bílá sobota, velikonoční neděle a svátky vyvrcholí na velikonoční pondělí, kdy nás čeká i další epizoda seriálu Ulice stejně jako každý rok, v následujících dnech si připemeneme všechny velikonoce v Ulici, každý den jednu sezónu a začínáme tou první.

V první sezóně Ulice jsme Velikonoce oslavili 17. dubna 2006 a tvůrci nazvali tuto epizodu "Lenčiny hororové Velikonoce." Lenka Drápalová se na Velikonoce těšila a také si je užívala až do doby, než jí navštívila parta studentů, od kterých dostala pořádný výprask a byla polita vodou, Lenka se naštvala a raději už nikomu neotevírala, ovšem podařilo se jí zabouchnout v koupelně a vypadla jí klika, nemohla se dostat ven, zavolala na pomoc Miriam Hejlová, která ovšem pravidelně svým studentům namlouvá, že na Velikonoce odjíždí do Vatikánu, aby jí nikdo neotravoval, nakonec se rozhodla, že polonahou Lenku přijde v přestrojení vysvobodit. Miriam ovšem načapali koledníci Pešek, Olda, Tomáš a Jarda a všichni se vydali za Lenkou, kde ještě jednou dostala výprask, nakonec se všichni sešli u Lenky v bytě, kde se k nimi přidala ještě Bára s Jitkou a všichni si tak mohli užít pořádné Velikonoce.
Celou epizodu si můžete připomenout zde

Příště si připomeneme Velikonoce v Ulici v roku 2007 a to byly opravdové maxivelikonoce, tak si rozhodně příští článek nenechte ujít a nezapomeňte, že už v pondělí 25. dubna 2011 nás čeká v Ulici velikonoční svatba, na kterou přijdou i členové kapely Masáci a to si nemůžete nechat ujít.

Podívejte se také na video ze Snídaně s Novou, kde Otakar Brousek ml. (Jiří Kreuzer) vypráví mimo jiné o natáčení Velikonoc v Ulici
O Velikonocích v Ulici se také více dozvíte v našem speciálu, který najdete zde

Admin Kuba / 19.4. 2011 /
foto: fanclub Ulice/internet

 



Uličníci se předvedli v extravagantních modelech

Obrázek “https://img.ahaonline.cz/img/18/article/871427_masa-malkova.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Jedna z velmi dobrých českých návrhářek Ivana Follové pořádala o víkendu módní přehlídku a kromě profesionálních modelek a modelů si na malo vyšli i známé tváře ze seriálu Ulice, kteří s módními přehlídkami mají velké zkušenosti a pro některé to rozhodně nebyla první zkušenosti, ale možná pro všechny to byla zkušenost obléknout si velmi extravagantní modely, které nikomu neslušeli a možná kdo by si je dobrovolně oblékl byl by za blázna.

Velmi trevně tyto modely okomentoval deník Aha a pod tyto komentáře bych se rozhodně i já podepsal. Máša Málková (kadeřnice Romana) působní podle Aha jako "chytrá horákyně" překvapila odvážným modelem à la Chytrá horákyně, ze kterého jí vykukovala ňadro. Ilona Svobodová (Jitka Farská) podle deníku Aha působí jako "bordelmamá" herečka přehlídku také uváděla a oblékla si růžové šaty kombinované s černou síťovinou, jediné co jí slušelo, byl úsměv.

"Hastroš"tak trochu vypadal podle Aha herec Jiří Dvořák (Ondřej Kraus), který se blýskl ve strakatém svetru. Jako princezna pak podle Aha působila herečka Lucie Benenšová (Lucie Wolfová), která si oblékla pestrobarevné šaty, jimž nepomolo ani to, že jsou z hedvábí. Tak to byly komentáře deníku Aha, vy se na fotky můžete podívat a udělat si obrázek sami.

Obrázek “https://img.ahaonline.cz/img/18/gallery/871426_.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.     Obrázek “https://img.ahaonline.cz/img/18/gallery/871423_.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.     Obrázek “https://img.ahaonline.cz/img/18/gallery/871422_.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Admin Kuba / 19.4. 2011 /
foto: ahaonline.cz

 



Z představitele Petra Boháče je opravdový boháč

https://leto-ulice.wbs.cz/kriz_pavel.jpg

Herec Pavel Kříž se mezi diváky zapsal především díky pohádce O statečném kováři, také díky pěti dílům Básníků a jeho "Štěpán Šafránek" ho v životě doprovází dodnes a mezi diváky se zapsal i díky seriálu Ulice, kde si v prvních sezónách zahrál jednu z hlavních rolí podnikatele Petra Boháče. V posledních měsících jsme Pavla Kříže mohli vidět na tanečním parketě, protože vyhrál taneční soutěž StarDance a nyní hraje právníka v seriálu Aféry.

Pavel Kříž včera oslavil kulaté narozeniny (50 let), my mu opožděně gratulujeme k narozeninám a přejeme mu hodně štěstí, zdraví, lásky a peněz, tedy to poslední ani tolik ne. Deník Aha totiž spočítal, že s Pavla Kříže je boháč a tak zatím co jeho postava Petra Boháče pracuje jako popelář, tak z Pavla Kříže je opravdový boháč. Pavel Kříž žije v Kanadě a do Česka přijíždí jen pracovně, ovšem v Praze vlastní dvě nemovitosti - vilku a činžovní dům, kde podle deníku Aha pronajímá 12 bytů a díky tomu si měsíčně přijde na víc než 120 tisíc korun.

A to rozhodně není vše, do kapsy mu za poslední měsíce přišli peníze již z miňovaných projektů StarDance a Aféry a v Americe v současné době zkouší Shakespearova Krále Leara. Podle Aha oproti herci "v chudobě" žije jeho matka, která tak tak vychází z důchodem a se synem si moc nerozumí, hold dobré rodinné vztahy nejsou všude dobré, my Pavlovi gratulujeme a rozhodně nezávidíme, jen malé doporučení, co ten chudák Petr Boháč, to bude žít také v chudobě mezi popelnicemi?

Admin Kuba / 19.4. 2011 /
foto: Archiv TV Nova

 



Kapitán Bařinka: "Terazky som majorom"

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images/365x205/Apr2011/744971.jpg?d41d” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Kapitán Vojtěch Bařinka, to je jméno "uliční" postavy, kterou určitě nemusím nijak představovat, zná ho každý, v Ulici hrál spoustu let, ovšem teď už o něm můžeme mluvit pouze v minulém čase, tedy prozatím. Kapitán Bařínka se totiž s diváky loučí a jeho loučení bylo velmi dojemné a scénáristé jeho odchod napsali opravdu krásně. Dnes se totiž z kapitána Bařinky stal major a nyní už major Bařinka se rozloučil i citací jedné hlášky z Českých baronů "Terazky som majorom."

Scény, ve kterých jsme mohli včera a dnes vidět kapitána Bařinku natočil herec Bořivoj Navrátil již v září loňského roku a tyto scény byly na obrazovky nasazeny až včera a dnes. Prozatím se s námi Bořivoj Navrátil rozloučil, bojuje se zákeřnou rakovinou a jak sám pan Navrátil prozradil na včerejším online chatu, tak o jeho dalším působením v Ulici rozhodně pán bůh, pokud mu to zdraví dovolí, tak se třeba mezi své oblíbené kolegy ještě někdy vrátí.

Na závěr se můžete podívat na exkluzivní video natočené pro oficiální web Ulice ulice.nova.cz, video bylo natečeno při posledním natáčení Bořivoje Navrátila v Ulici. Seriálový kapitán, tedy nyní už major Vojtěch Bařinka se v něm loučí s diváky, na celé video se můžete podívat kliknutím zde.

První epizoda Ulice, ve které si Bořivoj Navrátil zahrál - 18.10. 2006 - epizoda 248 - přehrát zde
Zatím poslední epizoda Ulice, ve které si Bořivoj Navrátil zahrál - 14.4. 2011 - epizoda 1 974 - přehrát zde


Admin Kuba / 14.4. 2011 /
foto: Archiv TV Nova

 



Rekordní natáčení v Ulici koncertu kapely Tap Tap

Obrázek “https://nd04.jxs.cz/097/322/414e2ecde5_75233194_o2.jpg?1302625252” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

V neděli 10. dubna 2011 padl v Ulici rekord, jaký? Rekord v počtu lidí na place. Ano je to tak, nedělního natáčení se zúčastnil rekordní počet lidí. V jeden okamžik bylo na place několik uličních postav a desítky komparzistů (mezi nimi i někteří členového fanclubu). A to bylo opravdu nejvíc lidí na place, tedy co se seriálu Ulice týče. A proč vlastně bylo potřeba tolik lidí? V Ulici se natáčel koncert a co to by bylo za koncert, kdyby nepřišlo hodně lidí.

Natáčel se koncert kapely The Tap Tap, jejžiš členové jsou studenti se zdravotním postižením, kapela vznikla v roce 1998 v pražském Jedličkově ústavu. Kapely je v České republice velmi populární, pravidelně se zúčastňuje vlastních koncertů v klubech či na festivalech, s kapelou spolupracjí také známé osobnosti jako jsou Helena Vondráčková, David Koller, Dan Bárta, Ondřej Hejma či Vladimír Mišík.

Koncert kapely The Tap Tap v Ulici organizauje Nadase Vozíček, o.s. ve spolupráci s městskou částí Praha-Křečovice. Na obrazovkách tento koncert budeme moc vidět 22. června 2011 a na koncert přišlo velké množství Uličníků (Tereza, Vojta, Thea, Peterka, Bára, Seidlovi, Simona, Romana, Lumír, Nyklová a mnozí další). Podle slov samotných komparzistů z našeho fanclubu se rozhodně máme na co těšit, ale do 22. června si budeme muset ještě nějaký ten čas počkat, vy se zatím můžete podívat na fotky od TV Nova z tohoto natáčení.



Admin Kuba / 12.4. 2011 /
foto: Archiv TV Nova

 



Pro Jarku Obermaierovou byla připravena velká oslava

Obrázek “https://img.blesk.cz/img/1/gallery/865613_.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Přátelé, kolegové, ale i rodina se včera večer sešli žižkovském klubu Garage a to z jednoho prostého důvodu, všichni se totiž zúčastnili tajné oslavy narozenin jedné z nejlepších českých hereček Jaroslavy Obermaierové, ta oslavila v neděli 10. dubna 2011 své 65. narozeniny, ten kdo ji v neděli nestihl pogratulovat (mimochodem náš fanclub to stihnul, více zde), tak přišel na včerejší velkou oslavu narozenin.

Oslavu celou zorganizovala kolegyně z divadla a kamarádka paní Obermaierové herečka Miluše Bittnerová, pro kterou nejhorší bylo dostat oslavenkyni na místo činu "Příprava oslavy byla náročná, ale nejtěžší bylo dostat Jarušku na místo. Nakonec jsme vymysleli večeři s generálním ředitelem Novy, protože je stoprocentní, že tu neodmítne," prozradila deníku Blesk herečka Bittnerová, vše teda naštěstí dobře dopadlo a mohlo se slavit.

Herečka byla z celé oslavy velmi překvapená a zaskočená, ale samozřejmě byla ráda a to i za květiny, které nemá oslavenkyně moc ráda
"Kytky mám ráda, ale ne u sebe doma. Ty v květináčích mi dělají kolečka na nábytku a řezaným se pořád musí vyměňovat voda," dodala herečka pro deník Blesk. Na oslavu samozřejmě dorazili i někteří kolegové ze seriálu Ulice, například Ilona Svobodová. Ve fogogalerie (díky deníku Blesk) se můžete podívat jak to na oslavě vypadalo.




Admin Kuba / 12.4. 2011 /
foto: deník Blesk



Jaroslava Obermaierová slaví narozeniny

https://image.tn.nova.cz/media/images/365x205/Oct2010/681259.jpg?d41d

Věku 65 let se dnes, v neděli 10. dubna 2011 dožívá vynikající herečka Jaroslava Obermaierová, kterou všichni moc dobře známe jako největší "uliční" drbnu Vilmu Nyklovou. Herečka se narodila v Praze ve znamení berana, už od děství se věnovala umění, ovšem ne hereckému. V dětství totiž navštěvovala kurzy baletu a už v deseti letech se poprvé objevila na jevišti a to dokonce na scéně Národního divadla, kde několik dalších let zde tancovala dětské role v operách a baletech. Nakonec ale dala přednost herectví.

Proto se přihlásila na DAMU, které také úspěšně dokončila, už během studia dostala velkou hereckou příležitost a to ve snímku Souhvězdí panny, v tomto snímku také herečka natočila i docela odvážnou erotickou scénu a od té doby se stala velmi známá a obsazovaná herečka. To jen v krátkosti pro připomenutí, jak se neznámá Jaruška stala slavnou herečkou, kterou rázem znala celá republika a dodnes slaví úspěchy.

Náš fanclub se rozhodl, že herečce také popřeje a to přímo v den jejich narozenin. Vy jako fanclubáci jste mohli několik týdnů posílat svá přání pro seriálovou Vilmu, psali jste dokonce i krásné básničky a pěkná přání, já jsem to celé dal dohromady a naše fanclubačky simule a Móňa dárek osobně herečce předali a to na natáčení Ulice, které se konalo právě v den narozenin herečky, tedy 10. dubna. Jaroslava Obermaierová byla podle slov našich fanclubaček velmi ráda a hlavně překvapená, že o jejich narozeninách víme.

Na dárek fanclubu pro paní Obermaierovou a takový speciál o herečce se můžete podívat zde.


Admin Kuba / 10.4. 2011 /
foto: Archiv TV Nova



Hana Maciuchová zuří: Vydali jí knihu!

https://i.idnes.cz/10/053/gal/JAZ336d5e_395268.jpg

Herečka Hana Maciuchová, kterou můžeme znát ze seriálu Ulice jako Miriam Hejlová má velký důvod ke zlosti. Vyšla o ní totiž kniha, která nese jednoduchý název Hana Maciuchová, což by možná nebylo nic tak hrozného, sama herečka totiž nikdy nechtěla, aby o ní vyšla autobiografia, takže se jedná o neautorizovanou knihu, která navíc obsahuje detailní intimnosti, které rozhodně nechtěla herečka ventilovat ven v knize.

V knize, kterou tento týden pokřtila Vendula Svobodová, Hanka Kynychová a Jitka Válková se například rozebírají důvody proč herečka nemá děti, je zde popsáno, že o možnost mít děti přišla herečka před třiceti lety kvůli závažné operaci a je toho mnohem více, v knize se popisuje i to, jak její životní partner Jiří Adamíra kvůli Haně Maciuchové opustil kolegyni z divadla. Všechny tyto informace jsou sice pravdivé, ale herečka nikdy nechtěla, aby se to rozebíralo v její autobiografii.

Sama herečka pro deník Blesk dovává "Jsem opravdu rozčilená. Nikdy jsem nechtěla, aby vyšla moje autobiografie. Před lety jsem vydala sbírku básní a to mi stačí," prozradila Maciuchová. Podle Blesku možnost, že by Maciuchová žalovala vydavatele odmítá, prý to nemá smysl a tak si každý bude moc přečíst intimnosti ze soukromého života Hany Maciuchové v nové knize, který nese název jako její jméno.

Admin Kuba / 8.4. 2011 /
foto: idnes.cz

 



Ulice opět nejaktuálnějším seriálem

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images/365x205/Apr2011/743419.jpg?d41d” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Možná jste si toho ani nevšimli, ale jedna scéna ze včerejšího dílu se natáčela teprve minulý týden a to se vždy natáčí v cca dvouměsíčním předstihem, jak je to možné? Ulice opět chtěla být aktuální a tak se rozhodli, že v tomto roce už podruhé přetočí jednu scénu, poprvé to bylo dva týdny zpátky, kde se v Ulici zmiňovala katastrofa v Japonsku, to se jedna scéna pouze přetočila, tentokrát se jedna scéna natočila úplně nově a byla vložena do již hotové epizody.

Byla to scéna v hospodě, kdy si Rocky stěžuje na problémy se sázením a v reálu to tedy byla reakce na Sazku. Žádný jiný český seriál není vždy tak připraven měnit již hotové scény jako Ulice. Ovšem tentokrát se zapotilo více lidí, scéna v hospodě přibyla do již hotového dílu, takže některé scény se museli malinko pokrátit, aby se Ulice vlezla do času, který může vysílat. Tato scéna se vysílala včera, tedy ve čtvrtek, ale ještě ve středu si tvůrci nebyli jistí, jestli se strefili, až kdy proběhlo klasické losování, tak si mohli všichni oddechnout.

Rocky měl prostě smůlu, trochu utěšit ho přišel Lojza, který měl jako vždy skvělý nápad a protože má Lojza již zkušenosti s peticemi (viz. petice proti zavření hospody), tak se rozhodl sepsat petici, která nese název Děkujeme, nesázíme (mimochodem další reakce, která v ČR probíhala a to akce lékařů Děkujeme, odcházíme). Od teď se nebude sázet, ale bude se spořit, alespoň takhle to vymyslel Lojza.

Admin Kuba / 8.4. 2011 /
foto: Archiv TV Nova

 



Ulice rozdrtila Ordinaci v růžové zahradě

Obrázek “https://nd04.jxs.cz/078/688/46972ea0dc_75077736_o2.jpg?1302172442” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Tak to tu opravdu ještě nebylo, jak jsme vás již informovali v předešlém článku, tak se včera konal velmi zajímavý ragbistický zápas, ve kterém si své síly změřili herci a také herečky ze dvou nováckých seriálu Ulice a Ordinace. Naštěstí se vydařilo počasí a tak nic nebránilo ve hře mezi protagonisty Ulice a Ordinace, zápas to byl velmi zajímavý, ale vyhrát mohlo jen jedno družstvo a který seriál tedy nakonec vyhrál? Byla to Ulice, která tak totálně rozdrtila Ordinaci.

V celém zápase Ordinace bodovala jen jednu a získala tak 5 bodů, za to Ulice získala bodů rovnou 25 (čtyřikrát položil šišku Jakub Štáfek alias seriálový Matěj a jednou Štěpán Benoni alias seriálový Štěpán). Jakub Štáfek dokázal, že on je sportovec tělem i duší, už několik let se věnuje fotbalu, není tedy divu, že z něj ostatní měli trochu strach, hlavně Petr Vágner alias seriálový Radim z Ordinace „Nejvíc se bojím Kuby Štáfka, protože ho znám z fotbalu – a ten hraje skvěle,“ prozradil pro deník Aha! Petr Vágner.

Ovšem důležité nebylo vyhrát, ale hlavně se pořádně odreagovat a užít si krásné odpoledne s kolegy a to se vydařilo na jedničku. Týmu z Ulice tedy velmi gratuluji a vy růžováci se nemusíte bát, třeba Ulici porazíte při jiné příležitosti, takže sportu zdar a na závěr si můžete přečíst co na zápas říkají samotní a herci a také se můžete podívat na fotogalerii fotek z ragbistického zápasu Ulice vs. Ordinace.

Za Ulici:

Patricie Solaříková

"Tereza Jordánová"

Super, je to hrozně zábavné. Mít Kubu v družstvu je skvělé, člověk se tam moc nezapotí. Obecně je to ale dost makačka. Musí být fajn hrát to závodně.

 

Jakub Štáfek

"Matěj Jordán"

Bylo to velice příjemné, fajn, ale jsem úplně hotový.

Za Ordinaci:

Filip Tomsa

„Filip Vajner“

Ragby? Tak dnes poprvé v životě, ale dobrý.

 

Regina Řandová 

"Renata Konrádová" 

Protože to hraje můj syn už čtvrtý rok, dost často bývám divák. A teď jsem si to konečně mohla zkusit. Měla jsem vždy pocit, že je to mnohem tvrdší, i když my jsme měli  trošku upravená pravidla. Hodně se při tom člověk naběhá. Nevypadá to, ale i když nejsem  v kontaktu s balonem, tak stejně běhám, běhám...

 

Petr Vágner

"MUDr. Radim Novák"

Já jsem myslel, že to bude větší brnkačka, a nebylo, docela jsme se nadřeli. Protože s Filipem jsme stále běhali, a pak jsme zjistili, že je to o taktice. A soupeř, čili Ulice, využíval vlastně spíš takovou tu fyzickou taktiku, že strašně běhal. Ve finále jsme pak zjistili, že stačí nahrávat holkám, což oni podcenili, a pak to šlo. Myslím, že to skončilo 4:1 ? Když jsme prohrávali 3:0, tak jsem to přestal počítat.

 

Jana Stryková

"Kateřina Vránová"

Pro mě to byl absolutně ojedinělý zážitek, protože já se přiznám, že jsem ragby v životě předtím neviděla ani v televizi. Takže ty pravidla jsem se naučila až tady. A myslím si, že to je jeden ze sportů, který nebudu do budoucna dělat, ale pouze sledovat. Každopádně jsem se s tím ráda obeznámila, byla legrace a velmi ráda jsem bránila. To mě hodně bavilo. Ale jít do útoku, to pro mě není.




Admin Kuba / 7.4. 2011 /
zdroj: tisková zpráva TV Nova, ahaonline.cz
foto: ahaonline.cz

 



Seriály Ulice a Ordinace si zahrají ragby

Obrázek “https://nd04.jxs.cz/609/941/049bd49f78_75045129_u.jpg?1302022175” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Není nic neobvyklého, když si herci ze seriálů Ulice nebo Ordinace v růžové zahradě 2 trochu odpočinou od skoro každodenního shonu v ateliérech a vyrazí na nějakou společnou akci, posledně to byl třeba seriálový ples a velmi často si herci z obou seriálů chodí také zasportovat, hrají například bowling nebo fotbal, ten hrají velmi často, ale tentokrát to bude opravdu něco hodně zajímavého, herci z Ulice a Ordinace si totiž půjdou zahrát ragby.

Pro většinu herců to bude určitě velký skok do neznáma, ale budeme jim držet palce, aby to všem vyšlo a kdo všechno si půjde zahrát? Za seriál Ulice se na hřiště postaví studenti a to Patricie Solaříková (Tereza), Petr Buchta (Vojta), Kristýna Podzimková (Thea), Štěpán Benoni (Štěpán), Jakub Štáfek (Matěj), Jiří Panzner (Eddie) a s nimi také Saša Minajev (Hrihorij), za Ordinaci si před šišatý míč stoupnout Petr Vágner (Radim), Filip Tomsa (Filip), Jana Stryková (Kateřina), Regina Řandová (Renata), Miluška Bittnerová (Eliška).

Aby opravdu herci nespadli do neznáma, tak je budou učit profesionální ragbisti a ragbistky a po přestávce si profesionálové společně zahrají jednu hru s herci ze seriálů. Jak to dopadne? To můžete vidět klidně na vlastní oči, stačí přijít už zítra, tedy ve středu 6. dubna ve 14 hodin na ragbistické hřiště v Praze, v Ragbyovém klubu RC Tatra Smíchov ve Smrčínské ulici na Smíchově (pod Ladronkou), tak se můžete přijít bavit společně z herci Ulice a Ordinace a vstup je zadara.

 

Obrázek “https://nd04.jxs.cz/182/791/e2654293f2_75043809_u.jpg?1302020264” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.


Admin Kuba / 5.4. 2011 /
zdroj informací: ulice.nova.cz; ordinace.nova.cz
foto: Archiv TV Nova



Překvapivé výsledky TýTý, Ulice byla až čtvrtá...

https://image.tn.nova.cz/media/images/365x205/Feb2010/595735.jpg?d41d

Snad každý kdo včera sledoval přímý přenos předávání cen TýTý 2010 byl několikrát velmi překvapený, zpěvákem roku se nestal Karel Gott, zpěvačkou se nestala Lucie Bílá, objevem roku se stala docela neznámá moderátorka a to i přesto, že v její kategorii bojoval Ben Cristovao nebo Jaro Slávik a překvapivé bylo i to, že seriál Ulice si neodnesl žádnou cenu a to je asi po čtyřech letech poprvé, ovšem ještě více překvapivé jsou kompletní výsledky TýTý.

Jak už moc dobře víme, tak hercem roku se stal Ondřej Vetchý, na druhém místě skončil Miroslav Donutil a až třetí byl Rudolf Hrušinský, velmi zajímavé. V kategorii hereček to bylo ještě zajímavější, zde vyhrála Veronika Freimanová, druhá byla Zlata Adamovská, třetí Hana Maciuchová a až čtvrtá Pavla Tomicová, nezdá se vám to divné? Mě teda ano, ale ještě více divné mi přijde kategorii seriál roku.

Zde vyhrál seriál Vyprávěj, to také víme, ale nevíme další místa, druhé místo získal seriál Okresní přebor, třetí byl seriál Cesty domů a až čtvrtá byla Ulice, páté místo patří Ordinaci, zde se mi výsledky zdají velmi nepravděpodobné. A ještě taková zajmavost v kategorii zpěvák, velkým překvapením bylo to, že nevyhrál Karel Gott, ale světě div se, on nebyl ani na druhém místě, ale až na třetím, předběhl ho totiž i Vojta Dyk.

V některých médiách se už dokonce začalo spekulovat, jestli nejsou výsledky zmanipulované a trochu si to myslím i já, spoustu věcí se mi na hlasování totiž nezdá, ale dokázat to asi půjde těžko. Kompletní výsledky ankety TýTý najdete v naší speciální rubrice TýTý2010.

Admin Kuba / 3.4. 2011 /
foto: Archiv TV Nova

 



TýTý 2010: Šok pro Ulici - ani jedno zrcátko

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///600x338/Mar2011//735839.jpg?d41d” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Teprve před několika minutami skončil přímý přenos vyhlášení výsledků ankety TýTý 2010. Kdo celý přenos sledoval, tak je asi velmi překvapený, spousta lidí by totiž odhadovalo, že vyhlášení dopadne podobně jako před rokem, ale nestalo se tak a skoro všechno kategorie byly pro diváky velkým překvapením, chcete-li velkým šokem. TýTý nedopadlo dobře ani pro seriálu Ulice, diváci jsou tedy velmi zklamaní.

Ulice měla v TýTý čtyři zástupce, vyhrát mohla celkem tři zrcátka (kategorie herečka, herec a seriál), bohužel letos nevyhrála ani jedno zrcátko. Kategorii herec vyhrál Ondřej Vetchý, kategorii herečka Veronika Freimanová a kategorii seriál roku si zrcátko podruhé odnesl seriál Vyprávěj. Každý věrný divák a fanoušek seriálu Ulice z toho musí být velmi překvapený.

Samozřejmě gratuluji všem vítězům, nejvíc cen si odnesli zástupci ČT, jedno zrcátko pak získala TV Nova a stejný počet získala i TV Prima. Jedním velkým šokem byla i kategorie zpěvák, zde totiž překvapivě nevyhrál Karel Gott, ale vyhrál Michal David a vůbec celý večer byl velmi překvapující. My jsme celý přenos sledovali online a na celé online zpravodajství doplněné i fotkami můžete najít zde.

Admin Kuba / 2.4. 2011 /

Zpět