Archiv článků... leden 2014

05.06.2014 19:11

Nova slaví 20 let ve velkém stylu, to budete koukat

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/600x338/Jan2014/1607467.jpg?d41d

TV Nova oslaví už v úterý 4. února své 20. narozeniny. Ale oslavy budou probíhat po celý únor, a protože dvacet má člověk (i televize) jen jednou za život, tak oslavy budou v obrovském stylu, dokonce v takovém, které by málokdo čekal. Budete toho hodně, tak se pojďte seznámit s tím, co nás s Novou v únoru čeká.

Po celý únor bude obrazovka TV Nova oblečená do narozeninového kabátu, kromě úpravy loga se můžeme těšit i na celou grafiku, která bude mít symbol "20". Na 4. února se pak chystá velký narozeninový gala večer pro zaměstnance, partnery i klienty TV Nova. Oslavy budou tam, kde to všechno před 20ti lety začalo. Tedy v Národním muzeu, právě tam totiž před 20ti lety bylo slavnostně zahájeno vysílání televize Nova.

Připraveno je i speciální narozeninové vysílání. Po celý příští týden se můžete těšit na narozeninová vydání Snídaně s Novou, každý den se tento ranní pořad bude věnovat pouze oslavám. V narozeninovém stylu bude příští čtvrtek i magazín Prásk!, a také sobotní Volejte Novu. V úterý 4. února od 21:30 se můžete těšit na speciální pořad Všechno nejlepší, kde uvidíte "všechno nejlepší" z dvacetileté historie TV Nova. Kromě toho uvidíte i živé vstupy ze zákulisí oslav a Nově popřejí její známé tváře (určitě tedy i uličníci). V sobotu 8. února bude Nova slavit se svými diváky, kteří se včas zaregistrovali na den otevřených dveří. Podívat se budete moc do hlavního sídla televize, ale i do míst, kde se točí Ulice, Ordinace, Doktoři z Počátků či nově také Hlas.

Chybět nebude velká soutěž o 20 velkých cen. Po celé České republice bude vypuštěno speciálních 20 balónů, které budou v sobě ukrývat dárkové poukazy, na nova.cz pak bude zveřejněna mapa s vyznačenými 20 místy, kde balóny budete moc najít. Každý balón bude mít jeden kupón, na které bude např. auto, mobil, dovolená a jiné zajímavé ceny. A na závěr těchto velkých oslov je připraveno i jedno velké překvapení, ale to se představí až na konci února.

Takže se máte na co těšit. A těšit se můžete i s námi. Protože k televizi Nova patří Ulice a k Ulici patří Fanclub Ulice, tak se i my zapojíme do oslav. Připravili jsme pro vás několik facebookových soutěží o kalendáře či rozvrhy hodin s herci z Ulice. Takže nás určitě sledujte a o nic nepřijdete.

Admin Kuba / 30.1. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Bude hvězda seriálu Ulice prezidentem republiky?

https://nd06.jxs.cz/793/324/fa1196d576_96774105_o2.png?1391010102

Ulice si možná bude moc připsat další úspěch. Jedna z jejich bývalých hvězd se totiž může stát prezidentem slovenské republiky. Řeč je herci se jménem Milan Kňažko, který si v prvních sezónách Ulice zahrál velmi výraznou postavu Karla Stránského. Mimo jiné, otce Marka a Štěpána nebo přítel Lenky Drápalové.

Milan Kňažko rozhodně není v politice žádným nováčkem, především v devadesátlých letech byl aktivní politik, mimo jiné i ministr zahraničních věcí či ministr kultury, vše samozřejmě na Slovensko. Čtyři roky byl také ředitelem slovenské televize Joj. A samozřejmě za sebou má i velkou hereckou kariéru.

Jestli se stane novým prezidentem Slovenské republiky se uvidí v březnu, kdy se na Slovensku konají volby, nejdříve první kolo, později i druhé kolo. Nicméně podle odhadů Milan Kňažko moc velké šance nemá, my mu samozřejmě držíme palce.

Admin Kuba / 29.1. 2014 /
foto: internet


20 let TV Nova, podívejte se na speciální magazín

Určitě už všichni moc dobře víte, že TV Nova oslaví 20 narozeniny. A bude to už přesně za týden, v úterý 4. února. TV Nova připravila ke svým narozeninám spoust překvapení, jedním z nich je i speciální narozeninový magazín, ve kterém si můžete prolistovat a zavzpomínat si na dvacetiletou historii TV Nova. K té samozřejmě patří i Ulice, která vznikla ve 12. roku vysílání TV Nova, kromě Ulice v tomto roce odstartovala i Ordinace nebo Výměna manželek. Přečěte si, co se píše k Ulici.

"Pilotní díl seriálu ULICE jsme viděli v neděli 4. září roku 2005 ve 20 hodin. Během hodiny vysílání jsme se seznámili s rodinami žijícími v jedné fiktivní ulici. Jordánovi, Peškovi, Farští, Královi, Hejlovi a mnozí další se rázem stali našimi sousedy a získali si naše srdce. Od té doby přicházejí každý všední den před Televizními novinami a dodnes nám vyprávějí příběhy lidí, kteří řeší stejné problémy jako my. Životy uličních hrdinů kopírují náš každodenní život nejen ve způsobu, jakým žijí, myslí a jednají, ale i v čase. A tak když slavíme Vánoce, rozdávají se dárky i v Ulici, a když děti dostávají vysvědčení, tak je ten den na obrazovce rozdává i učitelka Ulice Miriam Hejlová. Když se seriál začínal v lednu roku 2005 připravovat, stáli jeho tvůrci před mnoha nelehkými úkoly. Nejdřív museli najít vhodné místo pro každodenní natáčení, až objevili prostory bývalé tiskárny v Hostivaři. Na jejím nádvoří za pouhé dva měsíce vyrostla ulice s 9 činžovními domy, večerkou, kadeřnictvím, hračkářskou dílnou i hospodou, v hale tiskárny pak vzniklo čtyřicet bytů. Zpočátku se také zdálo nemožné natočit celý díl jen za 1,5 dne, ale tvůrci nakonec vytvořili fungující systém a povedl se. A přestože ty nejoptimističtější odhady zněly, že by se mohla vysílat tak šest let, v září 2013 Ulice zahájila už svou devátou sezónu."

Pokud se chcete začít do celého magazínu, tak můžete. Najdete v něm vše důležité, co se na Nově podařilo během 20ti let. A bylo to opravdu hodně, od Televizních novin, přes Milionáře, Peříčka, Áčka, SuperStar až po všechny velké seriály, kterých bylo také hodně. Tak se určitě podívejte a slavte s Novou.

Magazín TV Nova - 20 let

Admin Kuba / 27.1. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Ulice na dva dny ustoupí olympijskému hokeji

Včera jsme vás informovali o tom, že ve středu 12. února se nebude vysílat Ulice a místo ní bude Kriminálka Las Vegas. Zjišťovali jsme, proč se Ulice nebude vysílat. A už to víme, jak se už včera předpokládalo, Ulice ustupuje olympijskému hokeji. Protože právě ve středu 12. února bude v 18 hodin hrát český tým proti Švédsku. Stejná situace se pak zopakuje i o týden později, v úterý 18. února, také v tento den neuvidíme Ulici. Informaci nám potvrdila kreativní producentka Ulice.

"Jsme stejně jako většina diváků Ulice velkými fandy českého národního hokejového týmu, proto jsme se rozhodli v tyto dva dny, kdy náš tým bude hrát, Ulici nevysílat," odpověděla Fanclubu Ulice kreativní producentka Ulice Silvia Klasová.

Samozřejmě se nemusíme bát, že bychom přišli o dva díly Ulice. Protože původně měla olympijský hokej vysílat TV Nova, tak se s touto variantou počítalo už dávno dopředu a na tyto dva dny se Ulice vůbec nenatočila. O žádný díl tedy nepřijdeme, jen si na dva dny od našeho oblíbeného seriálu odpočineme.

Admin Kuba / 28.1. 2014 /
foto: internet


Stopka pro Ulici? Proč není v programu na 12.února...

https://nd06.jxs.cz/180/241/26b3e7fdb1_96751974_o2.png?1390832686

Šok možná zažili všichni, kteří již viděli televizní program na 7. týden roku 2014, tedy na období od 10.2. do 16.2. Na tyto dny již vyšel i tištěný tv program v některých médiích. Dostupný je program i na internetu. Na první pohled na programu z tohoto týdne není nic zvláštního, ale po důkladnějším prolistování programem, zjistíme jednu nemilou věc.

Ve středu 12. února v programu chybí Ulice. Místo ní, je v čase od 18:35 do 19:30 další díl seriálu Kriminálka Las Vegas (17. díl), právě tento seriál je vysílán i před Ulicí, tedy v čase od 17:35 a právě i v tomto čase Kriminálka je. Ve středu 12. února tedy půjdou dva díly Kriminálky, ale žádný díl Ulice. Ještě v úterý 11.2. je vše v pořádku, to nás čeká Ulice s dílem č. 2544 a další díl je pak až ve čtvrtek 13.2., kdy bude díl s číslem 2545. Jedná se pouze o tiskovou chybu v programu nebo opravdu Ulice ve středu nebude?

Pravděpodobně o tiskovou chybu nejde, protože v ostatních dnech jsou všechny díly správně očíslovány, dokonce chybí i čtvrteční repríza Ulice, místo ní bude seriál Mentalista. Takže tisková chyba by pak musela být ve více dnech. Otázkou ovšem je, proč tedy Ulice nebude? V minulosti se již stalo, že byla Ulice vynechána, a to z důvodu např. živého přenosu fotbalového utkání. Díl z tohoto dne byl ovšem nahrazen v dalším dnu, kdy byly vysílány dva díly po sobě. Tento případ je úplně jiný. Budeme zjišťovat, v čem je chyba a brzy vám dáme vědět.

Admin Kuba / 27.1. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


TV Nova slaví 20. narozeniny, co jí přeje Fanclub Ulice?

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/600x338/Jan2014/1607467.jpg?d41d

Za týden, v úterý 4. února, oslaví TV Nova své 20. narozeniny. Ano, je to neuvěřitelné, ale Nova je s námi už 20 let. Poprvé se její vysílání rozjelo 4. února roku 1994 v 19:30, kdy Nova poprvé uvedla své Televizní noviny. Mimochodem, nejdéle vysílaná relace na Nově, druhá nejstarší je pak Snídaně s Novou, ta začala vysílat hned druhý den po startu Novy, teda 5. února 1994. Nova chystá na své narozeniny řadu překvapení a dárků.

Zopakuje se loňská úspěšná akce, kdy se poprvé konal den otevřených dveří, ten je pro letošní rok naplánovaný na sobotu 8. února, bohužel zájem byl tak veliký, že kapacita byla naplněna během několika hodin. V úterý 4.2. Nova odvysílá i zábavný střihový pořad Všechno nejlepší, ve kterém si připomeneme to nej z jejího vysílání. A podle všeho se máme těšit ještě na další překvapení, tak uvidíme, co pro nás Nova chystá.

Nova také nechala své diváky, aby jí sami popřáli a dokonce, aby si sami napsali, jaké přání by chtěli oni ke svým narozeninám. Posílat můžete i narozeninová videa. A toho jsme se chytli i my, ve Fanclubu Ulice, tedy ve fanclubu seriálu, který k Nově patří už devět let. Udělali jsme video, kde fiktivně Nově přeje 20 postav ze seriálu Ulice. Tak se na toto video můžete podívat právě teď.

Admin Kuba / 27.1. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Vladimír Železný k Ulici: "Je to seriál na evropské úrovni"

https://nd06.jxs.cz/290/449/d3ce700377_96723084_o2.png?1390659245

Vladimír Železný je jedna z nejznámějších osobností českého mediálního světa. Zná ho snad úplně každý, bude to přesně dvacet let, co v Česku zakládal první komerční televizi (TV Nova), stal se její generálním ředitelem a získal si spoustu diváků, ale i odpůrců díky svému kontaktnímu pořadu Volejte řediteli. V roce 2003 byl ze své funkce odvolán (na Ulici už se tak žádným způsobem nepodílel) dokázal ovšem nemožné, nastartovat TV Nova tím správným směrem, díky kterému se stala nejpopulárnější televizí u nás a těží z toho dodnes.

V loňském roce se Vladimír Železný vrátil, ale už ne na Novu, ale do TV Barrandov, kde se stal generálním ředitelem. Obnovil i svůj pořad (nyní pod názvem Volejte Železnému). V dnešním vydání se vyjádřil i k seriálu Ulice, respektive k typu seriálů jako je Ulice, Ordinace či Cesty domů. Udělal tak na přání jednoho telefonujícího diváka, který se ptal pana ředitele na názor, sám divák seriály jako Ulice označil za debilní seriály, tzv. limonády, které nemůže nikdo sledovat.

Vladimír Železný ovšem s názorem diváka nesouhlasil. Tyto seriály nemůžou být debilní, když je každý den sledují hodně přes milion diváků a Ulice a podobné seriály se tak přímo trefují do potřeb a do vkusu diváků, mají tady své naprosté oprávnění. To jsou slova generálního ředitele Vladimíra Železného. Ten dokonce Ulici a podobné seriály pochválil ještě víc. "Do těchto seriálů je vloženo velmi mnoho profesionální práce a jsou odvedeny minimálně na evropské úrovni," řekl o českých seriálech Vladimír Železný, který by podobné typy seriálů měl rád i na TV Barrandov.

Admin Kuba / 25.1. 2014 /
foto: vlastní prezentace; Archiv fanclubu Ulice; internet


Jak se daří hercům z Ulice na sociální síti facebook...

Dnešní svět žije na facebooku, dokonce se říká, že kdo nemá facebook, jakoby nežil. Jak jsou na tom herci z Ulice? Spousta z nich, většinou samozřejmě ti mladší mají svůj profil na facebooku, ale je to jejich osobní profil, proto je ani my zveřejňovat nebudeme a budeme respektovat jejich soukromí. Zaměříme se tedy na veřejné stránky herců z Ulice. Je to přesně rok, co náš fanclub založil první fanouškovské stránky některých herců z Ulice. Takže jak se jim daří? Aktuálně náš fanclub spravuje fanouškovské stránky 16 hercům, nedá se přesně říct, komu se daří nejlépe, protože některé stránky fungují už rok, jiné teprve pár týdnů, ale přeci jen si pojďme shrnout, kdo má na facebooku nejvíce fanoušků k dnešnímu dni a času (11:00 hodin)

  1. místo - Rudolf Hrušinský - 388 fanoušků
  2. místo - Patricie Solaříková - 384 fanoušků
  3. místo - Hana Igonda Ševčíková - 335 fanoušků
  4. místo - Vanda Hybnerová - 331 fanoušků
  5. místo - Matyáš Valenta - 323 fanoušků
  6. místo - Jakub Štáfek - 322 fanoušků
  7. místo - Hana Maciuchová - 321 fanoušků
  8. místo - Aneta Krejčíková - 320 fanoušků
  9. místo - Václav Matějovský - 319 fanoušků
  10. místo - Ljuba Krbová - 224 fanoušků
  11. místo - Martin Hofmann - 216 fanoušků
  12. místo - Zuzana Vejvodová - 201 fanoušků
  13. místo - Václav Svoboda - 183 fanoušků
  14. místo - Vilma Cibulková - 135 fanoušků
  15. místo - Tereza Bebarová - 103 fanoušků
  16. místo - Daniel Brown - 47 fanoušků

Na všechny tyto stránky se můžete také přidat, stačí kliknout na jméno herce a jeho stránku označit jako "To se mi líbí." To jsou stránky, které spravuje náš fanclub. Ale na facebooku samozřejmě najdeme i další fanouškovské stránky, některé fungují velmi dobře už několik let. Tak například Pavla Tomicová má na svých fanouškovských stránkách již 949 fanoušků, Roman Vojtek má 927 fanoušků na svých fanouškovských stránkách, které ovšem fungují i ve spolupráci s Romanem. Patrik Děrgel má aktuálně 500 fanoušků. Na facebooku jsou i další fanouškovské stránky herců, ale už třeba nějaký čas nefungují a nejsou aktualizovány, proto se o nich zmiňovat nebudeme. Někteří herci mají fanouškovských stránek i více, např. Vašek Matějovský, Hanka Ševčíková a další.

A pak jsou tady stránky, které jsou přímo oficiální, herci si je tedy spravují sami nebo je spravují agentury, pod kterými jsou herce uvedeni. Tak třeba Sabina Rojková má 959 svých věrných fanoušků. Skvěle se daří Michaele Doubravové, ta má na svých oficiálních stránkách 1 700 fanoušků. Šárka Vaculíková se můžete chlubit 297 fanoušky svých oficiálních stránek. Teprve nedávno byly založeny oficiální stránky i Zuzaně Vejvodové, aktuálně má 106 fanoušků. Tak, to byla taková zajímavost, jak se našim hercům daří na facebooku. Pokud jsme na některé herce zapomněli, tak se omlouváme.

Admin Kuba / 21.1. 2014 /
foto: vlastní prezentace; Archiv TV Nova; facebook.com


Zkrátila se délka vysílání Ulice? Ptají se diváci

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/365x205/Aug2013/1549086.jpg?d41d

Přišel k nám email s dotazem na délku vysílání Ulice. Stejného názoru jsem si všiml i na facebooku Ulice. Diváci si totiž všimli, že teď v lednu je často v programu uveden začátek Ulice místo 18:30 až 18:35, přitom kvůli reklamě je start ještě o něco později. Z toho tedy logicky vychází, že délka Ulice se musela zkrátit nejméně o pět minut. Jak to tedy je?

Délka Ulice se vůbec nezměnila a zůstává pořád stejná. Každý díl má stopáž kolem 43 minut včetně znělky, ukázek a titulků (bez reklam). Každý díl se potom liší sekundami, někdy to je o pět sekund méně, někdy o pět více. Většinou je to kvůli úvodním ukázkám, aby se shrnulo vše důležité, tak se čas mírně liší. Samotné jádro seriálu zůstává stejné. Čistého času má Ulice tedy opravdu vždy kolem 43 minut a je to stejný počet minut, jako byl i na podzim či dávno před tím.

A teď vysvětlení, proč je tedy Ulice v programu uvedena až od 18:35. Budete možná překvapeni, ale nezkrazuje se délka Ulice, ale délka reklam. Leden je totiž v televizním prostředí označován jako nejslabší, co se televizní reklamy týče. Inzerti si kupují vysílací čas na reklamu mnohem méně než v jiných měsících, proto pak dochází k tomu, že během vysílání seriálu je reklam méně než jindy. Musí se tedy potom upravit např. začátek vysílání nebo konec, u Ulice to musí být vždy začátek, protože po Ulici jsou zprávy, které musí začínat v 19:30. Tak to jen vysvětlení pro ty, kterým tohle téma také vrtalo hlavou.

Admin Kuba / 19.1. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Nejdůležitější scénu tohoto týdne točily tři kaskadérky

Ve středu jsme mohli sledovat jeden z nejdramatičtějších dílů Ulice. Ovšem to nejdůležitější nám ukázáno nebylo, a to je přímo pád Kláry Peškové ze schodů. V televizi jsme totiž viděli, až už Klára leží na zemi pod schodami. Podle slov Hany Igondy Ševčíkové o tuto scénu nepřijdeme a v televizi jí ještě uvidíme, otázkou ovšem je, u jaké příležitosti.

Nicméně velcí fanoušci Ulice už toto scénu vidět mohli. Je totiž ke zhlédnutí na internetu (vy se na ní můžete podívat pod tímto článkem). Natáčení této scény nebylo jednoduché a samozřejmě, aby se herečce nic nestalo, tak za ní ze schodu padala kaskadérka. Tato scéna byla ovšem tak náročná, že tvůrci Ulice raději přivolali na pomoc rovnou tři kaskadérky.

"Natočení každého obrazu obnáší několik zkoušek i ostrých záběrů, a tak jsme museli být dobře připraveni," prozrazdila webu Prask.tv PR koordinátorka televize Nova Ludmila Bártiková. Natáčení se neobešlo ani bez úrazů, při jednom z pádů si jedna kaskadérka vykloubuila malíček. Pokud se chcete o natáčení této scény dozvědět více, tak se dívejte na sobotní vydání Volejte Novu.

Admin Kuba / 17.1. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Včerejší díl přinesl nejvyšší sledovanost od února 2010

Smrt Kláry

Včera jsme mohli sledovat jeden z nejdramatičtějších dílů Ulice. TV Nova na tento díl poutala jak jen mohla, vidět jsme mohli desítky článků, upoutávek během reklam, i v Televizních novinách. Po zadu nezůstal ani náš web, kde jsme vás informovali o Klářině smrti už mezi prvními. Jak si tento díl vedl ve sledovanosti? Velmi dobře.

Celkem se na včerejší díl dívalo neuvěřitelných 1 675 000 diváků ve skupině diváků 4+. Ulice se tak včera stala nejsledovanějším pořadem dne, sledovanější už byly jen Televizní noviny na Nově. U mladších diváků, na kterou TV Nova cílí, tedy u diváků ve věku 15+54 let, dostáhla Ulice podílu 46,74%, což je skoro polovina všech, kteří se o půl sedmé dívali na televizi. Ve stejné skupině dosáhla Ulice ratingu 15,2% a tento díl byl tak rekordní od 10. února 2010. V jeden moment se na Ulici dokonce dívalo skoro 1,8 miliónů diváků. Nezbývá než gratulovat. Určitě se dívejte i dál, bude to stát ještě za to.

Admin Kuba / 16.1. 2014 /
zdroj: Tisková zpráva TV Nova / ATO - Mediaresearch

foto: Archiv TV Nova


Klára Pešková opustila Ulici, pojďte na ní zavzpomínat

Právě skončil díl Ulice, ve kterém tragicky zemřela Klára Pešková, spadla ze schodů a zlomila si vaz. Pojďte si s námi na Kláru zavzpomínat. Klára nikdy neměla život příliš jednoduchý. Jako malá holka se rozhodla, že bude tancovat. Sen se jí povedl, ale přišla do jiného stavu a porodila dceru Adrianu. Protože ovšem chtěla jít stále za svým snem, tak utekla od své dcery a nechala jí na krku svému tátovi Vlastovi. O Adrianu se tak staral její děda. Ale pak přišla doma, kdy Adrianě začala chybět máma a chtěla jí poznat. I přesto, že s tím Vlasta nesouhlasil, tak se přeci jen nakonec rozhodl, že Adrianu zavede za svou mámou.

A tím se poprvé na scéně objevuje Klára Pešková, poprvé se v Ulici ukázala na začátku prosince 2005, ale shlédání s Adrianou nedopadlo vůbec dobře. Adrianu mrzelo i to, že její máma si našla nového muže a vychovává s ním dvě jeho děti. Ušla dlouhá doba, než s Adrianou našli společnou řeč, ale našli jí. Vztahy se zlepšili natolik, že se Adriana rozhodla za svou mámou odstěhovat. Po druhé sezóně Ulice jsme tak již Adrianu ani Kláru neviděli. V této době hrála Kláru herečka Sabina Králová a Adrianu Dominika Kadlčková.

Uplynulo několik let, co se pan Pešek se svou dcerou a vnučkou neviděl, už o nich nechtěl nikdy slyšet. Ale na popud Amálky se v něm přeci jen něco zlomilo a rozhodl se kontaktovat svou vnučku Adrianu. Na začátku osmé sezóny, v roku 2012 se tedy Adriana společně s Klárou vrací na scénu. Od této chvíle hraje Kláru herečka Hana Igonda Ševčíková a Adrianu Šárka Vaculíková. Život Kláry a Adriany se nakonec posunul jiným směrem. Klára se rozvedla, se svou dcerou měly vždy větší náklady a peníze jim málokdy stačily. Klára prodávala kosmetiku a Adriana k práci moc nepřičichla.

Přišlo jim tedy vhod, že se jiim ozval Vlastimil, viděli v tom velkou příležitost, jak svůj život vést jiným směrem. Pešek své holky miloval a pomáhal jim, jak to jen šlo. Jenže převážně Adriana jeho dobroty začala využívat. To Klára se rozhodla, že život svého táty vezme do svých rukou. Rozeštvala svého tátu a Amálku a zmocnila se jeho domu. Ale ať byla Klára jakákoliv, tak svého tátu milovala a chtěla pro něj jen to nejlepší, ovšem ne vždy to tak vypadalo. Zdálo se, že Klára dosáhla všeho, ale přitom se stala nepřítelem všem ve svém okolí. Jak se říká, boží mlýny melou pomalu, ale vždy jistě. To se teď opět potvrdilo, zcela zdrcená Klára končí v Ulici tragicky, po pádu ze schoů si zlomila vaz, otázkou zůstává, spadla sama nebo jí někdo pomohl? To přinesou další díly Ulice.

Taková byla Klára, která je převážně známá díky Haně Igondě Ševčíkové. A právě před ním musí většina fanoušků Ulice smeknout klobouk. Zvládna svou roli takové potvory naprosto dokonale. Hana Ševčíková ukázala svůj velký herecký talent, který bude v Ulici chybět. Na závěr si můžete Kláru připomenout v naší prezentaci a taky si přečíst pár komentářů, co říkají na herečku Hanu Igondu Ševčíkovou její fanoušci.

Když jsem poprvé slyšel, že se do Ulice vrací postavy Kláry a Adriany a navíc, že je budou hrát jiné herečky než dříve,moc nadšený jsem nebyl. Jenže čas ukázal, že možná tyhle herečky jsou ještě lepší. Upřímně si nedokážu představit jak by bývalá představitelka role Kláry zahrála takovou mrchu. Paní Ševčíková je jako herečka dobrá a svojí postavu hraje skvěle a až uvěřitelně, protože již i ona sama říká, jak se jí lidé na ulicích ptají proč je tak zlá :-). Stejné to bylo i u postav Eliáše či Kukačky a to je hlavní důkaz toho jak onen herec či herečka svojí postavu dobře hrají a jak jsou oblíbení a uvěřitelní. Já si postavu Kláry nakonec oblíbil a je škoda, že končí.

Myslím že je to výborná herečka.Takovou mrchu se musí umět zahrát,určite ji to stálo mnoho sil.

Jako herečka je vynikající, její postavě se dá věřit, hraje ji přesvědčivě.
Její manžel je tuším slovenský herec pan Igonda a ten pro svůj zjev taky hraje samé záporné role, aspoň já jsem ho v kladné roli neviděla.:-))

Hanka ja vážně neuvěřitelně výborná herečka a takových je opravdu málo! Sice nepatří k těm nejznámějším, ale tady je vidět, že i herečka jako je ona umí překvapit! :-) Trochu mě mrzí, že v Ulici už nebude pokračovat, protože její výkony mě vážně moc bavily - i přesto, že hrála takovou mrchu (i když v tomhle směru je to určitě plus, že taková bestie jako je Klára Ulici opustí). Nicméně jsem ráda, že jsem Hanku jako herečku mohla trochu blíže poznat, jelikož jsem ji předtím ještě nikde hrát neviděla. Své role se zhostila skvěle, na jedničku a velice profesionálně a myslím, že i jako člověk, žena je úžasná a milá. Ráda bych jí poznala trochu víc. :-)
Ze seriálu tak určitě může odcházet ze ctí a výborně odvedenou prací na kterou může být pyšná! :-)

já myslím že postava Kláry se hodí přímo na Hanu a je pro ní jak ušitá, zvláště v posledních několika dílech které byli velmi vypjaté a emotivní že Klára Pešková je postava Hanky Igondy Ševčíkové...

Herečka Hana Igonda Ševčíková je skvělá herečka,milá a velmi sympatická. V ulici jako Klára Pešková hrála velkou "potvoru" a to jen dokazuje, že je skvělá herečka, protože ji hrála opravdu skvěle.

Postava pí Ševčíkkové je hnusná. Herečku neznám, takže nevím, zda je opravdu tak dobrá, že dokázala takovou babu zahrát, nebo, zda-li je jí povahově podobná.

pani herecko jste skvela

Paní Ševčíkovou mám moc ráda, znám jí i z jiných filmů, především pohádek. Jednou jsem byla také v divadle na jedné hře, ve které zrovna hrála a byla úžasná. Je to prostě Herečka s velkým "H" a svou roli Kláry hraje výborně.

Hraje tu potvoru tak krásně, že jí člověk musí nenávidět...výborná herečka

Zdravím paní Ševčíkovou,
vynikající herečka,moc se mi líbí jak tu mršku zahrála,děkuji a zdravím Vás.

Paní Ševčíková zvládla roli Kláry Peškové jako každou jinou, tedy na jedničku. Klobouk dolů před jejím hereckým talentem. Zahrát takovou mrchu, jako je Klára, musí buď ta sama herečka být taky mrcha nebo mít skvělý herecký talent. U paní Ševčíkové, je to samozřejmě to druhé.

Admin Kuba / 15.1. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Čeká nás jeden z nejzajímavějších dílů Ulice + hodnocení fanclubu

Už je to více jak dva týdny, co se poprvé začala šířit zpráva o tom, že někdo v Ulici tragicky zemře. Okamžitě začaly spekulace a kolem Ulice se toho začalo dít tolik, jako snad ještě nikdy před tím. Na internetu vyšli desítky článků o Ulici, v novinách byly tváře Ulice často dokonce na titulní straně, upoutávky se objevují i v Televizních novinách. To vše, kvůli dnešnímu dílu, ve kterém umře Klára Pešková. Fanclub Ulice tento díl už viděl a proto vám přináším hodnocení, jak na mě (admin Kuba) tento díl působí.

"Ulici sleduju od samého počátku, tedy už devátým rokem. Šest a půl roku vedu tento fanclub. Můžu tedy o sobě říct, že jsem velkým fanouškem Ulice, neunikl mi ani jeden díl z celé historie Ulice. Po zhlédnutí dnešního dílu mi šel mráz po zádech. Celý díl jsem hltal každou vteřinu od začátku až do konce. Vše bylo napínavé a dramatické a rozhodně nešlo jen o samotnou smrt Kláry, ale i vše, co tomu předcházelo. Ať už to byla hádka Jardy s Klárou či Adriana, která okradla vlastní mámu. Dnešní díl tedy rozhodně doporučuji, za mě patří tento díl k těm nejlepším a opravdu dlouho si nepamatuju, že bych u Ulice hltal opravdu každou vteřinu. Takže určitě se dívejte, stojí to za to. Já sám se rozhodně budu dívat znovu." Kuba.

Tolik hodnocení dnešního dílu Fanclubem Ulice. Opravdu se tedy dívejte, stojí to za to. A nezapomeňte i na náš web, pročtěte si předchozí články, dnes jsme toho pro vás měli hodně a ještě budeme mít. Večer si ještě zrekapitulujeme život Kláry Peškové v Ulici a připraveno bude i video s prezentací jejich fotek.

Admin Kuba / 15.1. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Video: Pešek se dozvídá o smrti své jediné dcery Kláry

Smrt Kláry

Všichni už se nemohou dočkat dnešního dílu Ulice, čeká nás jeden z nejzajímavějších dílů v historii Ulice a TV Nova k tomuto dílu připravila obrovské promo. V posledních dnech nás doslova bombardují článkami o Ulici jak na webu prask.tv tak na tn.cz, ale upoutávky jsou i přímo v Televizních novinách.

TV Nova už také zveřejnila několik videoukázek z dnešního dílu. Teď se můžete podívat na další z nich. Ovšem, kdo stále odolává a chce si počkat až na celý díl dnes večer, tak se na toto video opět nedívejte. Ve videu můžete vidět, jak se o smrti své dcery dozví Vlastimil Pešek.

Admin Kuba / 15.1. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Seriál Ulice má na facebooku již 200 000 fanoušků

Je to neuvěřitelné, ale zrovna dnes, tedy v den, kdy se bude vysílat jeden z nejzajímavějších a nejdramatičtějších dílů Ulice, získal tento seriál skvělé "ocenění" od fanoušků. Právě dnes totiž počet fanoušků na facebooku seriálu Ulice přesáhl číslo 200 000, což je na seriálovou tvorbu hodně dobré číslo.

My za celý Fanclub Ulice samozřejmě gratulujeme a věříme, že toto číslo jen poroste a časem se přiblíží k dalším skvělým číslům. Ulice mezi českými seriály je nejlepší, co se facebooku týče. Výjimku tvoří jenom sitcom Comeback, který má více fanoušků (398 940). Ale s podobným zaměřením jako je Ulice, má pouze tento seriál taková vysoká čísla.

Počet fanoušků na facebooku českých seriálů (k datu 15.1. 2014, 11:00 hodin):

  1. místo - ULICE - 200 017 fanoušků
  2. místo - GYMPL S (R)UČENÍM OMEZENÝM - 151 541 fanoušků
  3. místo - ORDINACE V RŮŽOVÉ ZAHRADĚ 2 - 131 852 fanoušků
  4. místo - VYPRÁVĚJ - 63 952 fanoušků
  5. místo - CESTY DOMŮ - 16 230 fanoušků
  6. místo - DOKTOŘI Z POČÁTKŮ - 10 976 fanoušků
  7. místo - KRIMINÁLKA ANDĚL - 7 482 fanoušků
  8. místo - PRVNÍ REPUBLIKA - 6 365 fanoušků
  9. místo - PŘÍPADY 1. ODDĚLENÍ - 1 445 fanoušků

Admin Kuba / 15.1. 2014 /
zdroj čísel: facebook.com

foto: Archiv TV Nova


V seriálu nekončí jen Klára, ale i její "manžel"

Marko Igonda

Kláru čeká dnes poslední den v Ulici, svým způsobem i její představitelku Hanu Igondu Ševčíkovou. Ta už sice několik týdnů nenatáčí, ale se svou postavou se rozloučí definitivně až dnes večer a protože to je skvělá herečka, která miluje svoje fanoušky, tak se rozloučí s nimi. Hned po dnešní Ulice se totiž Hanka bude loučit s fanoušky na online chatu.

Možná náhoda tomu chtěla, ale v seriálu nekoneční jen Hanka Igonda Ševčíková, ale i její manžel, slovenský herec Marko Igonda. Ovšem teď pro upřesnění, Marko samozřejmě nehraje v Ulici, ale v obdobném slovenském seriálu, Panelák. Který námětem připomíná právě naší Ulici. Marko měl v Paneláku velmi negativní postavu a seriál se chce nyní více zaměřit na zábavu, proto jim tak velmi negativní postava už nevyhovuje.

Marko si tedy v Paneláku zahrál stejně jako Hanka v Ulici zápornou postavu. V nových dílech, které startují na Jojce příští týden, už ho neuvidíme. A jen pro zajímavost, pokud vám tento pán je povědomí, tak věřte, že ho znáte i z Ulice, kde si v první sezóně zahrál Martina Rosberga, který měl dítě s Bety. Také velmi záporná postava, Marko je prostě typ, který se hodí na zápornou postavu. My samozřejmě oběma manželům přejeme hodně štěstí v dalších pracovních příležitostech.

Admin Kuba / 15.1. 2014 /
foto: Archiv TV Joj


Zemřeli v Ulici (4. část): Které postavy v Ulici ještě zemřely?

Ulici opouští Klára Pešková, která tragicky zemře při pádu ze schodů. Smrt bohužel patří k běžnému životu, proto jí scénáristé chtě nechtě přidávají i do seriálů. Klára tedy není zdaleka první a ani poslední postavou, která v Ulici zemřela. Pojďte si s námi připomenout ty, které v Ulici potkala smrt.

V Ulici zemřeli...

Jak jsme si již připomněli, tak v Ulici zemřeli tyto postavy: Stanislav Nykl, Honza Křístek, Václav Král, Vráťa Kovář, Miloslav Stárek, Miroslav Barták, Martin Havránek, Cyril Hejl a Hrihorij Lisečko. Kromě těchto výrazných postav zemřeli ovšem i další. Například tatínkové známých postav. Zemřel pan Bláha, tatínek Simony Pavlicové nebo pan Šmíd, otec Ingrid Ševčenko. Ulice přinesla také jedno z témat, kdy zemřelo novorozeně. Zemřel čerstvě narozený syn Farských, Jeníček.

Často se mluví i o dalších postavách, jako je třeba matka Tomáše Jordána, děda Liška či kapitán Bařinka. Představitelé těchto postav totiž zemřeli v průběhu natáčení, tvůrci Ulice se po té rozhodli, že k úctě k těmto hercům, je v ději nenechají zemřít a tyto postavy se nenásilně vytratily z děje bez jakéhokoliv komentáře.

V Ulici již zemřelo spoustu postav, tento smutný seznam už zítra doplní Klára Pešková, která zemře tragicky při pádu ze schodů. A malá zajímavost na závěr. Všimli jste si, že v Ulici zemřeli vždy jen pánové? Klára tedy bude první ženská postava, která zemře. Určitě se tedy na zítřejší díl dívejte.

Admin Kuba / 14.1. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Video: Z toho mrazí, mrtvou Kláru najde Libuška

Smrt Kláry

Pravděpodobně největší událost v dějinách Ulice nás čeká už zítra večer. Ještě se snad nikdy nestalo, že by kolem Ulice byl takový rozruch, jaký je v posledních dnech. Kláru čeká poslední den života, už zítra tragicky zemře při pádu ze schodů, je jasné, že tohle bude velké drama pro všechny.

A TV Nova vypustila na svět další videoukázku a z této ukázky opravdu mrazí. Tělo Kláry Peškové objeví pod schodami Libuška Nekonečná. Bude v šoku, to by byl opravdu každý. Pokud se už nemůžete dočkat zítřejšího dílu, tak se podívejte alespoň na tuto krátkou ukázku.

Admin Kuba / 14.1. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Zemřeli v Ulici (3. část): Martin, Cyril a Hrihorij

Ulici opouští Klára Pešková, která tragicky zemře při pádu ze schodů. Smrt bohužel patří k běžnému životu, proto jí scénáristé chtě nechtě přidávají i do seriálů. Klára tedy není zdaleka první a ani poslední postavou, která v Ulici zemřela. Pojďte si s námi připomenout ty, které v Ulici potkala smrt.

Martin Havránek

Přítel Jiřího Kreuzera mladšího, se kterým později vstoupil do registrovaného manželství, v Ulici moc dlouho nebyl. Nastoupil v září 2011 a už v listopadu bohužel zemřel při autonehodě. Postava Martina Havránka byla takhle plánovaná od samého začátku, že bude v Ulici jen několik měsíců. Jeho představitel Filip Blažek s tím také počítal, od skončení v Ulici se objevil a stále objevuje převážně v seriálech.

Cyril Hejl

Otec Jardy Hejla a manžel Miriam Hejlové od rodiny odešel, když byl Jarda malý. Dlouhá léta cestoval a vrátil se, až když Miriam po letech požádala o rozvod. Spolu se rozvedli, ale něco je stále přitahovalo k sobě, proto se také znovu dali dohromady a dokonce se později i vzali, ale to už bylo na smrtelné posteli Cyrila. V červnu 2012 podlehl rakovině. Slovenský herec Dušan Jamrich se po Ulici vrátil na divadelní prkna a i nadále točí seriály na Slovensku.

Hrihorij Lisečko

Diváky Ulice nejvíce zasáhla smrt Václava Krále a také Hrihorije Lisečka, ten umřel teprve před rokem a půl, v září roku 2012. Smutnější na celém příběhu je to, že Hrihorij zemřel tragicky při požáru dílny Bedřicha Lišky, kde uhořel. Dodnes na něj diváci vzpomínají. Jeho představitel, herec Alexandr Minajev hraje v současné době i nadále v divadle a také režíruje.

Admin Kuba / 13.1. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Video: Poslední vteřiny života Kláry Peškové

Už jenom necelé tři dny zbývají do smrti Kláry Peškové, která tragicky zemře už tuto středu 15.1., kdy spadne ze schodů a zlomí si vaz. Pro všechny to bude velá rána, pro rodinu, ale i pro její nepřátelé, pro které to bude šok i přesto, že Kláru nenávidí. Co se přesně stane bude vyšetřovat policie.

Jedno je jisté, nevyrvovaná Klára si už poněkolikáté vezme prášky na uklidnění, ale po nich je velmi zmatená a točí se jí hlava, což se jí vymstí právě na schodech, na kterých nešťastně upadne. TV Nova dnes rozeslala novinářům krátké video, které zachycuje poslední okamžiky života Kláry Peškové. Pokud se tedy na tuto ukázku chcete podívat už teď a nechcete čekat až do středy, tak se můžete podívat.

Admin Kuba / 13.1. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Zemřeli v Ulici (2. část): Vráťa, Stárek a hrobník Barták

Ulici opouští Klára Pešková, která tragicky zemře při pádu ze schodů. Smrt bohužel patří k běžnému životu, proto jí scénáristé chtě nechtě přidávají i do seriálů. Klára tedy není zdaleka první a ani poslední postavou, která v Ulici zemřela. Pojďte si s námi připomenout ty, které v Ulici potkala smrt.

Vráťa Kovář

Vráťa Kovář pracoval jako barman v jedné herně, která byla velmi spjata s mafií, jako provozní zde později pracovala i Světlana, která se nejdříve tajně vydávala za Stelu, aby nikdo o její práci nevěděl. Světlana se zde také dala dohromady s Vráťou a podváděla s ním Lumíra. Vše ovšem skončilo velmi tragicky v červnu roku 2009, kdy jsme mohli sledovat velmi dramatické scény, např. přestřelku v herně. A právě v této herně Vráťa také umřel a tragicky, v sebeobraně ho zastřelila přímo Světlana. Jeho představitel, herec Pavel Nečas se stále věnuje herectví, hraje např. v Ordinaci v růžové zahradě 2.

Miloslav Stárek

Kdo by si nepamatoval na pana Stárka, druhého manžela Vilmy Nyklové. Poznali se v lázních a ze začátku vypadal jako sympatický pán. Vše se otočilo v době, kdy obelhal nemocného pana Krále a odkoupil od něj Království hraček, ze kterého chtěl udělat lahudkářství, nakonec se rozhodl pro pekařství. Chtěl se také zmocnit místní hospody, ze které chtěl udělat výrobnu granulí pro psy, to se mu naštěstí nepovedlo. Po hádce se svou ženou dostal infarkt a v únoru 2010 zemřel přímo v jeho pekařství. Jeho představitel, herec Stanislav Zindulku, oslaví letos 82 narozeniny, ale stále se naplno věnuje herectví, vidět ho můžeme v divadle, ve filmech i v seriálech.

Miroslav Barták

Hrobník Barták byl důležitou součástí Ulice, ale neobjevoval se pouze na místním hřbitově, často jsme ho mohli vidět u paní Nyklové v krámě či později v pekařství a často navštěvoval i hospodu. Bohužel, v Ulici už není, pan Barták totiž zemřel. Důvodem jeho smrti bylo to, že jeho představitel, skvělý herec Václav Sloup se rozhodl skončit s herectvím, proto přestal natáčet Ulici a o jeho smrti už jsme pak jen slyšeli od paní Nyklové. Herec Václav Sloup si nyní užívá zaslouženého odpočinku v domově důchodců.

Admin Kuba / 12.1. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Rozhovor s Hanou Ševčíkovou: Jak se točila seriálová smrt?

Herečka Hana Igonda Ševčíková je v posledních dnech velice populární, kvůli smrti její seriálové postavy Kláry Peškové, je pravidelně na titulních stránkách bulvárních novin a píší o ní snad všude, kde se jen dá. Nyní herečka poskytla rozhovor pro Nedělní Aha!, vy si ho můžete přečíst i u nás....

Není vám líto, že Ulici zanedlouho opustíte?

„No jasně, že mě to mrzí. Hrála jsem tam rok a půl. Role mě moc bavila. I prostředí, měla jsem skvělé kolegy. Produkce, dramaturgové, scénáristi fungovali na sto procent. V dnešní době takový malý zázrak. Točila bych s nimi pořád dál.“

Jak se vám natáčelo úmrtí? Jak jste prožívala poslední natáčení?

„Nepřipouštěla jsem si to. Zakázala jsem si to. Šla jsem normálně na natáčecí den s energií a chutí. Sama bych si podrazila nohy tím, kdybych na to myslela.“

Bylo to nějak fyzicky náročné?

„Ano, protože se musí udělat velký program za velmi krátký čas. Točíte několik situací na přeskáčku za den v rámci jednoho cyklu. A když už máte za sebou 13 a více obrazů, je to fyzicky i psychicky náročné.“

Klára v seriálu hodně zamotala osudy lidí…Máte s ní něco společného?

„No já doufám, že vůbec nic! (smích) To naše povolání je o tom, že se na to studují i školy. Mám vysokou, tak bych asi něco měla umět. Je to ale i tom, jak se píší scénáře, kdo to režíruje.“

Proč si myslíte, že Klára musela zemřít?

„Už to asi nešlo dál. Každopádně dramaturgická linka mojí postavy k tomu směřovala. Nebyla jsem hlavní role, v rámci celého dění jsem posunula dál děj několika postav. Kriminální zápletka diváky bude bavit.“

Co pro vás bylo nejtěžší?

„Já jsem tam chodila tak ráda, že ani nevím. Neřešila jsem, co Klára říká. Sžila jsem se s ní a nedávala jsem si žádné překážky. Já jsem si ji vlastně jako herečka musela obhájit sama před sebou.“

Jak se vám spolupracoval s panem Hrušínským?

„Ruda měl ze začátku trochu odstup, nevěděl, co má čekat. Pracovně jsme se předtím nesetkali. Spolupráce to ale byla krásná.“

Přišlo mi, že Klára byla hodně benevolentní matka…

„Ano, protože má výčitky svědomí. Když byla její dcera mimino, tak ji opustila. Ve mně se při té představě vzedmulo všechno.“

Kdybyste přišla na to, že vaše dítě bere a prodává drogy, jak byste reagovala?

„Pro mě je to něco tak absurdního, teď z toho mám husí kůži. Nedovedu si to ani představit.“

Proč si myslíte, že Olda Kláře odolal…

„Klára byla jiná, nedala by mu zázemí. Proto dal přednost Jitce. Myslela si o něm, že je naivnější. Pro chlapa v tomto věku s takovou minulostí, bylo důležitější odolat. Ale netušil, co zhrzená zamilovaná ženská udělá.“

Spoustu čtenářů vás zná z Arabely. Byla to vaše první herecká zkušenost?

„Ano, po tom se to všechno rozjelo, začala jsem hrát v pohádkách, dostala angažmá v Národním divadle. Bylo mi 21 let. První Mařenka byla Veronika Týblová. Pan Vorlíček hledal podobiznu, do které mohla malá Mařenka narůst. Tak vybral mně.“

Vídáte se ještě s vaším hereckým kolegou Ondřejem Kepkou?

„Ten mě teď v Ulici režíroval, dělal jeden cyklus. Jinak jsme se potkali na place, ale teď konkrétně nevím v čem. Dělali jsme spolu spoustu rozhovorů, absolventské filmy. Nebo jsme točili, já hrála a on režíroval.“

Věnujete se i dabingu. Koho dabujete?

„Ano, ráda. Teď momentálně sice nedabuju nic, protože je začátek roku. Ale dělám ho pro radost, jsem pyšná na svoji Vévodkyni s Keirou Knightly, pár filmů s Drew Barrymore, Marii Bello nebo na filmy Walta Disneye – Tarzan, Žralok, Pan včelka. Je to pěkná práce.“

Baví vás více dabing nebo hraní?

„Je mi blízké hraní, ale je mi jedno, jestli je to v dabingu, v divadle nebo filmu.“

Prý vám vašeho manžela předpověděl kartář…

„Byla to shoda různých náhod. No bylo to u jednoho mého kolegy, který se vrátil z Austrálie. Věštil mi spíše ze srandy. Ale sám je z toho překvapený. V tu chvíli jsem to fakt neřešila.“

https://img.blesk.cz/img/1/normal480/29005-img-import.jpg

Trefil se správně?

„Trefil. Trvalo to asi 3 roky.“ (smích)

O erotických scénách

•    V seriálu Na lavici obžalovaných justice jste se dokonce svlékla. Jak dlouho vás museli přemlouvat?

„Ano, vycházelo to z té role, měla to předepsané. A stalo se to tak, že večer byl fotbal nebo hokej a celý štáb plný chlapů spěchal domů, takže to bylo cak, cak, cak, svlékla jsem se a pak jsme šli domů. Myslím, že tam nebyl žádný chlap, který by neviděl nahou ženskou.“

•    Celkově tedy nemáte problém s erotickými scénami?

„Záleží na tom, v jakém je to slova smyslu. Kdyby to bylo kvůli nahotě tak ne, ale pokud to vychází z té role a má to hlubší smysl, tak jsem ta role, ta postava, ne Hana Ševčíková. Porno bych fakt točit nešla.“

Hana Ševčíková

•    Jméno dostala podle zpěvačky Hany Zagorové. Její maminka totiž jela do porodnice s několika jmény mezi nimiž byla i Hanka. V rádiu ale během porodu zpívala právě  Hana Zagorová, takže jí pomohla v jejím rozhodnutí.
•      Zazářila ve druhé sérii Arabely (1993) již jako dospělá Mařenka vedle Jeníčka v podání Ondřeje Kepky.
•    Zahrála si v pohádce Smůla (1998) a Zimní víla (1999).
•    Hrála i v seriálech Uctivá poklona, Pane Kohn (1992), Pojišťovna štěstí a filmu Konec básníků v Čechách (1993).
•    Hana je především divadelní a dabingová herečka. Divadelní hry Rok na vsi (1995), Když sbírala jsem rozmarýn (1996), Sluha dvou pánů (2000) nebo Naši furianti (2006) přenášela na obrazovku Česká televize.
•    Dabovala v seriálu Čarodějky, Ztraceni, Dva a půl chlapa. Ve filmech nejčastěji dabuje herečky Drew Barrymore, Marii Bello, Jennifer Jason Leigh, Renée Zellweger nebo Evu Mendes.
•    V roce 2005 se podruhé provdala za slovenského herce Marka Igonda. Mají spolu dceru Máriu Anetu, které je 6 let.

Admin Kuba / 11.1. 2014 /
zdroj: Nedělní Aha! (www.ahaonline.cz)

foto: Archiv TV Nova


Zemřeli v Ulici (1. část): Pan Nykl, Honza a Václav Král

Ulici opouští Klára Pešková, která tragicky zemře při pádu ze schodů. Smrt bohužel patří k běžnému životu, proto jí scénáristé chtě nechtě přidávají i do seriálů. Klára tedy není zdaleka první a ani poslední postavou, která v Ulici zemřela. Pojďte si s námi připomenout ty, které v Ulici potkala smrt.

Stanislav Nykl

Už první sezóna seriálu Ulice přinesla smrt jedné postavy. Na infarkt v roku 2006 zemřel majitel místní večerky, pan Stanislav Nykl. Dlouho tedy v Ulici nebyl, jeho smrt zasáhla rodinu i jeho nejbližší. Jeho manželka Vilma na něj dodnes vzpomíná s láskou. Bohužel smutné je i to, že několik let po smrti pana Nykla, zemřel i jeho představitel, herec Bronislav Poloczek.

Honza Křístek

Další smrt v Ulici přišla v roku 2007, kdy při autonehodě zemřel Honza Křístek, mladý člověk, který byl přítelem kadeřnice Bety. Původně ovšem chodil s Digi, ale zamiloval se do Bety, se kterou nakonec i odjel do Mohelnice k jejim rodičům a rozhodl se vychovávat její dceru, kterou měla s Martinem Rosbergem. Bohužel spolu nebyli dlouho a Honza zemřel. Honzův představitel, herec Michal Zelenka, se i nadále objevuje ve filmech, seriálech a na divadelních prknech.

Václav Král

Snad jeden z nejsmutnějších odchodů z Ulice vůbec přišel na konci třetí sezóny, kdy zemřela jedna z nejoblíbenějších postav, které Ulice měla. Zemřel majitel Králoství hraček, pan Václav Král. Jeho smrt byla jednou z nejemotivnějších scén celé Ulice. Pan Král se rozhodl, že zemře sám, opustil svou ženu a vydal se k rybníku, kde sám, obklopen pouze krásnou přírodou zemřel. Stejně jako v případě pana Nykla, tak i představitel pana Krále, herec Radoslav Brzobohatý, už není mezi námi. Zemřel v roku 2012.

Admin Kuba / 11.1. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Kristýna Podzimková z Ulice se stěhuje do Počátek

Kristýna Podzimková několik let zářila v seriálu Ulice jako Thea Nekonečná. Ulice jí přinesla nejen slávu a popularitu, ale také partnera, dokonce manžela. V Ulici se totiž potkala tehdy s šéfautorem seriálu (dnes hlavním supervizorem) Matějem Podzimkem. Vzali a jsou spolu šťastní. Loni v červnu ovšem Ulici opustila a její postava They odjela studovat do Anglie.

Teď po více jak půl roce se na obrazovky TV Nova vrací, ale už ne do Ulice, ale stěhuje do Počátků. Vystupovat bude tedy nově v seriálu Doktoři z Počátku, kde si Kristýna zahraje sestřičku. "Moje postava Katy Jíchové je zdravotní sestřička, zkušená, s praxí u záchranné služby, ale bohužel s docela nepříznivou minulostí, kterou si tak jako táhne pořád sebou," prozradila o své postavě pro deník Blesk herečka Kristýna Podzimková.

Kromě Kristýny nastupuje do seriálu také herec Miroslav Šimůnek, který rovněž hrál v Ulici, ale už v první sezóny, kdy si zahrál učitele Viktora Vernera. Na nové díly seriálu Doktoři z Počátků se můžete těšit od neděle 19. ledna.

Admin Kuba / 10.1. 2014 /
foto: Archiv tv.blesk.cz


Klára Pešková: Postava, kterou hrály dvě herečky

Zbývá posledních pár dní, kdy v Ulici uvidíme postavu Kláry Peškové. Jak už víme, tak příští týden, ve středu 15. ledna Klára tragicky zemře při pádu ze schodů. Klára je v Ulici hodně netypická postava, postavu Kláry si totiž zahrály dvě herečky, původně Sabina Králová a v posledním roce a půl jí skvěle ztvárňuje Hana Igonda Ševčíková.

Postava Kláry samozřejmě více patří Haně Igondě Ševčíkové, která se svou postavou trávila více času (od září 2012 až do ledna 2014), tedy skoro rok a půl a také ona tuto postavu v Ulici uzavírá. Nicméně, Sabina Králová zase s touto postavou začínala, zahrála si jí v několika dílech první a druhé sezóny, ale vždy se objevovala pouze jako vedlejší postava.

Bylo by tedy chybou, kdybychom zapomněli i na skvělou Sabinu Královou. Tak si jí s námi připomeňte na několika fotkách. Stejná situace jako u Kláry pak nastala i u Adriany. Také tato postava měla již dvě herečky, původně Dominiku Kadlčkovou a momentálně Šárku Vaculíkovou. Poprvé v českých seriálech proběhla výměna hereček rovněž v Ulici, ale to byla jen dočasná výměna, kdy Veronika Žilková na čas vystřídala Terezu Brodskou v roli Báry Jordánové.

  

   

Admin Kuba / 10.1. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Ulici se daří nejen v televizi, ale také na internetu

Jak už od nás víte, tak Ulice si v nových dílech v roku 2014 vede velice dobře, každý díl sleduje kolem 1,4 miliónů diváků, nejvíce k obrazovkám samozřejmě přilákala tragédie, která se už příští týden v Ulici stane. To už samozřejmě také všichni dávno víme, že Ulici opustí Klára Pešková. Jenže toto téma neláká diváky jen k televizi, ale také na internet.

Oficiální web Ulice, který najdete na adrese ulice.nova.cz trhá rekordy v návštěvnosti. Nejvíce se jí dařilo v pátek 3. ledna, kdy měl web rekordní návštěvnost od svého startu, celkem web ulice.nova.cz zaznamenal v pátek 89 394 návštěv. Což pomohlo i celému webu nova.cz, který v tento den měl rekordní návštěvnost. Opět tedy jen gratulujeme.

A ještě malá zmínka o nás. Daří se totiž i nám, my jsme měli rekord v návštěvnosti už ve čtvrtek 2. ledna, kdy k nám přišlo neuvěřitelných 4 679 návštěv, což je nejvíce od vzniku našeho webu. Více o našem rekordu se dočtete zde. A daří se nám stále, zatím žádný lednový den neklesl náš web v návštěvnosti pod 1 000 návštěv. Takže děkujeme a určitě buďte s námi i s oficiálním webem Ulice i nadále.

Admin Kuba / 9.1. 2014 /
zdroj: Tisková zpráva TV Nova / ATO - Mediaresearch, NetMonitor - SPIR - Mediaresearch & Gemius

foto: Archiv TV Nova


Ulice se konkurence nebojí a ve sledovanosti drtí, co se dá

https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/q71/s720x720/1521329_10151963047949164_1941960539_n.jpg

Ulice i po skoro devíti letech na obrazovkách, je stále úspěšná. To dokazuje sledovanost, která je stále skvělá a ve svém čase je nejsledovanějším pořadem. V některých dnech je pak Ulice nejsledovanějším pořadem celého dne ze všech českých televizí. Lednové díly si zatím vedou velmi dobře, když všechny tři díly (ze čtvrtek, z pátka a pondělka) dosáhli sledovanosti okolo 1,4 miliónů diváků, což je hodně dobré číslo.

Denní seriál Ulice se dokonce nezaleknul nové konkurenci. Česká televize včera spustila svůj nový pořad "Rozsudek" a nasadilo ho proti Ulici, respektive proti její první části od půl sedmé do sedmi. Jenže Ulice se jen tak porazit nenechá a nový pořad se sledovaností Ulice ani nepohl. Zatímto Ulice měla včera sledovanost 1,4 mil. diváků a v cílové skupině mladších diváků, tedy ve věku 15-54 měla podíl dokonce 41%, tak na nový pořad Rozsudek se dívalo 445 tisíc diváků. Ulici tedy gratulujeme a jen tak dál.

Admin Kuba / 7.1. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Případy 1. oddělení, nový krimi seriál i s uličníky

https://img.ceskatelevize.cz/program/porady/10354229723/foto09/gal3_15.jpg

Česká televize na svém prvním programu uvede už dnes večer od 20 hodin svůj nový kriminální seriál s názvem "Případy 1. oddělení". Tento krimi seriál bude v každém díle řešit jeden případ, který je inspirován skutečnými příběhy a keré vyšetřovali policisté oddělení vražd na území Prahy. Seriál má skvělé herecké obsazení a najdete v něm i některé uličníky.

Tak např. rovnou jednu z hlavních rolí má herec Filip Blažek, který v Ulici krátce hrál Martina Havránka. Další hlavní roli má v seriálu herec Miroslav Hanuš, kterého dobře známe jako místostarostu Hložánka (viz. úvodní foto). Dále se v seriálu objeví i Petra Hřebíčková alias Pavla Rambousková a v menších rolích se v některých dílech ukáží i další uličníci, třeba Jakub Štáfek.

Kromě hereckého obsazení, jsou pro nás známá i jména ze štábu. Kreativním producentem seriálu je Michal Reitler, který se několik let podílel jako šéfproducent na seriálu Ulice. Režie Případů 1. oddělení se pak ujal Dan Wlodarczyk, který je rovněž režisérem Ulice. Také z těchto důvodů vám určitě nový, krmi seriál doporučujeme.

Admin Kuba / 6.1. 2014 /
foto: Archiv ČT


Děsivé fotky ze smrtelné nehody Kláry Peškové

O tom, že za necelé dva týdny zemře v seriálu Ulice tragicky Klára Pešková, se ví už několik dní. Ale pořád je tato zpráva pro většinu fanoušků nepochopitelná. Klára se naposledy v Ulici objeví 15. ledna, kdy tragicky zemře při pádu ze schodů. TV Nova dnes poprvé zveřejnila první fotky z tohoto dílu a jsou to fotky děsivé, až smutné.

Jedno je jisté, tyto scény musely být velmi náročné a natočit je bylo obtížné. Natáčení smrti není nikdy veselé téma ať už pro tvůrce, či pro samotné herce. Pro Hanu Ševčíkovou to bylo natáčení nejtěžší, nejen, že bylo poslední, ale zároveň musela předstírat, že je mrtvá. „Snažila jsem si nepřipouštět, že je to poslední natáčení a vlastně pořád to tak neberu. Na Ulici mi bylo fajn. Měla jsem tam mnoho přátel a chodila jsem tam opravdu moc ráda. Bylo to velmi náročné natáčení, dlouho se připravovalo a bylo to velmi vypjaté. Nejenom ta samotná tečka, ale i předchozí hádky a neshody. Bylo to pro mě psychicky i fyzicky náročné,“ prozradila herečka Hana Igonda Ševčíková Nedělnímu Aha!

Podívejte se na tyto smutné fotky...

Admin Kuba / 5.1. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Deník Aha zná část scénáře Ulice, co se bude dít?

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/365x205/May2013/1500846.jpg?d41d

Už za necelé dva týdny zemře v Ulici jedna z hlavních postav a její smrt se dotkne skoro všech postav Ulice. To je zpráva, která se už skoro týden šíří internetem. Teď už všichi víme, že onou smrtí, bude smrt Kláry Peškové, která spadne ze schodů, jestli to bude nešťastná náhoda nebo jí někdo pomůže, to se teprve bude vyšetřovat. Ale co bude dál? Deník Aha zná část tajného scénáře, takže co se bude dívat po Klářině smrti?

Podle deníku Aha se Adriana pohádá se svou matkou Klárou, pravděpodobně, to bude těsně před její smrtí. Adriana, která se dostane do dluhů za drogy, zmizí a nikdo nebude vědět kde je. Pešek bude chtít odložit i Klářit pohřeb, aby se Adriana mohla stihnout vrátit. Pak ho ovšem čeká šok, zmizela brož, kterou chtěl dát Kláře do rakve: „Vlasta navíc zjistí, že ho Adriana okradla, aby zaplatila dluhy za drogy. Vzala mu rodinnou brož, kterou chtěl Pešek připnout Kláře na šaty do rakve,“ prozrazuje deníku Aha zdroj ze zákulisí Ulice.

Podle Aha, to nebude pro Vlastimila jediná rána. Dozví se také o intrikách své dcery, která se před svou smrtí bude snažit zničit manželství Oldy a Jitky. Jak to ovšem bude přesně pokračovat, se dozvíme až z aktuálních dílů Ulice, tak si určitě nenechte tyto díly utéct, bude to opravdu hodně zajímavé.

Admin Kuba / 4.1. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Ulice se vrátila po novém roce velmi úspěšně

https://scontent-b-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-ash4/1517411_10151954510449164_1670835238_n.jpg

Včera, tedy ve čtvrtek 2. ledna se v novém roce poprvé vysílal seriál Ulice, který se na obrazovky TV Nova vrátil po vánoční pauze, která nebyla dlouhá ani dva týdny. Diváci se na svůj oblíbený seriál těšili, a to se také ukázalo na sledovanosti prvního dílu Ulice v novém roce, včerejší epizoda byla dokonce nejsledovanější zatím z celé deváté sezóny.

Denní seriál si včera od půl sedmé večer nenechalo ujít celkem 1,4 milionů diváků ve skupině diváků nad 15 let při podílu 37%. U mladších diváků, tedy v cílové skupině 15-54 let si Ulice vedle ještě líp, procentuálně se na ní dívalo 39% diváků. Což je určitě úspěch. Ve včerejší epizodě bylo jedno z hlavních témat hádka a následné usmíření Gábiny a Hynka. Úspěchu Ulice určitě přineslo i "šílenství", které se rozjelo s aktuální zprávou, že v Ulici někdo v lednu zemře.

Admin Kuba / 3.1. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Rozhodnuto: Ulici navždy opustí Klára Pešková

V pondělí jsme poprvé přinesli zprávu o tom, že v Ulici zemře jedna z hlavních postav. Od tohoto dne začalo velké šílenství, které Ulice napamatuje, stovky komentářů tipujících fanoušků Ulice, kdo zemře. Desítky článků na internetu, rekordní návštěvnost našeho webu. To vše udělala nečekaná zpráva o tom, že někdo zemře.

Spousta fanoušků se už začalo bát o své oblíbené postavy, jako je pan Pešek, Miriam a další. Postupně začínaly na povrch vycházet indície, objevila se upoutávka, ve které pan Pešek přihlíží tomu, jak odvážejí tělo. Začínalo být více jasné, že zemře někdo blízký Peškovi. A došlo k nejhoršímu. Ulici navždy opouští Klára Pešková, tedy dcera pana Peška.

Klára spadne ze schodů a zlomí si vaz, otázkou ovšem zůstává, jestli spadla sama nebo jí někdo pomohl. To bude muset vyšetřit policie a vyšetřování tak bude probíhat ještě nějaký čas po smrti. Deníku Aha se podařilo získat vyjádření z Ulice: „Co se jí stalo, je pro všechny v Ulici záhadou a ještě mnoho dílů poté bude předmětem vyšetřování,“ prozradil zdroj ze seriálu. Útržek ze scénáře potom mluví podobně: „Její byt musí zůstat zapečený do konce vyšetřování. Hned, jak případ uzavřeme, pečetě se sundají. Pak už to bude jenom vaše věc. Dědické řízení se nás netýká,“ říká ve scénáři policista k panu Peškovi.

Už 15. ledna nás tedy opustí Klára Pešková. Ať byla jakákoliv, lidé jí rádi neměli, tak nebyla zlá. Svého otce milovala a chtěla pro něj jen to nejlepší. V životě nikdy neměla štěstí a zdálo se, že se jí konečně začne dařit až teď. Bohužel přichází nečekaná smrt, která určitě zasáhne i diváky, už kvůli panu Peškovi, který přijde o jedinou dceru. Představitelka Kláry, herečka Hana Igonda Ševčíková hrála svou postavu přímo skvěle, určitě bude v Ulici chybět.

Admin Kuba / 3.1. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Už dnes večer nás čeká první díl Ulice v novém roce

Někteří diváci se báli, že vánoční přestávku Ulice snad ani nevydrží. Ale dočkali jsme se, je 2. ledna 2014 a dnes večer se na obrazovky TV Nova vrací náš oblíbený seriál Ulice. Upřímně řečeno, určitě už řada z nás se těší, až si konečně po všech pohádkách pustí nějaký seriál. A Ulice je vůbec první seriál, který se po novém roce vrací na obrazovky už takhle brzo a rozhodně se máme na co těšit.

Nové díly Ulice přinesou vše, co máme rádi. Tedy zajímavé příběhy, oblíbené postavy, nové postavy i humor či drama. Budete toho opravdu hodně. Opět se budeme setkávat s Lumírem a jeho ženami a tím není myšlena jen Milada, Urbanka a Nyklová. Natrvalo se vrací i Světlana a její vztahy s Lumírem se Miladě vůbec líbit nebudou. A Lumíra v letošním roce čeká jedna velká událost. Budou to už čtyři roky, co sedí v křesle starosty a na podzim nás tedy čekají nové volby, na které se musí připravit volební kampaň

Ve svém příběhu budou pokračovat i Liškovi s Evou a Milošem a především Miloš bude v bytě u Evy hodně úřadovat, což už dělá teď, ale ještě se to zvětší. Na miminko se už také těší Hejlovi, i když díky Kláře se jim život ještě několikrát znepříjemní. Ale jak to tak bývá, tak všechno dobře dopadne a celou rodinu Hejlových čekají v letošním roce velké děje. Zajímavý příběh bude také u Farských a opět v tom bude mít prsty Klára, ustojí to Olda s Jitkou? To uvidíme. Několik postav se nám také zamiluje, bude to třeba Ivana, která je zakoukaná do Henryho, svou lásku ovšem pozná i Boris. Naopak velmi těžké to budou mít Gábina s Vaškem nebo Miki s Míšou, z Mikiho se stal "velký" podnikatel a na svou velkou lásku už prostě nemá čas.

Do Ulice se naplno vrátí nejen Světlana, ale i takový Eliáš. Vrátí se i Mára a poznáme i nové postavy, jednu z nich bude hrát slovenský herec Emil Horváth. Jednoduché to nebude mít ani Libor, který začal ve velkém bojovat o svého syna Adama a rozhodně se nevzdává. Jednoduché to nebude mít ani pan Pešek se svou dcerou Klárou a především vnučkou Adrianou, která pro prodej drog je schopná udělat vše.

Za zmínku rozhodně stojí i hezké věci. V letošním roce nás totiž čeká ještě jedna svatba, bude velmi romantická a komorná, tak uvidíme, kdo koho si veme. Kromě už těhotné Lenky se bude na miminko těšit ještě další postava. Bohužel nečekají nás jen hezké chvilky. Česká nás i jedno velké drama, které ovlivní životy téměř všech obyvatel Ulice a jak už moc dobře víme, tak toto velké drama přinese smrt jednu z hlavních postav, a to nás čeká už velmi brzy.

Tak se určitě dívejte na nové díly Ulice, každý všední den v 18:30 na Nově a poprvé už dnes večer.

        

Admin Kuba / 2.1. 2014 /
foto: vlastní prezentace-Archiv TV Nova


Co dnes dělá... Jakub Prachař, představitel Bena Vojtíška

Úspěšný herec, moderátor, hudebník, syn Davida Prachaře a Dany Batulkové a vnuk slavného herce Ilji Prachaře. To je Jakub Prachař, který velký část svého pracovního života trávil i v Ulici. Zde si zahrál Bena Vojtíška, ten si v Ulici prožil opravdu hodně, dostal se na FAMU, zde se seznámil se Štěpánem Stránským, ale filmování ho nakonec tolik nebavilo, chtěl si splnit svůj sen, a to se mu povedlo, otevřel si hudební klub Coolna. Byl také několikrát zamilovaný, ať už do Lenky, Moniky či Vandy, s ní také zažil jednu policejní razii. Nakonec se ovšem rozhodl, že opustí svůj klub i celou Ulici.

Ovšem stejně jako u Ondry Brzobohatého, tak i u Jakuba Prachaře se snad ani nemusíme více rozepisovat, kam tento nadějný mládenec zmizel. On totiž nikam nezmizel a jeho kariéra postupně stoupala výš a výš. Vystupoval se svou kapelou Nightwork, která se ovšem teď rozpadla, oženil se s Agátou Prachařovou, zahrál si také v několika filmech a seriálech, ať už to byl seriál Vyprávěj, filmy Revival či Křídla Vánoce. Díky své kapele vystupoval také v řadě zábavných pořadů.

V roce 2010 pak dostal velkou šanci a stal se hlavním moderátorem soutěže ČeskoSlovensko má Talent, se svým slovenským kolegou Pycem jsou považování za jednu z nejlepších moderátorských dvojic, není divu, že se v Talentu objevil rovnou ve čtyřech ročnících.  Jako kapitán vedl také své družstvo v soutěži Máme rádi Česko, kde se objeví opět i po novém roce. Takhle úspěšný život má tedy Jakub Prachař.

Admin Kuba / 1.1. 2014 /
foto: Archiv TV Nova; Archiv TV Prima


Ulice ve Snídani s Novou + repríza vánočního dílu

Už zítra, tedy ve čtvrtek 2. ledna 2014 odstartují nové, premiérové díly seriálu Ulice. Nebudeme tedy čekat až do pondělí a nové díly v novém roce si vychutnáme už od čtvrtka. Tak na nový díl určitě nezapomeňte, v lednových dílech se toho bude dít hodně, včetně již několikrát zmiňované tragické události, kdy zemře jedna z hlavních postav.

O nových dílech možná něco prozradí i kreativní producentka seriálu Ulice Silvia Klasová, která bude hostem ranního pořadu TV Nova, Snídaně s Novou, a to už zítra, tedy ve čtvrtek 2. ledna. Snídaně začíná za minutu šest, pokud by jste se chtěli dívat jen přímo na vstupy, kde se bude mluvit o Ulici, tak si Snídani rozhodně nenechte ujít poprvé v 7:45 a pak v 8:20, právě v těchto časech se bude mluvit o Ulici.

A kdo neviděl poslední díl Ulice roku 2013, tedy vánoční díl, tak po Snídani s Novou nikam nepřepínejte a zústante věrni TV Nova, přesně v 8:55 se totiž bude reprízovat poslední díl Ulice z roku 2013. Večer v 18:30 pak na tento díl naváže úplně nový díl. Tak si zítřejší den s Ulicí nenechte ujít.

Admin Kuba / 1.1. 2014 /
foto: Archiv TV Nova

Zpět