Archiv článků... listopad 2010

18.01.2011 15:03

Herečka Hana Maciuchová dnes slaví narozeniny

https://image.tn.nova.cz/media/images/original/Jul2008/25583-web-99ab1a.jpg

Když se řekne jméno Hana Maciuchová, tak se všem určitě vybaví přívlastek vynikající herečka, která ztvárnila desítky rolí ve filmech, v seriálech či divadelních představeních. Každý má tuto herečku možná "zaškatulkovanou" po svém, někdo si pamatuju jako Anču z Krkonoškých pohádek, další si jí pamatují z legendárního seriálu Chalupáři, někdo možná zase ze seriálu Ženy za pultem, který v současné době reprízuje TV Barrandov a v posledních letech si ji diváci pamatují především ze seriálu Ulice jako Miriam Hejlovou.
A právě tato skvělá herečka dnes slaví narozeniny a rovnou půlkulatiny, i když se u ženy věk neprozrazuje, tak uděláme vyjímku, herečka se totiž dnes dožívá krásného věku - 65 let (narodila se 25. listopadu 1945 ve Šternberku). Náš web se přidává ke gratulantům a přejeme herečce všechno nejlepší, hlavně hodně zdravíčka, štěstíčka a spousta dalších skvělých rolí, ať už v divadle, ve filmu či v seriálech.

Herečka Hana Maciuchová má za sebou také řadu ocenění, například několik cen od televiziních diváků za její seriálovou roli Miriam Hejlové, herečka má několik cen TýTý v kategorii Herečka roku, chlubit se může také cenami Anno za nejlepší ženu TV Nova, na konci října byla herečka oceněna další cenou a to přímod prezidenta republiky pana Václava Klause, na pražském hradě byla herečka oceněna cenou za zásluhy v oblasti kultura.

Admin Kuba / 25.11. 2010 /
foto: Archiv TV Nova

 



Program TV Nova na Štědrý den, první a druhý svátek vánoční

Obrázek “https://i276.photobucket.com/albums/kk4/obrazkya/004/002.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

TV Nova jako poslední z českých televizí prozradila svůj program na Vánoce. Už v pátek jsme vám prozradili největší hity letošních Vánoc na Nově, v tomto článku si můžete přečíst celý program na Štědrý den, na první a druhý svátek vánoční. Nova opět nabídne nejvíc klasických českých pohádek a filmů.

Nova svůj "vánoční" program zahajuje tradičně už 23. prosince, kdy odvysílá např. Chobotnice z II. patra, Vánoce naruby nebo Pane, vy jste vdova! Celý program TV Nova od 23. prosince až do Nového roku si už brzy budete moc přečíst ve speciálně vytvořené rubrice na našem webu, která bude součástí NEJ Vánoce s fanclubem.

 

  pátek 24.12. 2010     sobota 25.12. 2010     neděle 26.10. 2010
07:45 Princ a chuďas   06:50 Tweetyho dobrodružný let   06:40 Hrátky s čertem
09:30 Třetí princ   08:00 Princezna se zlatou hvězdou   08:20 Kačer Daffy: Fantastický ostrov
11:00 Hrátky s čertem   09:20 Veselé Vánoce přejí chobotnice   09:40 Dobrodružství malé pandy
12:40 Mr. Bean   11:05 Princ Bajaja   11:05 Za humny je drak
13:05 Shrekoleda   12:30 Jack Frost   12:45 Z pekla štěstí 2
13:30 Z pekla štěstí   14:15 Krakonoš a lyžníci   14:35 Půl domu bez ženicha
15:35 Šťastný a veselý Madagaskar   15:35 Vzkaz v láhvi   16:00 Nadace Nova - pomáhá už 10 let
16:05 Šíleně smutná princezna   17:50 Tři veteráni   16:15 Hádej kdo?
17:40 Televizní Noviny   19:30 Televizní Noviny   18:05 O statečném kováři
18:00 Ulice (1905)   20:00 Jak se krotí krokodýli   19:30 Televizní Noviny
18:50 Princezna se zlatou hvězdou   22:05 Swordfish: Operace Hacker   20:00 S čerty nejsou žerty
20:10 Tři oříšku pro Popelku   23:50 Porotce   21:50 Fotr je lotr
21:40 Koření života         23:45 Zubaté ostří
23:25 Konec starých časů            
01:00 Melissa P.            


Admin Kuba / 22.11. 2010 /
foto: internet



I letos nám Nova na Štědrý den dá dárek v podobě Ulice

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Dec2009//585009.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

TV Nova opět potvrzuje, že jeden z nejoblíbenějších seriálů současnosti seriál Ulice bude dodržovat svou tradici a bude se vysílat každý všední den a to včetně různých státních svátků nebo Vánočních svátků, proto i letos uvidíme Ulici také na štědrý den, stejně jako v minulých letech. Jen připomínám, že seriál Ulice je jediným českým seriálem, který se vysílá i na Štědrý den, takže v tento den žádný jiný seriál neuvidíte.

Dokonce i nejsledovanější seriál současnosti Ordinace v růžové zahradě 2 bude mít volno a to dokonce celých 14 dní. Ulice se bude mezi svátky vysílat každý všední den v 18:35 kromě Štědrého dne, kdy dojde k mimořádně změně vysílání a svůj oblíbený seriál uvidíte už v 18:00. Oproti loňským Vánocům je to velká změna, na Štědrý den roku 2009 se totiž Ulice vysílala už v 17 hodin, tím nepotěšila diváky, kteří v tuto dobu večeří, Nova tedy letos posunula Ulici až na 18:00, kdy většina diváků je po večeři a má rozbalené dárky.

Štědrovečerní Ulici si pod svá křídla vzala režisérka Magdaléna Pivoňková, zatím není prozrazeno co nás na Štědrý den v Ulici čeká, od nás se to určitě už brzy dozvíte. Protože Štědrý den letos vychází na pátek, tak je logické, že oba vánoční svátky budou o víkendu, to se Ulice nevysílá, takže letos Ulice jen na Štědrý den. Je docela i velmi pravděpodobné, že nás letos čeká i silvestrovský speciál Ulice, ale to se dozvíme až později.


Admin Kuba / 22.11. 2010 /
foto: Archiv TV Nova



Nova bude na Vánoce opět pohádková, odvysílá i tradiční Tři oříšky pro Popelku

Obrázek “https://imagebox.cz.osobnosti.cz/film/tri-orisky-pro-popelku/N179416-8dcb2.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

České televize pomalu odkrývají televizní program na letošní Vánoce. Vyjímkou není ani TV Nova, která již tradičně jako každý rok nabídne nejvíce klasických českých pohádek, včetně té nejkrásnější v hlavní roli s Libuškou Šafránkovou a Pavlem Trávníčkem, tedy Tři oříšky pro Popelku. Tuto pohádku bude TV Nova vysílat opět na Štědrý den, tedy 24. prosince před osmou hodinou večerní, ale čekají nás i další české pohádky.

Například další klasická pohádka Hrátky s čerten, na ní se budete moc podívat také na Štědrý den a to dopoledne. Za zmíňku určitě také stojí další krásná pohádka to Princezna se zlatou hvězdou na čele, tu uvidíte také na Štědrý den a to v 18:50 před pohádkou Tři oříšky pro Popelku. Nova vybrala do svého programu i další pohádky, během prvního a druhého svátku vánočního se můžete těšit třeba na Z pekla štěstí, O statečném kováři nebo S čerty nejsou žerty.

A rozhodně toho bude daleko více, kromě pohádek Novy odvysílá i další klasické české filmy, ale i zahraniční filmy, máte se tedy na co těšit. A teď možná to co vás zajímá nejvíce, jak to bude se seriálem Ulice. Štědrý den vychází letos na pátek, oba svátky na víkend, takže Ulice by se měla vysílat pouze na Štědrý den, zatím podle neověřených informací se i letos můžeme těšit na Ulici na Štědrý den, takže opět uvidíme jak naši hrdinové prožívají Vánoce.

Určitě nás navštěvujete i nadále, už brzy se od nás dozvíte další televizní hity letošních Vánoc a dozvíte se také přesně to, jak to bude s Ulicí na Vánoce i na Silvestra. Vše podstatné se také dozvíte už od středy 24.11. 2010 v našich rubrikách NEJ Vánoce.


Admin Kuba / 19.11. 2010 /
foto: internet



Richarda z Ulice uvidíte v novém filmu s Tomem Cruisem

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Oct2010//681539.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Na konci září jsme vás informovali o tom, že herec Tomáš Valík (seriálový Richard Zajíček) si zahraje v novém pokračování slavného filmu Mission: Impossible. Jedná se již o čtvrté pokračování tohoto slavného filmu, jehož část se v říjnu natáčela také v Praze, hlavní roli si již po čtvrté zahraje známý herec Tom Cruis a v novém filmu si malou roli zahrál také Tomáš Valík, jak se mu natáčení líbilo a co říká na Toma Cruise?

Tomáš Valík je zatím vázán mlčenlivostí, proto neprozradil jakou roli si ve filmu zahrál „To vám bohužel nemohu říci, neboť jsem vázán smlouvou o mlčenlivosti. Ale jistě se to dozvíte letošního jedenáctého prosince, kdy proběhne u nás v České republice světová premiéra,“ prozradil herec pro denik.cz, uvedel také, že spolupráce s Tomem Cruisem byla skvělá „Je to profesionál, který se chová úplně normálně a skromně. Pro mě je tato spolupráce další přínosnou zkušeností a děkuji za ni,“ dodal herec.

Jakou roli si tedy Tomáš Valík zahraje? Na to si budeme muset ještě nějaký ten čas počkat, než se film dostane do českých kin. Tomáš Valík se i nadále věnuje natáčení seriálu Ulice a jak prozradil, tak v současné době natáčí další řadu seriálu Kriminálka Anděl, kde má moc pěknou roli v jednom z dílů, pokračování tohoto seriálu uvidíte v příštím roce opět na TV Nova. Herce také můžete stále vidět v divadle.


Admin Kuba / 18.11. 2010 /
foto: Archiv TV Nova



Zástupci ze seriálu Ulice nadělovali dětem radost

Obrázek “https://mm1.denik.cz/16/c9/p1030244fe_denik_clanek_solo.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Čas od času si herci z oblíbeného seriálu Ulice udělají výlet, aby pomohli dobré věci na charitativních akcí nebo jen nadělovali radost dětem třeba z dětských domovů. V listopadu se "uličníci" zapojili již do dvou akcí, jedna probíhala už na začátku listopadu a ta druhá tento víkend. První akce probíhala 9. listopadu v rámci Mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež Juniofest v Horšovském Týně, konal se již třetí ročník a pro děti byla připravená dobrodržuná hra Pevnost Týn.

Hry se zúčastnilo pět týmů po čtyřech dětech, každý tým měl svého hvězdného kapitána ze zástupců seriálu Ulice. Soutěžit přišli také Jana Birgusová (Lída), Petr Buchta (Vojta), Kristýna Podzimková (Thea), Jakub Štáfek a Matyáš a Anna-Marie Valentovi (František a Ema). Všichni kapitáni museli se svým týmem plnit různé úkoly, po skončení plnění úkolů a vyhlášení výsledků probíhala autogramiáda, které se již zúčastnila i Anna-Marie Valentová, ta totiž kapitánkou žádného týmu nebyla, za Valentovi vše zvládl Matyáš (František). V naší galerii se také můžete prohlédnout fotky z této akce.

Druhá akce, které se zúčastnili zástupci Ulice probíhala tuto sobotu, tedy 13. listopadu. Jednalo se o charitativní akci pro dětské domovy "Hejbejte se a zpívejte s Hankou a Novou" tato akce má již několikaletou tradici, takže "uličníci" zde nebyli poprvé. V Pražském kongresovém centru se v sobotu roztančili týmy z dětských domovů po celé České republice. Každý tým měl také svého patrona z řad seriálů a pořadů TV Nova, nechyběla i Ulice.

Ta vyslala tyto zástupce: Ondřej Pavelka (Olda), Ljuba Krbová (Anička), Lucie Benešová (Lucie), Šárka Ullrichová (Zuzana), Tomáš Valík (Richard), Patricie Solaříková (Tereza) či Pavel Nečas (Vráťa). Patroni měli za úkol "svůj" tým podporovat, povzbuzovat je a fandit jim, ovšem někteří se zapojili aktivně a tančili a zpívali spolu s dětmi, takhle to třeba udělala Patricie Solaříková (Tereza).

Herečka Ljuba Krbová, která v seriálu Ulice hraje Aničku Liškovou nebyla na této akci poprvé, přečtěte si co k této akci sama řekla: "Jsem tady už poněkolikáté. Jeden ročník jsem dokonce moderovala,“ říká herečka seriálu Ulice Ljuba Krbová, patronka DD Uherský Ostroh. "Je to šťastný projekt. Děti mají motivaci ne na jeden den, ale na celý rok, a hýbají se. A to je pro všechny strašně zdravé.“ dodává herečka pro zpravodajský server tn.cz.




Admin Kuba / 16.11. 2010 /
foto: Josef Mikáska



Seriál Ulice se opět projil s realitou

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Nov2010//691370.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Pamatujete si na dobu, kdy bývalá ředitelka Hádková "šikanovala" profesorku Miriam Hejlovou? Tehdy se studenti rozhodli, že pro svou oblíbenou profesorku budou bojovat a tak hacknuli webové stránky školy, kde umístili anketu o tom, jestli je lepší Hádková nebo Hejlová, na stránkách byla také diskuze, kam mohli studenti psát své názory. Tehdy byla celá hacknutá stránky propojena s realitou a tak i my, televizní diváci, jsme mohli hlasovat a diskutovat na téma Hejlová vs. Hádková.

Nyní zde máme něco podobného. Studenti prvního ročníku gymnázia se rozhodli, že založí školní časopis a to se jim také povedlo a tak první číslo časopisu Za 5! mohli studenti včera roznést po škole, v časopisu najdeme výsledky ankety o nejlepšího učitele, povídku o profesorovi Bublinovi, soutěž o nejlepší fotku fíkusu ve čtvrtém patře a další články. Celé první číslo časopisu zcela exkluzivně vydal i oficiální web Ulice ulice.nova.cz, odkaz najdete níže.

A to není vše. K celému časopisu patří i internetový blog Jany Krausové, o kterém jste v Ulici již mohli hodně slyšet, na blogu se objevili kompletní výsledky celé ankety o nejlepšího učitele, to by tolik nevadilo, ale k článku je i diskuze, kde anonymní návštěvníci píšou své názory na Kalinu a ty nejsou zrovna moc kladné. Tento blog funguje oficiálně i v realitě, takže se na něj všichni návštěvníci můžou podívat.

1. číslo časopisu Za 5!
Blog časopisu Za 5!


Admin Kuba / 2.11. 2010 /
foto: Archiv TV Nova

 



Bořivoj Navrátil vydal dlouho očekávanou knihu

Obrázek “https://i3.cn.cz/1288804874_201011030156_PRG_1.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Bořivoj Navrátil již několik měsíců bojuje se zákařnou nemocí, nad kterou statečně bojuje, ale na oslavy z vítězství to bohužel ještě není. Herec musí již několik měsíců trávit většinu času v nemocnici nebo doma, kvůli nemoci musel omezit i hraní a tak je velmi rád, když dostane aspoň malou roli nebo může být aspoň chvilku mezi svými kolegy ze seriálu Ulice. V posledních letech ovšem připravoval knihu o svém životě, kterou tento týden pokřtil a vydal.

Obrázek “https://knihy.vltava.cz/product_picture.esp?attachment-path=h0610-baeec2e2de4e4eb09172f79ed2cc1b4c.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.Autorem knihy je Jaromír Kazda, který s hercem trávil v posledních měsících spoustu času, dozvěděl se o něm skoro vše a to také popsal v knihu Bořivj Navrátil. Nápad na knihu přišel v době, kdy se herec dozvěděl od lékařů špatnou zprávu o jeho nemoci, o které se samozřejmě v knize také zmiňuje. "Člověk má být vděčný za vše, co život přináší. Bohužel, čas tomu dává hranice, ale jestli je to do sedmasedmdesáti, není nač si stěžovat," prozradil Navrátil na křtu knihy.

Bořivoj Navrátil představil knihu tento týden v pražském Paláci knih Luxor. Se svým proslovem dojal nejednoho návštěvníka a tak to bude určitě i u čtenářů, kteří si knihu přečtou. Kniha stojí okolo 300,- koupit si ji můžete ve vybraných knihkupectví nebo objednat přes internet například zde.

Bořivoj Navrátil v současné době natáčí film Školní výlet, který je pro něj posledním filmem, jak sám už před časem prozradil.
„Je to určitě poslední film, ve kterém se objevím. Už si nemůžu zodpovědně s nikým plácnout, nevím dne ani hodiny. To bych kolegům eventuelně kazil práci. To víte, že mě mrzí, že o tu profesi přijdu. Celý život jsem pro ni žil," prozradil herec Bořivoj Navrátil.

Obrázek “https://img.aktualne.centrum.cz/354/70/3547039-borivoj-navratil-pokrtil-svou-knihu.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby. Obrázek “https://img.aktualne.centrum.cz/354/70/3547012-borivoj-navratil-pokrtil-svou-knihu.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby. Obrázek “https://img.aktualne.centrum.cz/354/70/3547003-borivoj-navratil-pokrtil-svou-knihu.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.


Admin Kuba / 6.11. 2010 /
foto: ČTK; bleskove.cz; knihy.vltava.cz

 



Do kadeřnictví nastupuje nová kadeřnice Romana

Obrázek “https://media.super.cz/892/168927-350x262-b8vfj.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Stejný účes, podobné oblečení, podobné jméno, stejná profese,... to vše spojuje Renatu a Romanu. Že nevíte o kom je řeč? Tak to jste se včera nedívali na Ulici a věřte, že jste udělali chybu, pokud se budete dívat až dnes, tak možná nebudete chápat co se to vůbec děje. Trochu si to přiblížíme, protože jde všechno hrozně rychle. Ještě v pátek pracovala v kadeřnictví Renata, v neděli večer ale zavolala Ingrid, že dává okamžitou výpověď a i peníze za tento měsíc už nepotřebuje. Včera jsme tedy byly bez kadeřnice a už dnes přijde nová kadeřnice Romana, která je Renatě velmi podobná.

Proč se toto vůbec stalo? Do minulého pátku jsme totiž v televizi mohli vidět epizody, které se natáčeli ještě před letní pauzou, v tu dobu nikdo netušil, že Renata, tedy herečka Lucie Štěpánková, která ji hraje už po letní pauze natáčet nebude. A nové díly, které se natáčeli až po létu se začali vysílat včera, tedy už bez Renaty. Proto scénáristé museli narychlo napsat scénář pro novou kadeřnici. A proč už herečka Lucie Štěpánková v Ulici není? Rozhodla se totiž, že Ulici opustí a začala natáčet seriál na TV Prima.

Už dnes večer tedy Simona přivede novou posilu, shodou okolností je Romana velká kamarádka Simony, navzájem o sobě vědí všechno, takže ji Romana bude moc vždy poradit ohledně Pepana. Romana tedy bude i podobný typ jako byla Renata, té se Simoně také se vším svěřovala a Renata ji pomáhala. Novou posilu v kadeřnictví Romanu Havlíčkovou uvidíte už dnes večer. Romanu si zahraje herečka Máša Málková.

Máša Málková je známá divadelní herečka, ale diváci si ji můžou pamatovat i ze seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 nebo Comeback a teď pozor! Někteří si herečku můžete pamatovat i ze seriálu Ulice. Ano je to tak, Máša Málková se do seriálu vrací již podruhé. Poprvé hrála Nikol Jarešovou - vyměněnou manželku v době, kdy v Ulici byla Výměna manželek, bylo to na jaře roku 2008. Zahrála si v několika dílech a nyní se do seriálu vrací podruhé jako úplně jiná postava - Romana Havlíčková. Jak vidíte, tak tato situce může nastat i v oblíbeném seriálu Ulice.

Máša Málková jako Nikol Jarešová při Výměně manželek v Ulici z roku 2008
https://media.super.cz/372/53729-600x450-xfzgt.jpg


Admin Kuba / 2.11. 2010 /
foto: Archiv TV Nova

Zpět