Archiv článků... listopad 2012

07.12.2012 23:26


Světový den boje proti AIDS i se seriálem Ulice



Máme před sebou první adventní neděli, to je známka toho, že se blíží Vánoce a je tedy prosinec. Na začátek prosinec vychází ještě jeden významný den a to Světový den boje proti HIV a AIDS, ten každým rokem připadá na 1. prosince a právě v tento den do ulic vycházejí dobrovolníci a mezi lidmi prodávají červené stužky. Ten kdo si stužku koupí pak přispívá právě na boj proti této nemoci, jedna stužka stojí symbolických 20 Kč.

A právě příběh HIV pozitivní Zuzany můžeme nyní sledovat v Ulici. Tento příběh se zde odehrává již několik let, ale právě v posledních týdnech se řeší čím dál více, především pak díky Maxovi, který je do Zuzany zamilovaný, ona do něj také, ale kvůli své nemoci se bojí něčeho víc než co je mezi nimi právě teď. Jak vše dopadne můžete sledovat přímo v seriálu Ulice. A pokud chcete pomoc nemocným, tak si můžete zítra, tedy v sobotu 1.12. 2012 koupit již zmiňovanou červenou stužku.

Pokud jste z Prahy, tak máme pro vás ještě jednu dobrou zprávu. Herci ze seriálu Ulice, včele s herečkou Šárkou Ullrichovou, tedy představitelkou Zuzany vyrazí do ulic také, aby podpořili dobrou věc. Potkat je budete moc zítra v 11 hodin dopoledne na Václavském náměstí v středovém pěším pruhu u ulice Opletovala a Ve Smečkách. Nemáte-li nic v plánu, tak se určitě na herce přijďte podívat.

Admin Kuba / 30.11. 2012 /
foto: Archiv TV Nova





Nový Dallas už od ledna na Nově, včetně herců z Ulice

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/600x338/Nov2012/1415168.jpg?d41d



Fenomén jménem Dallas je zpět. Seriál, který vznikl už v roce 1978 a původně měl neuvěřitelných 356 dílů se stal doslova seriálovým hitem. Příběhy rodů Ewingů sledovali milióny lidí po celém světě, včetně České republiky, tady se hitem Dallas stal v devadesátých letech a není divu, vždyť to byl u nás jeden z prvních seriálů ze zahraničí, který měl takový počet dílů, dnes by se řeklo co to je 356 dílů, když seriály vznikají jak na běžícím pásu a všichni se předhánějí kdo bude mít více dílů.

Dallas byl ve světě dokonce tak oblíben, že sami diváci si vyžádali návrat postavy, která již zemřela. A legendární oživení Bobbyho, který se najednou objeví se sprše zná celý svět. Tvůrci amerického seriálu se rozhodli, že se pokusí navázat tam, kde skončili a docela se jim to daří, nový Dallas, který se v Americe od jara vysílá dosahuje skvělá čísla sledovanosti a seriál se již prodává do světě, výjimkou není ani Česká republika.

U nás se opět na úspěch Dallasu pokusí navázat TV Nova, která původní Dallas také vysílala, nové díly uvidíme na Nově už od ledna 2013 a rozhodně se je na co těšit. V seriálu poznáme staré známé tváře jako jsou bratři Bobby a J.R. či jeho manželku Sue Ellen. A poznáme i nové tváře, třeba syny Bobbyho a J.R. a sourozenecký boj se tak přesune na bratrance. Nova zatím odvysílá první řadu obnoveného seriálu, poté se dočkáme i druhé řady, bohužel tu už nedokončil představitel J.R. herec Larry Hagman, který před pár dny zemřel a natočil tak jen jednu a půl řady. Jeho smrt se tedy promítne i do seriálu.

Český dabing včetně herců z Ulice


Velkou otázkou bylo, kdo z českých herců se ujme dabingu. TV Nova si samozřejmě nejvíce přála, aby postavy, které jsou v seriálu původní dabovali herci stejní jako v devadesátých letech. To se z části povedlo. A tak český hlas legendárního Bobbyho bude opět patřit Jiřímu Dvořákovi, kterého známe i z Ulice coby Ondru Krause. Sue Ellen tedy manželku J.R. bude opět dabovat brněnská herečka Eva Gorčicová, která se na dabing už moc těší.

Nového Dallasu se už bohužel nedožil český hlas J.R. Ewinga herec Karel Janský. Je to smutný osud, že právě český hlas herce Larryho Hangmana je již po smrti, stejně jako přímo americký herec. Akorát s tím rozdílem, že český herec Karel Janský zemřel již v dubnu roku 2011. Hlas padoucha "Džejára" bude tak nově patřit vynikajícímu nejen dabingovému herci Vladimíru Brabcovi, který hraje i v seriálu Ulice profesora Kreuzera. V nových deseti dílech Dallasu pak uslyšíme hlasy i Petry Jungmannové (z Ulice známá jako Marta Seidlová) či Michala Holána, Václava Knopa, Igora Bareše a dalších. Nové díly Dallasu sledujte na Nově už od ledna.
 

Admin Kuba / 29.11. 2012 /
foto: Archiv TV Nova





Charitativní kalendář Patricie Solaříkové jde do prodeje

Tváře televize Nova pokřtily charitativní kalendář - 1



Herečka Patricie Solaříková se rozhodla pomáhat a vymyslela si tak vlastní projekt, který ve spolupráci TV Nova vznikl. Jedná se o charitativní kalendář, který jde právě do prodeje, výtěžek z prodeje pak půjde na opuštěné pejsky. V kalendáři se objevily tváře seriálů TV Nova a společnost jim dělali samozřejmě kdo jiný než pejsci. O fotografování pro kalendář jsme vás informovali již v říjnu, kdy focení probíhalo.

A právě tento týden jde kalendář do prodeje a vy si ho tak budete moc koupit, udělat si radost sobě nebo někomu ve svém okolí a k tomu podpořit dobou věc. Kalendář nese název Aby život nebyl pes a křtil se včera v pražském baru Tabaco. Za kmotra přišel herec Roman Zach, alias seriálový Admirál a nebyl vybrán náhodou, vždyť právě on má v Ulici jako jeden z mála psa, se kterým už v dnešním díle právě seriálová Tereza (Patricie Solaříková) zažije kruté chvilky.

Na křest kromě Romana Zacha a organizátorky Patricie Solaříkové dorazily i další tváře známé z obrazovek TV Nova, nechyběli tak herci jako Jakub Štáfek, Ilona Svobodová, Michaela Badinková, Matyáš Valenta, Kristýna Podzimková, Jiří Panzner, Aneta Krejčíková, Ljuba Krbová Anna Kulovaná, Marta Jandová a spousta dalších.

Pokud si chcete kalendář koupit přímo z rukou Patricie Solaříkové a jejich kolegů, tak máte exkluzivní možnost, kalendář jde totiž do předprodeje zítra a ve čtvrtek, tedy 29. a 30. listopadu, herci budou kalendář prodávat v obchodním centru na náměstí Republiky v Praze. Po té bude kalendář běžně v prodeji v knihkupectví a dalších obchodech.

Podívejte se také na...
Tváře televize Nova pokřtily charitativní kalendář

Admin Kuba / 28.11. 2012 /
foto: Archiv TV Nova

 


Vánoce na Nově opět ve znamení pohádek

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/600x338/Nov2009/577318.jpg?d41d



Nejkrásnější Vánoce na televizních obrazovkách opět můžete prožít ve společnosti TV Nova, která jako každý rok nabízí ty nejkrásnější a nejznámější české pohádky včetně samozřejmě té nejkrásnější a to je pohádky Tři oříšky pro Popelku. Ani o tuto klasiku rozhodně na Štědrý den nepřijdeme, ono snad si nikdo nedovede ani představit, že by tato pohádka na Štědrý den nebyla, je to už taková tradice.

Ale rozhodně to není všechno, během Štědrého dne se můžete těšit i na film Veselé Vánoce přejí chobotnice (první díl s názvem Chobotnice z II. patra uvidíte v neděli 23.12.), dále to budou pohádky jako Z pekla štěstí, Hrátky s čertem, Krakonoš a lyžníci, Šíleně smutná princezna, O statečném kováři či již zmiňované Tři oříšky pro popelku. Ještě před tím se v premiéře podíváme na Šmoulí Vánoce, které budou hned po Ulici. Večerní program na Nově pak ukončí letní film Na samotě u lesa.

První svátek vánoční zahájíme výbuchem, respektive filmem Výbuch bude v pět, pokračovat bude i druhý díl pohádky Z pekla štěstí. Ochuzeny nebudeme i o americké animáky a filmy jako je třeba Shrek či Krásná pokojská. Ameriku doplní i česká klasika Dovolená s Andělem či Tři veteráni. Večerní program bude ve znamení premiéry českého, pohádkového muzikálu V peřině (jedna z hlavních rolí patří i Lucii Bílé).

Hned z rána na druhý svátek vánoční budeme čarovat ve společnosti Čarodějek z předměstí. Dopolední pohádka nás snad neuspí, ale probudí, těšit se můžeme na Jak se budí princezny. Shrek přijde se svým druhým dílem, pokračovat bude i Anděl, tentokrát na horách. Fanoušci amerických komedií se můžou těšit na Královnu ročníku. Před Ulicí pak zahájíme maraton básníků prvním fílmem Jak svět přichází o básníky. Večerní program pak bude ve znamení jedné z dalších nejkrásnějších pohádek a to S čerty nejsou žerty.

O pohádky a české filmy pak samozřejmě nepřijdeme i v dalších dnech, takže rozhodně i o letošních Vánocích se máme na co těšit. Jak bude vypadat kompletní tv program stanice Nova se dozvíte v našem vánočním speciálu, začíst se u nás do TV Programu budete moc už brzy.

Admin Kuba / 21.11. 2012 /
foto: Archiv TV Nova





Potvrzeno: Ulice na Štědrý den i vánoční svátky

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/365x205/Dec2009/584896.jpg?d41d



Mluví se o tom již několik měsíců. Na začátku osmé sezóny to prozradil na chatu i kreativní producent Matěj Podzimek. Dnes je to konečně oficiálně potvrzeno. A co? No přeci Ulice na Vánoce. Spousta diváků očekávalo, že letos se Ulice naposledy odvysílá 21. prosince a pak opět až v lednu a přijdeme tak o Ulici na Štědrý den a přitom tyto díly jsou vždy ty nejkrásnější. Letos je všechno jinak a Ulici si vychutnáme i přes Vánoční svátky.

Těšit se tak na svůj oblíbený seriál můžeme i na Štědrý den, tedy 24. prosince, akorát s menší změnou vysílacího času. Ulice se nebude vysílat v tradiční čas o půl sedmé, ale o hodinu dříve, tedy už v 17:35, hned po skončení zkrácených Televizních novin. Už teď je jasné, že se rozhodně máme na co těšit. Zde si můžete přečíst malou ochutnávku co nás čeká:

K čemu dojde, když v Ulici na Štědrý den vypadne elektřina? Nastanou pravé ladovské Vánoce! A s nimi výjimečný den velkých smíření, nečekaných setkání i obyčejných lidských radostí. Původní český seriál. Hrají: Han Maciuchová, Rudolf Hrušinský, Dana Syslová, Martin Hofmann, Michaela Badinková, Zuzana Vejvodová, Martin Myšička, Šárka Ullrichová a další. Režie: Stano Sládeček.

A to není vše. Kromě Štědrého dne uvidíme Ulici pak celý týden, tedy i během prvního a druhého vánočního svátku. Do konce týdne se pak Ulice bude vysílat již v tradiční čas, tedy v 18:35. A jak to bude se Silvestrem? O tom se dozvíte opět u nás později, proto nás sledujte i nadále.

Admin Kuba / 21.11. 2012 /
foto: Archiv TV Nova



Nová posila Ulice, dámy si přijdou na své

Seriál Ulice: Boxerský šampion Zdeněk Chládek jako trenér Cihla v Oldově fitness centru - 11



Tvůrci seriálu Ulice si opět připravili jednu lahůdku pro své diváky, tedy pardón, v tomto případě především pro své divačky, které se rozhodně budou mít na co koukat. Do Ulice totiž už tento týden nastupuje nová posila, která nebude v seriálu dlouhodobá, ale určitě se máte na co těšit. Především mohou mít radost ženy, které mají slabost pro sportovce s vypracovaným tělem.

Malou roli v oblíbeném seriálu totiž přijal boxer Zdeněk Chládek, který Českou republiku reprezentoval v létě na olympiádě v Londýně. Z té se vrátil a rovnou si to namířil na natáčení Ulice. A pokud přemýšlíte, v jakém prostředí by se v Ulici sportovec mohl pohybovat, tak určitě vás napadá jediná věc a to je fitko.

Trenér Cihla, to je jméno postavy, kterou si Zdeněk Chládek zahraje. Pohybovat se bude ve fitku Oldy Farského, který by ho občas nejraději "zabil", ovšem Cihla přitahuje klientky a to se Oldovi samozřejmě líbí. Určitě si tedy nenechte ujít tento týden Ulici a těšte se už teď na novou postavu.

Admin Kuba / 20.11. 2012 /
foto: Archiv TV Nova





Ulice se propojila s reálným životem a opět pomáhá

Hana Maciuchová zahajuje výstavu



Je to již vlastně běžná tradice, že Ulice a její protagonisté několikrát do roka pomáhají dobré věci. V předvánočním čase pak různých charitativních akcí přibývá. Herci ze seriálu Ulice rádi pomáhají a to třeba jen tak, že přijdou na nějakou akci. V těchto dnech se rozběhl velmi zajímavý projekt, který spojil děj seriálu Ulice s reálným životem a tím si tak "novácký" seriál připisuje další velký úspěch a o co přesně jde?

V černu zemřel v seriálu Cyril Hejl na rakovinu, jeho rodina včele s Miriam Hejlovou se rozhodli uspořádat výstavu, tak jak to její manžel chtěl. Přímo na náměstíčku v Ulici tak byly vystavovány velké fotografie obyvatel Ulice. A tato výstava včera oficiálně zahájila i v reálném životě, fotky jsou tak k vidění běžným lidem a budou pomáhat.

Výstava fotografií tváří seriálu Ulice byla zahájena včera v galerii pro onkologické pacienty v Praze 6. Za výstavou stojí  Hana Maciuchová, představitelka Miriam Hejlové a Irenu Kraftovou, autorka projektu z neziskové organizace Gaudia, která pomáhá onkologickým pacientům. Ve spolupráci s organizací a s TV Nova dostala výstava reálné obrysy a v tuto chvíli až do konce prosince budou fotografie vystavovány.

Na konci prosince pak proběhne aukce některých děl a výtěžek z tété akce bude věnován nemocným lidem a jejich rodinám. Sama Hana Macicuhová je s tímto nápadem nadšená, stejně jako její postava v seriálu, tak i ona ztratila milovaného manžela Jiřího Adamíru, který zemřel na rakovinu. Všichni jste samozřejmě na výstavu zváni.

Přečtěte si také...
Maciuchová sebrala rakovina muže, teď pomáhá druhým (Prásk.tv)
Cyrilova výstava našla své místo v galerii pro onkologické pacienty (ulice.nova.cz)

Admin Kuba / 16.11. 2012 /
foto: Archiv TV Nova



Pavla Tomicová bude opět řádit na Silvestra v televizi



Pavla Tomicová, kdo by jí neznal. Všude kam přijde tam je jí plno, tato energická herečka dokáže odrovnat řadu svých fanoušků a její legendární smích nakazí snad všechny. I když najdou se výjimky, kteří Pavlu nemají příliš v lásce, naštěstí obdivovatelů je daleko více. Pavla září na prknech, které znamenají svět, v divadle jí milují a jinak tomu není ani v televizi, již několik let září v seriálu Ulice, kde hraje energickou kadeřnici Simonu.

Před dvěma lety jí vedení TV Nova svěřilo "moderování" silvestrovského programu. Bohužel moc úspěchu to nepřineslo. Diváci se těšili na kadeřnici Simonu jak jí znají z Ulice. Jenže scénáře nepsal nikdo z týmu Ulice a tak to také dopadlo. Většina diváků už raději na tento Silvestr zapomněli, ale samozřejmě našli se diváci, kteří byli spokojení a nutno uznat, že občas se zasmál asi každý. Teď se nechala Pavla Tomicová přemluvit do Silvestra znovu.

Ale pozor. Tentokrát to nebude mít nic společného se seriálem Ulice, dokonce ani s TV Nova. Pavla Tomicová tentokrát nechá "svou Simonu" doma a bude jen za Pavlu a to na TV Barrandov, kde bude sekundovat jinému baviči. Silvestrovský program TV Barrandov bude pod vedením baviče Vladimíra Hrona, který před lety zářil jako jedna z největších hvězd. Podle serveru super.cz bude Pavla společně s Vladimírem Hronem hrát v hereckých skečích. A to by mohla být velká zábava, pokud budou skeče vtipně napsané. My vás samozřejmě budeme i nadále informovat, jak to vše nakonec dopadne.

Admin Kuba / 15.11. 2012 /
foto: Archiv TV Nova



Ulice má novou posilu, je to Vanda Hybnerová

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/600x338/Oct2010/684592.jpg?d41d



Hvězdný tým seriálu Ulice bude mít novou posilu. Po herečkách jako je Hanka Igonda Ševčíková či Šárka Vaculíková nastupuje do seriálu Ulice další skvělá herečka a tou je Vanda Hybnerová, vynikající divadelní, filmová i seriálová herečka, která je vdaná za herce Sašu Rašilova. Vanda Hybnerová není na Nově žádným nováčkem, v minulosti již hrála v seriálu Dokonalý svět přísnou obchodní ředitelku, kterou neměl nikdo příliš v lásce.

A koho si vůbec Vanda v seriálu Ulice zahraje? To malinko naznačil přímo kreativní producent Ulice: „Těší nás, že můžeme v Ulici přivítat herečku takového jména. Zahraje si ženu plnou protikladů, která otřese základy jedné z našich seriálových rodin takovým způsobem, že navždy změní životy všech jejích členů,“ prozradzuje Matěj Podzimek.

Máme se tedy rozhodně na co těšit, o jakou rodinu půjde je zatím ve hvězdách. Mohla by to být rodina Liškových, protože právě v této rodině se podle již dřívějších slov Matěje Podzimka má objevit nová postava. Tak uvidíme, ve které rodině bude Vanda Hybnerová vystupovat.

Admin Kuba / 6.11. 2012 /
foto: Archiv TV Nova





Hvězdy seriálu Ulice se objevily na Juniorfestu

https://g.denik.cz/16/37/dsc-0137dfdtzt_denik-380.jpg



V sobotu v Horšovském Týně odstartoval již pátý ročník mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež Juniorfest. Celý program bude rozdělen do pěti dnů (skončí ve středu) a odehrávat se bude přímo v Horšovském Týně, ale také v Plzni a Dobřanech. Těšit se můžete na skoro 40 českých i zahraničních filmů, setkáte se zde s herci a tvůrci filmů. Hlavní hvězdou letošního ročníku je herec Jan Tříska.

Mezi herci ze seriálu Ulice se již na zahájení objevili Tereza Brodská (Bára Jordánová) či Pavel Nový (Mojmír Kalina). Zahajovací program pak moderoval Jakub Štáfek, neboli Matěj Jordán. Pátý ročník festivalu připravil 20 doprovodných akcí a festivalu se zůčastní více jak 30 herců.

Na středu, tedy v den ukončení festivalu je pro děti připravena oblíbená soutěž na motivy populárního pořadu Pevnost Boayard. Soutěž se bude odehrávat v prostorách horšovskotýnského zámku. Zahájení soutěže bude ve 14 hodin a pozor! Těšit se můžete i na známé tváře z populárních seriálů. Kapitány týmů totiž budou herci ze seriálu Ulice a Gympl s (r)učením omezeným. Takže se mají všichni na co těšit.

Admin Kuba / 5.11. 2012 /
foto: denik.cz





Ulice řeší vztahy HIV pozitivních lidí, v ČR je jich hodně

Max dobil Zuzanino srdce



Seriál Ulice se opět zabývá tématem, které není pro spoustu lidí nic neznámého. Jedná se o AIDS. Ten už se díky Zuzaně v Ulici řešil, v současné době můžeme sledovat opět příběh HIV pozitivní Zuzany Hrubé, která se zamilovala do zdravého muže a má pochopitelně strach. Podobných lidí jako je Zuzana je stále více, v letošním roce dokonce už teď lékaře vědí, že se jedná o nejhorší rok.

Podle odborníků je letošní rok vůbec nejhorší od začátku testování v naží zemi. Od ledna do září stoupl počet pacientů s HIV o 165, což je velké číslo a ještě nejsme na konci roku. Od roku 1985, kdy jsou v České republice zaznamenáváni pacienti s HIV či AIDS bylo již nakaženo 1 840 pacientů virem HIV, 360 pacientů s nemocí AIDS a 186 obětí. Podle lékařů by letošní rok mohl zaznamenat více jak 200 pacientů nakažených HIV.

Spousta lidí si myslí, že tito pacienti nemůžou vést normální život, myslí si to také samotní pacienti, ale není tomu tak. Mít partnera není nebezpečného, jen by o tom v každém případě měl vědět a partneři musí být více zodpovědní a nakažení musí chránit toho zdravého. To je také důvod, proč se Ulice začala tímto tématem zabývat. Tvůrci chtějí, aby se o této problematice vědělo.

"Děláme osvětu, protože lidi před tímhletím problémem strkají hlavu do písku. Dělají, že neexistuje. Dáváme jim o tom vědět. Také jsme chtěli dát vědět, že i lidi s AIDS mají právo na svůj život, na lásku, na vztah, na práci, nemusí být strašákem společnosti. Společnost se jich straní, ale ve chvíli, kdy se o tom začne mluvit, možná se jich okolí přestane bát a jim se s tím bude lépe žít Mají právo na normální život za určitých podmínek," vysvětluje herečka Šárka Ullrichová, představitelka nemocné Zuzny.

Admin Kuba / 2.11. 2012 /
foto: Archiv TV Nova
zdroj informací: novinky.cz; doma.cz
Zpět