Archiv článků... listopad 2013

05.06.2014 19:08

Další jubileum pro Ulici, dnes se odvysílá 2 500. díl

https://scontent-a-lhr.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/1457630_660679220643362_1505702676_n.jpg

Dnes večer nás čeká další díl seriálu Ulice, na to by nebylo nic tak divního, je přeci pátek, a to stejně jako každý jiný všední den se Ulice vysílá. Ale něco bude přeci jen vyjímečného, dnes se totiž odvysílá již 2 500. díl našeho oblíbeného seriálu. Ulice se již vysílá devátým rokem a jde vůbec o nejdéle vysílaný český seriál v historii. Žádný jiný seriál nedostáhl takového množství dílů, ani se nevysílá tak dlouho.

Výjimkou je Ordinace v růžové zahradě 2, která začala vysílat jen o pár dní později než Ulice, ale během své existence předělala změnu na "dvojku." Ulice je tedy velký unikát, i po osmi letech se na ní divá kolem jednoho milionů diváků a má stále velkou fanouškovskou základnu. Scénáristé stále vymýšlejí zajímavé příběhy, tak aby diváky Ulice stále bavila, a to se zatím plní na jedničku, až na výjimky, kdy se čas od času stane, že nějaký příběh je nudný a nezajímavý.

Určitě si tedy i dnes nenechte ujít váš oblíbený seriál. Uvidíme např. jak se Mára pomstí lichvářovi, ale i to, jak se lichvář později pomstí Márovi. Tak se určitě dívejte a nejen dnes, ale každý všední den, čas je pořád stejný, vždy v 18:30 na Nově. Zavzpomínat můžete i na starší díly, vždy každý všední den v Telce, tam se dnes odvysílá 200. díl.

Admin Kuba / 29.11. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


Charitativní kalendář Psí život 2014 jde do prodeje

Minulý týden se pokřtil nový kalendář pro rok 2014, na kterém spolupracovala herečka Patricie Solaříková, ta je patronkou tohoto kalendáře a společně se svými kolegy převážně z Ulice je také na samotných fotografiích, kterých je logicky 12, na každé měsíc vychází jedna fotka. Spolu s Patricii najdete v kalendáři i Jakuba Štáfka, Romana Vojtka, Anetu Krejčíkovou, Vilmu Cibulkovou, Jiřího Dvořáka, Ilonu Svobodovou a spoustu dalších.

Kalendář bude od tohoto týdne k dostání ve vybraných prodejnách. Není možnost si kalendář objednat přes internet, najdete ho v těchto městech a obchodech:

Praha 1, Václavské náměstí
Praha 4, Centrum Chodov + recepce CeWe Color Kloknerova 24
Praha 9, OC Letňany
Praha 9, Centrum Černý Most
Praha 10, NC Eden
Hradec Králové, OC Atrium
Č. Budějovice, IGY Centrum
Brno – Kobližná ul. 11
Ostrava, NC Karolína
Plzeň, Kaufland Lochotínská
Ústí nad Labem, Forum

Více informací o kalendáři můžete najít také na facebookových stránkách Charitativní kalendář PSÍ ŽIVOT 2014, který mimochodem spravuje přímo herečka Patricie Solaříková. Najdete tam i fotky z kalendáře, které rovněž můžete najít v naší galerii či na našich facebookových stránkách.

Admin Kuba / 25.11. 2013 /
foto: Martin Linhart


Hvězdy TV Nova se proměnily v pohádkové postavy

Milan Šteindler jako Mrazík, Petr Suchoň jako Ivánek, Emma Smetana jako Nastěnka, Petr Rychlý jako Ježibaba, Inna Puhajková jako Večernice, Martin Pouva jako Mrakomor, Martin Čermák jako "švec", Dana Moráková jako královna, Václav Jílek jako "statečný kovář" a Renata Czadermová jako Lucifer. To jsou hvězdy TV Nova a pohádkové postavy, ve kterých se proměnily. Jak jim to sluší se můžete podívat v galerii zde.

TV Nova se totiž rozhodla, že své tváře promění v pohádkové postavy pohádek, které bude letos na Vánoce na vysílat. Samozřejmě se nezapomnělo ani na herce z Ulice, respektive herečky. Proměnou totiž prošla Patricie Solaříková, která se změnila v krásnou Šípkovou Růženku a v čarodejnici z pohádky O princezně Jasněnce a létajícím ševci se proměnila herečka Vilma Cibulková. Tak si je pojďme trochu více přiblížit.

Patricie Solaříková - Šípková Růženka

Snad každá dívka se jednou chtěla stát princeznou. To se teď Patricii splnila, alespoň na chvilku se stala princeznu, a to dokonce jednou z nejznámějších, proměnila se totiž v Šípkovou Růženku. „Je to příjemné obléknout se do kostýmu princezny, to je takový ten holčičí sen. Dneska už nosíme jen triko, kalhoty. Měla jsem se narodit za první republiky, kdy dámy byly skutečné dámy a muži byli elegáni," prozradila sama Patricie Solaříková. Stala se z ní Šípková Růženka z pohádky Jak se budí princezny, ve které si Růženka zahrála herečka Marie Horáková. Pokud se budete na tuto pohádku chtít podívat, tak si Novu určitě zaponěte 26. prosince ve 20:20.

            

Vilma Cibulková - čarodějnice

Z tornáda jako je Ivana Drápalová v Ulici, se nemohla stát žádná princezna. Proto se herečka Vilma Cibulková převtělilia do role čarodějnice z pohádky O princezně Jasněnce a létajícím ševci. „Představuju čarodějnici z pohádky O princezně Jasněnce a létajícím ševci. V kostýmu se cítím výborně, opravdu jako v pohádce. Vyfasovala jsem i čarodějnické zuby. Kdyby to šlo, tak bych si ráda střihla čarodějnici i na filmovém plátně,“ řekla Vilma Cibulková. V pohádce si čarodějnici zahrála Yvetta Blanarovičová a na tuto pohádku se na Nově budete moc povídat 23. prosince ve 20:20.

           

Admin Kuba / 22.11. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


Patricie Solaříková křtila svůj druhý kalendář

Ulice

Herečka Patricie Solaříková včera večer křtila svůj již druhý kalendář. A není to jen tak nějaký kalendář, ale charitativní, který má jméno Psí život 2014. Vybrané peníze z kalendáře poputují do psých útulků, poprvé tento kalendář vznikl před rokem, ale pro velký úspěch, se herečka rozhodla, že také v letošním roce pomůže a vznikl tak již druhý psí kalendář pod vedením úspěšné herečky.

"Loni byl vydán první a letos jsem, díky úspěchu toho prvního, akci zopakovala. A jak mne to napadlo? Chtěla jsem pomoci útulkům, které mnohdy nemají na růžích ustláno. Mám psy ráda, a tak jsem do toho šla," prozradila Patricie Solaříková, kterou známe z Ulice jako Terezu Jordánovou.

Na křtu nechyběli ani tváře kalendáře, jako je např. Ilona Svobodová, Aneta Krejčíková, Jakub Štáfek, Adrian Jastraban, Dana Batulková, David Gránský a spousta dalších. Kmotrou se stala herečka Kateřina Hrachovcová-Herčíková, která má k zvířatům obecně hodně blízko, její manžel je totiž veterinář. Do prodeje půjde kalendář během několika dní.

Admin Kuba / 21.11. 2013 /
foto: Herminapress.cz


Šok pro diváky: Ulice letos celé Vánoce nebude

V říjnu jsme vás informovali o tom, že se v Ulici již natáčí Štědrý den, vycházeli jsme z toho, že když se točí Štědrý den, tak se bude také vysílat přímo na Štědrý den, tedy 24. prosince. Bohužel, nechali jsme se nachytat. Ulice letos celé Vánoce vůbec nebude a poslední díl budeme moc sledovat už v pátek 20. prosince. Od pondělí 23.12. už v čase, kdy se vysílá Ulice, uvidíme české pohádky, stejně tak i přímo na Štědrý den.

Pravděpodobně Ulici neuvidíme ani další týden, tedy v týdnu, kdy je Silvestr. Protože Uliční pauza byla vždy především v týdnu, kdy byl Silvestr. Poprvé se tato pauza objevila před dvěma lety a byla dlouhá dva týdny, loni to byl pouze týden, letos to tedy vypadá opět na dva týdny. Bohužel letošní pauza bude zahrnovat i to, že přijdeme o jeden z nejkrásnějších dílů Ulice, protože právě na Štědrý den bývají nejkrásnější díl.

Nezodpovězená otázka ovšem stále zůstává, kdy se tedy v Ulici bude slavit Štědrý den. Vašek Matějovský, který v Ulici hraje Mikiho, totiž na chatu prozradil, že mají již natočený Štědrý večer u Seidlových: "Včera jsme točili Štědrý večer u Seidlů, který nebude úplně tradiční;)" prozradil seriálový Miki na chatu. Vycházíme tedy z toho, že tradiční Štědrý večer nebude z toho důvodu, že vůbec nebude na Štědrý den, ale možná už v pátek 20. prosince. Musíme se tedy nechat překvapit, co nás čeká.

Program TV Nova na Štědrý den (24.12. 2013):

05:55    Jen počkej, zající!
06:05    Tom a Jerry: Setkání se Sherlockem Holmesem
06:50    Svátky vem kačer!
07:40    Dařbuján a Pandrhola
09:00    O princezně Jasněnce a létajícím ševci
10:30    Chobotnice z II. patra
12:15    Třetí princ
13:45    Krakonoš a lyžníci
15:10    Shrek
16:45    Televizní noviny
17:10    Nebojsa
18:40    Šíleně smutná princezna
20:20    Tři oříšky pro popelku
21:55    Slavnosti sněženek
23:20    Vánoce naruby

Admin Kuba / 19.11. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


Dnes se opět vrátí Světlana a ne na návštěvu

Už během prázdnin jsme věděli, že se do deváté sezóny vrátí opět Světlana Nyklová. Také se tak stalo už v polovině září, ale to přišla jen na krátkou návštěvu, dalo by se říct na obhlídku. Dnes budeme moc Světlanku vidět v Ulici opět a tentokrát to nebude jen návštěva. Světlana totiž dnes přijede za konkrétním účelem a za jakým?

Na Vánoce se totiž chce i s Pavlem přestěhovat zpět do Prahy, proto přijela už teď, aby našla v Praze vhodný byt k pronájmu. Největší radost z návratu Světlany má samozřejmě Lumír, který se přímo rozzáří, když uvidí ve své kanceláři svou bývalou manželku, kterou má stále rád. Světlana s Pavlem se chce vrátit minimálně na půl roku, ale dle jejich slov, se již do Moskvy vracet nechce.

Určitě si tedy dnes večer nenechte ujít dnešní díl Ulice, abyste nezmeškali další návštěvu Světlany. Kromě toho nás čeká pokračování oslav Lumírových narozenin a v rodině Hejlových se bude vybírat jméno, a to především pro kluka, protože Jarda je přesvědčený, že na ultrazvuku jasně poznal kluka. Tak se určitě dívejte.

Admin Kuba / 18.11. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


Hodinový chat se protáhl na více jak tři hodiny

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/365x205/Nov2013/1584182.jpg?d41d

Ulice má jedno velké plus oproti ostatním seriálům. Má neuvěřitelně velkou základnu fanoušků, to jde vidět na našem fanclubu, facebooku Ulice či facebookové skupině o Ulici. Proto také Ulice nabízí divákům stále něco víc, příkladem toho jsou online chat s hvězdami seriálu, které probíhají každý týden a vždy sklidí velké úspěchy. Diváci mají totiž rádi, když můžou alespoň tímto způsobem komunikovat se svými oblíbenci.

A tyto chaty mají rádi i samotné hvězdy, proto se na ně rádi vrací. Hana Igonda Ševčíková včera ukázala, jak moc si váží svých fanoušků. Chat, který včera s představitelkou Kláry byl, měl původně trvat hodiny (od půl osmé do půl deváté večer). Dvakrát se posunul čas, kdy diváci mohli pokládat své dotazy. Nejdříve se čas změnil na 21:00, později pak na 21:30. Ale herečka stále odejít nechtěla a odpovídala již na položené otázky až do půl jedenácté. Na první otázku odpověděla v 19:26 a na poslední ve 22:39. Chat se tak protáhnul na skoro tři hodiny a patnáct minut. Tak dlouho chat nebyl hodně dlouho, možná nikdy a Hana Ševčíková trhla rekord.

Jaké byly nejčastější otázky na seriálovou Kláru? Diváci se samozřejmě nejvíce ptali na Kláru a Oldu, přicházelo ovšem i spousta krásných a pozitivních vzkazů, které Hanku Ševčíkovou velmi potěšili. Určitě i to byl důvod, proč svůj odchod stále odkládala, i když spěchala domů. "Díky za uznání! Velice spěchám domů, moji dcerunku ukládá děda, manžel je na Slovensku, pračka stojí, myčka stojí, ale co. Práce neuteče, nemá nohy. Ale mám tolik důvodů tu s vámi zůstat...," odpovídala na jednu z posledních otázek Hana Ševčíková.

My samozřejmě Hance děkujeme, že s fanoušky vydržela na chatu tak dlouho. Pokud jste se z jakéhokoliv důvodu nemohli online chatu zúčastnit a nepoložili jste žádnou otázku i před tím, tak si můžete přečíst alespoň záznam z chatu a přečíst si to, co se ptali ostatní a na co půvabná herečka odpovídala.

Admin Kuba / 15.11. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


Zveme vás do kina: Na český film Křídla Vánoc

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-ash3/998804_233718026791291_1109685717_n.jpg

Už dnes večer přichází do českých kin nový film Křídla Vánoc. A už podle názvu je jasné, že film je vánoční, půjde o zimní příběh o splněných přání a o naději v nás. Hlavní část filmu se odehrává v nákupním centru během Vánoc. Poznáme příběhy čtyř přátel, které v nákupním centru pracují. Film natočila režisérka Karin Babinská, která k filmu napsala i scénář. Hudbu složil Richard Krajčo, který s Tomášem Klusem nazpíval i titulní píseň Cesta, která už několik týdnů boduje v rádiích a českých hitparádách.

V novém českém filmu mají hlavní roli herec a zpěvák Richard Krajčo a krásná Vica Kerekes. Kromě nich se ve filmu objeví i spousta herců z Ulice, např. Vanda Hybnerová, Vilma Cibulková, Zdena Hadrbolcová či Jakub Prachař, Stanislav Zindulka a Lenka Vlasáková. Další role mají i David Novotný, Viktor Preiss nebo Milena Stenmasslová.

Jste-li fanoušci krásných českých filmů, tak si určitě tento nový vánoční film nenechte ujít ve vašich kinech. Už dnes nás čeká velká premiéra a my věříme, že film bude mít u diváků velký úspěch. Více informací o filmu se dozvíte na stránkách České televize či na facebooku. Zde se pak můžete podívat na trailer k filmu a zde na titulní písničku Cesta.

Admin Kuba / 14.11. 2013 /
foto: facebook Křídla Vánoc


Vánoce na Nově přinesou i tradiční Popelku

https://i.idnes.cz/09/121/gal/KOT1fabf9_pop_tri_orisky05.jpg

Přípravy na Vánoce probíhají už všude ve velkém. Obchodní centra zdobí vánoční výzdoba, radnice v českých městách připravují vánoční stromy a přípravy určitě probíhají i v českých rodinách, kupují se dárky či se pomalu začíná péct cukroví. To v českých televizí jsou přípravy na Vánoce v plném proudu už několik týdnů. Nezahálí ani na Nově, co nás čeká na Vánoce v tv programu?

Pokud jste si již zvykli, že právě na Nově můžeme sledovat nejvíce tradičních českých pohádek, tak se nemusíte bát, že by jste o ně přišli. Protože i letos TV Nova chystá spoustu českých pohádek. Chybět rozhodně nebude klasika Tři oříška pro Popelku, které uvidíme tradičně na Štědrý den. Těšit se ovšem můžeme i na pohádky Honza málem králem, O princezně Jasněnce a létajícím ševci, S čerty nejsou žerty, Jak se budí princezny, Šíleně smutná princezna, Z pekla štěstí, Princ a Večeřnice, Třetí princ, Dařbuján a Pandrhola či Mrazík.

Jak sami vidíte, bude toho opravdu hodně. Z českých komedí se pak můžeme těšit i na sérii Slunce, seno nebo S tebou mě baví svět či Na samotě u lese. Z zehraničních titulů je pak připraven Shrek (všechny tři díly) či dva díly Madagaskaru. Nova tedy opět připraví ty nejkrásnější Vánoce.

Admin Kuba / 11.11. 2013 /
foto: internet


Billa vládne Ulicí aneb jak funguje skrytá reklama

Divákům to vadí, televize na tom vydělává. O čem je řeč? O skryté reklamě, která se v posledních letech ve velkém objevuje v televizních seriálech, někdy si toho divák ani nevšimne, jindy je to tak okaté, až to divákovi vadí. Jako příklad určitě můžeme uvést obchodní řetězec Billa, který v posledních týdnech doslova vládne Ulicí. Vidímě a slyšíme o něm skoro v každém díle. Miládka v Bille pracuje, ostatní v ní nakupují, když o ní není řeč, tak vidíme nákupní tašky s jejím logem, nebo ze schránek u Peška v domě trčí letáky na Billu. Divákům na facebooku už to doslova leze krkem.

"Určitě to tady už někdo psal, ale ta neustálá reklama na billu je trapná!!"

"Ona Billa je nový sponzor pořadu Ulice? Že se tam pořád o ní mluví a lidi chodí s jejich taškama?"

"Poslední dobou nevím, zda sleduji Ulici nebo reklamu na Billu..."

"Zase reklama na Billu? To zas bude v každém díle? To nestačí reklamy normální?"

"Jděte už s tou Billou do háje."

"Ta reklama na Billu je už nechutná, o Bille mluví, jsou tam leltáky v poště, aby bylo vidět logo... hnus na nejdražší a nejnechutnější supermarket."

To je jen pár vybraných příspěvků z facebooku seriálu Ulice, ovšem podobných příspěvků jsou tam v posledních týdnech desítky. Otázkou tedy zůstává, proč nás Ulice zásobuje takovou reklamu. Jedná se o skrytou reklamu, tzv. product placement, který v České republice začal platit od 1. června 2010. Od tohoto data můžou české televize umisťovat do svých pořadů a seriálů skrytou reklamu. Na začátku a na konci každého dílu musí být označení PP. To pak diváci poznají, že v daném díle se objevuje skrytá reklama.

V praxi to pak vypadá tak, že např. Ulice podepíše smlouvu s výrobcem minerálek, a když pak někdo v Ulici pije vodu, tak se nemusí zakrývat logo na láhvi, ale je zde umístěno logo firmy. V Ulici jsme tak už mohli vidět např. logo ČSOB, která měla přímo na náměstíčku svůj bankomat. Svůj obchod pak měli v Ulici i Tescoma, Euronics či nejnověji Okay elektro. V posledních týdnech má pak velkou reklamu v Ulici zmiňovaná Billa, o které se mluví v každém díle.

Pro televize je to velmi výhodné, protože na tom vydělávají miliony. Jeden americký režisér dokonce natočil film, ve kterém umístil skryté reklamy a výnosy z nich mu zaplatily celý film. Pro některé diváky jsou ale skryté reklamy už otravné, pokud se to přežene, jako právě u Billy. Nicméně televize tím zákonem neporušuje. Podle zákona totiž skrytá reklama musí souviset přímo s dějem seriálu. Pokud se tedy někdo vrací z nákupu s taškou s logem obchodu a mluví o tom, že byl nakupovat v Biile, tak je to v pořádku.

V minulosti ovšem Nově i za Ulici hrozila pokuta (možná jí nakonec i dostali) za skrytou reklamu. Bylo to v začátcích, kdy si tvůrci se skrytou reklamou ještě nevěděli tolik rady a místo skryté reklamy to už vypadalo spíše na skrytý teleshoping. Konkrétní případ byl např. s fixačním krémem Corega, který používal profesor Kreuzer, ale nesouviselo to s dějem a profesor Kreuzer přímo teleshopingově předváděl, jak se tento krém používá.

Jedno je jisté, skrytých reklam se jen tak nezbavíme. A ono je to i někdy lepší. Než přelepovat lahve od piva, tak je lepší mít na něm přímo logo pivovaru. Nesmí se to přehánět, což se bohužel často stává. Utěšit nás může jen to, že firmy si většinou skrytou reklamu nezaplatí na dlouhou dobu, většinou se jedná jen o pár týdnů, maximálně měsíců. Takže Billu určitě neuvidíme v Ulici moc dlouho. Pak může ovšem přijít další skrytá reklama. Musíme to brát tak, že televize na tom vydělává a čím víc peněz bude mít, tím si bude moc dovolit je vkládat zpátky do výroby seriálu.

Admin Kuba / 9.11. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


Franta se dočkal nového pokoje, podívejte se

Franta po odchodu Emy chtěl jediné, změnit si svůj pokoj podle svého, protože starý pokoj byl až moc dětský. Domluvil se s Bedřichem a proměna mohla začít. A změna je neuvěřitelná, celý pokoj se změnil k nepoznání. Na pokoji se celý tým musel pořádně vyřádit a především rekvizitáři, kteří museli sehnat všechny doplňky. Celá proměna proběhla během letní přestávky, kdy se nenatáčelo, ale v ateliérech se pracovala jako o život.

Každý rok se totiž musí udělat celková údržba a pokud scénář předpíše nějaké větší změny, tak právě v letní přestávce se vše musí stihnout. Od konce října můžeme sledovat natočené díly, které se točili už po letní přestávce. Toho si řada z vás všimla, když velká část herců změnila účes (Jarda, Hynek, Simona,...) a řada z nich byla více opálenějších. A v nových dílech už také můžeme sledovat proměněné kulisy.

Tento týden jsme tak mohli vidět proměnu bytu Libušky Nekonečné, ve kterém nyní bydlí Klára, ta si byt změnila po svém a změna je to opravdu skvělá, celý byt prokoukl. Největší změnu pak uvidíme dnes večer, kdy se změní již zmiňovaný byt Franty. Než si celý pokoj budete moc prohlédnout v televizi, tak vám nabízíme ukázky v podobě fotky, včetně bytu Kláry Peškové.

Admin Kuba / 8.11. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


Hana Maciuchová k nepoznání: Je z ní Císař

Letos vychází už páté pokračování kalendáře Proměny, který vziká pod Nadací Archa Chantal. Autory jsou fotograf Petr Kučerka a režisér Marek Škarpa. Každý rok hledají zajímavé téma, které spojí s kalendářem. Tentokrát se zvolilo velmi zajímavé téma, a to tarotové karty, ve které se proměniny české osobnosti, mezi nimi nechyběla např. herečka Hana Maciuchová, Nina Divišková či Stanislav Zindulka, tedy tři herci, které své jméno spojili i s Ulicí.

Všechny snímky se fotili před pozadím, které jsou ručně malované barrandovskými mistry Stanislavem Sůvou a Jiřím Čihákem. Překvapivé bylo i místo, kde se fotilo. Všechny sníkmy totiž vznikly v bývalé ústavní kuchyni v Psychiatrické nemocnice Bohunice. Z Hany Maciuchové umělecké maskérky Adéla Bartáková, Jana Dufková a Veronika Milá udělali postavu Císaře a jen málokdo by na fotce herečku poznal. A jaký je popis tartové karty Císaře? S tím se můžete seznámit níže. Pod článkem pak najdete všechny fotky, které budou součástí kalendáře Proměny 2014.

"Nyní se seznámíme s Císařem. Přichází po Císařovně a tvoří s ní dvojici - pár pozemských vládců. Císař přináší dynamickou energii silného muže, který má autoritu a chuť vládnout.

Tato karta má číslo 4, které v numerologii symbolizuje praktický rozum, fyzickou energii, zručnost, obchodnické nadání, řád, stabilitu a kázeň.
 
Císař představuje muže v plné síle. Je obrazem otce, který je moudrý, přísný i laskavý. Dokáže se však i pěkně rozohnit a bojovat za spravedlivou věc. Navenek vidíme obraz bojovníka, uvnitř však objevíme dítě, které objevuje svět. Proto je Císař i průkopník, vynálezce a iniciátor.
 
Z negativních vlastností u něj nalezneme egoismus, pýchu, ješitnost, agresivitu, hašteřivost, unáhlenost, touhu za každou cenu prosadit svůj názor a vládnout druhým.
 
Astrologicky odpovídá Císaři znamení Berana - znamení, které symbolizuje slovo "Já" a proslulé beraní rohy, kterými vráží do překážek, stojících mu v cestě. Beran chce být první, nejlepší a je velmi zaměřený na své já. Je tvrdohlavý, bojovný a výbušný, často mu však chybí vytrvalost. Nikdy nejedná záludně a uhýbavě. Je to dítě zvěrokruhu, které se na svět dívá, jako na něco úžasného, co ještě nikdy nevidělo. I když je Beran navenek rváč, má velmi citlivé nitro a dokáže odpustit a zapomenout."

https://nd06.jxs.cz/042/408/26662d6c21_95841383_o2.png?1383843192

Admin Kuba / 7.11. 2013 /
foto: Petr Kurečka / Proměny 2014


Ulice patří do TOP 25 tzv. zpětně sledovaných pořadů

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/365x205/Aug2013/1549086.jpg?d41d

Doba neustále pokročuje, to co bylo dříve, už dnes neplatí a nebo naopak. U sledování televize je to stejné, dříve musel každý divák, který se chtěl podívat na svůj oblíbený seriál, zapnout svou televizi v přesný čas, kdy se jeho seriál vysílal. Pokud to nestihnul, tak měl smůlu. Dnes už to neplatí, kromě samozřejmě možností podívat se na svůj oblíbený seriál na internetu, jsou tu i možnosti tzv. zpožděného sledování televize.

Jedná se o funkci TimeShift, kde si na novějších televizorech můžete nastavit "nahrávání" daného pořadu/seriálu a podívat se pak na něj můžete zpětně v čase, který vám vyhovuje. Pokud váš televizor tuto funkci nemá, tak má třeba tzv. integrovaný pevný disk pro nahrávání. Tyto vymožnosti využívá čím dál více lidí, podle měření sledovanosti dokonce zpozděně sledují pořady desetitísce diváků.

Asosiace televizních organizací (ATO) se společností MediaResearch přicházejí v letošním roce s novinkou. Kromě měření tradiční sledovanosti pořadů v reálném čase, totiž nově měří právě i pořady/seriály, na které se diváci dívají zpětně. Samozřejmě tyto data nemůžou být připočtena ke klasické sledovanosti, protože diváci se na zpožděné pořady dívají třeba i několik dní po odvysílání v reálném čase.

A jaké pořady českých televizí se tímto způsobem sledují nejvíce? Během září letošního roku se nejvíc dařilo seriálu Sanitka. Ten v TOP 25 nejsledovanějších odložených pořadů má rovnou první čtyři místa, které patří čtyřem dílům odvysílaných v září. Páté až deváté místo pak patří TV Nova a jejich seriálům Ordinace a Gympl. Desáté místo patří ČT2 a 11. místo už patří seriálu Ulice, konkrétně dílu odvysílaném v reálném čase 6.9. 2013. Ulice se pak objevuje ještě na 20., 22. a 23. místě, tady se pak jedná o díly odvysílané 18.9. 2013, 5.9. 2013 a 13.9. 2013. Ze všech 25 nejsledovanějších zpětně sledovaných pořadů patří 16 pořadů TV Nova, 8 pořadů ČT a 1 pořad TV Prima.

Dnes už se dokáže změřit i sledovanost pořadů na internetu. Zde ovšem TV Nova dopadla nejhůře, protože nenabízí své pořady a seriály na internetu zdarma, ale pouze v rámci placené služby Voyo. Nejlépe si na internetu vede Prima Cool, Prima Love a ČT2.

Admin Kuba / 7.11. 2013 /
foto: Archiv TV Nova

zdroj: digizone.cz/ATO-MediaResearch


Plat 16 000 Kč za úklid, je to moc nebo málo

https://media.novinky.cz/536/135360-top_foto2-mypge.jpg?1378722601

Poslední díly seriálu Ulice vyvovaly mezi diváky zajímavou diskuzi. Pozorné diváky totiž zaujal plat v pekařství a převážně v úklidové firmě. Paní Nyklová nabídla Aničce mzdu 17 000 Kč/měsíc, je ovšem potřeba zdůraznit, že takový plat v pekařství nemají, paní Nyklová Aničce plat zvedla, aby se k nim vrátila. Nicméně jsem na portálech, kde se hledá práce, našel nabídky, kde v pekařství (nejen v Praze) nabízejí mzdu od 10 000 Kč až po 15 000 Kč, jedno pekařství nabízí dokonce mzdu 15 000 Kč jako základní mzdu, s tím, že po zkušební době je možnost zvýšení platu i o několik tisíc.

Ale pojďme se spíše zabívat úklidem, protože plat, který má Anička jako úklizečka zarazil velké množství diváků. Anička se totiž chlubí tím, že v úklidové agentuře měla plat okolo 16 000 Kč, když chodila do práce pět dní v týdnu. Je potřeba zdůraznit, že neřekla počet odpracovaných hodin, řekla jen dny, ale v některých dnech mohla pracovat i více jak osm hodin denně.

Nicméně jsem začal hledat, jaký plat nabízejí úklidové agentury. Ve většině případů platy nezveřejňují, takže se k nim dostat je těžké. Ale některé nabídky na zaměstnání mají zveřejněné platy. Velké množsví úklidových firem nabízí pouze zkrácenou pracovní dobu, několik málo pak i na plnou pracovní dobu. Ve většině případů jsem našel plat nižší než 10 000 Kč. Ale jsou i výjimky, např. jedna úklidová agentura nabízí plat na zkrácený úvazek (4 hodiny denně) 7 300,-, což by při plném pracovním úvazku činilo 14 600,-, a to není agentura v Praze, kde zpravidla jsou platy vyšší. U další agentury jsem našel plat 11 000,- při šestihodinové směně, což by za osm hodin činilo přibližně stejně jako jsem psal výše, tedy kolem 14 600,-. K platu Aničky to tedy není daleko.

Potřeba je také zdůraznit, že není úklid jako úklid. Většina z nás určitě zná ve svém okolí uklízečky, které jsou rádi, že mají polovinu platu, co má Anička. Ale to jsou většinou uklízečky ve firmách, školách, nemocnicích atd. Anička pracuje pro úklidovou agenturu, která uklízí převážně kanceléře, které mají s agenturou smlouvu. A právě u tohoto úklidu je daleko vyšší plat, protože agentury si můžou dovolit své zaměstnance více zaplatit.

Můj názor:

Osobně jsem se nad platem Aničky také zarazil. Podle mě je to hodně peněz a dá se říct, že je to nereálné vydělat si jako uklízečka tolik. Ale na druhou stranu jsem si opravdu vyhledal, že přiblížit se k tomuto platu není tak nereálné. A to jsem opravdu nehledal vše a většina agentur nemá mzdy zveřejněné. Nicméně je to opravdu na názoru, co si myslíte vy?

Admin Kuba / 6.11. 2013 /
foto: novinky.cz


Patricie Solaříková i letos pomůže opuštěným pejskům

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/750x750/Jan2013/1434692.jpg?d41d

Herečka Patricie Solaříková, kterou známe z Ulice jako Terezu Jordánovou, se před rokem rozhodla, že pomůže opuštěným pejskům. Zorganizovala focení hvězd TV Nova s pejsky a vznikl tak nádherný kalendář Aby život nebyl pes. Kalendář měl obrovský úspěch, podařilo se vybrat velké množství peněz, které se rozdělili do útulků. Sama Patricie před rokem k projektu řekla.

"Jsem hrozně ráda, že se nám tento projekt povedlo uskutečnit a ještě více za to, že peníze z prodeje kalendáře jsou na dobrou věc. Sama mám doma fenečku a vím, že starost o psa není jen tak. Teď si poranila pacičku, doma strašně kulhá, nechá se hýčkat, ale jakmile jsme venku, nic jí není a běhá jako o život,“ prozradila Patricie Solaříková před rokem. A protože měl projekt úspěch, tak se rozhodla, že celou akci zopakuje i v letošním roce.

V těchto dnech tedy probíhá focení s hvězdami a pejsky. „Po mravenčí práci, kdy jsem oslovila spousty herců, se nakonec podařilo domluvit vše tak, že kalendář opravdu už vyrábíme. Kromě pejsků se můžete těšit i na Danu Batulkovou, Michaelu Badinkovou, Lenku Zahradnickou, Jirku Dvořáka a další herce, kteří budou v kalendáři zachyceni vždy v nějaké zvláštní situaci v lidském životě," řekla k projektu Patricie Solaříková.

My se už teď těšíme na celý kalendář i na fotky, které vzniknou. A přejeme samozřejmě hodně štěstí, aby celý projekt měl takový úspěch jako před rokem nebo dokonce ještě větší. Pro připomenutí se na závěr můžete podívat do naší galerie, kde najdete fotky z minulého kalendáře.

Fotogalerii najdete zde

Admin Kuba / 1.11. 2013 /
foto: Kalendář Aby život nebyl pes 2

Zpět