Archiv článků... listopad 2014

25.01.2015 10:12

Ulice přináší nový příběh, výměnný pobyt studentů

https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/1526856_10152608672209164_6145378822845011097_n.jpg?oh=071e3a33baa7600513951fb208c30929&oe=5512B380&__gda__=1423605433_d972f74a512d084489df392e1a204397

Ulice stále přináší nová a zajímavá témata, ale vždy se snaží, aby všechny příběhy šli z dobou, proto přináší takové příběhy, které běžně zná divák ze svého vlastního života či okolí. Nyní se pouští do dalšího příběhu, kterým je výměnný pobyt studentů. Budeme se tak moc podívat na to, jaké to je, když do české rodiny přijede zahraniční studentka v rámci výměnného pobytu. A jedna takové studentka přijede k Liškovým, později pak Franta pojede na výměnný pobyt do Holandska.

Pro diváky bude tento příběh zajímavý ještě v jedné věci. Studentka samozřejmě bude mluvit anglicky, takže společně především s Aničkou a Bedřichem se budete moc zdokonalovat v angličtině a kdo bude tápat, jako právě občas i Anička s Bedřichem, tak na scéně bude Franta, jako překladatel.

Kdo si zahraje Skyler?

Pro postavu Skyler se musela najít herečka, která dokonale mluví anglicky, ale zároveň mluví česky. Volba padla na herečku Sáru Sandevu, která pochází z Makedonie, ale už když jí byl jeden rok, tak se s rodinou přestěhovala do Česka, kde už žije 16 let. Pro Sáru nebude Ulice první hereckou příležitostí. Určitě si Sáru moc dobře pamatujete ze seriálu Gympl s (r)učením omezeným, kde si zahrála vnučku Karla Heřmánka. Sára se také věnuje divadlu a modelingu. A kdo by přeci jen ještě tápal, tak především mladším divákům určitě nemusíme představovat mladého, talentovaného zpěváka Adama Mišíka, se kterým Sára chodí a zahrála si i v jeho videoklipu.

Tak se určitě nezapomeňte dívat na Ulici už příští týden v pravidelný čas, tedy v 18:30.

Admin Kuba / 23.11. 2014 /
foto:
Archiv TV Nova


Děti z "chobotniček" vyrostly a malá Eva pracuje v Ulici

Film Chobotnice z II. patra (i její vánoční pokračování) zná snad úplně každý. Tento film je už nějaký ten pátek natočený, přesně je to 28 let od natočení prvního dílu, ale stále je velmi oblíbený a patří k Vánocům už skoro stejně jako Popelka. V chobotničkách se objevily takové hvězdy jako Dagmar Veškrnová (nyní Havlová), Pavel Zedníček a jejich filmové děti Žaneta Fuchsová (nyní Tomášková) a Milan Šimáček, oba už v době natáčení byly slavní.

Oba se teď sešli při natáčení pořadu Sejdeme se na Cibulce a zavzpomínali na své herecké zkušenosti. A co dělají dnes? Oba zkoušeli štěstí na DAMU, ale pro nedostatek talentu je nevzali. Milan se vyučil automechanikem a nyní spravuje počítačové sítě. Žaneta pracovala nejdříve jako úředníce, před pár lety pracovala jako asistentka režie v seriálu Rodinná pouta, kde si i zahrála. Pak skončila na ulici, tedy lépe řečeno v Ulici, už několik let je totiž asistentkou režie v seriálu Ulice. Místo před kamerou, tak tedy skončila za kamerou.

Admin Kuba / 23.11. 2014 /
foto:
profimedia.cz


Dobrá zpráva: Ulice letos bude i o vánočních svátcích

https://nd06.jxs.cz/005/366/d188ada3da_96439260_o2.jpg?1388481775

Je to možná neuvěřitelné, ale letos s našimi oblíbenými hrdiny z Ulice oslavíme už desáté Vánoce. Ano, už 10x jsme měli možnost nahlédnout do Ulice při Vánocích. A jen připomenu, že v letech 2007, 2008, 2009, 2010 a 2012 jsme mohli s uličníky oslavit přímo Štědrý den. V prvních dvou letech Ulice (tedy 2005 a 2006) a také v roku 2011 byl Štědrý den o víkendu. Před rokem byl v týdnu během Štědrého dne vánoční pauza.

A v letošním roce opět nakoukneme mezi uličníky i přímo na Štědrý den a v dalších vánočních svátcích což určitě potěší řadu fanoušků tohoto seriálu a není divu. Vánoční díly totiž patří mezi ty nejkrásnější, vybočují ze svého standartu a diváci na ně rádi vzpomínají. Vždyť určitě většina z nás si moc dobře pamatuje na porod Gábiny, hledání Ježíška malou Emou či dojemné setkání Petra Boháče se svou dcerou. Teď už jen stačí nechat se překvapit, co pro nás tvůrci připravili pro letošní rok.

Admin Kuba / 22.11. 2014 /
foto:
Archiv TV Nova


Už zítra se do Ulice vrací Markéta Havránková

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/365x205/Nov2014/1704826.jpg?d41d

Před lety do Ulice vstoupila jako hurikán, který se nedal zastavit, jenže i tento hurikán měl svůj osobní život, který nebyl zrovna příjemný. Vyrůstala v dětském domově, svého otce nesnášela i kvůli jeho orientaci, nakonec se sblížili, ale krátce na to její otec zemřel při autonehodě. Ztratila otce, ale získala kamarádku, víc jak kamarádku, Simona má Markétu jako vlastní dceru. Markéta tak i díky Simoně mohla začít nový život.

Jenže i nový život měl mouchy, proto se Markéta po románku s Jardou rozhodla, že Ulici opustí a odstěhovala se do Sušice. Teď, po necelých dvou letech se vrací zpět. Těšit se na ní můžete už v zítřejším díle Ulice, tak se určitě dívejte, ať sami zjistíte, jak nyní Markéta vlastně žije.

Admin Kuba / 19.11. 2014 /
foto:
Archiv TV Nova


Také dnešní státní svátek vám přinese premiéru Ulice

https://i.idnes.cz/11/032/cl6/ADB1e0091_TL001223.jpg

Česká republika si dnes připomíná 25. výročí od sametové revoluce. Ano už neuvěřitelných 25 let žijeme ve svobodné demokracii. Kromě toho se tento den zapsal už navždy jako státní svátek. Z čehož má radost určitě většina z nás, kteří tak nemusí do práce či do škol.

Ovšem státní svátek neplatí pro seriál Ulice, ten se vysílá vždy pravidelně, svátek nesvátek. Proto i dnes si určitě nenechte ujít nový, premiérový díl seriálu Ulice, začíná jako vždy o půl sedmé. Zítra ráno si pak v repríze můžete vychutnat rovnou dva díly. Bude odvysílán páteční díl a také ten dnešní.

Admin Kuba / 17.11. 2014 /
foto:
idnes.cz


Patricie Solaříková i letos vydává kalendář Psí život

Také pro letošní rok se herečka Patricie Solaříková rozhodla, že bude pomáhat a samozřejmě jako každý rok, tak i letos si vybrala pomoc opuštěným pejskům. Již potřetí se tedy rozhodla vydat kalendář Psí život, pro letošní rok se rozhodla, že kalendář bude pouze dámskou jízdou.

Na každý kalendářní měsíc najdete v tomto kalendáři jednu herečku s opuštěným pejskem. Do focení se přidali takové herečky jak Vilma Cibulková, Aneta Krejčíková, Jana Bernášková, Ilona Svobodová a další. Chybět samozřejmě nesmí i samotná autorka, tedy Patricie Solaříková. Za foťák se pak postavil fotograf Dan Zahrádka.

Kalendář už teď můžete objednat zde. Později bude dostupný i v kamenných obchodech. Více informací o kalendářu najdete na facebooku kalednáře (odkaz zde) nebo na facebookových stránkách Patricie Solaříkové zde. Stránky spravuje i náš Fanclub Ulice.

Admin Kuba / 14.11. 2014 /
foto:
kalendář Psí život


Kuchařka Ulice vaří s vámi jde oficiálně do prodeje

https://data.bux.cz/book/024/511/0245113/large.jpg

Dnes oficiální vychází nová kuchařka, která nese název "Ulice vaří s vámi" a už podle názvu je vám určitě všem jasné, že kuchařka se týká seriálu Ulice. Najdete v ní recepty přímo od seriálových postav, vařit tak můžete podle Hejlových, Vilmy Nyklové a dalších. Vyzkoušet si můžete i recepty, které se úspěšně vaří v hospodě u Henryho.

Kuchařku najdete od dnešního dne v každém dobrém knihkupectví a to samozřejmě v kamenných obchodech i těch internetových. Pokud už teď tedy řešíte vánoční dárky, tak tato nová kuchařka bude ideálním dárkem. A pokud si kuchařku koupíte, tak k ní můžete získat i podpis od samotných herců. Ve čtvrtek 13. listopadu totiž proběhne křest této kuchařky, na které budou samozřejmě i herci, v rámci křestu proběhne i autogramiáda.

Křest kuchařky "Ulice vaří s vámi" proběhne ve čtvrtek 13. 11. 2014 od 16:30 v Paláci knih Luxor

Admin Kuba / 5.11. 2014 /
foto:
Archiv TV Nova


Ulice v obležení bulváru, seriálová Marie v seriálu končí

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/365x205/Mar2014/1624901.jpg?21f3

Po otevření dnešních bulvárních novin (a to už jakýkoliv) či internetových, bulvárních stránek na vás čekalo několik článků o seriálu Ulice. Zapříčinila to herečka Diana Korbelová, která v Ulici hraje Marii Domskou, přítelkyni Borise. Na Dianu totiž prasklo, že si vydělá jako prostitutka.

My samozřejmě nepůjdeme v cestách bulváru, proto se k této kauze více vyjadřovat nebudeme, stejně jako TV Nova, která se na dané téma také více vyjadřovat nechce. „K soukromí herců hrajících v seriálech se zpravidla nevyjadřujeme, v případě Diany Korbelové tomu není jinak,“ PR koordinátor TV Nova Vojtěch Boháček a dále potvrdil, že Diana v Ulici končí, ovšem ne kvůli této kauze, ale protože její postava pomalu v Ulici končí. „Diana byla v průběhu účinkování v seriálu naprosto bezproblémová. Nicméně ještě před touto kauzou dotočila svůj poslední obraz v tomto seriálu a další natáčení s ní zatím není v plánu,“ dodává PR koordinátor.

Admin Kuba / 5.11. 2014 /
foto:
Archiv TV Nova


O seriálu Ulice i našem fanclubu v týdeníku Respekt

Seriál Ulice se stal fenoménem, který se vysílá již desátým rokem. Jako jedno z témat si seriál Ulice vybrali i redaktoři časopisu Respekt do jednoho ze svých vydání. Tento týden si v časopisu Respekt tedy můžete přečíst zajímavý článek, který je věnovaný právě Ulici. Redaktorka Eva Mošpanová v něm zkoumá, proč je Ulice tak úspěšný, nechybí i postřehy odborníků a tvůrců Ulice.

A protože k seriálu Ulice patří i náš fanclub, tak se i tento článek nemohl o zmínce našeho fanclubu obejít. Je nám dokonce věnovaný jeden celý odstavec, kde najdete i menší postřehy přímo ode mě, tedy od správce tohoto webu. Na část tohoto článku se můžete podívat zde. Pokud si chcete přečíst článek celý, můžete si ho zakoupit online na internetu nebo si koupit celý časopis na stáncích.

Admin Kuba / 3.11. 2014 /
foto:
časopis Respekt

Příští týden se v Ulici seznámíme s novou třídou

Seriál Ulice: Sabina, Dominik, Franta, Lucie, Viki, Frodo

Škola patří do Ulice už desátým rokem a asi nikdo se již nedovede představit, že by se najednou přestal děj točit i kolem místního gymnázia. Se sourozenci Jordánovými a jejich spolužáky jsme trávili neuvěřitelných pět let. Ale pro všechny škola jednou končí, proto jsme se i s touto partou museli rozloučit. Nastoupila nová generace a s nimi Miki, Jirka, Jana, Míša a další. Ti samozřejmě se školou ještě nekončí, potkávat se s nimi budeme dál, ale přichází další generace mladších studentů.

Nově se totiž budeme setkávat i se třídou, ve které studuje Franta s Viki. Důvod je jasný, do škole nastupuje Tereza Jordánová jako nová učitelka a na starost dostává právě tuto třídu. Poznáme tak nové studenty jako Sabinu, Lukáše, Lucku či Domonika. Pojďte se s nimi seznámit detailně.

Lucie Weberová

Tahle blondýna se ve třídě musí spokojit s rolí dvojky. S Viki, jež si pozici jedničky bedlivě hlídá, nesoupeří. Naopak ji obdivuje a dokonce se stala její nejlepší kamarádkou. Spolu s ní se vyhřívá výsluní, přestože je stále tak trochu v jejím stínu. Je vám Luciino příjmení povědomé? Ano, nemýlíte se. Školní grázlík Richard, s nímž Tereza před nedávnem válčila během své učitelské praxe, je Luciin starší brácha. Lucie si o něm myslí, že je blbec, ovšem na druhou stranu by brala jeho suverenitu.

Seriál Ulice: Lucie Weberová
(Foto: TV Nova)
 
Dominik Toman

Třídní hezoun a frajírek si je dobře vědom svých kvalit. Dominik je sportovec, i když zatím ne tak úspěšný jako náš hokejový hrdina z Nagana, po kterém ho majetní rodiče pojmenovali. Postrádá totiž jeho talent i píli. Není ani nijak zvlášť chytrý. Bez taháků a opisování se neobejde. U spolužáků přesto boduje. Je sebevědomý, rád se vytahuje a strhává na sebe pozornost.

Seriál Ulice: Dominik Toman
(Foto: TV Nova)
 
Sabina Šámalová
 
Talentovaná klavíristka žije úplně jiný život než její vrstevníci. Žádní kluci, žádné poflakování nebo vysedávání u počítače. Předčasně dospělá, cílevědomá Sabina si jde za svým snem. Málokdo tuší, že díky permanentnímu tlaku, jenž si ona sama zatím nepřipouští, je zároveň nakročená ke vzpouře vůči všemu a všem. Když na to přijde, dovede mít docela drsná.

Seriál Ulice: Sabina Šámalová
(Foto: TV Nova)

Lukáš Kreibich – Frodo
 
Lukáš je tak trochu z jiného světa. Propadl fantasy knížkám, a tak se občas zdá, jako by si odlétl někam na míle daleko, zvláště když má rozečtený nový zajímavý příběh. Není to však žádný mimoň. Dobře ví, co se kolem něj děje, a dokáže se podle toho zařídit. Spolužáky moc neprožívá, mezi elitu třídy se netlačí. Má prostě svůj svět, který je pro něj daleko zajímavější než ten reálný.

Seriál Ulice: Lukáš Kreibich - Frodo
(Foto: TV Nova)
 
Ve třídě se však zaměřte i na Viki a Frantu, jež už nějaký ten pátek znáte. Proč? Trochu vám napovíme.
 
Viki Horáková
 
Třídní kráska a jednička chodila téměř dva roky s Frantou. Jejich rozchod byl docela bouřlivý, vzpomínáte? Záhy na to se Viki dala dohromady se starším klukem a dost se změnila. Narostlo jí sebevědomí, svou pozici ve třídě si stráží. Občas umí být dost ironická, někdy i nemilosrdná. Je ale schopná sebereflexe. Dokáže přiznat sobě i ostatním, že to přehnala.
 
Seriál Ulice: Viki Horáková
(Foto: TV Nova)
 
Franta Hrubý

Rozchod s Viki s ním dost zamával. V očích spolužáků trochu klesl, když od Viki dostal kopačky. Díky kapele ale stále patří mezi třídní elitu, přestože samotný Franta se do ní nijak zvlášť nehrne. V poslední době s ním docela cloumá puberta. Někdy i on dovede svému okolí slušně zabrnkat na nervy.

Seriál Ulice: Franta Hrubý
(Foto: TV Nova)

Zdroj: ulice.nova.cz

Admin Kuba / 2.11. 2014 /
foto:
Archiv TV Nova


Počet fanoušků na facebooku se hercům výrazně změnil

Čas letí jako šílený, a tak tu máme další měsíc, ano začíná listopad, blíží se tedy konec roku, před sebou máme poslední dva měsíce. Se začátkem nového měsíce je zde také naše pravidelná statistika toho, jak se mění počet fanoušků hercům na facebooku. A měsíc říjen byl pro všechny úspěšný. Podívejte se, kolik aktuálně mají herci na svých fanouškovských stránkách.

  1. místo - Matyáš Valenta - 3 489 fanoušků (v září 1. místo)
  2. místo - Václav Matějovský - 3 188 fanoušků (v září 2. místo)
  3. místo - Patricie Solaříková - 2 574 fanoušků (v září 3. místo)
  4. místo - Jakub Štáfek - 1 611 fanoušků (v září 4. místo)
  5. místo - Martin Hofmann - 1 390 fanoušků (v září 7. místo)
  6. místo - Rudolf Hrušinský - 1 226 fanoušků (v září 6. místo)
  7. místo - Aneta Krejčíková - 1 195 fanoušků (v září 5. místo)
  8. místo - Václav Svoboda - 1 067 fanoušků (v září 15. místo)
  9. místo - Vanda Hybnerová - 1 041 fanoušků (v září 10. místo)
  10. místo - Hana Maciuchová - 991 fanoušků (v září 8. místo)
  11. místo - Matouš Ruml - 904 fanoušků (v září 20. místo)
  12. místo - Zuzana Vejvodová - 762 fanoušků (v září 9. místo)
  13. místo - Michaela Badinková - 761 fanoušků (v září 12. místo)
  14. místo - Kryštof Rímský - 698 fanoušků (v září 13. místo)
  15. místo - Šárka Vaculíková - 694 fanoušků (v září 11. místo)
  16. místo - Anna Fixová - 607 fanoušků (v září 18. místo)
  17. místo - Tereza Bebarová - 574 fanoušků (v září 19. místo)
  18. místo - Hana Igonda Ševčíková - 526 fanoušků (v září 14. místo)
  19. místo - Ljuba Krbová - 519 fanoušků (v září 16. místo)
  20. místo - Vilma Cibulková - 511 fanoušků (v září 17. místo)
  21. místo - Daniel Brown - 310 fanoušků (v září 22. místo)
  22. místo - Kateřina Janečková - 223 fanoušků (v září 21. místo)
  23. místo - Hana Holišová - 95 fanoušků (v září 23. místo)
  24. místo - Petr Buchta - 84 fanoušků (v září 24. místo)

Jak můžete vidět, tak skoro celá tabulka se nám přeházela. Nejvíce poskočily stránky Matouše Rumla (ze 20. na 11. místo) a stránky Václava Svobody (z 15. místa na 8. místo). Rovnou šesti stránkám se podařilo vyskočit nad tisíc fanoušků (další stránky k tomu nemají daleko). Stránky Vaška Matějovského se pak dostaly nad tři tisíce a stránky Patricie Solaříkové nad dva tisíce a právě Patricie si začala své stránky i sama spravovat. Děkujeme všem a patří-li někdo z těchto herců k vašim oblíbeným, tak se určitě přidejte.

Admin Kuba / 1.11. 2014 /
foto: koláž Fanclubu Ulic
e; Archiv TV Nova; facebook.com

Zpět