Archiv článků... prosinec 2010

18.01.2011 15:04

Už za pár hodin vypukne mejdan roku z obýváku

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images//600x338/Dec2010/710178.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

A je to tady, velký mejdan roku z obýváku, který již druhým rokem připravuje nejsledovanější televize u nás TV Nova startuje už za pár hodin. Kdo čeká nudu, tak se plete, přesně v osm večer vypukne velký mejdan přímo v obýváku u Simony Pavlicové z Ulice, kam dorazí spousta hvězd, které můžete znát z TV Nova ale mimo televizi, dorazí totiž i pěvecké hvězdy. Rozhodně se máme na co těšit a i Simona bude pěkně překvapená.

Jak bude celý Mejdan roku z obýváku probíhat? Simona si představuje, že prožije klidný Silvestr, ale to by nesměla mít doma Pepana, ten totiž dorazí domů a usne, ale ještě před tím jí prozradí, že se něco stalo a z toho už Simona dostane strach, od té doby se její dveře skoro nezavřou. Přijde doktor Mázl z Ordinace i se svou ženou, kuchař Babica nebo Václav Kopta z MR. GS, který Simonu přijde pozvat do svého pořadu, to Simonu moc nepotěší, bude totiž muset řešit co si vezme na sebe.

Dorazí například také zpěvačka Ewa Farna, či hvězdy SuperStar - Jan Bendig, Miro Šmajda nebo Dominika Stará. Na návštěvu přijde i Ozzák se svým bratrem Tomášem, kteří ale nepřijdou jen tak. Pepan jim totiž dluží peníze a slíbil, že je vrátí do konce roku, zatím se tak nestalo. Dluh nakonec zaplatí profesor Kreuzer a co vše na to budou říkat mlaďoši Vojta s Matějem? Zkrátka prožijeme Silvestr jak má být. Většina z nás se ovšem dívat nebude, protože máme jiný plán, pro nás je dobrá zpráva. Na celý mejdan roku z obýváku se budeme moc podívat v archivu na nova.cz.


Všem fanclubákům a návštěvníkům našeho webu přeji šťastný a úspěšný rok 2011.

Admin Kuba / 31.12. 2010 /
foto: Archiv TV Nova



Připomeňte si... Silvestrovské epizody Ulice

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Dec2009//586231.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Můžeme pomalu odpočítávat starý rok a vítat rok nový, pojďme trochu zavzpomínat a podívat se společně na epizody Ulice, které se vysílali na Silvestra v minulých letech. Letos bohužel dostala Ulice poprvé pauzu a tak jsme poslední díl v letošním roce mohli vidět na Štědrý den a další díl uvidíme až 10. ledna 2011. Silvestr v Ulici tedy úplně vynechán, tedy co se týče klasických epizod, čeká nás totiž silvestrovský speciál se Simonou.

https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Jun2008//24908-web-1c6f66.jpg Silvestr v Ulici - 2005
V roce 2005 byl Silvestr v sobotu a to se Ulice nevysílá, i tak si ovšem obyvatelé Ulice udělali svůj vlastní silvestr, tedy lépe řečeno předsilvestr. Marie Králová se den před silvestrem vrátila z nemocnice a je plná energie, naplánovala si spoustu věcí, které v dalším roce chce udělat. Ale jednu věc má naplánovanou už na večer. Se Štěpánem, Terezou, Matějem a Adrianou udělá v Ulici velký předsilvestrovský ohňostroj, na kterém se nakonec sejde velká část Ulice, včetně paní Nyklové, která si zde otevře malý stánek a bude prodávat svařák. Všichni společně si připijí na paní Královou a celou Ulici. Bára Jordánová na závěr popřeje vše nejlepšího do nového roku také divákům u televizních obrazovek a tím Ulice pro rok 2005 končí.
Na tuto epizodu se můžete podívat kliknutím zde.

https://image.tn.nova.cz/media/images///600x338/Nov2010//699893.jpg Silvestr v Ulici - 2006
V tomto roce se Silvestr v Ulici opět neslavil, protože v roce 2006 byl Silvestr v neděli. Obyvatelé Ulice slavili Silvestr ve velkém a to v hospodě u Henryho, který v tu dobu měli na starosti Jitka s Oldou, ovšem celá oslava byla bez diváků, tento díl natočený nebyl a tak se ani nemůžeme podívat na to, jak se Silvestr v Ulici slavil. Podívat se ovšem můžete na poslední díl v roce 2006, kde se celá silvestrovská oslava připravovala.
Na tuto epizodu se můžete podívat kliknutím zde.

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Dec2007//18184-web-d9c58a.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby. Silvestr v Ulici - 2007
Bohužel i v roce 2007 jsme s obyvateli Ulice nemohli oslavit Silvestr a to i přesto, že tento rok už byl podle kalendáře Silvestr v pondělí, tedy ve všední den, kdy se Ulice tradičně vysílá, klasický díl jsme ale neviděli. Připraven byl ovšem speciální díl v hlavní roli s Vilmou Nyklovou. Více o se tomto speciálu dozvíte v předchozím článku. I když tento speciální díl byl očíslován a počítal se tedy jako každý jiný díl byl to přeci jen speciál a tak se můžeme podívat jako v předchozím videu na poslední epizodu v roce 2007, tu jste mohli vidět už v pátek 28.12. 2007, odkaz na silvestrovský speciál najdete v předchozím článku.
Na tuto epizodu se můžete podívat kliknutím zde.

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Dec2008//27456-web-74340d.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby. Silvestr v Ulici - 2008
Vzpomínáte na Silvestra v Ulici v roce 2008? V tomto roce na pana Peška prasklo, že byl udavačem StB, to se nakonec ukázalo jako lež. Silvestr se slavil na dvou místech, tím prvním byla hospoda u Henryho, kde měla velká část Ulice, včetně Vlastimila, Miriam, kapitána Bařinka, Nyklové nebo Stárka. Ovšem v hospodě měl na Vlastovu adresu nepěkné řeči Lojza, nakonec Vlastu před celou hospodou obvinil z udavačství, to už Pešek nerozdýchal a raději odešel... Na druhé části Ulici se slavili v Coolně, tam se sešli převážně mladí, aby přivítali nový rok, jako DJ se zde poprvé představil Matějem, který byl až po uši zamilovaný do Libušky, ale to byl i Olda, takže měl Matěj co dělat, aby se Olda nedostal do blízkosti Libušky.
Na tuto epizodu se můžete podívat kliknutím zde.

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Dec2009//586421.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby. Silvestr v Ulici - 2009
Hlavní silvestrovská oslava se chystala u Jordánových, kam Tereza pozvala snad všechny své přátelé a další oslava byla již tradičně v hospodě u Henryho, kde se slavilo ve velkém, málem se totiž už slavit nemuselo, ale díky Lumírovi zůstala hospoda i nadále Henrymu a tak se mohlo slavit a sešlo se zde spoustu známých obyvatel - Simony, Richard, Farští, Lumír, Světlana, Nyklová a spousta dalších. Oslava u Jordánových se původně konat neměla, jenže všichni se vrátili z hor o něco dříve, na horách by určitě raději zůstala Thea, která byla v šoku, když se vrátila domů a v posteli našla Matěje s Libuškou (připomínám, že v té době chodila s Matějem Thea). Thea z toho byla v šoku i po celou oslavu a nakonec se rozhodla, že udělá něco, co všem vyrazilo dech.
Na tuto epizodu se můžete podívat kliknutím zde.

Věřím, že jste si tímto článkem připomenuli silvestry v Ulici v minulých letech. Jak už moc dobře víte, tak letos se Ulice na silvestra nevysílá, ale můžeme se podívat na silvestrovský speciál, který startuje zítra ve 20 hodin.

Admin Kuba / 30.12. 2010 /
foto: Archiv TV Nova



Připomeňte si... Silvestrovské speciály Ulice

https://image.tn.nova.cz/media/images/365x205/Dec2009/585925.jpg

Poslední dva dny zbývají do konce roku 2010, již zítra nás čeká Silvestr, tedy velké oslavování, loučení se starým rokem a přivítání nového roku 2011. Slavit můžete i doma u svých obrazovek a to díky TV Nova, která pro nás připravila velký Mejdan roku z obýváku a speciály svých pořadů, letos se celý Mejdan bude točit kolem obýváku Simony Pavlicové, kam přijdou nečekaní hosté, zde si ovšem můžete připomenout jak vypadali silvestrovské speciály Ulice v minulých letech.
(tento článek z našeho webu už moc dobře znáte, protože už se zde jednou objevil).


Ulice - Silvestr 2007

Ulice sice začala vysílat už v roku 2005, jenže v tomto roku i v roce 2006 vyšel Silvestr na víkend, proto mohla Ulice poprvé oslavit Silvestra až v roce 2007 a jako průvodce oslav si tvůrci vybrali opravdu zajímavého člověka - Vilmu Nyklovou. Ta ve své Večerce připravovala chlebíčky pro celou Ulici a mezi tím tak trochu "prodrbla" své kolegy a jako důkaz nám pouštěla nepovedené záběry z natáčení, tento díl byl velmi zajímavý, určitě se na něj podívejte.

Ulice - Silvestr 2008

Na Silvestra roku 2008 TV Nova vysílala klasický díl Ulice v pravidelnou dobu v 18:30, v roku 2007 v tento den vysílala speciál s Vilmou Nyklovou. Ale i přesto, že jsme mohli sledovat klasický díl, tak jsme se opět mohli bavit u nepovedených záběrů a to v rámci programu Mejdan roku z Václaváku, ve kterém se vysílali různé speciály pořadů a seriálů TV Nova. Ulice nebyla vyjímkou. A tak jsme se mohli podívat na krátký, ale za to velmi zábavný sestřih nepovedených záběrů, vy se můžete podívat také.

Ulice - Silvestr 2009

Před rokem si pro nás tvůrci seriálu připravili opravdu velkou lahůdku, natočili pro nás první "uliční" muzikál Vypečený Silvestr s Ulicí. Kde hlavní roli hráli všichni zaměstnanci pekařství včetně Lumíra a Světlany. Každý zazpíval tu "svou" písničku a diváci se náramně bavili. Kromě toho jsme se mohli podívat i na další sestřih nepovedených záběrů, ty se sice nedostali do televize, ale pouze na internet, kde je vysílal oficiální web Ulice, na oba tyto silvestrovské speciály se můžete také podívat.

   Vypečený Silvestr s Ulicí

   Střihový speciál

Nezapomeňte již zítra sledovat velký Mejdan roku z obýváku, který se celý bude točit kolem obýváku Simony Pavlicové, rozhodně se máte na co těšit, protože se Simonou je vždycky sranda a vyjímkou  nebude ani Silvestr, tak se určitě dívejte už zítra ve 20 hodin na TV Nova.


Admin Kuba / 30.12. 2010 /
foto: Archiv TV Nova



Ulici si na Štědrý den nenechalo ujít 50% diváků

A máme po svátkách, tak dlouho se na to každý připravuje a najednou než člověk řekne švec tak je konec. Je tedy na čase začít rekapitulovat jak letošní vánoční svátky dopadly. Samozřejmě my se zaměříme na seriál Ulice a to na její sledovanost, Ulice se totiž může pyšnit opravdu skvělou sledovaností, kterou získala na Štědrý den, kdy většina lidí třeba ještě rozbaluje dárky nebo poslouchá koledy.

Skvěle si Ulice vedla u mladších diváků do 54 let, na štědrovečerní díl se dívalo 850 tisíc diváků, což je skvělé číslo, protože v průměru se na Ulici jindy dívá asi 550 tisíc diváků, v procentech Ulice dostáhla ve skupině 15-54 let 50,92 %, to je také úspěch, protože je to více jak polovina všech diváků, kteří měli zapnutou televizi. Seriál Ulice se dokonce stal pátým nejsledovanějším pátečním pořadem ze všech televizí.

Za zmíňku určitě stojí také sledovanost Ulice u starších diváků, tedy ve skupině 15+. Zde si Ulici nenechalo ujít 1 360 tisíc diváků, což v procentech představuje 49,76 % to je tedy skoro polovina, v této skupině Ulice dokonce skončila na čtvrtém místě ve sledovanosti všech televizí. Pro Ulici je to tedy velký úspěch a TV Nova může být spokojená a to nejen z Ulicí. Radost jí dělali i klasické české pohádky a filmy. Například pohádka Tři oříšku pro Popelku se stala bezkonkurenčně hitem letošních Vánoc, sledovalo jí skoro 2,3 mil. diváků, skvěle si vedla i pohádka S čerty nejsou žerty, kterou si nenechalo ujít skoro 2 mil. diváků. TV Nova tedy moc gratuluji.


zdroj: ATO - Mediaresearch; tn.cz

Admin Kuba / 27.12. 2010 /
foto: Archiv TV Nova



Také na Štědrý den nás čeká Ulice, na co se můžete těšit?

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Dec2010//709001.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Už třetí rok vychází Štědrý den na všední den a v tyto dny nikdy nechybí seriál Ulice, proto i v tento tak sváteční den v programu TV Nova nemůže Ulice chybět. Tvůrci Ulice každým rokem slibují, že Ulice na Vánoce bude velmi zajímavá a plná překvapení, zatím se slib vždy splnil, protože každý rok byl Štědrý den v Ulici něčím zajímavým a významným a letos to rozhodně nebude žádná vyjímka, možná nás čeká ten nejlepší díl, který se na Štědrý den vysílal.

U jednoho štědrovečerního stolu se totiž sejde Simona, Pepan, profesor Kreuzer a Jiří. A když se sejde tato čtyřka tak je rozhodně o zábavu postaráno a vyjímka nebude ani Štědrý den. Pepan si pro každého připravil nějaký ten dárek a každý bude velmi překvapen co to vlastně dostal. A ještě před tím za Pepanem přijde nečekaná návštěva - jeho snoubenka Blaženka a Pepan rozhodně bude hodně překvapen z této návštěvy.

Krásná, sváteční nálada bude probíhat u i Vlasty Peška. Ten chtěl být na Štědrý den sám, vše se ovšem změní. Dohodl se s Boženkou, že Štědrý den stráví s ní a také s Otíkem. A protože Boženka najde ve škole profesora Kalinu, který by také Štědrý večer trávil sám, tak ho pozve k Vlastovi, všichni se tak sejdou u jednoho stolu a v přítomnosti Otíka nebude o zábavu nouze, dokonce půjde i o život.

Ne pro všechny bude, ale Štědrý den tím nejkrásnějším dnem v roce. Libuška a Borisek odjeli do Francie, ovšem Matěj zůstal doma sám. Část jeho nejbližších slaví Vánoce ve Francii a druhá část zase v Brně. Matěj si tedy rozbalí vánoční dárek od Libušky a později se sejde s Vojtou, který měl trávit Vánoce s rodiči, ale i tam to nakonec nějak nevyšlo. Nezapomeňte se tedy dívat už dnes večer na seriál Ulice a pozor! Dnes je mimořádná změna vysílání, svůj oblíbený seriál sledujte už od 18 hodin. Pokud jste v televizi viděli upoutávku, kde bylo napsáno, že Ulice je v 18:30, tak to se jedná pouze o tiskovou chybu. Ulice je dnes opravdu už v 18 hodin.

Admin Kuba / 24.12. 2010 /
foto: Archiv TV Nova



Připomeňte si... Štědré dny v Ulici

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Dec2007//18162-web-76f24b.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Dnes jak všichni určitě moc dobře víte je Štědrý den. Všichni se už těší na dárečky a pracující lid má v práci volno (tedy kromě vyjímek, např. lékařů, hasičů, policistů atd.). Volno nemají ani pracovníci TV Nova, ti nám totiž musí pouště nejkrásnější pohádky a přesně v 18 hodin nám někdo musí zapnout naší Ulici, bez ní už by to snad ani nebyl Štědrý den. Ulice na štědrý den bývá už tři roky, tedy od roku 2007, v roce 2005 a 2006 vycházel Štědrý den na víkend a to se Ulice nevysílá. Pojďme si připomenout, jak vypadli ty předchozí Vánoce v Ulici.


Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Dec2007//18036-web-15d1ad.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby. Štědrý den v Ulici - 2007

Hlavní rodina na Štědrý den v Ulici byla rodina Liškových. Anička a Bedřich se snažili, aby s nimi mohl strávit Vánoce František, který byl v dětském domově. Zuzana jako jeho biologická matka to nejdříve nechtěla dovolit, naštěstí dostala rozum a tak mohl František trávit Štědrý den u Liškových. Jenže co s Emou, která tak zůstala v dětském domově bez Mirka i bez Franty. Franta dostal nápad a Emě nakreslil plánek, který jí dovede do Království hraček, kde na ní bude čekat Ježíšek. Ema se tam tedy vydala, mezi tím o ní všichni měli velký strach a nikoho nenapadlo, kde by mohla být. Vše nakonec dobře dopadlo, Ema se dočkala Ježíška, který jí přinesl dárek a společně s Liškovými, policisty, dědou Liškou, vychovatelkou i Hrihorijem oslavila Vánoce u Štědrovečerní večeře v Království hraček.
Na tuto epizodu se můžete podívat kliknutím zde.

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Dec2008//27415-web-0ce85e.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby. Štědrý den v Ulici - 2008
Také Štědrý den v Ulici roku 2008 se točil kolem Františka, ovšem tentokrát ne tak úplně. V roce 2007 chtěl splnit sen malé Emě, tentokrát chtěl splnil přání Anežce Boháčové, která si velmi přála setkání se svým otcem Petrem Boháčem, který pracoval ve spalovně a Štědrý den chtěl oslavit se svou nejlepší "kamarádkou" flaškou alkoholu. Franta s Bedřich se za Petrem vydali, aby mu předali Vánoční přání a snažili se ho přemluvil, aby přišel na setkání se svou dcerou. Petr je ale vyhodil. Později ovšem dostal rozum a vydal se za Oldou, ten mu poskytl azyl, aby se dal pořádně dohromady a půjčil mu nějaké šaty. Mezitím Olda plnil rodinné Vánoce, se svou rodinou i s Jitkou, se kterou v té době nežil se sešli v restauraci. Později se skoro celá Ulice sešla u vánočního stromu aby byli svědky malého vánočního zázraku - dojemného setkání Petra Boháče s dcerou.

Na tuto epizodu se můžete podívat kliknutím zde.

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Dec2009//585009.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby. Štědrý den v Ulici - 2009

V roce 2009 byl Štědrý den v Ulici velmi dramatický, ale nakonec vše dopadlo velmi dobře a všichni se moli radovat s nového uličního přírustku. Ve všech rodinách se připravovala štědrovečerní večeře a všichni si užívali vánočního pohodu, platilo to například u Jordánových či u Vlasty a Miriam. Jen Lenka s Jardou se trochu nepohodli a malinko se rozhádali. Hlavní hrdinkou tohoto dne byla těhotná Gábina, na návštěvě u Jordánových se jí neudělalo dobře, proto s nimi neodešla na půlnoční a raději sama odpočívala, nikdo ovšem netušil, že už za chvilu bude Gábina rodit. Vše se nakonec "semplelo" u Peška, kde Vlasta, Miriam i Jarda pomáhali na svět malému Šimonkovi, vše nakonec dokončil lékař ze záchranky za přítomnosti šťastného tatínka Hynka. Vše dobře dopadlo, Gábině se narodil krásný syn a všichni se mohli s Gábinou rozloučit na cestu do porodnice.

Na tuto epizodu se můžete podívat kliknutím zde.

A už dnes nás čeká další Štědrý den v Ulici, co všechno uvidíte a na co se můžete těšit si už přečtěte v dalším článku. Jen připomínám, že dnes bude Štědrý den v Ulici naposledy, aspoň zatím. Protože příští rok vychází Štědrý den opět na víkend a to jak všichni moc dobře víme se Ulice nevysílá.


Admin Kuba / 24.12. 2010 /
foto: Archiv TV Nova



Nově hrozí pokuta... kvůli protéze profesora Kreuzera

Obrázek “https://i.idnes.cz/04/02/cl/LF9d45dfef7_TV_Nova.JPG” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Pamatujete si, když profesor Jiří Kreuzer měl v seriálu Ulice problémy se svou protézou, která mu za každou cenu nechtěla v ústech držet? Zkoušel všechno možné, ale fixační pastu, kterou mu doporučil jeho syn vyzkoušet nechtěl, i to se v jednom díle změnilo, Jiří Kreuzer už to prostě nevydržel a zkusil fixační pastu Corega. A právě za tuto scénu hrozí TV Nova pokuta, proč? O tom si už víc přečtěte v tomto článku.

Víte co je product plecement? To je tzv. skrytá reklama, pokud TV Nova označní pořad či seriál PP na začátku a na konci pořadu (takhle to Nova u seriálu Ulice dělá), tak může do seriálu "schovat" reklamu na výrobek, se kterým podepíše smlouvu, jako příklad uvedu například banku ČSOB, ta má s Novou podepsanou smlouvu a tak mohli tvůrci Ulice nad bankomat, který je v Ulici dát logo ČSOB, je to skrytá, ale povolená reklama. A stejná reklama je i na fixační pastu Corega, nic by na tom tedy nemělo být, ale i přesto se tato reklamě nelíbí členům Rady pro rozhlasové a televizní vysílán (RRTV), podle nich Nova v tomto případě nesplnila podmínky product plecementu.

Takhle zní přesná tisková zpráva RRTV za co přesně hrozí TV Nova pokuta:
"Popis scény: Čas 4:40 - muž (herec Vladimír Brabec) za stolem krájí jídlo na talíři. Ticho, pouze tikot hodin. Muž se tváří nervózně a nešťastně. Posléze vztekle odhodí příbor, se slovy „krucifix, mám já tohle zapotřebí,“ vstává od stolu, ze zásuvky vyndává krabičku a brožuru. Ozývá se svěží hudba. Muž krabičku postaví na stůl tak, že je na ní čitelný nápis Corega. Posadí se za stůl a listuje brožurou. Je patrné, že jde o návod k použití fixační pasty Corega. Muž čte návod, tiše pronáší „aha“ a „hmm“, sahá si na čelist a mimicky naznačuje, že se mu uvolnila protéza. Vzápětí se prudce zvedne od stolu, vzala krabičku s pastou Corega a odchází. Ještě se zastavila, vrací, a vzala s sebou i návod. Celá scéna trvá 50 vteřin. V čase 7:04 scéna pokračuje. Muž sedí za stolem, před ním leží na výrazném místě krabička se zřetelným nápisem Corega. Muž s napjatým výrazem kousne do topinky. Ozve se křupavý zvuk, protéza si s topinkou poradila. Pianissimo se rozezní něžná hudba. Muž se tiše spokojeně zasměje a uznale zamručí. Se šťastným výrazem ve tváři žvýká sousto a vítězoslavně si mne ruce," popisují radní v tiskové zprávě.

 

Zápis z posledního zasedání RRTV sděluje: "Produkt je hlavním motivem scénky, jejímž jediným sdělením je informace, že uvolní-li se nám protéza, použijme fixační krém Corega, přičemž se poučme návodem na použití. Scéna má charakter reklamního spotu. Výrobek je dominantní částí obrazu, celý děj se točí kolem jeho funkce, herec na scéně neprovádí žádnou jinou akci, plně se soustředí na předvedení výrobku. Reklamní jazyk je patrný na stavbě scény, která je postavena na souslednosti děje člověk má problém – nabízíme řešení – řešení je aplikováno, problém je vyřešen," píše se ve zprávě.

"Žádný jiný verbální či neverbální obsah scéna nemá, dokonce ani nepředstírá, že by ho měla. Je zařazením a obsahem zcela samoúčelná," vysvětlují radní, proč s Novou zahájili kvůli seriálu Ulice správní řízení.

Zde už si můžete přehrát epizodu, ve které je podle radních nesprávně umístěná skrytá reklama.
(časy 4:40 a 7:05)

zdroj informací: digizone.cz

Admin Kuba / 24.12. 2010 /
foto: Archiv TV Nova



Poslední epizody v tomto roce, co nás čeká?

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Dec2010//707010.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

POZOR! V článku se dozvíte to co nás čeká tento týden v Ulici, pokud tedy nechcete přijít o překvapení, tak doporučuji aby jste si tento článek nečetli, mohli by jste se dozvědět dost zajímavé a důležité informace.

V roce 2010 nás čeká už jen posledních pět epizod seriálu Ulice a pokud si myslíte, že se spousta věcí uzavře, aby se od nového roku mohlo začít znovu, tak se pletete, spíše naopak, tento týden se "načnou" dost zajímavé události, které budou jednou z hlavních příběhů v novém roce. Jeden z těchto příběhů je například Ingrid, ta bude mít tento týden dvě nečekaná návštěvy a v obou případech to bude velmi zajímavá a nečekaná návštěva.

Například už dnes večer Ingrid navštíví její dávný přítel, kadeřník David. Zhledání to bude po dlouhé době a David bude mít pro Ingrid zajímavou nabídku - společné trávení Vánoce. Na to by možná Ingrid přistoupila, kdyby za ní nepřišla další návštěva. Na doporučení Nyklové se za Ingrid vydá Ondřej Kraus, který se začal zabývat ruskujazyčnou mafii a ilegálního zaměstnávání cizinců. Ondřej ukáže Ingrid několik fotek a v pořádném šoku zůstane Ingrid, když se na jednu fotku pořádně podívá.

Na jedné fotce se totiž objeví zesnulý Vasil, alespoň to takhle Ingrid bude trvdit, ale je to opravdu Vasil? Nebo je to jen muž, který mu je velmi podobný? Právě toto téma začne Ingrid řešit už tento týden a plynule bude pokračovat opět až v lednu, kdy se Ulice vrátí.
Závažné problémy nastanout u Libušky a Matěje. Především Matěj si takový život nepředstavoval a velmi uvažuje o rozchodu, společné Vánoce ve Francii jsou tak ohroženy a právě krize mezi Matějem a Libuškou začne už tento týden a jak to vše skončí se dozvíme až v lednu.

Za zmíňku určitě stojí také Pepan, který bude mít novou práci, stane se uklízeč v Peškově domě, jeho uklízení se zalíbí i Nyklové, které za ním přijde s nabídkou, aby se stal uklízečem i v pekařství. A v Ulici se opět objeví Pepanova těhotná přítelkyně Blaženka. Kromě těchto událostí se můžete těšit například na premiéru Františkova filmu a spoustu dalších zajímavostí. Pak už nás čeká pouze Štědrý den, který i letos bude opravdu velmi zajímavý, pro někoho veselý, pro někoho smutný, napříkald pro Matěje nebo pro Vojtu, kterým se Štědrý den nevydařil podle jejich plánu.


Sledujte poslední díly Ulice
PO-ČT - 18:35
PÁ - 18:00


Admin Kuba / 20.12. 2010 /
foto: Archiv TV Nova



Pavel Kříž se stal králem tanečního parketu

Obrázek “https://img.blesk.cz/img/1/article/693926_stardance.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Letošní podzim opět patřil tancům. Česká televize již po čtvrté vysílala taneční soutěž StarDance, kde se taneční umění ukazují známé celebrity, které ovšem až do této chvíle žádné velké taneční umění neměli. Osm párů během několika týdnů zvládli nacvičit skvělé tance, se kterými se nám předvedli vždy každou sobotu. Jak už to tak bývá, tak postupně každý týden soutěž vždy někdo opustil, až zůstali poslední dva páry.

A do velkého finále se dostali Aneta Langerová se svým tanečníkem a herec Pavel Kříž se svoji taneční partnerkou. Pavla Kříže můžete znát coby Petra Boháče ze seriálu Ulice (připomenout si ho můžete v reprízovaných dílech na Nova Cinema) a jak se Pavlovi dařilo ve StarDance? Velmi dobře, protože se probojoval až do velkého finále, které nakonec vyhrál.

Celou soutěž StarDance tedy vyhrál Pavel Kříž, který se tak může pyšnit titulem král tanečního parketu. My samozřejmě Pavlovi velmi gratulujeme a držíme mu palce při dalších aktivitách, ať už se jedná o taneční aktivity nebo ty herecké.


Admin Kuba / 18.12. 2010 /
foto: blesk.cz



Jaké hosty si pozve Simona na Silvestra do svého obyváku?

 

Za dva týdny už bude nový rok, tedy rok 2011, ten se musí náležitě přivítat a k tomu slouží Silvestr, každý ho slaví po svém, někdo vyrazí do útulné hospůdky se svými přátely, někdo má raději bouřlivější oslavy, tak bude slavit třeba někde na diskotéce, někdo třeba na horách a ostatní třeba jen doma v obýváku a doma v obýváku zůstane letos i Simona Pavlicová, ale rozhodně nebude sedět u televize, udělá pořádnej mejdan roku.

Simona rozhodně nebude slavit sama, pozve si své přátelé a sousedé, jako například Jiřího Kreuzera staršího, pana Peška, Matěje Jordána nebo Vojtu Kalicha. Na skleničku se ovšem nestaví jen uličníci, ale k Simoně do obýváku zabloudí i hvězdy TV Nova. Takže třeba z Ordinace v růžové zahradě 2 dorazí přimář Mázl se svou krásnou ženou, z pořadu Mr. GS k Simoně přijde Václav Kopta, třeba něco dobrého uvaří i Jirka Babice z Babicových dobrot.

Na velký mejdan roku z obýváku přijdou i zástupci ze sitcomu Comeback a kdo jiný by mohl přijít, než dvě hlavní hvězdy a to Tomáš Pacovský a Ozzák, uvidíme jak si Simona bude s Tomim Pacim rozumět, Tomiho totiž hraje Tomáš Matonoha, který hraje také Pepana Pavlicu.  Pokud i vy se budete chtít podívat na velký mejdan roku z obýváku, tak se určitě dívejte na Silvestra ve 20 hodin na Novu, režie se ujal zkušený režisér, který je zároveň šéfrežisérem Ulice a to Stano Sládeček. My vám již brzy přineseme další zajímavosti.


Admin Kuba / 18.12. 2010 /
foto: Týdeník Televize



Jak tráví Vánoce Uličníci z Ulice?

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Dec2008//27454-web-fc1f60.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Od dnešního dne přesně za týden je to tady. A co vlastně? No přeci Vánoce a tolik očekávaný Štědrý den, na který se těší snad každý kdo má rád aspoň trochu Vánoce. A na Vánoce se těší i Uličníci z Ulice, proto si v tomto speciálním předvánočním článku prozradíme něco málo o některých hercích z Ulice a jejich Vánocích. Tak si určitě tento článek přečtěte až do konce.

Petra Jungamanová (Marta Seidlová)
Herečka Petra Jungmanová, kteoru můžete znát jako zástupkyni ve škole Martu Seidlová poskytla Týdeníku Televize rozhovor a v něm se rozpovídala i o Vánocích. A jak herečka prožívá Vánoce? "Miluju čas před vánocemi. Několik dní před Štědrým dnem zdobím s dětmi stromeček a už od začátku prosince si zapalujeme kominíčky, takže to doma krásně voní. Téměř neuklízím a čichám a koukám a poslouchám koledy. Těším se a zastavuju se... Vánoce si prožívám po svém a nenechám se vtáhnout do hektického nakupování. Nepodléhám davovému šílenství, co všechno se musí stihnout. Čím dál víc si uvědomuju tu vteřinu, okamžiky, kdy si vychutnávám vánoční atmosféru v pohodě, klidu a s radostí." prozradila herečka. A kde bude slavit se svými kluky Vánoce? "Od dětství u nás patří ke Štědrému dni procházka před večeří. Letos budeme na Štědrý večer u mých rodičků v Kladně. Pak v Praze a hned po svátcích pojeme na hory. Kluci budou poprvé opravdu lyžovat. Všichni se těšíme na Smejkalovu boudu, kde jsou kromě sjezdovek i zvířata a různá sportovní vyžití." dodala herečka.

Bořivoj Navrátil (Vojtěch Bařinka)
Týden Televize se pana Navrátila zeptal na jednoduchou otázku, která se týká vánočního televizního programu, co na to herec říká? "Myslím si, že vánoční televizní program je poněkud přepohádkovaný, takže se mi po pohádkách moc stýskat nebude. Ale kdysi běžel krásný animovaný seriál podle Karafiátových Broučků a na ten bych se s velkou chutí kouknul znova. Kdykoli, nejen o Vánocích. Evokuje mi totiž moje první zážitky literární i divadelní." dodal herec Bořivoj Navrátil.

Ljuba Krbová (Anička Lišková)
Opět s Týdeníku Televize je i otázka na herečku Ljubu Krbovou, té se redakce ptala na nějakou Veselou historku sváteční a herečka se rozpovídala o Štědrém dni u nich v rodině: "Tak trochu neobvyklý je u Krbů Štědrým dnem už počtem lidí, neboť je nás pět sourozenců a všichni i s rodinami se scházíme u rodičů. Takže spousta lidí, zmatku, rodičovské napomínání a do toho hlubovký hlas mého tatínka, který nás všechny nabádá, abychom na sebe byli hodníl. Maminka chystá tradiční polévku a tradičně naříká, že letos se jí opravdu nepovedla, a my všichni ji ujišťujeme, že tak skvělá nebyla ještě nikdy. Obědváme na etapy a zbylí členové rodiny krotí dítka, která si právě usmyslela, že obíhačka musí vést přes kuchyň co nejblíž stolu a hrnce s horkou polévkou. Zkrátka, kdyby chtěl někdo pěknou rodinnou komedii, zastavte se 24. prosince u nás." prozradila tradiční netradiční Štědrý den Ljuba Krbová.

Václav Svoboda (Lumír Nykl)
O Vánocích se rozpovídal i oblíbený herec Václav Svoboda a co vše super.cz prozradil? Například to, že už od děství stále čeká na zlaté prasátko ,,Nejedli jsme maso," spustil Václav Svoboda a pokračoval vyprávněním o Ježíškovi ,,I když jsem dával pozor, každý rok mě překvapovalo, kdy tam ten Ježíšek byl. Samozřejmě jsem pak měl radost z dárků a až do úplného vytuhnutí jsem sledoval zdi kvůli zlatému prasátku," dodává herec a na závěr pozrazuje jaký nejkrásnější dárek našel pod stromečkem ,,Vždy to byl ten, který jsem si nejvíc přál," ukončil své povídání o Vánocích Václav Svoboda.

Ilona Svobodová (Jitka Farská)
Takí herečka Ilona Svobodová, tedy Jitka Farská z Ulice si z redaktorem super.cz povídala o Vánocích a co dělá o Vánocích? ,,Lyžujeme a já nic nepřipravuju ani nedělám, tudíž neřvu a nejsem nervózní," prozradila herečka, která také prozradilia vzpomínky na Vánoce v dětství ,,V dětství byly svátky spojeny vždycky s vánočními zvyky, babička vařila štědrovečerní večeři, v níž nesměl chybět houbovník. A vždycky se šlo na půlnoční," dodává. Herečka také prozrazuje jednu vánoční historku o dárcích ,,Já radši dárky dávám. Ale vloni jsme se vraceli z hor z Rakouska a na druhý svátek vánoční někdo vyhodil živé dárky u pumpy. Tak jsme si je rozebrali. My jsme si vzali kotě - není moc vzhledné, ale úžasné, jmenuje se Hyena," dokončuje své povídání o Vánocích Ilona Svobodová.

Admin Kuba / 17.12. 2010 /
foto: Archiv TV Nova



Simona z Ulice zhubla neuvěřitelných devět kilo a hubne dál

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Dec2010//705689.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Čtyři měsíce, to je doba, za kterou se herečka Pavla Tomicová, tedy představitelka Simony Pavlicové snažila zhubnout, v seriálu jí to totiž doporučil lékař, kvůli případnému těhotenství Simona a protože Pavla svou Simonu v tom nechtěla nechat samotnou, tak začala hubnout s ní, za cíl si dal, že do čtyř měsíců zhubne deset kilo, to se málem podařilo, chybělo pouze jedno jediné kilo. Pavla Tomicová totiž nakonec zhubla devět kilo.

Pavla opravdu dodržovala vše co jí poradil její osobní trenér Michal Elčkner a devět kilo je opravdu velký úspěch, ze kterého může být Pavla Tomicová opravdu spokojená. „K mé spokojenosti chybělo už jen kilíčko, aby to byla zaokrouhlená desítka. Ale dlouho mi to kilo kazit náladu nebude, já ho sundám, že bude vidět!“ prozradila pro web ulice.nova.cz herečka. Tímto tedy slibuje, že se nevzdává a v hubnutí bude pokračovat i nadále, snad jí to nezkazí blížící se Vánoce, kdy na stole najdete samé dobroty.

A herečka Pavla Tomicová nebyla sama, kdo se snažil shodit nějaké to kilo. V seriálu samozřejmě hubla i Simona a ta dokonce přinutila i Pepana shodit nějaké to kilo, ale kromě těchto známých dváří se snažili hubnout také divačky seriálu Ulice a to díky soutěži Zatočte s kily se Simonou. A kdo nakonec tuto soutěž vyhrál? Výherkyní se stala paní Lenka Hudlíková z Bludova, které i náš web velmi gratuluju.


Admin Kuba / 17.12. 2010 /
foto: Archiv TV Nova



Uličníci se opět sešli na Vánočním večírku

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images//600x338/Dec2010/704586.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Opět po roce se herci, tvůrci a celý štáb seriálu Ulice sešel na vánočním večírku Ulice. Je to již takovou tradicí a vánoční večírek Ulice se pořádá každý rok, stejně jako třeba předprázdninový večírek, všichni z Ulice jsou totiž skvělá parta, kteří se rádi sejdou nejen při práci, ale také po práci, aby si společně užili trochu té zábavy, poklábosili co nového a rozdali si třeba i dárečky. Takovej vánoční večírek se konal ve čtvrtek v centu Prahy.

Moderování večírku se ujali Jakub Štáfek (Matěj Jordán) a Kristýna Podzimková (Thea Nekonečná). Na večírek dorazili skoro všechny hvězdy ze seriálu Ulice a také všichni, kteří seriál připravují včele se šéfproducentem Michalem Reitlerem. O největší zábavu se staralo karaoke, které si vyzkoušelo spoustu uličníků a nejvíce se asi zalíbilo Petrovi Vackovi (Tomáš Jordán), který zazpíval písničku od Heleny Vondráčkové Přejdi Jordán a pobavil tak všechny přítomné.

Na večírek dorazil i herec Bořivoj Navrátil, který stále bojuje se zákeřnou nemocí a v Ulici se tak v současné době nemůže vyskytovat, jeho účast potěšila všechny přítomné. Na to, jak to na vánočním večírku Ulice vypadalo se již teď můžete podívat v naší fotogalerii (ulice--serial.galerie.cz), nebo klikněte přímo zde a dostanete se přímo na konkrétní album.


Admin Kuba / 12.12. 2010 /
foto: Archiv TV Nova



Ulice na Štědrý den ano, pak týden ne! A co Silvestr? /aktualizace/

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Dec2009//586442.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Před pár dny jsme vás informovali o tom, že i letos se bude seriál Ulice vysílat také na Štědrý den, ovšem tentokrát mám pro vás špatnou zprávu. Ulice sice na Štědrý den bude, ale pak si dáme týden pauzu. Od 27.12. do 31.12. 2010 se totiž seriál Ulice vysílat nebude, TV Nova místo Ulice zařazuje klasické české filmy jako jsou třeba Sestřičky, Drahé tety a já a jiné české filmy, mezi svátky tedy Ulici neuvidíme.

 

Z jakého důvodu se TV Nova rozhodla, že i seriálu Ulice dá mezi svátky pauzu nevíme, možná je to tím, že na Silvestra nás čeká opravdu velká dávka Ulice. Nova stejně jako loni totiž letos na Silvestra připravuje zábavný pořad Mejdan roku z obýváku a letos se celý tento pořad bude točit kolem Ulice, přesněji řečeno kolem Simony Pavlicové a jejího obýváku, kam si pozve své přátelé a bude nám pouštět speciály různých pořadů a seriálu TV Nova a přesně o půlnoci s ní přivítáme nový rok s novoročním přípitkem Simony Pavlicové.

 

Toto je dobrá zpráva, která nám snad trochu vrátí to, že týden neuvidíme Ulici. Ale není to úplně vše! O Ulici nepřijdeme ani první víkend v roce 2011, už v sobotu na Nový rok podvečer totiž TV Nova bude reprízovat skvělou komedii Ulice: Zlatá muška v hlavní roli s Rudolfem Hrušinským a Hanou Maciuchovou a o den později, v neděli 2. ledna 2011 nás čeká Ulice: Velká trojka s Václavem Marešem, Danielou Kolářovou, Jiřím Lábusem a s dětskými hvězdy Ulice.


aktualizace: 10.12. 2010

Další špatná zpráva pro věrné fanoušky Ulice, jak jsme vás již informovali, tak Ulice bude mít týden pauzu a to od 27.12. do 31.12. 2010, ovšem nyní se ukázalo, že tato přestávka se prodlužuje a to na celé dva týdny. Ulice se tedy bude naposledy vysílat 24.12. 2010 a od 27.12. 2010 do 9.1. 2011 bude mít přestávku. Na obrazovky TV Nova se vrátí opět až 10. ledna 2011. Stává se tak poprvé, co se Ulice vysílá, aby měla vánoční přestávku, u ostatních seriálů TV Nova to bývá pravidlem.


Admin Kuba / 25.11. 2010 / aktualizace: 10.12. 2010
foto: Archiv TV Nova



Nejdelší seriál na světě slaví dnes 50. narozeniny

50. narozeniny dnes slaví britský seriál Coronation Street, většina diváků si seriál označuje jako "Corrie" a právě tento seriál se vysílá již neuvěřitelných 50 let. Poprvé se na obrazovce tento seriál objevil 9. prosince 1960 a seriál se stal předlohou pro spoustu tzv. "mýdlových oper" chcete-li nekonečných seriálů, mezi které se řadí i naše česká Ulice (jen připomínám, že česká Ulice se vysílá teprve šest let).

 

Coronation Street v překladu Korunovační Ulice se ve Velké Británii vysílá vždy od 20 hodin britského času a i po 50. letech je u diváků stále velmi oblíbený. Dnes se odvysílá epizoda s číslem 7 487 a diváci se mohou těšit na hrůzostrašnou srážku tramvají a prudký výbuch. Tento seriál se nevysílá pouze v Británii, ale v dalších 40 zemích světa, například v Austrálii, v Maroku, Estonsku či Polsku, bohužel do Česka se tento seriál nedostal.

 

V britské televizi probíhají oslavy už celý týden, diváci mohou sledovat zajímaé speciály tohoto seriálu, například na Coronation Street Uncovered: Live nebo Coronation Street: 50 Years, 50 Moments. Pokud by jsme hledali herce, kteří si zahráli v úvodním díle, tedy 9. prosince 1960 a stále v seriálu hrají, tak bychom našli pouze jednoho herce (William Roache), ten jako jediný vydržel v seriálu 50 let a jeho výdrž je opravdu rekordní. Věříme, že i naše česká Ulice se bude vysílat tak dlouho nebo minimálně ještě spoustu dalších let.


Admin Kuba / 9.12. 2010 /
foto: internet



Hana Maciuchová se vrací, i z celou "svou" rodinou

https://img.blesk.cz/img/1/article/510709_hana-maciuchova.jpg

Nejpopulárnější herečka posledních let, která sbírá řadu ocenění za svůj herecký talent Hana Maciuchová se vrací do nejoblíbenějšího seriálu Ulice. Na vlastní žádost účinkování v tomto seriálu ukončila letos asi před rokem, tvůrci ji tehdy vyšli vstříc a tak se v květnu vysílala poslední epizoda s Miriam Hejlovou. Po jejím odchodu z důvodu těhotenství ukončila práci na seriálu Ulice také herečka Míša Badinková (Lenka Drápalová), scénářisté jí "odsunuli" i s Jardou Hejlem do Německa.

Nyní máme pro všechny věrné fanoušky těchto tří postav skvělou zprávu, všichni tři se totiž už v příštím roce vrací do seriálu. A Hana Maciuchová dokonce mírně naznačila co ji čeká „Do seriálu se vracím s celou svou rodinou – Jaroslavem Hejlem a Lenkou Drápalovou. Dokonce mohu říct, že budu vzornou babičkou,“ prozradila pro deník Aha! samotná herečka, která tedy do Ulice nepřijde jen s Jardou a Lenkou, ale také s malou Miriam.

Zatím jsou ovšem další informace tajné a nikdo nechce nic více prozradit "Žádné informace nebudeme potvrzovat. Chceme, aby se diváci nechali překvapit," uvedla mluvčí seriálu Eva Měšťáková pro zpravodajský server tn.cz. Není tedy ještě úplně jisté, kdy poprvé všechny tři v seriálu uvidíme, pravděpodobně začnou natáčet hned po novém roce, takže by se pravděpodobně mohli v Ulici ukázat už na jaře příštího roku a pokud ne, tak asi až na začátku příští sezóny.


zdroj informací: deník Aha!, tn.cz

Admin Kuba / 8.12. 2010 /
foto: blesk.cz

Zpět