Archiv článků... leden 2011

29.03.2011 18:06

Udělejte si nedělní výlet do ZOO opět s uličníky

https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Oct2008//26790-web-401ade.jpg

Pokud jste z Prahy nebo z okolí Prahy a plánujete na neděli rodinný výlet, jen nevíte co podniknout, tak mám pro vás jeden typ, co takhle vydat se pražské ZOO? Kromě toho, že určitě uděláte radost dětem i sami sobě, tak můžete potkat známé tváře ze seriálu Ulice. Již potřetí se totiž "uliční" výprava vydává do pražské ZOO v Troji, aby udělala radost svým fanouškům, koho můžete potkat? Opět velmi známé tváře.

Pokud se v neděli vydáte do ZOO, tak můžete potkat například holky z kadeřnictví, konkrétně pak Simonu (Pavla Tomicová), Jitku (Ilona Svobodová) nebo Romanu (Máša Málková). Do ZOO se také vydá Lumírova sekretářka Denisa (Stanislava Jachnická) a holky Krausovi, tedy Jana (Kristýna Stýblová) a Míša (Helena Němcová), s hvězdami Ulice si budete moc popovídat, získat autogram nebo se s nimi vyfotit.

Oproti první a druhé výpravě uličníků do ZOO není tentokrát tak moc pěkné počasí, zatím totiž počasí vždy vyšlo a byla krásná slunečná neděle, která do pražské ZOO přilákala desítky návštěvníků. Ti se vždy těšili nejen na zvířátka, které potkají, ale také na naše uličníky, tyto výpravy zatím měli vždy úspěch a vyjímkou nebudete určitě i tato neděle, tak pokud máte čas a chuť, tak se vydejte do ZOO v Praze-Troji, uličníci tam budou řádit od 14 hodin a už teď se na vás těší.


Admin Kuba / 29.1. 2011 /
foto: Archiv TV Nova



Ke kauze "konec Ulice" se vyjádřila i tisková mluvčí Novy

https://i.iinfo.cz/urs/Nova2-121892196251473.jpg

Zdá se, že spekulace o tom, že by měla skončit Ulice nebo by se mělo omezit její vysílání nemá konce a začíná se o celé kauze mluvit čím dál tím více. Například deník Aha! dnes celé kauze věnoval titulní stránku a diváci se již na různých fórech o Ulici začínají znepokojovat, protože se všude píše něco jiného. My jsme vás ve včerejším článku uklidnili, že konec ani omezení Ulice se nechystá, potvrdila nám to tisková mluvčí seriálu a dnes na celou kauzu reaguje i tisková mluvčí TV Nova.

Celé kauze se totiž podrobně věnuje také web o televizním vysílání digizone.cz, který požádal mluvčí TV Nova o zodpovězení několika otázek a jedna se týkala právě i Ulice, "Jakým způsobem se dotkly úspory na výrobě programu původních seriálů TV Nova? Je pravda, že kvůli ekonomické krizi jste už loni snížili rozpočet pro seriál Ulice o 20% a letos dojde k dalším úsporám ve výši 10%?" zní otázka od autorů článku a mluvčí TV Nova odpověděla: "Není pravda, že se snižoval rozpočet o 20%. Během loňského roku se investovalo do dostavby ateliérů, přidávaly se nové dekorace a vytvářela se nová prostředí. Letos s tímto nepočítáme, náklady tedy budou nižší. Co se týče dalších pořadů, také pro seriál Ordinace se v loňském roce pořídily zcela nové dekorace, další velká investice byla do techniky ve zpravodajství, v neposlední řadě jsme zcela zrekonstruovali budovu TV Nova. Letošní jarní schéma v čele s obřím projektem Česko Slovenské SuperStar, premiérovými díly Ordinace, Ulice, Comebacku, dalších vlastních formátů a nových zpravodajských relací rozhodně nemůže být považováno za úsporné. Obecně investujeme s rozmyslem tam, kde vidíme potenciál budoucího přínosu." prozradila Michaela Fričová mluvčí TV Nova.

Je teda jasné, že náklady pro Ulici budou letos nižší, ale pouze z porovnáním v loňském roce, kdy se hodně investalo. Nesmíme zapomenout, že v roce 2010 vzniklo spoustu nových dekorací (byt Kreuzerových, studentský byt, plně vybavená ordinace, došlo také ke stěhování rodin, takže některé byty musely projít úpravou) a toto všechno stálo hodně peněz. Letos se z tak velkými náklady nepočítá, prostě když se jeden rok více utrácí, tak se v příštím roce musí trochu šetřit.

V úterý 1. února 2011 probíhá tisková konference TV Nova k jarnímu schématu, kde se dozvíme konkrétní informace, jak to bude přímo s TV Nova a také se seriálem Ulice, my vás tedy budeme i nadále o této kauze informovat.

Admin Kuba / 28.1. 2011 /
zdroj informací: digizone.cz
foto: Archiv TV Nova

 



Tisková mluvčí seriálu: "Ulice v žádném případě nekončí"

Včera se médiami začala šířit informace o tom, že náš oblíbený seriál Ulice by měl skončit nebo omezit své vysílání. Tato zpráva nebyla ověřená a dalo se nad ní tedy jen spekulovat. V naší diskuzi se okamžitě rozjela na toto téma diskuze a samozřejmě všichni diskutující by neradi, aby byla Ulice omezena nebo nedej bože i zrušena. Ve speciální anketě na toto téma se více jak polovina hlasujících vyjádřila, že pokud by se na Ulici měla ošetřit, tak ať se raději každý díl o něco zkrátí.

Já jsem ještě včera požádal o vyjádření koordinátorku PR a tiskových aktivit projektu Ulice a ta mi dnes odpověděla velmi potěšující a uklidňující zprávu: "Ulice v žádném případě nekončí, ani se nezkracuje nějak její vysílání. Můžete naše fanclubáky ujistit.:-) Viděla jsem spoustu nových příběhů a domnívám se, že je opravdu na co se těšit.:-)" prozradila pro náš web Eva Měšťáková z tiskového oddělení Ulice.

Sledujte tedy i nadále seriál Ulice, protože se rozhodně máme na co těšit. Je pro nás připraveno spousta dramatických situací, které bude prožívat Ingrid nebo Bára a tyto dramatické situace budou obohaceny i o vtipné a zábavné scénky například díky Simoně nebo Pepanovi. Tak sledujte Ulici každý všední den od 18:30-19:30 a nezapomeňte na heslo Ulice "Možná je to vaše ulice. Možná jste to vy."

Admin Kuba / 27.1. 2011 /
foto: Archiv TV Nova

 



TV Nova představí 1. února své jarní schéma

Máme leden, venku padá sníh, takže prožívá tu pravou zimu, ale české televize nespí a pylně připravují již jarní schéma, které na obrazovkách startuje vždy v březnu a nejsledovanější televize v Česku TV Nova není vyjjímkou a také připravuje jarní schéma, novinářům a samozřejmě divákům ho představí už příští týden, konkrétně v úterý 1. února 2011 ve 12 hodin, kdy Nova pořádá tiskovou konferenci k jarnímu schématu, letos je tiskovka o celých 16 dní dříve než loni.

Co vše se na tiskové konferenci můžeme dozvědět? Hlavně to, jaké trháky TV Nova na jara připravuje, samozřejmě hlavní téma bude Československá SuperStar, na jaro se totiž chystá již druhá řada. Ale dozvíme se i další zajímavosti o jarním schématu a to nejen hlavní Novy, ale také Nova Cinema, Nova Sport a MTV. Tisková konference bude pro novináře v Corinthia Towers, Bellevue hall, 24. patro a do od 12 hodin.

A tiskovka nebude jen k novým pořadům, ale také k těm už zaběhnutým. Dozvíme se další podrobnosti o nové řadě sitcomu Comeback, o pokračování Ordinace a dalších pořadů a také informace o seriálu Ulice, tu čeká na jaře další nové postavy a o nich bychom se právě na tiskovce měli dozvědět i něco více. My vás samozřejmě o všech aktualitách z Nova budeme v úterý po tiskové konferenci informovat. Na konec článku přikládám pozvánku, která je určena pro novináře.

Obrázek “https://i.iinfo.cz/urs/TK_NOVA_jaro_2011_pozvanka-129605353484505.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.


Admin Kuba / 26.1. 2011 /
foto: Archiv TV Nova



Jednu z nových postav v Ulici bude hrát Kateřina Hrachovcová

Obrázek “https://media.novinky.cz/044/180445-top_foto1-ihob8.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Čas od času ze seriálu Ulice zmizí nějaká postava, ovšem nové postavy také přicházejí. Nejvíc nových postav do seriálu zamíří na začátku dané sezóny, tedy začátkem září a pak také na jaře, kdy televize spouštějí svoje jarní schéma. Vyjímkou nebude ani letošní jaro a už je odkrytá první nová postava, která se v seriálu objeví. Nová postava vstoupí do života Oldy Farského, takže to vypadá, že u Farských se opět bude něco dít.

A kdo bude novou postavu hrát? Bude to herečka a moderátorka Kateřina Hrachovcová-Herčíková, která se po vědomí diváků zapsala jednou z hlavních rolí v seriálu Život na zámku a učínkovala také na TV Nova, moderovala zde ranní vysílání Snídaně s Novou a také společenský magazín Prásk. Nyní bude hrát v Ulici a moc se na to těší, nabídku od produkce přijela prý okamžitě bez dlouhého váhání.

„Mám už za sebou jeden natáčecí den a zda setrvám v seriálu déle, to ukáže budoucnost. Sama ještě nevím," prozradila pro super.cz sama herečka. Kdy přesně se v Ulici Kateřina Hrachovcová objeví není známo. „Kateřina nečekaně vstoupí do života Oldy Farského. Víc ale prozradit nemůžeme," dodala pro super.cz koordinátorka projektu Eva Měšťáková. My vás samozřejmě o této nové postavě, ale i o dalších postavách budeme brzy informovat.

Admin Kuba / 26.1. 2011 /
foto: Archiv TV Nova

 



Zastaví Nova natáčení seriálu Ulice?!?

https://cf33003234.cbaul-cdnwnd.com/5c6dc38096577a4027c3dfe118ef77b4/200000000-9c9b49d953/silvestrovská ulice.jpg

TV Nova v minulém roce prošla několika změnami, například odešel dlouholetý generální ředitel Petr Dvořák a v lednu letošního roku byl nahrazen novým ředitelem Janem Andrušem. A nebyly to jediné změny ve vedení televize. Kvůli finanční krizi a mírně klesající sledovanosti musí Nova šetřit. Proto ruší některé své pořady (jako je třeba Stahovák nebo anketa Anno) a omezuje natáčení jiných pořadů či seriálů (například Ulice měla letos dva týdny pauzu, Ordinace se vratí až v únoru, v lednu se vysílali reprízy pořadů jako jsou Rady ptáka Loskutáka a další).

Médiami se nyní začíná říšit informace o tom, že Nova bude ve velkém propouštět své zaměstnance, podle bulvárního deníku by měl skončit i dlouholetý moderátor TN Pavel Dumbrovský a nejen on. O místo by mělo přijít až sto zaměstnanců. Mluvčí televize se k tomu zatím nechce vyjadřovat a médiím sdělila: Během dneška se k tomu vyjádříme, slibuje mluvčí televize Michaela Fričová. Uvidíme, jestli během dnešního dne vyplují na povrch další informace.

Propuštění sta zaměstnanců by v letošním roce nemělo být jediné, v čem se Nova bude snažit šetřit. Plánují se i další úspory a jeden z úsporů by se měl týkat i seriálu Ulice. TV Nova totiž uvažuje buď o redukci nebo úplném zastavení Ulice. Zatím je to ovšem jen neověřená zpráva, která vůbec nemusí být pravdivá a my věříme, že na tom pravdy není vůbec nic. Pokusíme se pro vás zjistit další informace i přímo z produkce seriálu.

Admin Kuba / 26.1. 2011 /
zdroj informací: digizone.cz
foto: Archiv TV Nova



TV Nova letos zrušila anketu Anno

https://i3.cn.cz/14/1266824088_anno.jpg

Kdo se už těšil na další ročník populární ankety TV Nova Anno 2010, tak má smůlu, letos se tato anketa neuskuteční a pravděpodobně po několika letech končí úplně. Anketa Anno se na obrazovkách TV Nova objevovala od začátku vysílání této televize, každý rok diváci hlasovat o nejoblíbenější tváře a pořady TV Nova, anketa se vždy vysílala v únoru, tedy v měsíci, kdy Nova slaví narozeniny.

Již v polovině ledna se ovšem spouštělo hlasování a to se letos nestalo, nyní přišla zpráva o tom, že anketa Anno na TV Nova končí. Jako první tuto zprávu zveřejnil deník Blesk, podle mluvčí TV Nova bude televize své tváře podporovat už jen v anketě TýTý, za anketu Anno hledá modernější verzi, která by tak mohla pokračovat třeba už příští rok, ale z největší pravděpodobností se už návratu této ankety nedočkáme.

A anketa Anno není jediným pořadem, který se ruší nebo dostává pauzu. Přestávku nebo zmizet definitivně by měl i pořad Stahovák s Vojtou Kotkem a Jirkou Mádlem. Naopak daleko více bude zpravodajství, to potvrdil i nový generální ředitel Jan Andruško. Na Novu by se také měly vrátit telenovely. Konkrétně pak turecká telenovela Tisíc a jedna noc, tu od ledna vysílá "novácká sestra" TV Markíza na Slovensku v hlavním vysílacím čase (tedy od 20 hodin) a to třikrát týdně, telenovele se na Slovensku daří, Markíza s ní válcuje všechny ostatní televize a dává jí čím dál více prostoru. Uvidíme do kterého času Nova tuto telenovelu nasadí.

Když se ještě vrátím k anketě Anno, která se tedy naposledy vysílala před rokem, tak tato anketa se definitivně rozloučila s úspěchem pro Ulici. Seriál Ulice se tedy stal posledním nejoblíbenějším pořadem TV Nova a Hana Maciuchová s Rudolfem Hrušinským zase nejlepší tváře TV Nova. Při slavnostním vyhlášení výsledků velmi zazířila Simona Pavlicová, která dokázala pobavit všechny přítomné i diváky o obrazovek, záznam z jejího výstupu se můžete podívat na videu pod článkem. Nyní už můžeme jen čekat na spuštění hlasování v anketě TýTý 2010.


Admin Kuba / 18.1. 2011 /
foto: Archiv TV Nova



Kupte si seriál Ulice už den dopředu

https://image.tn.nova.cz/media/images///600x338/Jan2011//712541.jpg

Jak jsme vás informovali v pátek, tak TV Nova rozšířila svou nabídku na internetu. Spustila také velký videoporátl voyo.cz, na který se přesunul veškerý obsah, který původně sloužil jako archiv pořadů a seriálů TV Nova. Novinkou je, že své oblíbené pořady a seriály si také můžete pustit přímo živě v době vysílání, dále za poplatek (50 Kč) se také můžete podívat na vybrané české, ale i zahraniční filmy.

A to není vše, včera začala fungovat další nová služba. Na voyo.cz se totiž můžete podívat na epizodu Ulice již den před jejím vysílání v televizi. A tak to bude každý den a nejen u Ulice, již brzy tato služba bude fungovat i třeba při seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. Ovšem pokud se budete chtít takovým způsobem na Ulici podívat, tak si musíte zaplatit, poslat smsku, která stojí 26 Kč, pak dostanete klíč, který vám umožní sledovat epizodu Ulice již o den dříve než v televizi.

Například už od včerejška se takovým způsobem můžete podívat na dnešní díl a vědět tak dopředu vše co se dnes stane. Nadále pak platí, že jak se epizoda odvysílá i v televizi, tak bude na webu voyo.cz k zhlédnutí zdarma. Záleží teda na vás, jestli někdy využijete tuto zpoplatněnou službu, více informací o této služba samozřejmě naleznete přímo na webu voyo.cz.

Admin Kuba / 18.1. 2011 /
foto: Archiv TV Nova

 



Kadeřnice Simona na castingu ČeskoSlovenské SuperStar

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Jan2011//715265.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Kadeřnice Simona Pavlicové je typ člověka, který má pořád dobrou náladu a kamkoliv jde, tam udělá pěkný rozruch. To dokázala třeba loni na předávání cen Anno 2009, kde dokázala rozesmát snad všechny přítomné v divadle i u televizních obrazovek. Prostě Simona je živel. O další rozruch se postarala na Silvestra, kdy si ji TV Nova vybrala jako průvodkyni velkého mejdanu roku z obýváku a teď na sebe Simona upozornila opět.

Simonu totiž mohli vidět účastníci připravované show ČeskoSlovenská SuperStar 2, která na TV Nova odstartuje už na jaře. Včera se konal poslední, pražský casting, na který dorazila i naše Simona, aby si poslechla názor odborné poroty. Zazpívala svou vlastní píseň Holka z nástupiště a sama Simona k výstupu v SuperStar dodává: „Doma v Ulici nikdo nebere můj pěvecký talent vážně a nikdo mě nechce poslouchat. Tak jsem tady. Připravila jsem si svou písničku, která se jmenuje Holka z nástupiště.“ prozradila Simona.

Porota ve složení Paľo Habera, Helena Zeťová, Rytmus a Gábina Osvaldová naši Simonu bohužel do dalšího kola nepustila a Simoně nepomohlo ani kuřátko Žal, které si vzala pro štěstí. I když tedy Simona nepostoupila byla spokojená, Paľo Habera ji doporučil, aby zkusila odvětní šansonu a na závěr Simona prozradila:
„Ženy v Ulici budou koukat, až jim řeknu, že jsem byla v SuperStar,“ dodává. Těšte se už na jaře na SuperStar i se Simonou Pavlicovou.

https://www.tvcentrum.sk/picture/2010/superstar4v.jpg


Admin Kuba / 17.1. 2011 /
foto: Archiv TV Nova



Nova nadále rozšiřuje svou značku na internetu

Obrázek “https://www.nasepenize.cz/images/image/aaaa-nove/nova-tv.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

TV Nova už dlouhou dobu není jen nejsledovanější televizí v Česku, velmi se věnuje nejen televizním divákům, ale také internetovým návštěvníkům, pro které nabízí spoustu svých webů, ve kterých si snad každý vybere to své. TV Nova nabízí již dlouhou dobu na internetu svůj vlastní web nova.cz, kde nabízí tv program, informace o celé televizi a také mikroweby seriálů a pořadů (ulice.nova.cz, ordinace.nova.cz, comebak.nova.cz a další).

Pod značkou nova.cz můžete znát i zpravodajský server tn.cz, který nabízí čerstvé zpravodajské informace z Česka i ze Světa. Nova před pár lety koupila také velmi populární web hlavně u mladých blog.cz, provozuje také galerie.cz, kde si každý může vytvořit svou vlastní galerii fotek (my zde máme ulice--serial.galerie.cz). Díky Nově si také můžete zahrát zajímavou hru dobyvatel.cz nebo si vyhledat třeba zboží na vybereme.cz.

Nova také nabízí své služby ženám, proto jim před časem spustila webové stránky doma.cz, pro hráče pokru zase nabízí stránku pokerfan.cz a v posledních týdnech TV Nova spustila další dva weby, které tak rozšířili sbírku internetových webů, Nova už nyní vlastní celkem deset svých webů, tím devátým je web pro mladé dívky krasna.cz, kde dívky najdou užitené informace, které určitě v životě využijí, navíc na webu můžou sami spolupracovat.

A úplnou novinkou je velký videoarchiv voyo.cz. Ten není tak úplně nový, známe už ho totiž pod adresou archiv.nova.cz, který nabízel archiv vlastních pořadů a seriálů TV Nova. Voyo.cz ale nabízí i jiné vychytávky, kromě českých seriálů a pořadů TV Nova nabízí i zahraniční seriály (např. Mentalista nebo Kobra 11), nově se za poplatek (50 Kč) můžete podívat na některé české, ale i zahraniční filmy. A novinkou bude také sledování v předstihu svých oblíbených seriálů, opět za poplatek se budete moc podívat už týden dopředu na další díl Ordinace nebo Ulice, tato služba ještě spuštěná nebyla, tak určitě navštive webové stránky pod značkou TV Nova.

Admin Kuba / 14.1. 2011 /
foto: Archiv TV Nova

 



Přijďte v neděli do pražské ZOO, potkáte i uličníky

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Jan2011//713918.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Podle meterologů bude v neděli celkem pěkné počasí, nemělo by pršet a na místech bude svítit sluníčko. Co takhle naplánovat na neděli rodinný výlet? Pokud jste o nějakém výletě přemýšleli, tak mám pro vás jeden skvělý typ kam se vydat. Co takhle do ZOO, kde kromě prohlídku zvířat můžete potkat i známé tváře ze seriálu Ulice, popovídat si s nimi, vyfotit se a vzít si třeba od nich autogram, není do dobrý nápad na výlet...

Ulice se již podruhé vydává do ZOO, poprvé to bylo na konci minulého roku během Vánoc, kdy se do pražské ZOO vydala rodina Liškových včetně Lucie Wolfové. Všem se tento výlet moc líbil a to nejen přímo uličníkům, ale právě i jejím fanouškům, kteří se do ZOO přišli na herci z Ulice podívat a na tento víkend je naplánovaná další akce, která se bude konat v pražské zoologické zahradě a těšit se můžete na mládež z Ulice.

Od 14 hodin tak můžete v ZOO narazit například na Štěpána Benoniho (Štěpán Stránský), Kristýnu Podzimkovou (Thea Nekonečná) Jakuba Štáfka (Matěj Jordán), Patricii Solaříkovou (Tereza Jordánová), Petra Buchtu (Vojta Kalich) a Anetu Krejčíkovou (Gábina Pumrová). Všichni se na vás už teď moc těší, tak pokud nemáte žádný program, tak vyrazte v neděli do odpoledne do pražské ZOO a nezapomeňte foťáky.

Admin Kuba / 14.1. 2011 /
foto: Archiv TV Nova

 



Ulice už v pondělí, čekají nás dramatické a napínavé příběhy

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Jan2011//712685.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Věrní diváci seriálu Ulice, už jsme se dočkali. Náš oblíbený seriál opět startuje již toto pondělí, po dvoutýdenní přestávce nás tedy opět čekají příběhy našich známých obyvatel Ulice a pokud si myslíte, že po skoro šesti letech už scénáristé nevědí co by nám připravili za zajímavé příběhy, tak se opravdu pletete. Důkazem toho budou už lednové epizody, které nás čeká několik velmi dramatickkých a napínavých příběhů.

Velmi zajímavý bude příběh Báry Jordánové a její nové rodiny, kteří budou zažívat velmi dramatické chvilky. Celá rodina dokonce bude v ohrožení a to například v mometně, kdy se jim do bytu vloupají neznámí lidé a rozhodně to nebude vše co tuto rodinu čeká. Bára na tom bude psychicky velmi špatně, v noci nebude spát a i ve dne se bude bát zůstávat doma samotná, to vše kvůli nebezpečné kauze, kterou se zabývá novinář a přítel Báry Ondřej Kraus.

Z dramatických příběhů to není vše. Čeká nás zajímavý příběh Ingrid Ševčenko, který jsme nakousli už před Vánocemi a nyní v něm budeme pokračovat. Ingrid začne pátrat po svém muži Vasilovi, který by měl být už skoro dva roky mrtví, jenže fotka, kteoru Ingrid přinesl Ondřej Kraus napoví, že možná je všechno úplně jinak. A tento příběh budeme moc v Ulici sledovat už od příštího týdne a tvůrci slibují, že se máme na co těšit.

Zatím to vypadá, že nás v Ulici čeká jen samé drama, nebude tomu tak. Určitě se i zasmějeme a to například u Simony Pavlicové, ta se konečně dočká rozvodu a bude se tedy snažit dostat Pepana z bytu a konečně šťastně otěhotnět. V té době se už rozjíždí Pepanova nová práce, stane se textařem rockové kapely Masáci a to si rozhdně nemůžete nechat ujít. Šéfproducent Ulice Michal Reitler k novým dílům dodává: "Myslím si, že diváci si přijdou na své jak po stránce humoru, dojetí, tak dramaticky, najdou tam i příběhy, které znají ze svého okolí.“ prozradil pan Michal Reitler.


Admin Kuba / 8.1. 2011 /
foto: Archiv TV Nova



Rekapitulujeme rok 2010... Epizody Ulice

Právě si čtete poslední novoroční článek, ve kterých rekapitulujeme rok 2010 v Ulici. Už jsem si připomněli deset nejvýraznějších osobností roku, také jsme se podívali na ocenění, která Ulice získala v loňském roce a také jsme se podívali na nejlepší události na našem webu a nyní si trochu připomeneme ty nejlepší epizody, které jsme v tomro roce mohli vidět, vybral jsem deset nejlepších, takových speciálnějších epizod.

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Feb2010//596233.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby. Epizody 1619,1620 - Stárkova smrt
Tato epizoda byla velmi smutná, opustila nás jedna ze seriálových postav a to Miloslav Stárek. Po té co se pohádal se svou ženou Vilmou, která mu dala požadavek, že všechen jejich majetek se rozdělí na polovinu se mu přitížilo a dostal infarkt. Našel ho až Richard v provozu pekárny, pomoc se mu už nedalo. V této epizodě se také naposledy objevil herec Stanislav Zindulka.
Na tuto epizodu se můžete podívat kliknutím zde.

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Mar2010//605058.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby. Epizody 1663,1664 - Maturitní ples
Tato epizoda byla velmi speciální, vše se totiž točilo kolem maturantů a jejich maturitního plesu. Každý se na něj připravoval po svém, velkou přípravu měla hlavně Miriam a Vlastimil, který celý večer moderovali. Nakonec dopadlo vše dobře, pro někoho dokonce až moc dobře. Bára s Libuškou se tento večer smířili a také Jarda s Miriam spolu konečně promluvili. Královnou plesu byla zvolena Thea a králem Matěj.
Na tuto epizodu se můžete podívat kliknutím zde.

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Apr2010//613819.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby. Epizody 1701,1702 - Velikonoce
Ve speciálním velikonočním díle jsme se společně s Růžou a Nyklovou vydali do lázní hledat Milenu, se kterou tam měl mít sraz Stárek a Milena neměla ani tušení, že Stárek už je po smrti. V lázních Růža s Nyklovou potkali také Libuši Šmídovou, takže začali pátrat společně, jednu Milenu také odhalili, ale nebyla správná, tak společně i s ní začali hledat znovu. Bohužel ji nenašli, z podezření vloupání je zadržela police ve Strákově apartmá, vše dopadlo dobře a Růža s Nyklovou se vydali na zpáteční cestu.
Na tuto epizodu se můžete podívat kliknutím zde.

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/May2010//628360.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby. Epizody 1761,1762 - Maturita
Maturita byla jedním z hlavních témat páté sezóny Ulice. V této epizodě čekala zkouška z dospělosti na Vojtu a Theu, oba byli samozřejmě velmi nervózní, hlavně Vojta, protože věděl, že Thea bude maturovat před ním a je mu jasné, že laťka bude nasazená hodně vysoko. Vše nakonec dobře dopadlo a všichni úspěšně odmaturovali, tedy až na Kristýnu, které štěstí nepřálo a také na Matěje, který k maturitě nebyl ani připuštěn.
Na tuto epizodu se můžete podívat kliknutím zde.

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/May2010//633581.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby. Epizody 1779,1780 - Odjezd Miriam
Asi jeden z nejsmutnějších dílů celé Ulice nás čekal 28. května, kdy z Ulici odjížděla Miriam Hejlová. Smutné to bylo především pro samotnou Miriam a také pro Vlastimila, který ztratil milovanou osobu. Miriam se již nechtěla s Vlastou setkat, ovšem Vlastimil se nakonec s Miriam přišel rozloučil a doprovodil jí na nádraží, ze kterého Miriam odjela do jiného českého města, kde na ní již čekala kolega z nové školy.
Na tuto epizodu se můžete podívat kliknutím zde.

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Jun2010//641113.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby. Epizody 1809,1810 - Soud s Kukačkou
Den, na který čekala celá rodina Farských. Konal se totiž soud s Kukačkou, poslední rozhodující soud. Jitka, která zatím byla v nemocnici se rozhodla, že na soud půjde, i když to Olda nechtěl. Nakonec celá rodina na vlastní oči viděli, jak soud Kukačkovi vyměřil odnění svobody na 14,5 roku nepodmíněně. Farští a hlavně Jitka si konečně mohli oddechnout.
Na tuto epizodu se můžete podívat kliknutím zde.

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Sep2010//669108.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby. Epizoda 1824 - Lídina svatba
Den D pro Lídu Farskou je tady. Starší dcera Oldy a Jitka se totiž dnes vdává a na to se Jitka pečlivě připraví. Ráno jí z míry vyvede Olda, který vymyslel zajímavý plán, jak se na svatbu dostat, pojedou na dvojkole společně s Monikou, která také pojede na kole. Po cestě se ale ztratí, dostanou se omylem k podivného stavení, kde sice obřad byl, ale trochu jiný než čekali, vpadli totiž mezi sektu, naštěstí včas utekli a díky traktoristovi na svatbu dojeli. Svatba se nakonec o jeden den posunula.
Na tuto epizodu se můžete podívat kliknutím zde.

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Sep2010//677798.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby. Epizoda 1838 - Lenka rodí
Nejkrásnější den pro Lenku a Jardu je tady. Dnes se jim totiž narodí krásná holčička, ale vše neprobíhalo tak jak to "zrežíroval" pan Pešek, ten totiž v ten nejdůležitější moment usnul a Lenka ho nemohla probudit, musela si tedy poradit sama, i bez Oldova odvozu do porodnice, vše nakonec dobře dopadlo a holčička dostala jméno po babičce, tedy Miriam.
Na tuto epizodu se můžete podívat kliknutím zde.

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Oct2010//686547.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby. Epizoda 1857 - Předvolební mítink
Uprostřed Ulice se dnes konal významný den, Lumír zde totiž pořádal předvolební mítink (mimochodem při této scéně si zahrála i část našeho fanclubu). Vše probíhalo dobře, tedy až do doby, než na mítink dorazili lidi najatí od Ingrid, aby nějakým způsobem překazili Lumírův mítink, hodili po něm kameny a Lumír skončil s rozbitou hlavou v nemocnici. A jak vše dopadlo? To určitě moc dobře víte, Lumír se stal starostou.
Na tuto epizodu se můžete podívat kliknutím zde.

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Dec2010//709000.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby. Epizoda 1905 - Vánoce
Tuto epizodu jsme na obrazovách TV Nova mohli vidět teprve nedávno. Štědrý den v Ulici byl také zároveň posledním dílem roku 2010, Vánoce jsme tentokrát slavili se Simonou a jejími hosty a také s Vlastou Peškem a jejími hosty. Byl to velmi krásný díl, na který určitě budeme dlouho vzpomínat.
Na tuto epizodu se můžete podívat kliknutím zde.

Toto je také posledním novoročním článkem, který jsem pro vás připravil. Věřím, že jste si rekapitulační články přečetli a pokud ne, tak určitě tak učiňte, jsou totiž velmi zajímavé. :-)

Podívejte se na... Rekapitulujeme rok 2010... Fanclub Ulice
Podívejte se na... Rekapitulujeme rok 2010... Ocenění Ulice
Podívejte se na... Rekapitulujeme rok 2010... Osobnosti Ulice

Admin Kuba / 1.1. 2011 /
foto: Archiv TV Nova


Rekapitulujeme rok 2010... Ocenění Ulice

Pokračujeme ve speciálních novoročních článcích, kde rekapitujeme rok 2010 v Ulici. V prvním článku jsme se zaměřili na osobnosti Ulice roku 2010 nyní se podíváme na ocenění, které seriál Ulice, ale také její herci či herečky v minulém roce získali. Pro celou Ulici byl totiž minulý rok co se týče cen opravdu nejúspěšnější, Ulice se radovala z několika cen, tak si je pojďme pěkně postupně zrekapitulovat.

https://image.tn.nova.cz/media/images///200x113/Feb2010//600704.jpg Anno 2009
Anketa Anno 2009 se na obrazovkách TV Nova vysílala v sobotu 20. února a celou anketu naprosto ovládla Ulice, jak to dokázala? Diváci ji poslali nejvíce hlasů a samotný seriál Ulice se tak mohl radovat z prvního místa kategorie pořad TV Nova, Ulice naprosto převálcovala SuperStar či Ordinace v růžové zahradě 2. Ale to nebyl konec, nejlepší ženou TV Nova se totiž stala Hana Maciuchová (Miriam Hejlová) a nejlepším mužem TV Nova se stal Rudolf Hrušinský (Vlasta Pešek), Ulice tedy získal celkem tři ceny.

https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Mar2010//611790.jpg TýTý 2009
Další televizní anketa je TýTý, která je zaměřena na všechny televize v Česku, takže diváci vybírají vítěze ze všech televizí. Ulice si z této ankety odnesla dvě ceny. A opět se radovali stejní herci jako při Anno, herečkou roku se totiž již potřetí stala Hana Maciuchová (Miriam Hejlová) a hercem roku se stal podruhé Rudolf Hrušinský (Vlastimil Pešek). Takže i tato anketa, která se vysílala 27. března měla pro Ulici velký úspěch.

https://media.novinky.cz/539/215394-original1-sifz6.jpg Thálie 2009
Jako každý rok, tak i v roce 2010 se rozdávali nejen televizní ceny, ale i divadlení a spousta herců z Ulice hraje i v divadlech, jako třeba Otakar Brousek ml. (Jiří Kreuzer ml.), který byl v nominacích na cenu Thálie, ale také Lucie Štěpánková (Renata Novotná), ta si dokonce jednu cenu odnesla a to cenu mladých umělců do 33 let. Lucie Štěpánková už v Ulici nehraje, před pár týdny naskočila do konkurenčního seriálu a z Ulice odešla.

https://www.mestokladno.cz/VismoOnline_ActionScripts/Image.aspx?id_org=6506&id_obrazky=210329&datum=29.10.2010+12%3A06%3A08 Ocenění primátora města Kladna
Jedna krásná cena patří také herečce Iloně Svobodová (Jitka Farská), která získala cenu ve svém rodném městě Kladně, tam totiž primátor města 28. října rozdával ocenění rodákům města, kteří se nějakým způsobem zapsali do povědomí ostatních a ocenění města Kladna za umělecký přínost v oblasti herectví získala herečka Ilona Svobodová.

https://i.idnes.cz/10/103/c460/VEL36c6c0_215136_1551182.jpg Vyznamenání prezidenta republiky
Snad žádný současný český seriál se nemůže chlubit tím, že jedna z jeho hereček byla vyznamána prezidentem republiky Václavem Klausem, tedy žádný kromě Ulice, ta se totiž od října tímto chlubit může. 28. října z rukou prezidenta republika získala herečka Hana Maciuchová (Miriam Hejlová) medaily za zásluhy o stát v oblasti umění. Toto ocenění získala herečka za své divadelní, filmové, ale i seriálové role, mezi které v posledních letech patří právě Ulice.

Pokud tedy správně počítám a na žádnou jinou cenu jsem nezapomněl, tak Ulice a její herci v minulém roce získali celkem osm krásných cen, což je opravdu krásné a věřím, že i v letošním roce se budu Ulici tak dobře dařit. A pro vás mám ještě dnes další dva novoroční články.

Podívejte se na... Rekapitulujeme rok 2010... Fanclub Ulice
Podívejte se na... Rekapitulujeme rok 2010... Osobnosti Ulice


Admin Kuba / 1.1. 2011 /
foto: Archiv TV Nova



Rekapitulujeme rok 2010... Osobnosti Ulice

Na začátku každého nového roku každý rekapituluje ten uplynulý rok, jaký byl, co kdo prožil pěkného i špatného. Také náš web bude rekapitulovat a to v podobě čtyř novoročních článků, ten první si právě čtete. Připomeneme si deset nejvýraznějších osobností Ulice za rok 2010. Každá osobnost se něčím významným zapsala, v loňském roce jich bylo spousty, já jsem vybral opravdu deset nej, které jsou poskládal ne podle oblíbenosti, ale podle toho co kdy která osobnost prožila.

https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Jan2010//590668.jpg Cyril Hejl - Dušan Jamrich
Cyril Hejl patří mezi postavy, které do Ulice nastoupili v roce 2010, zároveň patří mezi postavy, které v roce 2010 také odešli. Už tímto je tedy Cyril významným. V první měsících roku 2010 patřil Cyril Hejl mezi hlavní postavy, který velmi zasáhl do děje. Také příjezd Cyrila byl jedním z důvodů proč nakonec odešla Miriam. Cyrila Hejla si zahrál významný slovenský herec Dušan Jamrich a pro Ulici to tedy byl významná osobnost.

https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Nov2008//27081-web-889023.jpg Miloslav Stárek - Stanislav Zindulka
Herec Stanislav Zindulka určitě právem patří mezi ty nejvýznamější herce, které Ulice má. Svůj herecký talent dokázal v desítkách filmů a také v seriálu Ulice, kde hrál podnikatele Miloslava Stárka. Rok 2010 se pro něj ovšem stal poslední. 5. února dostal infarkt a zemřel a s Ulicí se tak nadobro rozloučil. I když hrál pan Zindulka zápornou postavu, tak se zapsal do povědomí diváků velkým způsobem.

https://image.tn.nova.cz/media/images///600x338/May2010//627668.jpg Vojtěch Bařinka - Bořivoj Navrátil
Kapitánovi Bařinkovi bychom mohli věnovat jeden samostatný velký článek, respektive herci, který ho hraje - Bořivoj Navrátil. Pro něj byl totiž rok 2010 zatím asi nejhorší, lékaři mu zjistili rakovinu tlustého střeva, diváci se o jeho nemoci poprvé dozvěděli 20. února na předávání cen Anno 2009, kdy na svého kolegu ve své děkovné řeči vzpomněli Hana Maciuchová a Rudolf Hrušinský. Bořivoj Navrátil bojuje se zákařnou nemocí již rok, o Vánocích ho čekala 18. chemoterapie a jak sám před Vánoci novinářům prozradil, cítí, že letošní Vánoce byly pro něj poslední. Pana Navrátila jako kapitánu Bařinku už v Ulici moc neuvidíme, v minulém roce natočil jen pár dílů a dokonce natočil jeden díl, který by měl jeho postavu ukončit, kdyby došlo k nejhoršímu, tento díl se natočil na přání pana Navrátila. My panu Navrátilovi přeje do nového roku hlavně hodně zdravíčka a spoustu sil, které na překování tété zákařné nemoci bude potřebovat.

https://fanclub-ulice.wbs.cz/jiri_kreuzer_st.jpg Jiří Kreuzer - Vladimír Brabec
Na jaře roku 2010 nastoupilo do Ulice spoustu nových postav, celá rodina Krausových a také otec a syn Kreuzerové. Já jsem vybral asi nejvýraznější novou postavu a to je profesor Kreuzer. Díky němu do Ulice nastoupil další skvělý herec, za kterého by se nemusel stydět žádný seriál. Vladimír Brabec je velkou osobností a právě tento herec od jara 2010 patří mezi "uličníky." Zamilovali si ho také diváci, kterým se většinou nové postavy moc nezalíbí.

Obrázek “https://web.nova.cz/Nova/archive/images/22464-440x248-6c1810.T1208126080.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby. Miriam Hejlová - Hana Maciuchová
Na Miriam Hejlovou v rekapitulaci za rok 2010 nesmím zapomenout. V první polovině roku se totiž nemluvilo o ničem jiném, než o jejím odchodu. Oficiálně se o odchodu Hany Maciuchové z Ulice začalo mluvit po slavnostním večeru Anno 2009. Média v tu dobu neřešili nic jiného než to, že jedna z největších hvězd TV Nova odchází. Miriam Hejlovou jsme v Ulici naposledy mohli vidět 28. května a v letošním roce se Miriam Hejlová po roční pauze do seriálu opět vrací.

https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Nov2009//572840.jpg Lenka Drápalová - Michaela Badinková
Jedna z dalších významných osobností Ulice za rok 2010 je i Lenka Drápalová, tedy herečka Michaela Badinková. Jak všichni moc dobře víme, tak v září Lenka Ulici opustila, důvod byl jasný, její představitelka Míša Badinková byla těhotná a 1. července porodila krásnou holčičku Evelínu. Scénáristé tedy museli těhotenství napsat do scénáře i Lence, která porodila 23. září holčičku Miriam. Rok 2010 je pro herečku Míšu Badinkovou určitě ten nejšťastnější.

https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Sep2010//674608.jpg Mojmír Kalina - Pavel Nový
Také na začátku nové sezóny nastoupilo do Ulice spousta nových postav, ta nejvýraznější nová postava je určitě profesor Kalina, kterého studenti v lásce moc nemají, je přísný, vyžaduje disciplínu nejen u svých studentů, ale také u kolegů, své o tom ví i Otík Puklický nebo Lojza Navrátilek. Mojmír Kalina má ovšem i jiné stránky. Na šťědrý den se ukázalo, že stále žije s jednou nepříjemnou události. Profesora Kalinu hraje jeden z dalších významných herců a to Pavel Nový, pro kterého je role v Ulici jedna z větších rolí po jeho nemoci.

https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Sep2010//675276.jpg Marta Seidlová - Petra Jungmanová
Pro herečku Petru Jungamnovou, která v seriálu hraje jednu z nových postav Martu Seidlovou byl rok 2010 určitě jeden z nejhorších roků. V červnu totiž přišla o manžela, kterým byl Vladimír Dlouhý, se kterým měla dva malé chlapce - dvojčata Jana a Jiřího. Herečka se ze ztráty manžela dlouho vzpamatovávala a ještě teď jí není do smíchu, když vidíme Martu Seidlovou se v seriálu smát, věřte, že je to skoro vynucený smích. Petru Jungmanovou nenechali na pokoji ani bulvární novináři, o její roli v seriálu se dokonce psalo, že tuto roli herečka musela vzít, protože jí došli peníze, což samozřejmě není pravda, protože herečka přijala rolí v Ulici hodně dlouho před tím, než jí manžel umřel, dokonce začala i natáčet ještě před jeho smrtí.

https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Jan2009//27550-web-f60423.jpg Lumír Nykl - Václav Svoboda
Náš Lumírek, ten toho prožil v roce 2010 taky hodně. Lumíra Nykla hraje herec Václav Svoboda, ale nyní bude více řeč o samotné postavě, tedy o Lumírovi. Pro něj byl totiž rok 2010 nejúspěšnější. Kandidoval do voleb za stranu neúplatných, na podzim volby se svou stranou vyhrál a stal se starostou, po čem touží už hodně dlouho. Po pracovní stránce se tedy minulý rok Lumírovi velmi vydařil, v osobním životě už je to horší, začal zjišťovat, že se Světlanou už mu to tolik neklape jako dřív, tak věřím, že letos bude mít ještě více štěstí.

https://image.tn.nova.cz/media/images///600x338/Jun2010//638807.jpg Simona Pavlicová - Pavla Tomicová
S kým jiným končit tento článek než s člověkem, se kterým jsme se loučili se starým rokem. Řeč je samozřejmě o Simoně Pavlicové (Pavla Tomicová). Se Simonou jsme si tento rok užili až až. Už v únoru předvedla herečka Pavla Tomicová svůj herecký talent na předávání cen Anno 2009, kdy při děkovačce za první místo pro Ulici strhla všechnu pozornost na sebe a její výstup byl označován za to nejlepší z celého slavnostního večera. Zlomový byl také pro Simonu podzim, Simona totiž chce miminko a kvůli tomu musí zhubnout, do hubnutí se tedy dala i samotná herečka, která celý podzim hubla a nakonec zhudlba devět kilo. A se Simonou jsme včera oslavili konec roku a to velkým Mejdanem roku z obýváku. Takže pro Simonu byl rok 2010 nejveselejší.

A to je vše. Možná si říkáte, že bylo přeci daleko více osobností, kteří se v roce 2010 do povědomí diváků zapsali, určitě máte pravdu. Ale já jsem vybral deset nejlepších či nejzajímavějších. Ještě dnes čekejte další novoroční články.

Admin Kuba / 1.1. 2011 /
foto: Archiv TV Nova



První víkend v novém roce ve znamení Ulice

Obrázek “https://www.chytrazena.cz/clanky_foto/fotky3/velke/1290632011.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Už týden se seriálu Ulice nevysílá a další týden ještě nebude, i přesto si Ulice užíváme až až. Včera se konal velký Mejdan roku z obýváku, kterým nás provázala Simona z Ulice a o náš oblíbený seriál nepřijdeme ani hned první víkend v novém roce, protože TV Nova pro své diváky připravili dvě reprízy speciálních vydání seriálu Ulice, tzv. pilotní filmy k začátku nové sezóny, už dnes nás čeká ten nejlepší pilot.

Těšit se můžeme na oblíbenou letní komedii Zlatou mušku, na kterou určitě rád vzpomíná každý věrný divák Ulice a ne omylem tento film spousta diváků označuje za to nejlepší co jsme kdy v Ulici mohli vidět. V hlavní roli se nám představil oblíbený pár Vlastimil a Miriam, kteří spolu tráví dovolenou v autě nazvaném želva. Spolu se chystají na rybářskou soutěž zlatá muška, ale po cestě je čeká několik zajímavých okamžiků, dostanou se například do rodného města Vlastimila a dokonce do domu, kde se Vlasta narodil.
Sledujte film Ulice: Zlatá muška - sobota 1.1. 2011 v 16:35 na TV Nova

 

Obrázek “https://nd03.jxs.cz/345/225/2c75a6c11f_62288101_u.jpg?1267293017” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.Ale to není vše co tento víkend z Ulice uvidíme. Už zítra nás totiž čeká další pilotní film, ten už se s takovými ohlasy jako u Zlaté mušky nesetkal, ale tento film se dokonce dostal na soutěže, například na mezinárodní filmový festival pro děti, celý film je totiž věnován dětem a tata dětská letní komedie se jmenuje Velká trojka, kde hlavní roli hrají děti (František, Anežka, Mirek a ostatní děti z dětského domova). Všichni pojedou na výlet na hrad, kde se, ale chystá loupež a zabránit v tom právě musí děti.
Sledujte film Ulice: Velká trojka - neděle 2.1. 2011 v 11:15 na TV Nova


Admin Kuba / 1.1. 2011 /
foto: Archiv TV Nova

Zpět