Archiv článků... prosinec 2011

16.01.2012 15:09

Herci z Ulice vám přejí do nového roku 2012

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images/365x205/Dec2011/912008.jpg?d41d” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.



Rok 2011 je již u konce, ještě necelé dva dny a oslavíme příchod nového roku, který podle některých má být rokem posledním. My ovšem věříme, že konec světa jen tak nebude a můžeme se tedy těšit na rok 2012, že přinese to co si sami přejeme. Do nového roku by vám rádi také popřáli někteří herci ze seriálu Ulice, tady jsou jejich přání.

"Do nového roku přeji klidné spaní, šťastné dny a hlavně zdraví."
Petr Buchta (Vojta Kalich)

"Vydržme to s našimi politiky a buďme přesto rádi, že žijeme tady."
Ilona Svobodová (Jitka Farská)

"Hodně štěstí, zdraví, pohody..."
Adrian Jastraban (Bedřich Liška)

"Pevné nervy, přátelé, silného a jasného ducha i mysl. A - prosím - úúúúúúúúúúúúúúúúúúsměv!!!!!!!!!!!!!!"
Robert Jašków (Vasil Ševčenko)

"Do Nového roku přeji hodně síly na všechny plány, které si stanovíte! A taky přeji, ať jste veselí!!! Protože s optimismem jde všechno lépe!"
Patricie Solaříková (Tereza Jordánová)

Také já bych vám rád za celý fanclub popřál mnoho štěstí do nového roku. Ať je mnohem lepší než rok současný a ať se vám splní všechna přání, která si přejete. Děkuji všem návštěvníkům, že jste nás v roce 2011 navštěvovali a věřím, že tak budete dělat i v roce 2012, ve kterém budeme pokračovat a stále se snažit přinášet vám zajímavé informace ze seriálu Ulice, těším se na vás.

Podívejte se také...
Poslední den v roce se blíží! Kde ho stráví hvězdy z obrazovky?

Admin Kuba / 28.12. 2011 /
foto: Archiv TV Nova



Vasil Ševčenko opět odchází ze seriálu Ulice

https://nd05.jxs.cz/994/161/4f672bbc24_78245590_u.jpg?1311698245



Herec Robert Jašków, kterého známe ze seriálu Ulice jako bývalého mafiána Vasila opět odchází ze seriálu Ulice. Poprvé se tak stalo v červnu roku 2009, kdy ho nechal "zabít" jeho mafiánský šéf. Vše se zdálo být jasné, Ingrid jeho tělo identifikovala a také pohřbila. Až po roku a půl se ukázalo, že v márnici to nebyl Vasil, toho totiž mafiáni ukrývali a Ingrid ho našla na jedné stavbě, nakonec se Vasilovi podařilo uprchnout a nyní žije dá se říct spokojený život s Ingrid.

To se už brzy změní. Podle všeho totiž Vasil opět odchází z Ulice, jestli to bude natrvalo nebo si dává zase jen krátkou pauzu zatím není známo. Jisté je ovšem to, že s Vasilem se rozloučíme asi v březnu a herec Robert Jašków se s Vasilem rozloučil už teď v prosinci, kdy v Ulici dotočil poslední scény. Sám herec Robert Jašków to prozradil v rozhovoru pro topzine.cz.

Jisté je to, že tentokrát pro odchod Vasila tolik diváků truchlit nebude jako to bylo v černu 2009. To se zvedla velká vlna odporu, diváci psali do diskuzí i na facebooku a žádali Vasilův návrat, nakonec se to přeci jen podařilo, ale teď už Vasil není tolik oblíbený jako dřív, jeho postava už totiž není tolik zajímavá, jako když žil mafiánským životem. Budeme pro vás zjišťovat více informací a pokusíme se také zjistit, jestli s Vasilem odejde i Ingrid.

Podívejte se také...
Robert Jašków: Teď jsem dotočil a v březnu v Ulici skončím

Admin Kuba / 28.12. 2011 /
foto: Archiv TV Nova



Jak se obstará sníh, když je potřeba v říjnu

Obrázek “https://nd05.jxs.cz/399/014/0687984cc6_82262178_u.jpg?1324912803” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.



Počasí. To je živel, který dělá filmařům největší starosti, málokdy je totiž taková počasí jaké by si filmaři přáli, největší problém je pak se sněhem. Když by jste ho potřebovali, tak není a naopak když už potřebujete točit jarní scény, tak je pořád sníh. Tak to chodí u filmů, ale seriály nejsou žádnou výjimkou, své by o tom mohli vyprávět tvůrci seriálu Ulice, se kterými si sníh už několikrát pohrál, ale i oni sami si se sněhem pohráli.

A to především když se točí Vánoce. Všechny epizody Ulice se totiž točí asi z dvouměsíčním předstihem. Vánoce se točí přibližně v říjnu a to sníh opravdu není. Když se točí ve studiu, tak je to bez problémů, ale čas od času se točí Vánoční díl i venku. A právě Ulice to tak má skoro každý rok a tak byl potřeba sníh, když se malá Ema vydala ve třetí sezóně hledat Ježíška do Království hraček nebo když se ve čtvrté sezóně Petr Boháč sešel u vánočního stromu se svou dcerou.

Ale jak to tedy udělat, aby jste měli sníh? Na plac přicházejí odborníci, kteří vytvoří sníh třeba pěny a vypadá to jako opravdový sníh. "Kromě vloček z pěny existuje i papírový sníh, který se používá ve filmovém průmyslu po celém světě a je to velmi realistický materiál," prozradil odborník na speciální efekty Pavel Sáfner, který byl přítomen i u jednoho "sněhového " natáčení v Ulici a dále dodává: "Vločky se sypou z malé krabice, v níž je ukrytý jakýsi větrák, a velikost vloček lez řídit podle toho, jak přidáváte nebo ubíráte průtok pěnového roztoku. Nejvýkonnější stroj spotřebuje půl litru roztoku za minutu, dodal Sáfner.

Takhle si tedy poradí tvůrci Ulice, když je na place potřeba sníh. Možná si říkáte, že by jste si takhle mohli zpříjemnit Vánoce a udělat si také pěnový sníh, ale pozor! Pěnový sníh rozhodně není udělaný z obyčejné vody a jaru, vše se vyrábí z ne příliš levných technologií a ceny jsou různě drahé, protože o všem rozhodují speciální a velmi přísné dermatologické testy, takže budeme muset stále jen doufat, že jednou budeme mít zase bílé Vánoce.

Admin Kuba / 26.12. 2011 /
foto: Archiv TV Nova



Ulice se s námi loučí, setkáme se s ní zase v lednu

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images/365x205/Dec2011/913310.jpg?d41d” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.



Vánoce jsou již opravdu za dveřmi. Už zítra oslavíme ten nejkrásnější den v roce, kterým Štědrý den určije je. Na Vánoce se již připravují i všichni obyvatelé Ulice, někteří Štědrý den oslaví již dnes, jako třeba u Hejlových, zítra totiž společně odjíždí do Alp. Protože letos vychází štědrý den na sobotu, tak musíme v Ulici oslavit Vánoce již dnes a dnes to bude také úplně poslední díl, který uvidíme v roce 2011.

V dnešním díle uvidíme pravdou vánoční pohodu snad u všech obyvatel Ulice. Nejvíce se dnešní díl bude "točit" kolem Hejlových, kteří také oslaví již dnes Štědrý den. Druhou rodinou, kterou dnes uvidíme nejčastěji budou Liškovi, ti se připravuji na Štědrý den trochu netypický, u jednoho stolu totiž usednou jak Bedřich, tak Pavel. Společně ovšem zavítáme i do jiných rodin, jako třeba k Ingrid a Vasilovi, Lumíra a Pavle, či k Simoně nebo Seidlovým.

A kdy se opět setkáme s našimi oblíbenci? Stejně jako před rokem, tak i letos si od Ulice odpočineme dva týdny. Přestávka začne po skončení dnešního dílu a v novém roce se s obyvateli Ulice setkáme v pondělí 9. ledna 2012 a tradiční čas, teda o půl sedmé večer. Tak se dobře bavte při dnešní Ulici a... Šťastné a veselé Vánoce.

Admin Kuba / 23.12. 2011 /
foto: Archiv TV Nova



Nova během státního smutku mění program, Ulice bude

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images/365x205/Dec2011/911935.jpg?d41d” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.



V neděli 18.12. 2011 krátce po poledni zasáhla Českou republiku velmi smutná zpráva. V neděli ráno po dlouhé nemoci zemřel bývalý prezident, dramatik a spisovatel Václav Havel. Vláda České republiky k uctění památky vyhlásila na tři dny (středa 21.12., čtvrtek 22.12. a pátek 23.12.) státní smutek. V pátek se také státní pohřeb Václava Havla. Během státního smutku bude omezen kulturní i sportovní život v naší republice. Program mění také české televize a Nova nebude výjimkou.

Na začátek ovšem zpráva pro diváky Ulice, někteří již měli strach, že během státního smutku se seriál Ulice nebude vysílat, ovšem pravda to není, svůj pravidelný seriál uvidíte ve všech třech dnech v pravidelný vysílací čas, tedy v 18:35, mimochodem jedná se o poslední tři epizody tohoto roku. Diváci Ulice tedy o svůj oblíbený seriál nepřijdou.

Změna v programu TV Nova se dotkne především všech komediálních seriálů a filmů, ruší se například sitcomy Ženatý se závazky, Dva a půl chlapa či filmy Budiž světlo, Santa Junior či Páni kluci. Změny se týkají především pátečního dne, kdy TV Nova uvede skoro čtyřhodinový zpravodajský speciál "Rozloučení s Václavem Havlem."

všechny změny ve vysílání všech čtyř kanálů TV Nova najdete zde

Admin Kuba / 20.12. 2011 /
foto: mediafax.cz



Hvězdy Ulice doporučují kam na zimní dovolenou

Obrázek “https://nd05.jxs.cz/718/106/8b57967d64_82040009_u.png?1324031333” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.



Mnozí z vás už o tom určitě přemýšleli a stále více lidí to tak také dělá. A co přesně? Prostě se vzdá vánoční pohody v Čechách a vyrazí oslavit svátky do zahraničí, nejvíce samozřejmě někam do tepla, prostě pryč od té škaredé zimy u nás. Spousta lidí také oslaví u nás Vánoce a hned po svátkách se vydaná na dovolenou a nejlépe třeba na horách oslaví Silvestr. A právě dovolenou na horách doporučují i dva herci z Ulice.

Konkrétně pak Ilona Svobodová a Robert Jašków, kteří oba doporučují Rakousko, konkrétně pak Alpy, seriálová Jitka Farská tam z rodinou jezdí skoro každý rok: "Svátky tam tradičně trávíme na lyžích. Loni nás trochu zaskočilo biocukroví v biohausu. Ale asi zdravé a málo kalorické. No nevím." prozradila herečka. To seriálový Vasil prožil v Alpách Silvestr: "Ano, jednou jsme byli, ještě jako bezdětní, s přáteli přes Silvestra v Alpách. A krom speciálního lyžování jsem tam při venčení našeho Bohoučka narazili na konci vesnice na hospůdku, kde měli na čepu Plzeň. Pravda, za 5 euro, ale to se prostě NEDALO NIC DĚLAT." prozradil Robert Jašków.

Pokud tedy stále přemýšlíte, že vyrazíte na svátky či jenom na Silvestra na hory, tak co třeba zkusit rakouské Alpy, určitě se vám tam bude líbit a třeba narazíte stejně jako seriálový Vasil na poctivé české pivo. Kdo na zimu vyráží pryč ze země, tak mu přeji šťastnou cestu a pěknou dovolenou. :))

Admin Kuba / 16.12. 2011 /
foto: fotoprezentace (internet, archiv TV Nova)





Skvělá zpráva: Ulice od ledna i v ranních hodinách

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images/365x205/Sep2011/843169.jpg?d41d” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.



Zná to spousta diváků, kteří pracují na směny. Jeden týden pracují ráno a večer si v pohodě můžou sednout k televizi a sledovat Ulici, jenže týden na to už pracují na odpolední směnu a Ulici prostě nestíhají. Přijdou z práce v noci a jsou unavení na to, aby si Ulici pustili v archivu na internetu. Přesně tito diváci by tedy úvítali reprízu Ulice i druhý den ráno, ti co si to přáli mám dobrou zprávu, TV Nova vám vychází vstříc a Ulici bude reprízovat i ráno.

Po dvoutýdenní vánoční přestávce se Ulice do vysílání TV Nova s novými díly vrátí už 9. ledna 2012 v obvyklém čase, tedy o půl sedmé večer. Novinkou bude již zmiňovaná repríza, kterou TV Nova uvede vždy následující den po Snídani s Novou, tedy krátce po deváté hodině ráno. Reprízu oblíbeného seriálu si přeje spousta diváků všech seriálů vysílaných ve večerních hodinách a Ulice je vůbec prvním seriálem, který přichází z ranní reprízou.

A ještě jedna zajímavost. Reprízy aktuálních dílů Ulice budou od úterý 10.1. 2012 (ráno bude vysílán pondělní díl), ale aby diváci nepřišli o Ulici i v ranních hodinách hned v pondělí 9.1. 2011, tak v tuto dobu TV Nova zreprízuje velmi oblíbenou Zlatou mušku s Rudolfem Hrušinským a Hanou Maciuchovou v hlavních rolích, tedy pilotní film ke třetí sezóně Ulice. Zlatou mušku i reprízy Ulice vám samozřejmě připomeneme ještě v lednu.

Admin Kuba / 14.12. 2011 /
foto: Archiv TV Nova



Ulice se přihlásila do soutěže Epilepsy 2011

https://fanclub-ulice.wbs.cz/ulice-logo_serialu.jpg



Nekonečný seriál Ulice opět dokazuje, že není jen tak obyčejným seriálem, ale že dokáže zaujmout i po jiných stránkách. Nejnověji je to nominace o cenu v mezinárodní soutěži Epilepsy 2011 za zvyšování povědomí o epilepsii. Tuto cenu každým rokem uděleju v únoru mezinárodní organizace International Bureau from Epilepsy (IBE). Zástupci seriálu Ulice se do soutěže přihlásili díky příběhu Františka Hrubého, jehož postava onemocněla právě epilepsií.

"Ztvárňuje ho jeden z nejnadanějších českých dětských herců Matyáš Valenta, přirozenou formou informuje diváky o této nemoci a na běžných příkladech ukazuje každodenní život nemocných," prozradila PR koordinátorka Ulice Eva Měšťáková. Ulcie v soutěži bojuje v kategorii Broadcast a nominaci podpořilo i sdružení EpiStop: "Je mi potěšením požádat o spolupráci při nominaci dílů seriálu Ulice o novinářskou cenu pro rok 2011 pro pořady, které se významnou měrou zasloužily o pravdivé informování široké veřejnosti o onemocnění epilepsií a přispěly k odstranění mýtů a pověr, které jsou s touto nemocí spojovány," uvedla jeho předsedkyně Jana Zárubová.

Tvůrci seriálu Ulice zapojují do děje podobná témata, se kterými do styku přícházejí obyčejní lidé, více k tomu prozradil šéfproducent Ulice: A do běžného života samozřejmě patří i nemoci, Epilepsie patří k relativně rozšířeným onemocněním, proto jsme se rozhodli do děje zakomponovat právě člověka nemocného epilepsií. Stejným způsobem se snažíme upozorňovat například i na problematiku domácího násilí." dodal Michal Reitler. Náš web samozřejmě bude Ulici v této soutěži držet palce. A ještě jedna zajímavost. Pokud by Ulice vyhrála, tak by to bylo vůbec poprvé v České republice kdo takovou soutěž vyhrál.



Admin Kuba / 13.12. 2011 /
foto: Archiv TV Nova





Další herečka z Ulice je těhotná: Tereza Bebarová

Obrázek “https://nd05.jxs.cz/976/385/d49c9860f6_78245596_u.jpg?1311698251” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.



Tak to je opravdu neuvěřitelné, ale zdá se, že tento rok přeje herečkám ze seriálu Ulice. Další herečka z tohoto seriálu je totiž těhotná. Jen připomínám, že v létě těhotenství potvrdila Zuzana Vejvodová (Libuška), následovala Magdaléna Ištoková (Majda), před třemi týdny s radostnou zprávou přišla i Lucie Benešová (Lucie) a dnes internetový server blesk.cz přišel se zprávou, že miminkou čeká Tereza Bebarová, kterou známe jako Světlanu Nyklovou.

Tereza zatím své těhotenství nepotvrdila a nechce se k k tomu i vyjadřovat. Deníku Blesk to prozradil hereččin kolega z Divadla Na Fidlovačce, kde už se prý hledají alternace za její role. Těhotenství tedy stále není oficiálně potvrzená, ovšem pokud to pravda je, tak samozřejmě Tereze moc gratulujeme, herečka žije již skoro dvacet let se svým partnerem Ivanem.

Pokud by opravdu Tereza Bebarová byla těhotná, tak to určitě nepotěší scénáristy Ulice, kteří budou muset opět přepisovat scénář a v letošní sezóně by to nebylo poprvé. Seriálová Světlana by teoreticky mohla být těhotná, nyní žije s Pavlem Millerem a myslím si, že by to byl zajímavý příběh, ale uvidíme, jak si s tím tvůrci poradí. Jakmile se zpráva o těhotenství Terezy Bebarové potvrdí, budeme vás informovat.

Podívejte se také...
Světlana z Ulice je těhotná! Nedávno tvrdila, že dítě neplánuje

Admin Kuba / 11.12. 2011 /
foto: Archiv TV Nova



Hejlovic rodinka kompletní: Vrací se i Lenka

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images/365x205/Dec2011/903505.jpg?d41d” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.



Už v říjnu se po více jako rok a půl vrátila do Ulice Miriam Hejlová, kterou hned po ní následoval její syn Jarda. V listopadu se vrátil také Cyril Hejl a Hejlovic rodinka byla skoro kompletní, chyběla už jen Lenka a malá Mirinka. To se změní už příští týden ve středu, když se do Ulice po více jak roku vrací Lenka Drápalová a nebude sama, protože sebou samozřejmě přiveze i jejich malou roztomilou dceru Miriam, které všichni říkají Mirinka.

Lenka je v Ulici doma, proto je moc ráda, když se může vrátit a jak sama přizná zdá se jí, že se v Ulici snad nic nezměnilo, to ale není tak úplně pravda. Rok byla dlouhá doba a změnilo se toho hodně. Překvapená bude určitě z toho, až zjistí, že do Peškova domu se nestěhuje sama, ale stěhuje se tam i její kamarádka Jitka Farská a v jejím bývalém bytě nyní bydlí Libuška. A Ulice má také dva nové obchody s elektrem a kuchyňskými potřebami, takže zde Lenka může dokoupit vánoční dárky.

O tom, že se herečka Michaela Badinková po mateřské vrací do Ulice se již ví delší dobu a rozebírá to i bulvár. Včerejší titulek na super.cz určitě překvapí spoustu diváků, zní takto: "Podvod v seriálu Ulice! Podívejte se, jak Nova klame diváky" ale titulek nemůžeme brát tak úplně vážně. Sice je článek pravdivý, ale určitě se to nedá brát jako podvod. Malou Mirinku totiž budou hrát dvě dívenky (dvojčátka) a na natáčení se budou střída.

Tuto zajímavost potvrdila i tisková mluvčí: "Na plac bereme v daný okamžik tu holčičku, která nepláče a je v dobré náladě," řekla pro super.cz PR koordinátorka seriálu Eva Měšťáková. Pro natáčení je to velká výhoda, protože malé děti ne vždy jsou ochotni spolupracovat a takhle si budou moc vybrat, která holčička půjde zrovna na plac.

Lenka Drápalová i s malou Mirinkou se do Ulice vracejí již ve středu 14. prosince 2011

Obrázek “https://media.2011.super.cz/images/gallery/24144.jpg?20111209115127” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby. Obrázek “https://media.2011.super.cz/images/gallery/24140.jpg?20111209114502” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Admin Kuba / 10.12. 2011 /
foto: Archiv TV Nova





Rozhovory: Jaké Vánoce mají hvězdy Ulice...

Obrázek “https://nd05.jxs.cz/760/089/e03cd55623_81887061_u.png?1323423282” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.



To se, že se Vánoce už kvapem blíží snad netřeba připomínat, do Štědrého dne zbývá už jen 14 dní a to rychle uteče. Pojďme si společně ten čas ještě zpříjemnit a to s hvězdami seriálu Ulice, konkrétně pak se seriálovou Jitkou Farskou, Terezkou Jordánovou a Bedřichem Liškou. Jejich představitelé se pro speciální vánoční magazín TV Nova trochu rozpovídali o svých Vánocích, tak si pojďme jejich krátké rozhovory přečíst.

Ilona Svobodová (Jitka Farská)
Kde a s kým strávíte letošní svátky a Silvestra?
Vánoce jako obvykle s rodinou na lyžích. Silvestra? Asi nehraju, tak půjdeme na večeři do oblíbené creperie, a pak se uvidí. Silvestra nemám ráda.

Dodržujete nějaké sváteční zvyky?
Snažím se, opravdu se snažím vidět to zlaté prasátko, ale nic!

Prožila jste někdy o svátcích něco mimořádného?
Předloni jsme si na vánoční svátek přivezli vyhozenou kočičku – jmenuje se Hyena.

Existuje něco, oč si každoročně „píšete Ježíškovi“, a on pořád nic?
O delší volno na Vánoce. Nějak dělá, že tomu nerozumí.

Patricie Solaříková (Tereza Jordánová)
Kde a s kým strávíte letošní svátky a Silvestra?
Vánoce trávím každý rok stejně, to znamená se svou rodinou. Nejsem ten typ, co by na svátky sbalil kufry a někam vyrazil. Mám ráda klid v rodinném kruhu.

Prožila jste někdy o svátcích něco mimořádného?
Ani ne. Akorát ségra má na Štědrý den narozeniny, takže občas vyrazíme po rozbalení dárků někam do víru velkoměsta.

Existuje něco, oč si každoročně „píšete Ježíškovi“, a on pořád nic?
My máme doma hodného Ježíška, takže většinou přinese to, co si přejeme. Navíc jsem značně nenáročný člověk.

Adrian Jastraban (Bedřich Liška)
Máte nějakou sváteční specialitu?
Syrové tyčinky s kmínem. Báječná pochoutka k vínu. Těsto je ze strouhaného sýra, mouky, tuku a vajec. Ale jak se to peče…? Na to se musíte zeptat mojí mámy. Na Vánoce přijede.

Prožil jste někdy o vánočních svátcích něco zcela mimořádného?
Když jsem byl dítě, byly každé Vánoce zcela mimořádné. V současné době považuji za zázrak, když je na Vánoce sníh.

Jaký nejoriginálnější dárek jste v životě pod stromeček dostal?
Volno v divadle.

Admin Kuba / 9.12. 2011 /
foto: fotoprezentace (internet, archiv TV Nova)





Matyáš Valenta bude mít svůj vlastní pořad

Obrázek “https://i.idnes.cz/11/121/cl5/VED3faf6c_SAM_0689.JPG” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.



Mladého herce Matyáše Valentu snad není třeba moc představovat. Má teprve 15 let, ale na svůj věk je velmi nadaný a herecký talent rozhodně nezapře. Na svůj nízký věk má za sebou již desítky pracovních příležitostí. Zahrál si v několika filmech, seriálech, divadelních představení, vyzkoušel si i dabing a také moderování. Do povědomí diváků se zapsal především díky filmu Rafťáci a seriálu Ulice, kde hraje již sedmým rokem i se svou sestrou Annou-Marií.

Matyáš nyní dostal další příležitost a to práci moderátora. To už si sice vyzkoušel na několika akcích i v televize, kdy před lety s Ondrou Brzbohatým moderoval pořad věnovaný filmu Rafťáci. Nyní ovšem dostává daleko větší šanci a dostane svůj vlastní pořad na TV Barrandov, kde bude moderovat dětský pořad KiWi Junior, což bude pořad pro zvídavé děti. Zatím je naplánováno 12 epizod, kde se dozvíme třeba to jak využívat zdrojů, které naši Zemi tolik neničí, pořad má cíl aby děti seznámil s prostředním, ve kterém žijí.

KiWi junior je pořad pro všechny zvídavé děti, kterým není lhostejný osud zelené šišaté planety (kiwi). Ve dvanácti epizodách ukáže, jak využívat zdrojů, které naši Zemi tolik neničí. KiWi Junior má jasný cíl: nenásilnou hravou formou seznámit děti s prostředím, ve kterém žijí. Každý díl bude věnovaný jinému tématu a to Úspora energie, E-mobilita, Bioplyn, Biomasa, Větrné elektrárny, Smart Grids (Chytré sítě), Recyklace elektromateriálu, Vodní elektrárna, Solární a jaderná energie, Tepelná čerpadla, Atomová energie.

Matyáš na moderování nebude sám, ve studiu bude s mladou herečkou a zpěvačkou Bárou Černou a další dvě dívky (Alena Slováčková a Karolína Gulyášová) budou v pořadu plnit funkci reportérek. Režie se ujal Ondřej Kepka, který režíroval i několik dílů seriálu Ulice. Pořad KiWi Junior se bude vysílat každý víkend ráno a to od 24.12. 2011.

Admin Kuba / 8.12. 2011 /
info, foto: Tisková zpráva TV Barrandov



Hvězdy Ulice radí: Jak trávit předvánoční čas

Obrázek “https://nd05.jxs.cz/150/120/8c7f77b43f_81732066_u.png?1322757713” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.



Čas do Štědrého dne se krátí, většina z nás už prožívá pravou předvánoční atmosféru. Snad skoro každý ho ale tráví v obchodech nakupováním vánočních dárků, spousta lidí také uklízí, peče a připravuje domácnost na Vánoce. Zkrátka honička každý rok úplně stejná, stále máte pocit, že nic nestíháte a nevíte kde vám hlava stojí. Nechte si poradit od hvězd seriálu Ulice jak trávit předvánoční čas.

Petr Buchta (Vojta Kalich)
Dejte si doušek dobré a kvalitní slivovice.

Patricie Solaříková (Tereza Jordánová)
Nepatřím mezi lidi, co říkají, že Vánoce jsou zmatky a deprese a já nevím co všechno. Vánoce mám ráda, takže nevidím jediný důvod, proč bych je měla „přežívat“. Já si je užívám.

Robert Jašków (Vasil Ševčenko)
Nevycházejte. Vypněte televizi a rádio. V klidu se doma v půlce října zavřete s dostatečnou zásobou piv, vína, cigaret, guláše, pivního sýra a chleba našeho vezdejšího a prvního první si vyražte do hospody na točený. To by v tom byl čert, abyste se neměli pěkně! Aleluja, hosana, šťastné a veselé!!!

Ilona Svobodová (Jitka Farská)


Odjet do hor. Nebýt hysterická, nespěchat, nenakupovat a být s rodinou na sjezdovce.

Adrian Jastraban (Bedřich Liška)


Jestli vás někdo v domácnosti nebo ze soudů, starších osmnácti let o Vánocích začne prudit, nalijte do něj okamžitě dvojku dobrého vína a opakujte, dokud toho nenechá. Tohle zatím fungovalo. S dětmi je to komplikovanější. Vyžadují individuální přístup a víc fantazie.

Admin Kuba / 1.12. 2011 /
foto: fotoprezentace (internet, archiv TV Nova)

Zpět