Archiv článků... říjen 2011

09.11.2011 21:55

Jak funguje product placement v praxi v Ulici?

Obrázek “https://nd05.jxs.cz/375/841/c7dfdb9be2_81042338_u.png?1320084845” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.



Již více jak rok a půl platí v České republice nový zákon o skryté reklamě (product placement). Jenže ne všichni vědí co to vlastně je a jak to funguje přesně v praxi. Proto tento článek, kde si to vše trochu představíme a na příkladu ukážeme. Product placement je známý ze zahraničí (především z Ameriky), do českých televizí se tato "služba" dostala od 1. června 2010, od tohoto dne mohou všechny české televize tuto službu využívat.

Product placement je vlastně taková skrytá reklama. Pokud je v daném programu tato reklama umístěna musí být viditelně pořad označen (většinou je na začátku a na konci logo PP). Když toto logo na svých obrazovkách vidíte, tak je v pořadu umístěna skrytá reklama. Bývá to v pořadech a hlavně v seriálech, které jsou v našich televizích velkou oblibou.

A teď k příkladům. V praxi to může fungovat třeba tak, že dřív když měl někdo v seriálu na stole třeba minerálku, tak muselo být její logo zakryto. Nyní si může firma vyrábějící minerálky zaplatit a na láhvi s vodou bude vidět i logo. V seriálu Ulice zmíním tři skryté reklamy. První je banka ČSOB, možná jste si mohli všimnout, že nějakou dobu měla tato banka nad bankomat v Ulici své logo. Druhým příkladem je fixační krém Corega, tento výrobek používal profesor Kreuzer, u tohoto případu dokonce probíhalo šetření, jestli skrytá reklama nepůsobí až moc "teleshopingově" a není už tedy nad míru.

A třetím příklad je z dnešního dílu, toho si určitě všichni všimli. Svůj obchůdek otevřela v Ulici společnost Tescoma. Logo nad obchodem bylo hodně vidět a aby toho nebylo málo, tak si v obchodě nakoupili i Anička se Zuzanou v pekařství pak šlo logo vidět i na taškách. Takže takto funguje skrytá reklama v seriálu.

Admin Kuba / 31.10. 2011 /
foto: reprofoto nova.cz



Hana Maciuchová se natrvalo vrací do Ulice

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images/365x205/Oct2011/860288.jpg?d41d” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.



V pátek se s námi rozloučila herečka Tereza Brodská, která se rozhodla ze seriálu Ulice na vlastní žádost odejít. Na vlastní žádost chtěla i před rokem a půl odejít také herečka Hana Maciuchová a produkce jí vyšla vstříc. My jsme tak oblíbenou profesorkou Hejlovou rok a půl nemohli vidět. Nyní se opět vrací, v jedné epizodě se už objevila v říjnu a dnes, tedy 31. října 2011 se vrací do Ulice natrvalo.

A jaký bude její návrat? "Její návrat bude nejen šťavnatý, ale také velmi dramatický. Ulice se za rok a čtvrt, kdy byla Miriam Hejlová pryč, hodně změnila. Ve škole ji čeká třída nezvladatelných žáků profesora Kaliny (Pavel Nový), shledání s Vlastimilem Peškem (Rudolf Hrušínský) bude pro diváky také jistě napínavé a plné očekávání," prozradila pro agenturu Mediafax PR koordinátorka Ulice Lucie Juráčková.

Příběhy profesorky Hejlové budeme moc opět sledovat od dnešního dne každý všední den v 18:30 tak jako vždy. Miriam to rozhodně nebude mít jednoduché, ale protože je to silná osobnost, tak vše určitě zvládne. Nenechte si tedy ujít její dnešní velký návrat a sledujte Ulici dnes v 18:30 na Nově.

Admin Kuba / 31.10. 2011 /
foto: Archiv TV Nova



Chtěl pouze pomoct, sám na to doplatil

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images/365x205/Oct2011/865140.jpg?d41d” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.



Běžíte noční Prahou a slyšíte křik mladé diváky, někdo jí chce znásilnit. Někdo by si toho možná nevšímal a šel dál, ale to není případ Vojty Kalicha. Nebál se riskovat své vlastní zdraví aby mohl dívce v nouzi, to ovšem netušil, že tato pomoc se mu už za pár minut stane osudnou. Bohužel i takový je život a něco podobného se neděje jen v seriálu, ale i ve skutečném životě.

Vše mohlo dopadnout jinak, Vojta docela zvládl zmlátit oba dva muže a dívka mezi tím mohla utéct. Vojta mohl jít za ní, ale nešel. Zdálo se, že muži utekli a tak Vojta chtěl pokračovat v běhání, ovšem netušil, že oba muži na něj o pár metrů dál čekají schování, aby ho brutálně napadli, začali mlátit baseballovou pálkou a kopat do břicha a do hlavy. To už se Vojta ubránit nemohl a jeho tělo leželo bezvládné na zemi.

Co bude dál už věrní fanoušci Ulice vědí, Vojta sice přežije, záchranka ho odvezla do nemocnice, upadl do kómatu a později se ukáže, že nebude moc chodit a skončí na vozíčku. Celá scéna s napadením se připravovala delší dobu, byla nutná spolupráce kaskadérů, kteří se zhostili rolí mužů, kteří chtějí znásilnit mladou dívku. Vše se zvládlo na jedničku a celé to vypadá velmi přesvědčivě, klobouk dolů všem, kteří tuto scénu připravovali.

Jak už jsem psal, tak to co se dnes stalo v Ulici se neděje jen v seriálu, bohužel se to děje i v reálném životě. Například pracovník TV Nova Michal Velíšek před několika lety chtěl stejně jako Vojta zachránit život mladé ženě, ženu zachránil, ale bohužel sám přitom přišel o svůj vlastní život, když ho muž zavraždil. TV Nova se po té rozhodla každý rok předávat Cenu Michala Velíška těm, kteří neváhají riskovat své vlastní zdraví, aby pomohli v nouzi druhým. Přiznejme se, zvládli bychom i my pomoc někomu kdo to zrovna potřebuje? Na tuto otázku si musí každý odpovědět sám. My držíme palce Vojtovi aby vše co bude nyní následovat zvládl.

Podívejte se také...
Vojtovy osudové okamžiky. Vysoká cena za záchranu dívky před násilníky
Vojta o rvačce: Před údery mě chránil páteřák!
Online chat s Vojtou Kalichem
Epizoda 2064

Admin Kuba / 27.10. 2011 /
foto: Archiv TV Nova



Sváteční den opět ve společnosti seriálu Ulice

Obrázek “https://simonak.eu/images/obrazky_ostatni_strany/h_k/10_28_9.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.



Po měsíci nás už zítra čeká další státní svátek (Den vzniku samostatného československého státu). Tento rok vyšel státní svátek na pátek, takže budeme mít prodloužený víkend. Někdo už možná vyráží třeba na chatu nebo má na prodoužený víkend jiný program, ten kdo bude doma, tak se nemusí bát, že by se nudil, jako každý státní svátek, tak i zítra připravují české televize zajímavý televizní, sváteční program a výjimkou není ani TV Nova.

A jak už moc dobře víme, tak ve státní svátek se můžeme těšit i na další díl seriálu Ulice, ten se totiž oproti jiným pořadům vysílá pravidelně každý všední den i ve státní svátky. Zítřejší díl bude velmi zajímavý, v tomto díle se totiž bude loučit Bára Jordánová, která se v zítřejším díle objeví úplně naposledy. Takže si určitě zítřejší Ulici nenechte ujít a co kromě Ulice nabídne TV Nova? Budete toho opět hodně, zde máte program.

TV Nova - středa 28. října 2011

06:05 >> Kačer Daffy: Fantastický ostrov
07:40 >> Jako kočky a psi
09:25 >> Pan Včelka
11:20 >> Ať žijí duchové
13:05 >> Kulový blesk
14:45 >> 50 x a stále poprvé
16:45 >> Noc na Karlštejně
18:30 >> Ulice
19:30 >> Televizní noviny
20:00 >> Obsluhoval jsem anglického krále
22:25 >> Mission: Impossible 3


Admin Kuba / 27.10. 2011 /
foto: internet





Šok! Unikl tajný scénář ze seriálu Ulice; aktualizace

https://image.tn.nova.cz/media/images/365x205/Jan2009/27868-web-e33e73.jpg?d41d



Někdo z produkce ze seriálu Ulice, potažmo přímo z TV Nova má velký problém. Na veřejnost totiž uniklo několik stran scénáře z epizody, která ještě nebyla odvysílána a její premiéra čeká diváky až příští týden v úterý. Jedná se o epizodu z datem 1. listopadu a část scénáře se týká scén herečky Hany Maciuchové, právě jí totiž scénář patří, jak jde z jedné strany poznat, tak herečka má scénář podepsaný, mohlo se snad stát, že scénář do světa pustila přímo Maciuchová?

To se mě a určitě nebudu sám moc nezdá, proč by to dělala. Nicméně nějak se tajný scénář "ven" dostat musel. Kopie ze scénáře získala redakce super.cz, která také tuto část scénář zveřejnila na svých internetových stránkách. Podle super.cz už na Nově začínají vyšetřovat jak mohl scénář k epizodě, která bude teprve vysílána uniknout.

Scénář se týká seriálové Miriam Hejlové, která se vrací na gymnázium, kde bude opět učit a na chodbě se potkává s Vlastou Peškem a později v kabinetu s Mojmírem Kalinou. Neštěstí mohli být ještě horší, protože pravděpodobně z další strany scénáře (který už naštěstí na veřejnost neunikl) bychom se dozvěděli odkud se vlastně Miriam s Kalinou znají. My pro vás budeme zjišťovat víc a hned jak se dozvíme další informace o uniklém scénáři dáme vám vědět.

Aktualizace:
V posledních dnech se v bulvářu řeší únik tajného scénáře ze seriálu Ulice. Ještě včera se začalo spekulovat, že scénář mohla vynést Hana Maciuchové, jejiž jméno je na scénáři napsáno. Ten kdo scénář poskytl novinářům hrozí od TV Nova statisícová pokuta a okamžitý vyhazov. My jsme samozřejmě tušili, že paní Maciuchová nic takového udělat nemohla a dnes to potvrdil i šéfproducent seriálu Michal Reitler:
"To je úplný nesmysl. Paní Maciuchová, stejně jako ostatní herci, dostává vždy jen své části scénáře. Nikdy ne celý, jako je tomu v tomto případě, kdy obsahuje i texty jiných dějových linek," řekl pro super.cz šéfproducent.
Kdo tedy scénář poskytl novinářům se zatím neví, ale TV Nova i produkce seriálu se to snaží zjistit. Podle super.cz v sídle TV Nova probíhají velké manévry, jaké zatím v dějinách českých televizí nemají obdoby. Až zjistíme o celé situaci víc budete opět informování.

Čtěte také...
Podívejte se na fotky scénáře, který unikl na veřejnost
Hana Maciuchová v podezření: Kvůli úniku tajného scénáře Ulice jí hrozí statisícová pokuta
Hana Maciuchová si oddechla. Nova jí pokutu za ztracený scénář Ulice nedá

Admin Kuba / 25.10. 2011 / aktualizace 27.10. 2011 /
foto: Archiv TV Nova





Domácí násilí - další aktuální téma v Ulici

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images/440xX/Oct2011/862177.jpg?67b8” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.



Již jsme si mohli zvyknout, že scénáristé seriálu Ulice nám stále přináší vždy zajímavé a aktuální témata, která se dějí i kolem nás a nejeden z nás je možná přímo jeho součástí. V této sezóně tomu není jinak, za zmínku určitě stojí například nemoc epilepsie, kterou chtějí v Ulici více rozebírat a ukázat tak lidem, jak se v podobných situací chovat. Ale není to vše, jedním z dalších témat, které se už trochu naťuklo je domácí násilí.

Zde bude obětí Libuška Nekonečná a agresor je Eliáš Neumann, zatím jsme mohli vidět jen malé oťukávání, ale bude hůř a rozhodně Eliáš přitvrdí, toto téma se v Ulici bude probírat několik měsíců. Aby se herci z touto problematikou více ztotožnili navštívili i Bílý kruh bezpečí, kde si z odborníky na téma domácí násilí povídali. Zuzana Vejvodová i Martin Myšička jsou tak připraveni točit tyto scény co nejlépe.

A protože domácí násilí je opravdu zajímavé téma a rozhodně aktuální, protože týraných žen je v dnešní době stále více, tak se tomuto tématu budeme věnovat i u nás na webu. V našim dalším speciálu si můžete přečíst vše důležité o problematice domácího násilí, najdete zde i odkazy na další informace i kontakty, kam se obrátit pokud máte pocit, že jste týranou osobou.

Obrázek “https://nd05.jxs.cz/888/892/a1a3624fc5_80760031_u.png?1319208744” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Admin Kuba / 24.10. 2011 /
foto: Archiv TV Nova





Franta, Vojta, Bára... zajímavý týden v Ulici

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images/365x205/Aug2011/787535.jpg?d41d” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.



Pokud se vám zdá, že některé díly Ulice jsou takové nezajímavé a skoro se vám nechce dívat, tak příští týden se určitě dívejte, čeká nás totiž velmi zajímavý týden. Dokonce bych řekl, že nás čekají jedny z nejzajímavějších dílů z historie Ulice. A co všechno se příští týden stane? To si přečtěte v následujícím článku, kde vám některé příběhy trochu nastíním.

Určitě se dívejte už zítra, tedy na pondělní díl. My diváci už jsme několikrát byli svědkové Frantových záchvatů, ale u nich nikdo nebyl a Franta si nic nepamatoval, to se změní už zítra, kdy Franta dostane zatím největší epileptický záchvat a u toho bude celá rodina. Vše se odehraje ve chvíli, kdy se Bedřich hádá s Tesaříkem, kdo bude ze Frantovo páteční zranění. Mezi tím dostane Franta velký záchvat a záchranka ho bude muset odvést do nemocnice. Epilepsie u Franty udeřila naplno...
Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images/365x205/Oct2011/863526.jpg?d41d” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Tato dramatická situace nebude příští týden v Ulici jediná. Jedna z dalších nás čeká už ve čtvrtek a na tento den čeká spousta diváků, protože se jedná o důležitý příběh sedmé sezóny, o kterém se ví již od prázdnin. Vše se týká Vojty Kalicha. Ano hádáte správně, už příští týden skončí Vojta na vozíčku a to změní život nejen mu, ale i všem jeho přátelům. Proč, ale Vojta skončí na vozíčku? Kdo mu chce ublížit? A proč Vojta běží noční Prahou, kde si všimne něčeho, co sice nemůže nechat jen tak, ale lepší by možná bylo si toho nevšímat? Na tyto otázky zjistíte odpovědi už příští týden.
Obrázek “https://fanclub-ulice.wbs.cz/ulice_29.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Příští týden nás v Ulici čeká také jedno loučení. Už v pátek se totiž se všemi rozloučí Bára Jordánová, která se i svým manželem Ondrou a jeho dětmi Janou a Míšou odstěhují z Ulice do svého nového domu. Báru už potom v Ulici na nějaký čas neuvidíme, ale o Ondru, Janu a Míšu nepřijdeme, ti se budou i nadále ukazovat. Jak bude celé loučení probíhat na to se budeme moc podívat už v pátek.
Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images/365x205/Jul2011/780818.jpg?d41d” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

A ještě jedna malá zajímavost. V příštím týdnu bude Boženka Puklická přemlouvat Miriam Hejlovou aby se vrátila na gymnázium a my už všichni moc dobře víme, že se jí přemlouvání podaří a už od pondělí 31.10. budeme moc Miriam v Ulici vidět pravidelně. Určitě se tedy i příští týden dívejte na Ulici, uvidíte spoustu zajímavého a rozhodně ještě víc než to co jsme vám v tomto článku napsali. Tak se dívejte každý všední den o půl sedmé večer.

Admin Kuba / 23.10. 2011 /
foto: Archiv TV Nova





Bořivoj Navrátil z Ulice už je se svou rodinou

https://img.blesk.cz/img/1/normal480/506962-img-borivoj-navratil.jpg



Oblíbený herec Bořivoj Navrátil, který před nedávnem oslavil 78. narozeniny a diváci ho mohou znát také ze seriálu Ulice, kde hrál kapitána (později majoru) Bařinku bojuje již dva roky se zákeřnou nemoci a to s rakovinou tlustého střeva. Před několika měsíci se rozhodl, že již dožije v léčebném sanatoriu v Nové Vsi pod Pleši, kde také do včerejšího dne pobýval, ale se svou rodinou se dohodl, že se nastěhuje k nim a herec z toho má velkou radost.

„Syn se o mě úžasně stará, nikdy bych netušil, co v něm mám,“ říká dojatý herec pro deník Aha! Oblíbený herec tak bude teď žít u svého syna a jeho rodiny, sanatorium opustil včera po poledni, kdy si pro něj přijel přímo jeho syn. Deníku Aha! to potvrdila i jedna ze sester sanatoria: „Vyzvedl si ho tu syn Kryštof a jel k němu domů. Pana Navrátila jsme tu měli moc rádi. Jednou jsem ho již domů pustili, ale musel se vrátit zase zpátky vzhledem k jeho špatnému zdravotnímu stavu,“ sdělila sestra onkologického sanatoria.

My přejeme panu Navrátilovi aby se u své rodiny cítil dobře a držíme palce, aby se mu dařilo a dál se svou nemocí bojoval. Věříme, že se o něj jeho vlastní rodina bude dobře starat, herec se k nim také moc těšil.
 

Čtěte také...
Těžce nemocný Bořivoj Navrátil: Utekl ze sanatoria!

Admin Kuba / 22.10. 2011 /
foto: deník Blesk





Nová postava na scéně: Martin Havránek

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images/440xX/Aug2011/781233.jpg?d41d” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.



Již v létě jsme vás informovali o nové postavě, která přijde do seriálu Ulice a konečně jsme se dočkali. Nová postava hlásí příchod na scénu už v zítřejší epizodě, tedy ve středu 19. října. Představí se nám postava se jménem Martin Havránek, kterého si zahraje velmi sympatický a především u žen oblíbený herec Filip Blažek, bude hrát přítele Jiřího Kreuzera, takže kdo čekal, že se Martin v Ulici objeví jako partner pro nějakou ženu měl smůlu.

Martina budeme moc poprvé vidět u Henryho v hospodě, kam přijde za Jiřím a zde se také seznámí se Simonou, na oficiálním webu se na tento příchod můžete podívat v exkluzivní předpremiéře, video najdete zde. A aby jste věděli jaký Martin vůbec je, tak si ho trochu představíme. Martin je typický extrovert, je velmi živý, sympatický a společenský člověk. Přestože je gay, nepůsobí nijak zženštile. Nad Jiřím drží ochranou ruku. Martin měl ještě v průběhu studií vztah s dívkou, kterou nechtěně přivedl do jiného stavu. Mladý manželský pár, kterému se narodila dcera Markéta, vydržel pohromadě napříč všem okolnostem celých dvanáct let. Pak se ale Martin zamiloval do kolegy z dabingu a od rodiny odešel. S Jiřím se seznámil na podnikovém večírku.

Jak už jsem prozradil, tak Martina si zahraje herec Filip Blažek, kterého snad není ani třeba představovat. Znát ho mohou návštěvníci divadel, kin, ale i televizní diváci, protože si Filip zahrál v několika filmech a seriálech, za zmínku stojí např. Nesmrtelná teta, Andělská tvář či Z pekla štěstí. Filip patří určitě i mezi seriálové herce, vidět jsme ho mohli v Pojišťovně štěstí, v pokračování Nemocnice na kraji města, Poslední sezóna, Velmi křehké vztahy, Letiště, Prešlapy a jiné. Na příchod Filipa Blažka do Ulice se můžete těšit už v zítřejší epizodě.
 

Admin Kuba / 18.10. 2011 /
foto: Archiv TV Nova





Představujeme společnost, která vyrábí Ulici

Obrázek “https://nd05.jxs.cz/513/874/7832f1db7d_80619270_u.png?1318669146” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.



Přemýšleli jste někdy nad tím, kdo vlastně stojí za výrobou seriálu Ulice? Ano je to televize Nova, která tento seriál vysílá a vyrábí již od roku 2005, ovšem v roce 2010 začala TV Nova spolupracovat s producentskou společností, která se tak trochu spojila s Novou a začala vyrábět všechny její velké projekty. V tomto článku si trochu tuto společnost představíme, abychom věděli kdo stojí za tak skvělým seriálem jakým Ulice je.

Pokud sledujete titulky u seriálu Ulice, tak vám určitě název společnosti nemohl uniknout. Společnost se jmenuje MediaPro Pictures (MPP), která v České republice vznikla již v roce 2007, ale až v roce 2010 rozšířila své služby a spojila se s týmem, který vyrábí televizní a filmové projekty pro nejúspěšnější komerční televizi v ČR TV Nova. MPP působí po celé Evropě a produkovala více než 80 národních nebo mezinárodních pořadů, je součástí nadnárodní značky MediaPro Entertainment, která sdružuje všechny jednotky operující v rámci mediální skupiny CME (majitel české Novy či slovenské Markízy).

V ČR vyráběla MPP několik úspěšných pořadů jako je Český slavík, Stahovák, MR.GS, TalentMánia, Rady ptáka Loskutáka a další. Za zmínku určitě stojí i seriály jako Expozitura, Ordinace v růžové zahradě, Okresní přebor, Dokonalý svět, Pojišťovna štěstí, Kriminálka Anděl a samozřejmě Ulice. MPP produkovala také několik filmů např. Jménem krále, Na vlastní nebezpečí či pohádka Čertova nevěsta.

Další informace a spoustu zajímavostí najdete na oficiálních stránkách www.mediapropictures.cz, kde najdete i několik zajímavostí o seriálu Ulice, například velmi zajímavé video, která společnost MPP představuje Ulici "celému světu" ve videu jsou ukázky z natáčení, i z několika dílů, podívat se můžete i na to, jak se celá Ulice stavěla, video je namluveno v angličtině, určitě doporučuju se podívat, video najdete zde.

Admin Kuba / 15.10. 2011 /
foto: MPP





Nové téma v seriálu Ulice: Franta má epilepsii

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images/365x205/Sep2011/851856.jpg?d41d” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.



Seriál Ulice přináší stále zajímavé příběhy. Pokud se vám zdá, že některé příběhy, které naše oblíbené postavy prožívájí se vám zdají povědomé, ať už z vlastního života nebo něco podobného prožil někdo z vašich známých, tak se opravdu není čemu divit. Spousta příběhů, dá se říct, že většina příběhů se totiž doopravdy stala. Scénáristé totiž berou inspiraci všude kolem nás, proto vymýšlí takové příběhy, které se opravdu stali.

Nyní nám seriál Ulice přináší jedno další zajímavé téma, které moc dobře zná spousta diváků a to je epilepsie. V Ulici se toto téma přímo dotkne rodiny Liškových, nejvíc pak Františka, který i když o tom ještě nikdy neví trpí epilepsií. Zatím se to u Františka projevuje v malé míře, má krátké výpadky paměti, v noci má malé záchvay, které si ovšem ráno nepamatuje.

Příští týden pozná více lidí, že s Františkem není vše v pořádku. Všimne si toho Pavel ve škole při vyučování, ale také Borisek o přestávce. Při jednom výpadku si Franta na sebe vylije pití, bude sice zaskočení, ale pustí to z hlavy. Franta si dokonce zapálí cigaretu, je to také spojené s epilepsií? To se dozvíme už příští týden při sledování dalších dílů Ulice. Pokud se vy chcete něco o této nemoci dozvědět, tak určitě navštivte náš nový speciál, kde se o epilepsii dozvíte vše důležité.



Admin Kuba / 9.10. 2011 /
foto: Archiv TV Nova



Ulice a Ordinace vyrazili na bikram yogu

Obrázek “https://nd05.jxs.cz/097/792/7ec62807ae_80436844_o2.jpg?1318061343” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.



V posledních týdnech herci ze dvou "nováckých" seriálů Ulice a Ordinace v růžové zahradě 2 tráví společné volné chvíle. Může za to právě TV Nova, která je společně zve na různé aktivity. Na začátku září tak herci z obou seriálů společně zakončili prázdniny ve westernovém stylu a teprve před týdnem vyrazili ženy ze seriálů na wellness. A tento týden se herečky a jeden herec opět společně sešli a tentokrát cvičili.

Ale nebylo to jen tak nějaké cvičení, herci ze seriálů TV Nova totiž byli pozvání do nového studia v Praze na Pankráci, kde se cvičí bikram yogo, stejné studio je i jinde v republice a v Praze také na Národní třídě. A co si vůbec představit pod pojmem bikram yogo? Jde o moderní dynamické cvičení, které Vás dostane. Bikram Yoga má silné detoxikační účinky na lidský organismus a působí pozitivně na psychiku. Aktivní formou zbavuje lidské tělo škodlivých látek, odbourává stres a dodává energii. Pravidelným cvičením efektivně zformujete svou postavu a posílíte svalstvo v celém světě. Lekce, která má 90 minut se praktikuje v sále, který je vyhřátém na 42 °C. Více informací naleznete na oficiálních stránkách studia Bikram Yoga Prague www.bikramyoga.cz.

A kdo všechno si přišel za cvičit? Několik krásných žen ze seriálů Ordinace v růžové zahradě 2 a také neméně krásné ženy z Ulice a to Jana Sováková (Ingrid), Jana Birgusová (Lída), Stanislava Jachnická (Denisa) a mezi krásnými ženami se určitě dobře cítil i mladý herec Petr Buchta (Vojta). Jak cvičení probíhalo se můžete podívat v naší fotogalerii.



Admin Kuba / 8.10. 2011 /
foto: Archiv TV Nova



A je to tady! Už zítra se vrací Miriam Hejlová

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images/365x205/Sep2011/844107.jpg?d41d” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.



Rok a čtyři měsíce! To je doba, po kterou jsme v Ulici nemohli vidět Miriam Hejlová, v květnu roku 2010 se rozhodla, že si potřebuje od všeho odpočinout a odjela proto neznámo kam. Hlavní důvod odjezdu byl ten, že herečka Hana Maciuchová, která hraje Miriam Hejlovou si sama potřebovala odpočinout, nabrat síly a více se věnovat divadlu. To vše se jí také podařilo a proto se už v červnu mohla opět objevit před kamerou a natáčet Ulici.

A úplně první díl po skoro rok a půl co Miriam v Ulici nebyla uvidíme už zítra, tedy ve čtvrtek 6. října. To je datum, kdy se herečka Hana Maciuchová opět ukáže v nekonečném seriálu Ulice. TV Nova již několik dní a tento díl vysílá speciální upoutávku, kde jsou záběry s Miriam ve škole. Musím ovšem zklamat ty, kteří si myslí, že už od zítřka budeme moc Miriam vidět pravidelně, zatím tomu tak nebude.

Zítra přijede Miriam Hejlová do Prahy na oslavy gymnázia, kde desítek let učila, potká se tak znovu s Boženkou Puklickou, s panem Peškem a seznámí se třeba s panem profesorem Kalinou. Pak zase odjede a my si počkáme tři týdny a pak se nám Miriam vrátí již natrvalo. Do svých diářů si tak zapište další den a to pondělí 31.10., od tohoto dne budeme moc paní Maciuchovou vidět pravidelně a určitě se na to všichni moc těšíme.

Admin Kuba / 5.10. 2011 /
foto: Archiv TV Nova





Vrátí se ještě někdy Tereza Brodská do Ulice?

https://image.tn.nova.cz/media/images/365x205/Jul2011/780818.jpg?d41d



Herečka Tereza Brodská se asi před rokem rozhodla, že ve svém pracovním životě potřebuje změnu. Proto se s tvůrci "nováckého" seriálu Ulice dohodli, že její postava Bára Jordánová v Ulici skončí. Dohoda byla rychlá, tvůrci chtěli herečce vyjít vstříc, proto v červnu Tereza natočila poslední scény, které uvidíme na konci října, už jen tedy asi tři týdny budeme moc v seriálu vidět Báru Jordánovou, pak se i s rodinou odstěhují do svého domečku a výdat budeme jen Ondřeje s holkama.

Otázkou ale zůstává jestli se Tereza Brodská do Ulice ještě někdy vrátí. Například s Hanou Maciuchovou měli tvůrci jasnou dohodu, že se do seriálu opět vrátí. Ale s Terezou je to jiné a může se stát, že už jí v Ulici neuvidíme. Jak sama přiznala herečka deníku Blesk, tak je nyní bez práce, kterou ke svému životu potřebuje a tak začíná pomalu pociťovat deprese. Tereza Brodská byla v posledních letech velmi zavázaná TV Nova, kde šest let točila Ulici, natočila také seriál Dokonalý svět a měla hlavní roli v jedné epizodě Soukromých pastí, to je teď všechno pryč.

Když odcházela Tereza z Ulice, tak jí Nova slíbila, že jí obsadí v nějakém jiném projektu, k tomu ještě nedošlo. „Stále nic nenabízeli, a když už, tak to bylo něco podobného jako Ulice. A to já už opravdu nechci. Nemohu být přece tváří nějaké televize, být jí věrná, ale zároveň nic nedělat a sedět doma,“ prozradila sama herečka Blesku. Proto herečka přesídlí na jinou televize, splní si sen a stane se režisérkou a natočí dokumenty o lidech v prostředí gastronomie a také bude usilovat o úplně jinou roli než v Ulici, vše plánuje s jinou televizí než je Nova (nabízí se ČT nebo Prima).

Pokud se tedy Tereza Brodská "upíše" jiné televizi, tak se může stát, že už se do seriálu Ulice nevrátí, stejně jako třeba herečka Míša Maurerová (kadeřnice Digi), která z Ulice odešla na mateřskou, ale po mateřské se už do Ulice nevrátila a začala hrát v seriálu TV Prima. Tereza Brodská se tedy s TV Nova rozchází, ale byla v ní ráda „Myslím, že je to vzájemné. Ale Nově určitě za všechno každopádně moc děkuju,“ svěřuje se Tereza. Náš web samozřejmě Tereze přeje hodně štěstí při další práci.

Čtěte také...
Tereza Brodská přiznává: Nemám práci, trpím depresemi a potřebuji něhu

Admin Kuba / 5.10. 2011 /
foto: Archiv TV Nova

Zpět