Archiv článků... říjen 2013

03.01.2014 13:32

Michaela Badinková je stejně jako Lenka opět těhotná

Ulice se už brzy rozroste o další miminko, a to nejen přímo v ději seriálu Ulice, ale také v zákulisí. Těhotná totiž není jen Lenka Drápalová, ale také její představitelka Michaela Badinková, která čeká druhé dítě. Zajímavostí je to, že stejný scénář se opakuje po třech letech, protože i první těhotenství probíhala u herečky stejně jako u její postavy, už tenkrát totiž byla Lenka těhotná zároveň s její představitelkou.

Nic z toho ovšem není plánováno, i když Míša s partnerem druhé dítě chtěli, tak si to se scénáristy nenaplánovali. „Druhé dítě jsme si moc přáli, ale o termínu jsme se zatím nebavili. Nicméně scenáristé s tím už počítali, a tak na jaře vymysleli, že Lenka po prázdninách opět otěhotnění. Já jsem se to dozvěděla ve chvíli, kdy jsem zjistila, že jsem opět těhotná,“ prozrazuje představitelka Lenky Hejlové.

Náš fanclub samozřejmě Míše moc gratuluje a nejen jí, ale samozřejmě i partnerovi. Herec Jan Teplý, kterého z Ulice známe jako Pavla Millera se už určitě na své druhé dítě také moc těší. Otázkou zůstává, jak si scénáristé poradí s tím, když si Míša Badinková bude chtít dát na nějaký čas opět pauzu. Minule to vyřešili tak, že se s Jardou na nějaký čas odstěhovali do Německa, tak uvidíme, co si na nás scénáristé vymyslí.

Admin Kuba / 28.10. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


Aktuálně: Ulice bude konečně zdarma na internetu

https://scontent-b-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/q71/s720x720/1392066_645208478857103_1698267018_n.jpg

Zdá se, že TV Nova konečně vyslyšla přání svých diváků, kteří již několik let kritizují placenou službu voyo.cz, kde Nova nabízí kromě filmů i své původní seriály. Komu tedy uteče jeden díl Ulice, musí mít předplané na voyo, aby se na svůj oblíbený seriál mohl podívat. To v minulosti nebylo a Ulice i jiné seriály byly ke shlédnutí na nova.cz zdarma. Teď se konečně k tomuto modelu Nova vrátí.

„Nova navýší videoprostor nejen na tn.cz, ale především na televizním portálu nova.cz.  Nova.cz výrazně posílí lokálně produkovaný videoobsah,“ prozradil na webu mediaguru.cz šéf internetu TV Nova Pavel Krbec. Změna by měla být především v pořadech a seriálech vlastní tvorby, které by se nově na nějaký čas měli objevit zdarma na nova.cz, kde budou ke shlédnutí celé epizody. Ovšem vždy jen omezenou dobu, možná vždy do dalšího dílu nebo i déle. Pak budou k vidění na voyo.cz, kde vše uvidíte jako doposud kdykoliv a kompletní archiv.

Tuto změnu určitě ocení spousta diváků, a to nejen Ulice. Kdo nemá předplatné na voyo a nestihne nějaký díl svého oblíbeného seriálu, nemá jinou možnost, než si vyhledat daný seriál na internetu a "nelegálně" si ho stáhnout, to by se mělo už brzy změnit. Jediné co bude muset divák přetrpět budou reklamy, které budou vloženy i do samotného videa na internetu. Nova totiž tuto službu nabídne právě kvůli videoreklamě, na které může vydělat více peněz. Doposud nabízí videoreklamu jen v krátkých videí, které jsou součástí nova.cz a jejich podstránek. Placené voyo reklamu nemá.

Admin Kuba / 22.10. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


Seriálový Jakub Farský po pěti letech zpět na Nově

Vzpomínáte si ještě na Jakuba Eliota, který se před pěti lety objevil v Ulici se svou mámou Tamarou? Tehdy vůbec netušil, kdo je jeho otec, později vše vyplulo na povrh. Jeho otcem, který o tom vůbec nevěděl, je Olda Farský. S Jakubem se začal sbližovat, on sám se nakonec nechal i přejmenovat na Jakuba Farského. Později z Ulice zmizel i se svou mámou Tamorou, dnes je zpět na Nově.

Ovšem nevrací se do Ulice. Ale vidět ho nyní můžeme v seriálu Gympl. Kde samozřejmě hraje studenta, který se přestěhoval ke své babičce a nastoupil na místní gympl. Richard Zevel, tedy mladý herec, který Jakuba Farského hrál, rozhodně nezahodil svou hereckou dráhu hned po Ulici. Vidět jsme ho mohli i v seriálech Vyprávěj, 4teens či v cyklu Nevinné lži a filmu Klukovina.

Přijďte se podívat na Gympl

Stejně jako v srpnu byl den otevřených dveří v Ulici, tak bude tentokrát také v Gymplu. 30. října můžete navštívit ateliéry, kde se seriál točí a poznat i některé herce. Bude to jedna z posledních možností vidět ateliéry, kde se Gympl točí, protože tento seriál v prosinci definitivně končí. Chcete-li se se seriálem "rozloučit" přímo v ateliérech, tak se přihlašte zde.

Admin Kuba / 21.10. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


Šetření na Nově, kterých seriálů se to dotkne?

https://i.lidovky.cz/12/091/lnorg/JKZ45a6d1_1217613vele.jpg

Včera jsme vás informovali o možných škrtech v TV Nova, které přicházejí z důvodu změny manegamentu vlastníka TV Nova, tedy ve společnosti CME, ale také přímo na Nově, ze které odchází např. její generální ředitel Jan Andruško. Šetření se dle neoficiálních zdrojů dotknout některých malých kanálů, zaniknout tak může třeba placená MTV nebo Telka. Dnes vypluli napovrh další informací o šetření na Nově.

Škrtat by se totiž mělo ve vlastní tvorbě TV Nova, která v současná době nabízí čtyři velké seriály, jedná se o seriály Ordinace, Ulice, Gympl a Doktoři z Počátků. K tomu připravuje další seriály, jako je Kriminálka Anděl či Expozitura. A tolik seriálů na jednu televizi je prostě moc, to si pravděpodobně řekl nový management TV Nova, proto se rozhodlo zrušit některé seriály.

Vůbec by tedy neměla vzniknout další řada Kriminálky Anděl, ale to není vše. Skončit mají i dva současné seriály, a to Gympl a Doktoři z Počátků. O které seriály (naštěstí) se zatím bát nemusíme je Ordinace a také Ulice. Oba seriály vysílá Nova již osm let a byla by to velká rána pro všechny, kdyby právě tyto dva seriály měly skončit. O osud Ulice se tedy bát zatím nemusíme, na obrazovkách TV Nova zatím zůstávají.

Admin Kuba / 17.10. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


Na Nově se bude šetřit, má Ulice na kahánku?

https://nd06.jxs.cz/053/387/4238ceb604_93599166_o2.png?1371574879

TV Nova a její vlastník se otřásá v základech. Před několika měsíci opustil společnost CME její generální ředitel Adrian Sarbu. Do portfólia CME patří v Česku také Nova group a na Slovensku Markíza group. Po odchodu Adriana Sarbu začali opouštět své funkce další, na Nově to byl například ředitel zpravodajství, na Markíze přímo generální ředitelka. Včera přišla další zpráva o nečekaném (možná čekám odchodu). Svou funkci opouští na Nově generální ředitel Jan Andruško.

Už teď je jasné, že se bude šetřit. To je také možná důvod, proč odcházejí ti, kterým se šetření nelíbí. Na jaře měla Nova s Markízou hledat další pěvecké talenty v soutěži Hlas Česko Slovenska, podle všeho se ovšem tato soutěž neuskuteční. Na kahánku mají také některé seriály TV Markíza i přímo TV Nova. Ale to není vše, mluví se také o zrušení česko-slovenské verze hudební stanice MTV. A šetřetí může ještě pokračovat.

Šetřit se může i na dalších kanálech. Nova chtěla spouštět další kanály, chlubila se tím, že by mohla vždy jeden nový kanál spustit v únoru na svoje narozeniny. To se tak, už nejspíš nestane. Naopak, některé kanály můžou být ještě zrušeny. Mluví se o slovenské stanici Fooor a o české Telce. Tím by diváci přišli o reprízy Ulice, které se na Telce úspěšně vysílají. Jak to vše bude, se teprve uvidí. O zrušení premiérové Ulice na Nově bychom se zatím bát neměli, o její ukončení se neuvažuje.

Admin Kuba / 15.10. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


Do Ulice dnes nastupuje nová postava - Miloš Knobloch

Seriál Ulice: Miloš Knobloch

Tým seriálu Ulice dnes rozroste o novou postavu. V deváté sezóně půjde již o druhou novou postavu, jako první se hned naz začátku září představila Ivana Drápalová v podání Vilmy Cibulkové. Dnes do Ulice nastupuje Miloš Knobloch, přítel Evy Toužímské, kterého si zahraje Jiří Štrébl. Pojďte se s námi seznámit s Milošem, ještě než ho večer uvidíte v televizi.

Miloš Knobloch (48 let)

Nový partner Evy Toužimské pracuje jako zedník u velké stavební firmy. Evu zaujal na první pohled tím, že je to opravdu chlap, žádný flákač. Navíc mluví sice příjemným hlasem, ale sebevědomě a rázně.
Miloš se narodil na Šumavě, dětství strávil na vesnici. Byl už od útlého dětství veden k práci - pomáhat na zahradě i při údržbě domu se pro něj stalo samozřejmostí. Rád o svém dětství plném povinností vypráví. Dokazuje na tom, že Ema je líná a rozmazlená. Zároveň z domácího modelu svých rodičů převzal vizi své budoucí rodiny. On je živitel, hlava rodiny. Bude do úmoru dřít, aby ji zabezpečil, ovšem za to vyžaduje uklizený dům, teplou večeři a klid. Zároveň očekává, že jeho názor bude brán jako nejdůležitější, v podstatě nepřipouští diskuzi, zejména s Emou. Děti mají poslouchat, potřebují řád. A Miloš jim ho dopřeje.
S Evou to Miloš umí. Pochválí jí jídlo, bez řečí spraví tekoucí kohoutek v koupelně, sám dokáže přestěhovat skříň. Je rázný, poctivý, používá selský rozum. Není rozcitlivělý, voňavý romantik, který ženu zahrne poezií a květinami. Přitom jí ale dokáže dát najevo, že ji má rád a kdyby jí chtěl někdo něco udělat, dá mu co proto. Eva se s ním cítí bezpečně...

Jiří Štrébl, který si Miloše zahraje není v televizi žádným nováčkem. I když nikdy neměl příliš výraznou roli. Mohli jsme ho ovšem vidět např. v seriálu Kriminálka Anděl, Redakce či Šípková Růženka. Jinak se Jiří Štrébl velmi věnuje divadlu. A jaké pro něj bylo vstoupit do již rozjetého vlaku? „Je to neuvěřitelné, ale vůbec nemám pocit, že bych přišel do nového kolektivu. Právě naopak, báječně mě přijali,“ prozradil sympatický Jiří Štrébl.

A co je pro něj na natáčení nepříjemné a proč mu vadí byt seriálové Evy? „Musím přiznat, že jsou mi hodně nepříjemné scény, ve kterých jsem na Emu zlý. Anna Marie to ale naštěstí bere s nadhledem. Byt je dost malý, takže je tam brzy vydýchaný vzduch, a při delším natáčení je to náročné. Jsme ale  profesionálové, takže to divák nesmí poznat,” dodává Jiří Štrébl. Toho budete moc poprvé v Ulici vidět už dnes večer, tak se určitě dívejte.

Admin Kuba / 15.10. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


Také letos opět oslavíme Štědrý den s uličníky

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images//750x750/Dec2012/1426275.jpg?d41d

Možná by se mohlo zdát, že myslet na Vánoce v říjnu je docela předčasné. Ale není tomu tak, kdo navštěvuje velké obchody, tak už určitě během září viděl vánoční zboží, brzy všechny obchody i náměstí ozdobí vánoční výzdoba. A není divu, vždyť Vánoce jsou tady za dva měsíce a pár dní k tomu. Jako vždy, tak Vánoce v říjnu slaví také v Ulici, kde už během října se natáčí vánoční díly.

Včerejší den, tedy neděle 13. října pak v Ulici patřila Štědrému dni, který se včera natáčel. To prozradil Vašek Matějovský na chatu: "Včera jsme točili Štědrý večer u Seidlů, který nebude úplně tradiční;)," prozradil představitel Mikiho. Jisté už je to, že Štědrý den budeme slavit i u Seidlových. Určitě se tedy máme na co těšit, Vánoční díly bývají vždy ty nejkrásnější.

A kolikrát jsme už s uličníky oslavili Štědrý den? Letos nás čeká devátá sezóna, mělo by to být tedy letos podeváté, ale není tomu tak. Přímo Štědrý den jsme v Ulici slavili pětkrát. V roce 2005, 2006 a 2011 byl totiž Štědrý den o víkendu, a to se Ulice nevysílá. Nicméně i v těchto letech se Vánoce v Ulici slavili, buď o den dříve nebo o den později. Letos bude Štědrý den v úterý, takže kromě klasických pohádeck si v podvečer budeme moc zapnout i Ulici.

Admin Kuba / 14.10. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


Štěpán z Ulice se oženil, Fanclub Ulice gratuluje

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images//750x750/Oct2013/1568059.jpg?a1c1

Představil Štěpána Stránského, mladý herec Štěpán Benoni se oženil. A podařil se mu skvělý kousek, o jeho svatbě nikdo neměl tušení, tedy samozřejmě kromě rodiny a přátel. Média se o celé svatbě, která se konala již 17. srpna dozvěděla až dnes, a to díky Štěpánovi, který se rozhodl, že se s touto radostnou zprávou sám pochlubí štábu seriálu Ulice, kterým poslal i fotky.

Svatba se konala na Slovensku, určitě i to pomohlo k utajení. „Obřad jsme měli na zámku, hostina byla ve vinařství. Docela jsem se toho bál, protože rodina Vlaďky dodržuje místní tradice. Hned ráno jsem šel na tzv. pytačky. Je to ceremoniál, kdy si ženich říká o nevěstu její rodině. Mluví za něj naštěstí ceremoniář, takže já jsem neřekl ani slovo. Celou dobu při tom hrála živá hudba, bylo to moc hezké,“ prozradil o svatbě čerstvý ženáč.

Náš fanclub samozřejmě Štěpánovi velice gratuluje a přejeme hodně štěstí v manželství a budeme se těšit, až se Štěpán brzy pochlubí další radostnou zprávou, třeba narozením miminka, tedy až bude plánované. Zde se můžete podívat na fotky ze svatby.

Admin Kuba / 10.10. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


Dnes nás čeká dojemné loučení s malou Emou

https://nd06.jxs.cz/102/889/9a942a1471_95433883_o2.png?1381141951

Minulý týden soud rozhodl, že Ema Toužímská musí odejít od svých pěstounů ke své biologické matce, a to i přesto, že soud nepřihlédl k faktu, že Ema sama před soudem řekla, že chce zůstat u svých pěstounů, tedy u rodiny Liškových. Soud tomu nevyhověl a Ema se tak musí stěhovat. Dojemné loučení, kdy se Ema loučí s bytem, ve kterém posledních několik žila, nás čeká už dnes večer.

Loučení není definitivní, Ema bude i nadále své pěstouny navštěvovat, ale oficiálně bude žít pouze u své matky, Evy Toužímské. Ema to v životě neměla nikdy jednoduché, po té, co její matka skončila ve vězení a její otec se o ní nezajímal, skončila i se svým starším bratrem Mirkem v dětském domově. Zde se seznámili s Františkem, který v dětském domově také skončil. Toho si ovšem Bedřich s Aničkou vzali do své péče.

Netrvalo dlouho a manželé Liškovi se rozhodli, že si do pěstounské péče vezmou i malou Emičku, která na tom psychicky nikdy nebyla moc dobře. Liškovi jí ze všech trablů dostali a nyní o ní přichází. Jak bude loučení probíhat, můžete sledovat už v dnešním díle.

Admin Kuba / 7.10. 2013 /
foto: Archiv TV Nova


Po více jak půl roce se dnes do Ulice vrací Henry

https://scontent-a-ams.xx.fbcdn.net/hphotos-prn2/q77/s720x720/1374196_10151750356994164_1096805965_n.jpg

Pachatelé se vrací na místo činu, ano i tohle by se dalo říct o uličních návratech. Nedávno do Ulice nakoukla po delší době Světlana, v pátek se nám po větší přestávce ukázala Marta Seidlová. A už v dnešním díle se můžeme těšit na další návrat, a to opravdu velmi milý. Z Ameriky se dnes totiž vrací oblíbený hospodský Henry.

Henry vždy patřil mezi oblíbence, a to nejen přímo v Ulici, ale oblíbený byl u diváků. Také nebyl důvod, aby byl neoblíbený. V Ulici nikdy neměl žádný velký příběh, ale díky hospodě jsme ho mohli vidět velice často. V únoru letošního roku se ovšem rozhodl svou milovanou hospodu a celou Ulici opustti. Důvoděm byl ranč a jeho rodiče v Americe, za kterými musel odcestovat. Ovšem teď jsou rodiče u sestry Henryho, ranč se prodal a Henry je zase volný jako pták, proto zavítal zpět "domů."

Jak ho všichni přivítají? Samozřejmě hezky, vždyť ho měli všichni rádi. Henry se dnes seznámí i s Michalem, ale otázka je, co bude s Henrym dál. Hospoda už mu nepatří a nikdo si snad nedovede představit, že by dělal něco jiného. Nabízí se možnost, Michal s Šárkou přeci v hospodě nestíhají a Michal si bude muset někoho najít, tak proč ne Henryho. Tak se dívejte už dnes večer v 18:30 na Ulici.

Admin Kuba / 2.10. 2013 /
foto: Archiv TV Nova

Zpět