Archiv článků... únor 2014

05.06.2014 19:12

Ulice se zítra sejde v pořadu Máme rádi Česko

https://www.iprima.cz/sites/default/files/image_crops/image_620x349/2/506291_mrc-6-obrazek-2_image_620x349.jpg

Zajímavou kombinaci hostů bude mít zítřejší díl pořadu Máme rádi Česko, které se vysílá na TV Prima. Většina hostů jsou totiž buď stále hvězdou Ulice nebo jsou bývalou hvězdou Ulice. Soutěž Máme rádi Česko je zábavný pořad, ve kterém dva týmy mezi sebou bojují ve znalostech o České republice. V pořadu jde ovšem více o zábavu než o soutěživost.

A kdo se v zítřejším díle představí? V každém díle jsou stále stejní kapitání - Jakub Prachař (v Ulici hrál Bena Vojtíška) a Martin Dejdar (v Ulici hrál Davida Brancuzsiho). Do zítřejšího dílu si Jakub pozval Bereniku Kohoutovou (v Ulici hrála Markétu Havránkovou), Tomáše Matonohu (v Ulici hrál Pepana Pavlicu) a Pavlu Tomicovou (v Ulici stále hraje Simonu Pavlicovou). Mimochodem Pavla Tomicová se v tomto týmu sešla s kolegy, se kterýma přímo hrála v Ulici a měla k nim nejbliže.

Druhý kapitán, tedy Martin Dejdar má ve svém týmu kromě Jana Ondera a Václava Kopty, také Lucii Benešovou (ta v Ulici hrála Lucii Wolfovou) a mimo jiné je manželkou Tomáše Matonohy. A ještě jedna malá zajímavost, v pořadu zpívají s kapelou dvě vokalistky, jednou z nich je zpěvačka a herečka Markéta Zehrerová (v Ulici si zahrála Vandu Vaničkovou). Pokud se tedy chcete podívat na toto vydání Máme rádi Česko, kde bude zářit plno hvězd Ulice, tak se podívejte zítra, tedy v sobotu 1.3. 2014 ve 20:15 na TV Prima.

Admin Kuba / 28.2. 2014 /
foto: Archiv TV Prima


Vtipné obrázky na téma "seriál Ulice"

Minimálně všichni uživatelé facebooku znají podobné obrázky moc dobře. Denně se na internetu a sociálních sítí objevují různé vtipné fotomontáže, nejvíce se jich pak objeví při aktuálních tématech (hokej, volby, amnestie atd.). Viděli jste už ovšem vtipné obrázky, které jsou na téma seriálu Ulice? I takové na internetu najdete, některé už světem internetu kolují několik let. Např. hned první fotka v úvodu s logem seriálu Ulice a bezdomovci na ulici.

Na internetu koluje i vydařený vtípek na téma: americká a česká ulice. Jen s tím rozdílem, že v Čechách nás vychovává Ulice, tedy samotný seriál. Velmi povedený je i jeden z nejnovějších obrázků, který koluje na internetu. Týká se Miloše Knoblocha, který je znározněn jako terminátor, který dává přikázy Emě.

               

Znáte i další podobné vtipné i nevtipné obrázky na téma Ulice? Můžete nám je poslat na email: fanclub-ulice@wbs.cz nebo na naše facebookové stránky.

Admin Kuba / 27.2. 2014 /
foto: internet


Míša Badinková se rozloučila s kolegy z Ulice

Půvabná herečka Michaela Badinková odchází na mateřskou dovolenou, a to těsně před porodem, protože Míša by měla porodit už během několika týdnů. Teď se rozloučila v Ulici, kde natočila své poslední záběry před nástupem na mateřskou. Rozloučit se přišli i kolegové a tvůrci seriálu včele s Hanou Maciuchovou a Vilmou Cibulkovou, které mají k seriálové Lence nejblíže.

Míša Badinková při svém odchodu z Ulice prozradila, že se jí po seriálu ani po svých přátel z řad koledů stýskat nebude. A důvod? Neodchází totiž na dlouho, jen krátce po svém porodu totiž opět naskočí do Ulice, aby mohla natáčet další díly seriálu, ve kterém už bude mít dvě krásné holčičky - Mirinku a Kristýnku.

Jestli se i Míše Badinkové narodí holčička zatím jisté není. Doma už má holčičku Evelýnku, ale tentokrát si rodiče pohlaví miminka říct nenechali, takže to pro ně bude překvapení. My samozřejmě přejeme Míše hodně štěstí a těšíme se na ní brzy opět v Ulici. A jako diváci Ulice se zatím bát nemusíme, Míša už sice točit nebude, ale ještě dlouho uvidíme díly, které stihla natočit. A malá drobnůstka na závěr, mnozí z vás to určitě vědí, ale možná někdo ne. Partnerem Míši Badinkové je herec Jan Teplý, kterého můžeme v Ulici vidět jako Pavla Millera. Více fotek z loučení můžete vidět na fanouškovských stránkách na facebooku.

POZOR! Připomínáme, že dnes si dává Ulice opět pauzu a dnešní díl se bude vysílat zítra v 17:30!

Admin Kuba / 19.2. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Aktuální změna: Ulice se nebude vysílat ani zítra

Fanoušci Ulice, kteří nemají velký přehled, mají tento týden trochu zmatek. Už minulý týden se totiž kvůli olympiádě jeden den Ulice nevysílala, stejná situace nastala i dnes. A zopakuje se i zítra, protože TV Nova reaguje na mimořádný úspěch našich hokejistů, kteří postoupili do čtvrtfinále, to se hraje ve středu v 18 hodin, tedy v čase vysílání Ulice.

Nicméně zítra nastane trochu jiná situace. Minulý týden a dnes nebyla Ulice plánovaně, žádný díl se na tyto dva dny vůbec nenatočil, takže se žádný díl nevynechal. Jinak to bude zítra, na tento den Ulice plánovaná je, proto se zítřejší díl musí zrušit a nasadit ho na náhradní termín. Ten bude už ve čtvrtek 20. února, kdy se odvysílají dva díly Ulice. Jeden už v 17:30, to bude díl ze středy a druhý díl poběží v klasickém čase, tedy v 18:30, to bude díl ze čtvrtka, tak jak má být.

Určitě se tedy nikdo nemusí bát, že by přišel o nějaký díl svého oblíbeného seriálu. Díl z minulé středy a dnešní díl natočen nebyl, takže nemůže být odvysílán. Zítřejší díl se jen přesune do náhradního termínu. Včera jsme tedy viděli díl s číslem 2547, zítřejší díl (2548) se ruší a bude ve čtvrtek, kdy v 17:30 uvidíme díl 2548 a hned po něm díl 2549.

Admin Kuba / 18.2. 2014 /
foto: internet


Ulice změní vysílací čas, sice mírně, ale změní se

https://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/365x205/Aug2013/1549086.jpg?d41d

Ud od března se mírně změní vysílací čas denního seriálu Ulice, ale nemusíte se bát, bude to jen o pár minut. Zatím se Ulice vysílá v obvyklém čase, tedy v 18:30, někdy je dle programu start i v 18:35. Samozřejmě jde o oficiální verzi vysílacího času dle programu, kvůli předchozímu programu a reklamám se většinou o pár minut čas liší. Už od pondělí 3.3. 2014 se začátek Ulice posune o pět minut.

Místo v 18:30 bude Ulice začínat už v 18:25, jde tedy opravdu jen o pár minut. A jaký je důvod této změny? Je to kvůli konkurenci, TV Barrandov včele s Vladimírem Železným totiž od začátku března mění vysílací čas svého podvečerního vysílání. Přesně na start Ulice, tedy v 18:30 chystá "nové" Naše zprávy, po té pak seriál Velkolepé století. Oba pořady tedy budou přímo konkurovat seriálu Ulice.

Ulice se nicméně konkurence bát vůbec nemusí. Svou základnu věrných fanoušků má stále natolik silnou, že konkurence jí nemůže ohrozit. Na denní seriál Ulice se stále dívá vždy více jak milion diváků, většinou je to okolo 1,3 až 1,4 milónů a Ulice tak vedle Televizních novin, Ordinace a Doktorů z Počátků stále patří mezi nejsledovanější pořady TV Nova.

Admin Kuba / 17.2. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Nezapomeňte: Dnes má Ulice mimořádnou přestávku

Velká část fanoušků Ulice je stále zmatená, proč na dnešní den ve svém televizním programu nenašli svůj oblíbený seriál Ulice a místo něj je v programu Kriminálka Las Vegas. Jak jsme již v lednu informovali, tak Ulice si dnes a také příští úterý (18.2.), dává přestávku. Důvodem je olympijský hokej, v těchto dnech naší hokejisté hrají důležité zápasy, proto nám tvůrci Ulice umožní sledovat hokej, a to i přesto, že hokej nebude přímo na Nově.

Hokej totiž původně měl být na Nově, proto se od začátku počítalo s tím, že v tyto dva dny Ulice nebude, později se hokej přesunul na ČT, ale už bylo pozdě dotočit chybějící díly. Rozhodně o nic nepřijdeme, tyto dva díly se nikam neztratili, nebyly vůbec natočené a pokračovat se bude opět další den.

A ještě jedna informace. Nemusíme se bát ani toho, že by Ulice měla letos méně dílů, to se nestane, i s tímto se počítalo, proto hned po Novém roce jsme dostali dva díly navíc, a to když se Ulice na obrazovky vrátila už ve čtvrtek 2. ledna a v pátek 3. ledna, místo obvyklého dnu v pondělí. O nic tedy rozhodně nepřijdeme. Kdo není hokejový fanda, tak si dnes udělá malou přestávku, komu se zalíbila kriminální část v Ulici, tak může sledovat Kriminálku Las Vegas.

Admin Kuba / 12.2. 2014 /
foto: internet


Slovenské hvězdy, které si odskočily do české Ulice

https://nd06.jxs.cz/504/208/e5391582b3_96895236_o2.png?1391872833

Už v pondělí se v Ulici představí nová postava, majora Kadlece, kterého si zahraje slovenská hvězda Emil Horváth. Ten je na svém rodném Slovensku velmi populární, zahrál si v desítkách filmů a seriálů, mimo jiné ve slovenské verzi Ordinace v růžové zahradě nebo v současné době ve velmi populárním slovenském seriálu Búrlivé víno. Od pondělí doplní tým vyšetřovatelů a v Ulici se budu objevovat se svým "parťákem", kapitánem Hermanem (hraje Jan Holík).

Emil Horváth není ovšem jedinou slovenskou hvězdou, která si ze své rodné země odskočila na čas do naší české Ulice. Už v první sezóně sáhli tvůrci Ulice po dvou oblíbených tváří ze Slovenska. Zápornou postavu Rosberga si zahrál Marko Igonda (mimochodem, Marko je manželem Hanky Igondy Ševčíkové, která hrála v Ulici Kláru). Další výraznou postavou byl v první sezóně Karel Stránský, podnikatel, politik, přítel Lenky Drápalové a otec Štěpána a Marka. A Karla Stránského si zahrál slovenský herec Milan Kňažko.

V dalších sezónách doplnil tým Ulice i slovenský herec Andrej Hryc, který v Ulici představoval Borise Nekonečného staršího. A mezi uličníky se dostal i slovenský herec Dušan Jamrich, ten si zahrál Cyrila Hejla. Všichni čtyři pánové už v Ulici nehrají a opět září na svém rodném Slovensku. My se teď můžeme těšit na slovenskou posilu v podobě Emila Horvátha.

Admin Kuba / 8.2. 2014 /
foto: Archiv TV Nova; internet; koláž Fanclubu Ulice



Klára zpět v Ulici, začíná velké vyšetřování její smrti

POZOR! Tento článek obsahuje informace, které v Ulici uvidíte až příští týden. Kdo nechce přijít o překvapení, ať dál nečte.

Pokud vám v Ulici chyběla Klára Peškové, tak už chybět nemusí. Už v pondělí jí totiž uvidíme zpět v Ulici. Ale samozřejmě se nevrátí do děje, protože opravdu zemřela. Ale v rámci vyšetřování její smrti se bude objevovat ve vyšetřovacích variantách, ty si bude v hlavě procházet major Kadlec, který bude její smrt vyšetřovat. A právě během jeho vzpomínek uvidíme záběry, které jsme ještě neměli možnost vidět.

Na internetu se totiž objevilo videa, ve které jsme jasně viděli, jak Klára sama padá ze schodů. Ale pozor! Její pád se točil několikrát a měl také několik verzí, jednu z nich uvidíme už v pondělí, při které bude jasně vidět, že Klára padá ze schodů za pomocí Adriany. Nicméně, tento záběr bude pouze myšlenkou vyšetřovatele, podezřelých z vraždy bude daleko více a postupně se bude celý případ vyšetřovat během několika následujících týdnů.

Admin Kuba / 6.2. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Zajímavosti z Ulice: Co jste možná ani nevěděli

TV Nova oslavila včera své 20. narozeniny a slavit bude ještě celý únor. K Nově patří seriál Ulice, a to už neuvěřitelných devět let, Ulice tedy vysílá skoro polovinu let, co TV Nova. Pojďte se podívat na několik zajímavostí ze zákulisí Ulice, o kterých jste možná ani nevěděli.

  • Ulice je nejdéle vysílaný český seriál a zároveň jedinný denní seriál v Česku
  • Během jednoho natáčecího dne se natočí průměrně 85 minut hrubého materiálu
  • Týdně se, co se stopáže týče, natočí 2,5 standartních, celoverečních filmů
  • Kdyby se měl vkuse odvysílat kompletní natočený, hrubý materiál, tak budeme u obrazovky nepretržitě skoro 200 dní
  • Samotná "Ulice" je 60m dlouhá, 13m vysoká a 40m široká, stojí v ní devět činžovních domů
  • Známá průčelí domu jsou pouze dekorace, za okny se žádné byty nenecházejí
  • Výjimku tvoří pouze tetovací, kadeřnický salón a pekárna, do těchto prostor se dá vejít přímo "z Ulice"
  • V hostivařských ateliérech jsou kromě Ulice i dva velké ateliéry, kde jsou jednotlivé byty, hospoda a další prostory
  • Celý areál propojuje 5,5 kilometru zvukových kabelů
  • Pamatujete si na díl, ve kterém chce Jeřábek znásilnit Terezu Jordánovou? Aby scéna byla důvěryhodnější, tak dal režisér Patricii Solaříkové facku, ta se ze šoku sama rozbrečela
  • I přesto, že Ulice od počátku měl být nekonečný seriál, tak se odhadovalo, že zájem o denní seriál bude zhruba šest let, příští rok, už bude Ulice na obrazovkách deset let a zájem diváků neklesá
  • Ulice jako jediný seriál v Česku má v ději vždy den, jako je v reálu, pokud si jdou děti 30. ledna pro vysvědčení, je i v Ulici 30. ledna a děti si jdou pro vysvědčení, stejně na tom jsou i Velikonoce, Vánoce a další svátky
  • S myšlenkou na denní seriál přišel Dušan Klein s producentem Radkem Bajgarem už na podzim roku 2004, vedení TV Nova se nápad líbil
  • Celá "Ulice" se postavila na jaře roku 2005 za necelé dva měsíce
  • V dubnu roku 2005 se pro seriál vymyslel název "Ulice"
  • 6.6. 2005 padla první klapka nového seriálu
  • Postavy v Ulici mají smůlu, nikdy si během natáčení nedají ani kapku alkoholu, místo něj se používá džus, nealko pivo, čaj nebo voda

Další zajímavosti z Ulice můžete najít zde

A jak se vlastně točí seriál? To prozradil šéf režisér Ulice Stanislav Sládeček v rozhovoru pro deník Aha!

Pane režisére, kolik dílů točíte najednou?
„Točíme takzvaně v cyklech, přičemž jeden cyklus má 10 seriálových dílů. Za den uděláme 15 obrazů a ten den se všechny obrazy natáčejí v jednom prostředí, resp. v jedněch kulisách. Dodržujeme chronologii, skáčeme jen v rozmezí těch deseti dílů.“

Takže se nedá natočit jeden díl za den?
„Je to nepředstavitelné, protože když díl trvá 40 minut, tak to je 2400 vteřin. To se nedá za 12 hodin, co denně natáčíme, zvládnout. 
V průměru se natočí denně tak 1400 vteřin čistého vysílacího času, jeden díl se tedy točí den a půl.“

Jak to jde stihnout?
„Pracuje se pochopitelně přes víkendy a seriál natáčejí dvě party paralelně. Takže jsme v předstihu.“

Nosíte všechny dialogy v hlavě?
„Ne, to ani nejde. Vím, o čem ty obrazy jsou, jak mají vypadat, co následuje před a co potom. Musíme se připravit, co se tam říká, ale přesně se to zkouší s hercem až těsně před obrazem.“

Necháte se někdy inspirovat?
„Ano, i to se stává. Někdy vidíte, že by něco mohlo vypadat ještě líp, i když už to v hlavě máte jinak. Jedná se o momentální nápad, jde o to, co herec nabídne. Když vám přijde na plac, člověk se musí přizpůsobit, co mu sedne, jaká replika se upraví.“

Kolik máte scénářů u sebe?
„Vždy jen to, co mám ten den natáčet.“ Jak dlouho režírujete Ulici?
„Sedm let, od třetí sezony. Režisérů je nás asi 10 a střídáme se. Jak jsem řekl, paralelně točí 2 štáby, jeden točí sudé cykly, druhý liché. Dva režiséři pracují ve stejný den.“

Proč si myslíte, že je Ulice tak úspěšný seriál?
„Protože se snažíme nelhat, být pravdiví, aby to vypadalo co nejreálnější. Látkou jsou příběhy obyčejných lidí, běžné starosti, tedy to, co je nám všem blízké.“

Admin Kuba / 5.2. 2014 /
foto: Archiv TV Nova; koláž Fanclubu Ulice


Nova Plus je tady, Ulice konečně zdarma na internetu

A je to tady, konečně jsme se dočkali. Fanouškům Ulice se nelíbilo, když TV Nova svůj videoarchiv umístila na placené voyo, komu totiž utekl jen jeden díl Ulice, tak musel mít předplatné na celé voyo, aby se na svůj oblíbený seriál mohl podívat. To dnešním dnem končí. Nova pustila svou novou videotéku s názvem Nova Plus, kde najdete i několik čerstvě odvysílaných dílů Ulice.

Konkrétně pak na Nova Plus uvidíte vždy epizody za posledních sedm dní. Aktuálně tam tedy najdete díly od minulého úterý, až po ten včerejší. Po skončení dnešní Ulice, tam pak najdete i ten dnešní díl a ztratí se ten z minulého týdne. Celkem zde tedy uvidíte vždy pět posledních epizod, což je určitě dobrá zpráva. Většina diváků, když mešká Ulici, tak jde jen o několik málo dílů.

A pozor! Ještě jedna dobrá zpráva. Na Nova Plus budou i některé pořady a seriály vysílané v Telce a tedy i starší díly Ulice. Také z těchto dílů najdete na Nova Plus vždy epizody z posledního týdne, které se v Telce vysílali. A také v Telce běží vždy pět dílů týdne. Takže určitě i toutou zprávou některé diváky TV Nova potěšila.

Archiv Ulice najdete zde

Admin Kuba / 4.2. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Do Ulice nastupují dvě nové postavy, máme se na co těšit

Už tento týden rozšíří tým Ulice dvě nové postavy a těšit se můžou úplně všichni. Přichází totiž velice charismatický pán a jedna mladá slečna. Už na konci prosince se vědělo, že do Ulice nastupuje slovenský herec Emil Horváth, tajemstvím ovšem bylo to, koho bude hrát. Tvůrci Ulice proto nechali své fanoušky tipovat a ukázalo se, že jsme všichni vedle, jak ta jedla.

Do nabídky dali tvůci pět možností, nový učitel ve škole, policista, který by vyšetřovatel tragédii v Ulici, Braňo, tedy expřítel Ivany, nový kuchař u Michala v hospodě nebo Márův táta. Jasným vítězem v této anketě byl Braňo, získal 69%, každý logicky vycházel z toho, že stejně jako Braňo, tak i Emil Horváth je Slovák. Na druhém místo v tipovačce skončil Márův otec (19%), třetí místo získal učitel (9%), čtvrté místo policista (2%) a páté místo kuchař (1%).

Ti, kteří sledovali sobotní Volejte Novu nebo náš facebook, už moc dobře vědí, že Emil Horváth si zahraje policistu, respektive hlavního vyšetřovatele, které do Ulice přichází vyšetřovat záhadnou smrt Kláry Peškové. Protože její smrt ještě vůbec není vyšetřena, naopak, vyšetřování teprve naplno začne.

Další novou postavou, je krásná, mladá slečna Marie, která se bude ucházet o místo v kapele Franty a Borise. Ti totiž budou pořádat už ve čtvrtek konkurz na basáka a Marie se klukům představí už zítra. Jestli jí přijmou do kapely, to teprve uvidíme. Marii si zahraje začínající mladá herečka Diana Korbelová. Takže sledujte Ulici i tento týden, máte se na co těšit.

https://scontent-a-fra.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/t1/1551761_10151945363724164_702054319_n.jpghttps://img.cz.prg.cmestatic.com/media/images/440xX/Feb2014/1612040.jpg?d41d

Admin Kuba / 3.2. 2014 /
foto: Archiv TV Nova


Nova spustí videotéku Nova Plus se seriály zadarmo

My jsme vás loni v říjnu informovali o tom, že TV Nova má v plánu uvolnit z videoportálu voyo.cz některé své vlastní pořady a seriály pro všechny zcela zdarma. A už je to tady! Nova ke svým 20. narozeninám spustí novou videotéku, která se bude jmenovat Nova Plus. Půjde o doplňkovou služku k voyo.cz, kde se najdete vlastní pořady a seriályl vždy sedm dní po odvysílání v televizi, a to zcela zdarma.

V praxi to bude fungovat tak, že např. po té, co v televizi uvidíte jeden díl Ulice, tak ho následně uvidíte celý týden na Nova Plus. Přetrpět budete muset pouze reklamy, které budou součástí videa, stejně jako jsou třeba na ulice.nova.cz v různých videoukázkách. Bez reklam a na dobu neurčitou, pak všechny díly Ulice stále najdete i na voyo.cz, kde budou i nadále jednotlivé díly v předpremiéře, dříve než v televizi. Informoaci potvrdil generální ředitel TV Nova v rozhovoru pro MF Dnes.

U příležitosti 20. narozenin se chystáme spustit novou doplňkovou službu Nova Plus, která umožní divákům sledovat na internetu poslední díly našich vlastních pořadů zdarma sedm dní po jejich premiéře v televizi, řekl Christoph Mainusch, generální ředitel skupiny Nova. Kdy přesně se tato služba spustí není jisté, Nova narozeniny oslaví zítra a slavit bude celý únor, Nova Plus se tedy spustí určitě ještě tento měsíc.

Admin Kuba / 3.2. 2014 /
foto: Archiv TV Nova

Zpět