Díly s číslem 999,1000

26.09.2008 19:09

Kuba

Dnes uvidíte na obrazovkách TV Nova Ulice díl s číslem 1000, o tom jsme vás již dříve informovali. V tomto článku se dozvíte některé informace z historie celého seriálu Ulice, proto si tento článek určitě přečtěte celý, aby vám něco neuniklo.

V roku 2004 si TV Nova dala cíl, že vytvoří původní nekonečný seriál, který by diváky bavil spoustu let, nakonec se do takového projektu pustili, vybrali tvůrce, scénáristy a režiséry. Všichni začala pracovat a hledat herce či herečky, spoustu z nich prošlo konkurzem a spousta z nich nikdy nestáli před televizní kamerou, Ulice ze spoustu herců udělali hvězdy. Vůbec prvním režisérem Ulice se stal Dušan Klein (natočil například všech pět dílů Básníků), který ještě před samotným seriálem natočil film Ulice, kde jsme se poprvé mohli seznámit se všemi postavami. Ulice se začala natáčet 6. června roku 2005 a poprvé se Ulice na obrazovkách objevila 2. září 2005, od té doby bylo již natočeno přes 1000 dílů, ten jubilejní 1000stý uvidíte právě dnes, tj. 26. září 2008.

Pár čísel
Ulice se začala natáčet 6.6. 2005, první díl byl na obrazovkách 2.9. 2005, od 5.2. 2007 se začali vysílat dva díly za sebou, průměrně si každý den Ulici zapne 48,50% ve věkové kategorii 15-54, což je skoro polovina diváků, kteří mají zaplou televizi. Tvůrci již v Ulici strávili více jak 1100 dní, každý den se natočí cca 87 minut materiálu, který se pak ještě ale sestříhá.

Zajímavosti
Pokud by jste z materiálu, který se natočí chtěli udělat celovečerní film šlo by to lehce, asi za jeden týden se natočí shruba 3 hodiny materiálu. Všichni scénáristé už popsali přes 40 000 papírů, tj. asi 14 580 kg. Pro kadeřnictví v Ulici se připravilo 820 účesů a do hospody k Henrymu bylo přivezeno přes 16 000 litrů nealkoholického piva, jídla se dovezlo 8 800 to jen studeného jídla, dalších 7 500 bylo teplých jídel. Do všech domácností bylo přivezeno 2 400 snídaní i večeří a 1 900 obědů, spotřebovalo se 13 500 rohlíků a 3 600 chlebíčků (hlavně ve Večerce u Nyklů). Probrali jsme jídlo, tak jdeme také na pití, v Ulici se již vypilo 1 400 litrů džusu, pokud by jste si v Ulici chtěli dát červené víno dostanete rybízový džus, toho se vypilo 1 400 litrů, za bílé víno se používá jablečný džus, toho se vypilo 1 740 litrů. 240 litrů se vypilo broskvového čaje, který slouží jako náhrada za whisky, oblíbeného nápoje hlavně Petra Boháče.

Viděli jste
Za více jak tří let jsme v Ulici mohli vidět několik svateb, například Lumíra a Světlany, Bedřicha a Aničky, vdávala se také Nyklové se Stárkem nebo Simona s Pepanem, i Digi se vdala, vzala si Marka Stránského, v Ulici nebylo ale jen samé štěstí, zemřel například starý pan Nykl nebo Václav Král, prožili jsme dvě autonehody, při jedné se těžce zranil a na nějaký čas oslepl Petr Boháč, autem ho srazila jeho manželka Eva, bourala také Tereza, ta byla také těžce zraněné a auto řídil Mára. V Ulici se také natáčela Výměna manželek a řešili jsme také problémy jako byla nevěra Oldy či Jitky nebo také Báry a Tomáše, založila se jedna kapela a složila píseň Srpnový sníh. V Ulici také proběhla zajímavá výměna, v prní sezóně musela na operaci herečka Tereza Brodská, která hraje Báru Jordánovou, tvůrci to zahráli tak, že místo Terezy přišla do seriálu Veronika Žilková a na pár týdnů se tak vyměnila s Terezou, nikdo  neměl "jako" nic poznat.

Uvidíte
Pokud se rozhodnete Ulici neopouštět a budete se i nadále dívat tak uvidíte například stěhování Miriam Hejlové k panu Peškovi, stěhovat se bude i Olda Farský, Ulici bohužel opustí Digi a Marek, přijdou také nové postavy, nová kadeřnice nebo celá nová rodina, která se nastěhuje do domu pana Peška. Již od dnešního dne se bude řešit Výměna manželek, již brzy se totiž bude vysílat díl, ve kterém byla rodina Jordánová. Jak dopadne Stárkův nový podnik také uvidíte ještě na podzim, Večerka u Nyklů dostane nového majitele Růžu Habartovou, která se po nějakém čase opět vrací do Ulice.

A to je vše, věřím, že se vám všech 1 000 dílů Ulice líbilo, já osobně jsem sledoval skoro každý díl a uniklo mi jich pouze pár. Tvůrcům Ulice bych moc poděkovat a to určitě i za vás, s Ulicí jsme strávili skvělé tři roky a věřím, že další roky budou jen přibívat a za dva-tři roky se bude vysílat díl s číslem 2 000. Dnes se tedy všichni nezapomeňte dívat na Ulici s číslem 999,1000. Náš oblíbené seriál začíná jako vždy v 18:30 na TV Nova.


Některé informace byly použity z oficiálního webu Ulice ulice.nova.cz, další informace jsem získal díky skvělému blogu o TV Nova televizenova.blog.cz. Děkuji.

Zpět