Dvojbarevné cukroví

03.12.2009 18:22

Na asi 80 kousků:
400 g hladké mouky
150 g moučkového cukru
2 malá vejce
2 lžíce rumu
200 g chlazeného másla
2 lžíce kakaa
2 bílky

 

Z mouky, moučkového cukru, vajec, rumu a másla rychle vypracujeme hladké těsto. Těsto rozpůlíme a do jedné poloviny vmícháme kakao. Oba kusy vytvarujeme do bochánků a uložíme je ve folii na 30 minut do chladničky.

Na pomoučeném vále těsta rozválíme na 5 mm silné pláty, které potřeme bílkem.

Na přípravu spirál položíme tmavé těsto na světlé, stočíme a nakrájíme na plátky.

Pro šachovnicový vzor nakrájíme těsto na 1 cm široké pruhy. Světlé a tmavé pruhy klademe vedle sebe a na sebe. Vše obalíme plátem světlého těsta, utvoříme váleček a nakrájíme na plátky.

Na mramorový vzor prohněteme zbytky obou těst, vytvoříme váleček a nakrájíme na plátky.

Troubu předehřejeme na 200 °C a cukroví pečeme asi 12 minut.

Zpět