Jak probíhal rok 2009 s našim webem?

01.01.2010 20:58

Kuba>

Úspěšně nebo neúspěšně? Jak probíhal rok 2009 na našem webu? To se dozvíte v následujícím článku, ve kterém si shrneme všechny důležité události našeho webu za uplynulý rok 2009. Toto, ale není jediný novoroční článek shrnující rok 2009. První novoroční speciál napsal Petr, náš mistr na rekapitulace epizod. Tentokrát sepsal jednu velkou rekapitulaci, ve které shnul vše nejdůležitějšího v epizodách Ulice za rok 2009. Článek najdete zde. Dále si můžete přečíst novoroční speciál o návštěvnosti na webu roku 2009. Velký shnující článek i s grafem najdete zde. Také se můžete podívat na velký článek, ve kterém jsem shrnul všechny velké zákulisní události Ulice charita, večírky, průšvihy, úspěchy to vše najdete v jednom článku zde.

V lednu probíhala na našem webu speciální anketa, ve které jste se vy sami návštěvníci našemu webu mohli rozhodnout, jestli na našem webu chcete mít soutěž o nejkrásnější ženu a muže Ulice, tedy soutěž Miss a Missák Ulice II. Z ankety jasně vyšla odpověď, že soutěž chcete a tak jsem soutěž na jaře spustil. V lednu také z webu zmizela vánoční a zimní výzdoba a mírně byla poupravena hlavní stránka, vše se samozřejmě týkalo webu na staré adrese, tedy na ulice.wbs.cz. Návštěvnost našeho webu rostla a 22.1. jsme dosáhli čísla 90 000 návštěvníků, byla také prodloužena placená verze.

V únoru se toho na webu zase tak moc nestalo, ovšem jeden velký úspěch jsme zaznamenali, jaký? V lednu nás navštívilo již 90 000, ale do února se toto číslo ještě navýšilo a to o dalších 10 000 lidí. Celkem tedy byla celková návštěvnost webu v únoru 2009 již 100 000. V únoru také odstarovat jeden větší projekt nazvaný Valentýnský pár, vy jste vybírali nominace a později také hlasovali a rozhodli jste, že Valentýnským tedy nejoblíbenějším párem v Ulici je Tereza Jordánová a Štěpán Stránský. Tedy pár, který v Ulici již neexistuje.

Březen na našem webu odstartoval velkou soutěží, již zmiňovaným druhým ročníkem soutěže Miss a Missák Ulice. Celou soutěž nakonec vyhrála v kategorii Miss Bára Jordánová a v kategorii Missák Jarda Hejl. Soutěž Miss a Missák Ulice II. byla také největší událostí v březnu 2009, více toho bylo zase až v dubnu a to toho bylo opravdu hodně.

Takže jaký byl duben 2009? Hned začátkem dubna odstartovala velikonoční soutěž Hledej vajíčka. Sám jsem netušil, že tato soutěž bude mít mezi návštěvníky takový úspěch, jaký měla. Dokonce takový úspěch, že jsem soutěž musel ještě protáhnout o několik dní. V dubnu jsme měli ještě jednu významnou událost a to online zpravodajství z TýTý 2008, vy jste velmi pylně diskutovali ve speciální diskuzi a celý online přenos byl u nás na webu velmi úspěšný.

I květen byl velmi úspěšný. Získal jsem pro vás exkluzivní rozhovor s herečkou Zuzanou Vejvodovou (Libuška Nekonečná) a otázky jste pokládali vy sami. Rozhovor byl velmi úspěšný a tak jsem ho rozdělil do dvou částí, celý rozhovor najdete v sekci Exkluzivně na webu. V květnu jsme také vzpomínali, bylo to totiž rok co jsme měli rekordní návštěvnost a bylo to také rok, co jsme na webu začali zveřejňovat například návštěvnost.

Čím byl ve znamení červen? Online chatu a to semnou, tedy s adminem tohoto webu. Myslím, že tento chat byl velmi úspěšný, otázek jste mi poslali opravdu hodně, slíbil jsem také, že ještě nějaký online chat bude, zatím na to nebyl čas, ale určitě se ještě dočkáme. 25.6. začalo na našem webu také Zábavné léto s heslem "Je léto - bavte se s námi." A v červnu jsme také trhli roční rekord, 19. června 2009 přišlo na náš web 1 396 lidí a to byl pro nás další velký úspěch.

Červenec i srpen byl ve znamení soutěžení, jak jsem již zmínil, tak už na konci června začalo Zábavné léto a s tím jsem spustil i velký zábavný, letní web, kde jste mohli najít plno zábavných podrubrik i soutěží a jedna velká se jmenovala Prázninové pexeso, s části ji vymyslela naše fanclubačka myška, inspirovala se projektem Hledej vajíčka, já jsem Prázdninové pexeso dotáhl do cíle a tato soutěž byla u vás velmi úspěšná a oblíbená, bavili jste se snad každý den a na konci soutěže jste také získali nějaké ceny.

Nejzlomovější měsíc byl pro nás srpen, přesně 4. srpna 2009 jsme přešli na novou adresu ulice--serial.webnode.cz a web pokročil vpřed o 100% nový vzhled, nové rubriky, více přehledný, takhle vypadal náš web a takhle stále vypadá, akorát vhled je teď ve vánočním a zimním stylu. Této změny, kterou jsem nazval "Inovace bez legrace" jsem se trochu obával, nyní už vím, že jsem chybu rozhodně neudělal. Další velká událost v srpnu byla oslava druhých narozenin našeho webu (22.8.), připravil jsem si pro vás několik speciálních článků, naši fanclubáci nám popřáli k narozeninám a také jsme měli den otevřených dveří na našem fanclubu.

V září odstartovala pátá sezóna seriálu Ulice, na webu jste ještě v srpnu mohli sledovat speciál o páté sezóně. V září jsme pro vás získali opět něco exkuzivního. Už v květnu jsme měli exkluzivní rozhovor se Zuzanou Vejvodovou a v září jsme získali další exkluzivní rozhovor, tentokrát s nadějným malým hercem Matyášem Valentou (František Hrubý). Otázky jste opět pokládali vy sami a rozhovor to byl opět úspěšný.

Říjen byl pro nás dalším zlomovým měsícem, proč? Exkluzivně náš neoficiální fanclub měl možnost navštívit ateliéry seriálu Ulice a ještě k tomu, jsme si v Ulici zahráli při demonstraci. Všichni fanclubáci si natáčení náramně užívali, vše pro všechny zařídila skvělá již zmiňovaná fanclubačka myška. Tímto jsme také získali kontakty a tak díky této návštěvě jste si na webu mohli přečíst exkluzivní rozhovor se šéfproducentem Ulice Michalem Reitlerem. Zatím stále čekáme na rozhovor i s některými herci. A slávu také měla naše diskuzi, 24. října jsme totiž slavili a to velkou diskuzní událost, naše diskuze totiž měla "prokecáno" již 1 000 stránek. To je více jak 15 000 příspěvků, takže úspěchy neměl jen fanclub, web, ale i diskuze.

Na konci října odstartovala nová soutěž, úplně nová tedy není, spíše staronová, jedná se totiž o již třetí ročník soutěže Nej postava. Kde hledáme nejoblíbenější postavu Ulice. Soutěž sice odstartovala na konci října, ale zajímavější část, tedy finále odstartovalo až v listopadu. 16. listopadu 2009 odstartovali Kouzelné Vánoce 2009, vše začalo velkou zimní-vánoční výzdobou. A Kouzelné Vánoce samozřejmě pokračovali i v prosinci.

A prosinec byl samozřejmě i posledním měsícem v roce. V plnou proudu byly Kouzelné Vánoce, spustil jsem speciální sekci Vánoce 2009 plnou informací o Vánocích všeobecně o Vánocích v Ulici a na našem webu. Poslechnout si také stále můžete vánoční koledy nebo jste se mohli inspirovat sms přáním. V prosinci náš web navštívilo také již 200 000 lidí a oslavili jsme Vánoce a Silvestr.

Vstoupili jsme již do Nového roku, ve kterém nás toho opět čeká hodně. V nejbližších měsících spíše, ale míň, více si přečtěte zde. Na závěr tohoto článku bych vám tedy chtěl znovu popřád hodně štěstí do nového roku, také hodně zdraví, lásky a úspěchů. A všem našim věrným návštěvníkům bych rád poděkoval, že jste s námi ten rok 2009 vydrželi a věřím, že stejně jako v roce předchozím budete s námi i v novém roce, tedy v roce 2010. Takže ještě jednou všem moc děkuji a přeji šťastný nový rok.

Zpět