Jazýčky z pomerančů

03.12.2009 18:22

Na asi 80 kousků:
250 g másla
375 g moučkového cukru
špetka soli
350 g hladké mouky
2 lžíce pomerančové tresti
2 lžíce pomerančového likéru

 

Smícháme máslo se 125 g moučkového cukru, solí, moučku, pomerančovou esencí a likérem. Vypracujeme těsto a zabalíme ho do folie. Uložíme ho na 60 minut do chladničky.

Troubu předehřejeme na 180 °C. Plech vyložíme pečicím papírem. Těsto položíme na moukou vysypaný vál a vyválíme z něj placku asi 3 mm silnou. Z těsta vykrajujeme tvary a rovnáme je na plech. Dáme do trouby a 5 minut pečeme. Hotové cukroví sejmeme z plechu a necháme vychladnout.

Omyjeme pomeranč. Kanelovacím nožem vykrájíme z kůry tenké proužky. Ovoce rozkrájíme a vymačkáme šťávu. Smísíme ji se zbývajícím moučkovým cukrem a polevou potřeme cukroví. Na každý kousek přilepíme proužek kůry a necháme ztuhnout.

Zpět