Již rok zveřejňujeme návštěvnost na webu

11.05.2009 16:49

Kuba

Návštěvnost webu - téma, které zase tak moc lidí nezajímá, ale pro nás je velice důležitá. Zajímá nás, kolik vás denně přichází na náš web. A návštěvnost tohoto webu měříme již od 22. srpna 2007 tedy od samého začátku webu, mimochodem celková návštěvnost je právě teď (19:05) 132 510. To je opravdu skvělé číslo. Návštěvnost můžete sledovat na hlavní stránce skoro dole na stránce. Návštěvnost nám měří toplist.cz a návštěvnost můžete také sledovat v sekci Návštěvnost a to již jeden rok.

I když návštěvnost měříme od 22. srpna, tak poprvé jsme se na webu o ní zmínili až 12. května 2008, od tohoto dne můžete týden co týden sledovat návštěvnost pomocí speciálně vytvořeného grafu, ve kterém najdete návštěvnost vždy za celý týden. Nejdříve to byly jen grafy, postupně se k tomu přidávali komentáře a došlo to tak daleko, že ke grafu vám ještě píšu velký článek o celém týdnu. A jednou za měsíc také zmiňuji měsíční návštěvnost.

K tomuto malému výročí jsem si pro vás připravil malé překvapení. Původně jsem ho chtěl nasadit již dnes, ale nakonec jsem ho přesunul až na příští týden a tak novinku poprvé uvidíte v pondělí 18. května, tedy šest dní po výročí. V čem bude novinka spočívat? Heslo návštěvnosti ponesu heslo: "Méně keců - více grafů." A jak heslo napovídá, tak se můžete těšit na více grafů a zároveň na méně keců. Již nebudeme měřit jen počet lidí, kolik na web přijde, ale budeme zveřejňovat i jiné věci.

Těšit se můžete například na grafy, ve kterých každý týden budeme zveřejňovat sekce, které byly v daném týdnu nejnavštěvovanější. Mimo to, se podíváme i na to jaké nejčastěji používáte internetové prohlížeče (Internet Explorer, Mozila Firefox atd.) nebo to jak jste se na náš web dostali. Budete toho hodně, proto uvidíte více grafů. A já nebudu návštěvnost tolik komentovat, protože vše uvidíte v přehledném grafu. Máte se tedy určitě na co těšit, takže se těším již příští pondělí.

Zpět