Lábus do Ulice?!?

18.06.2008 20:07

Kuba

https://mm.denik.cz/23/9a/trutnov_jiri_labus_1108_07_denik_clanek_solo.jpg

Dnešní vydání deníku Blesk přineslo zajímavou informaci. Podle deníku by se v Ulici měl objevil známý herec Jiří Lábus. Tahle informace ovšem není potvrzená, přeci ji jenom napsal bulvární deník, ale budeme mu věřit? Já myslím, že ano, když se před několik měsíci objevila v Blesku informace, že v Ulici bude Výměna manželek, tak to byla pravda, stejně tak tomu bylo s autonehodou Terezy, i tohle psal jako první Blesk a měl pravdu, autonehoda byla, takže se pravděpodobně dočkáme Lábuse v Ulici.

Ale Jiří Lábus by neměl hrát v denním seriálu, ale pouze ve speciálním prázdninovém díle, který jako vždy předchází vysílání Ulice v podvečer. Loni to byla například Zlatá muška v hlavních rolích Hana Maciuchová, Rudolf Hrušinský, Bořivoj Navrátil a další. Letos bude jednu hlavní roli hrát právě Jiří Lábus.

Je ale možné, že se pan Lábus ocitne i v denním seriálu Ulice, na to je ale ještě spousta času, Blesk také prozradil jakou roli si Lábus vystřihne, bude to role kastaléna. A objeví se po boku Daniely Kolářové, která v Ulici hraje matku Evy Boháčové. Takže hlavní role bude mít letos asi paní Kolářová a kdo další? To uvidíme. Speciální prázdninový díl se natáčí na zámku Český Šternberk a to až do 30. června, pokud někdo z vás bydlí kousek od zámku, nebo se tam chystá vypravit, napište mi na email ulice.wbs@seznam.cz, pokud tedy zjistíte nějaké info o natáčení.

Uvidíme jak to všechno nakonec bude, jen ještě malá informace, všechny podrobnosti o speciálním díle a také o čtvrté řadě Ulice se vždy dozvíte na našem webu, my pro vás budeme celé prázdniny zjišťovat všechny podrobnosti, takže určitě navšivte náš web i o prázdninách.

Hrad Český Šternberk

Necelých patnáct kilometrů severně od Vlašimi se nad údolím vypíná gotický skvost našich hradů, Český Šternberk. Jeho strmé hradby a vysoké hradní zdi působí impozantně. Hrad byl založen v půli třináctého století rodem Divišovců. Byl pojmenován podle erbovního znamení svého zakladatele, podle zlaté hvězdy, Sternberg.

Prohlídka tohoto hradu nás zavede do patnácti místností, bohatě vybavených stylovým nábytkem, koberci a obrazy. Zajímavý je unikátní obrazový rodokmen Sternbergů, sbírka historických střelných a sečných zbraní a loveckých trofejí, rytířský sál a také sbírky mědirytin a porcelánu. Čtyři místnosti jsou věnovány různým uměleckým slohům. Ocitneme se tak postupně v prostředí rokoka, empíru, biedermeieru a baroka. Na jihu hradu stojí předsunutá bašta, zvaná „hladomorna“. Ale hladem se v ní netrpělo. Byla součástí důmyslného opevnění, které bylo vybudováno v 15. a 16. století.


Obrázek “https://www.mesto-vlasim.info/pics/vylety-do-okoli/cesky-stenberk/cesky-sternberk.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Zpět