Linecké medailonky

03.12.2009 18:27

500 g hladké mouky
200 g pískového cukru
250 g másla
3 žloutky
2 - 3 lžíce mléka
hnědá a bílá čokoláda

Náplň:
120 g másla
100 g pískového cukru
2 lžíce silné vařené kávy
1 žloutek

 

Na vál prosejeme mouku s cukrem, přidáme žloutky, rozměklé máslo a mléko. Vše zpracujeme na hladké těsto. Těsto zabalíme do folie a necháme asi 2 hodiny v chladničce odpočinout. Pak jej rozválíme na 4 mm silný plát a formičkou vykrájíme malé medailonky, které klademe na vymazaný plech. Troubu předehřejeme na 180 °C a cukroví zvolna upečeme dorůžova. Vychladlé medailonky slepíme (vždy po dvou) kávovou náplní, připravenou utřením másla s cukrem, žloutkem a přecezenou silnou kávou. Po naplnění potřeme povrch medailonků tmavou čokoládou, na ní vytvoříme bílou čokoládou vlnku, kterou hned protáhneme párátkem - tak vznikne malá bílá větvička.

Zpět