Ljuba Krbová: Dovolená bude velice drsná

13.07.2010 17:23

Kuba>

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///600x338/Jul2010//648580.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Sympatická představitelka Aničky Liškové ze seriálu Ulice se chystá s manželem Ondřejem Neffem do Tibetu.

O Ljubě Krbové se dobře ví, že se navzdory éterickému vzhledu pouští do velice dobrodružných akcí. Jak prozradila magazínu doma.cz, čeká ji dovolená v Tibetu.

"Chystáme se s manželem na cestu do Tibetu, už jsme si koupili spacáky," řekla nám Ljuba Krbová. "Čekají nás klášterní ubytovny, bude to drsné. Některé jsou hodně vysoko, nenecháme si ujít ani nejvýše položený klášter na světě, který leží v pěti tisících metrech nad mořem. Doufám, že do té doby stihneme aklimatizaci," směje se herečka.

Na dlouhý let se nijak zvlášť netěší. Poletí přes Peking a pak kus zpět do Tibetu, celkově se jedná zhruba o šestnáct hodin ve vzduchu. "Je to daň vysněné cestě," míní Ljuba. "Cestování nejsou jen krásné zážitky, ale i nepohodlí. Zvlášť když míříte do zemí, kde se lidem o komfortu ani nesní. Kdepak splachovací záchod a sprcha. Odměnou vám jsou nádherné přírodní scenérie."

Na cestě bude v první řadě fotografovat: "Batoh mi při poslední cestě zničil záda," vzpomíná. "Měla jsem tam objektivy, stativ, všechno možné. Když jedinou věc zapomenete v autě, můžete vzít jed na to, že přesně tu pak budete nejvíce postrádat."

Ljuba bude vášnivě fotografovat, manžel Ondřej Neff zas sbírat materiál pro nový román, odehrávající se právě v Tibetu. "Bude sbírat reálie," prozrazuje Ljuba. "Je exaktní, miluje, když román má konkrétní atmosféru. Čtenář totiž pozná, zda si autor prostředí vymyslel, či zda ho má skutečně zažité."

Za zmínku stojí, že Ondřej s Ljubou ještě nikdy nebyli v hotelu na pláži. "Zatím jsme to nezkusili," směje se herečka. "Jsme zvyklí, že pokud chceme něco vidět, musíme slevit ze svého pohodlí. Veškerou hygienu obstarají mokré ubrousky."

Po návratu z třítýdenní exotické dovolené zasedne Ondřej Neff samozřejmě ihned k počítači. "Ondřej bude hned pracovat, pro něj je těžké se odtrhnout od internetových deníků," říká Ljuba. "Já zas budu pracovat na zahradě a jezdit na kole. U nás je totiž tolik krásných míst, že si s Ondřejem říkáme, že až budeme na exotické dovolené staří, strádat nebudeme. Protože Čechy se nám strašně líbí."

doma.cz

Zpět