Makronky v čokoládě

03.12.2009 18:19

Na asi 25 kousků:
100 g dobře vychlazené kávové čokolády
4 bílky
špetka soli
200 g cukru
200 g mletých oříšků
1 - 2 lžíce kakaového prášku
50 - 100 g moučkového cukru na posypání
150 g čokoládové polevy

 

Čokoládu najemno nastrouháme. Zvolna rozšleháme bílky a sůl, potom rychle vyšleháme pevný sníh. Přitom postupně přidáme cukr.

Do sněhu opatrně vmícháme čokoládu, oříšky a kakaový prášek. Hmotu naplníme do cukrářského sáčku s velkou hvězdicovou trubičkou. Troubu předehřejeme na 160 °C.

Plech vyložíme papírem na pečení a vysypeme cukrem. Nastříkáme na něj pusinky a pečeme je 15 - 20 minut. Makronky jsou upečené, když se dají snadno sejmout z plechu. Dáme je vychladnout na kuchyňskou mřížku.

Rozpustíme čokoládovou polevu a makronky v ní z poloviny namočíme.

Zpět