Medové kostky

03.12.2009 18:15

Na asi 48 kousků:
500 g medu
2 lžičky mleté skořice
1/2 lžičky mletého hřebíčku
100 g citronátu
3 vejce
250 g cukru
1 kg hladké mouky
10 g amonia
300 g čokoládové polevy

 

 

Med rozpustíme na velmi mírném ohni. Přimícháme mletou skořici, hřebíček a najemno nasekaný citronát.

Vejce s cukrem ušleháme do pěny, až vznikne hustý krém. Přimícháme mouku s amoniem, medový krém a těsto dobře propracujeme.

Z těsta vyválíme přímo na plechu vyloženém papírem na pečení plát a ponecháme asi 1 hodinu v klidu. Troubu předehřejeme na 180 °C.

Perník dáme na střední lištu trouby a pečeme 20 až 25 minut. Potom jej opatrně překlopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Perník nakrájíme na kostky a potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou.

Zpět