Michaela Maurerová: Budu profesionální máma

13.04.2009 16:12

Kuba

Obrázek “https://media.super.cz/653/126536-350x262-4s9vg.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Herečka Míša Maurerová se po čtyřech letech úpěnlivého snažení o početí dítěte konečně stala maminkou. A ne pouze jednoho, ale rovnou dvou potomků. Letos 26. ledna přivedla na svět dvojčátka, chlapečka Josífka a holčičku Madlenku.

Páreček Pepíků

Míša se s partnerem Milanem Kožíškem pokoušeli o miminko několik let. Když to nešlo, obrátili se na moderní medicínu.

„Bylo to logické vyústění problému s početím. Využili jsme metody umělého oplodnění, protože se nám nedařilo počít přirozenou cestou,“ rozpovídala se o citlivém tématu Michaela.

Herečka se svým přítelem se k tomuto kroku uchýlili, přestože podle lékařů jsou oba naprosto zdraví. Podle názorů odborníků se ale někdy stává, že se i dvojici, která je úplně v pořádku, nedaří zplodit dítě.

V případě umělého oplodnění se často ujme více než jedno embryo. Přesně to se stalo i Maurerové. Hned napoprvé se uchytila dvě.

„S tím, že budu mít v bříšku hned dvě děti, jsem tak trochu počítala. Překvapení to bylo o to příjemnější, když jsem se dozvěděla, že čekám páreček,“ jihla během našeho rozhovoru Míša. Do porodu měla dvojčata „pracovní název“ Pepíci. Až po jejich narození se z jednoho Pepíka stala Madlenka.

Nedá se říct, že by si Maurerová jiný stav nějak zvláště užívala. „Rozhodně ne podle hesla Nejkrásnější období ženy,“ vzpomíná Míša, jež první čtyři měsíce zvracela a zbývající dobu těhotenství trávila v nemocnici pod dozorem lékařů. Kvůli tomu nemohla prvorodička navštěvovat těhotenské kurzy a předporodní přípravky.

„Na cvičení pro těhulky jsem zavítala s kamarádkou Verčou, ale vzhledem k tomu, že moje těhotenství bylo rizikové, tak jsem toho po pár lekcích musela nechat. Jinak jsem se v klubu dvojčat a vícerčat účastnila přednášek, to bylo zajímavý,“ říká Michaela.

Přestože těhotenství pro ni nebyla zrovna procházka růžovou zahradou, sám porod byl pohodový: „Děti přišly na svět díky skvělé MUDr. Věře Pavlů přirozenou cestou. Porod trval čtyři hodiny a pro mě byl po všech problémech v těhotenství příjemným překvapením.“

Zpátky do Ulice?

Maurerová se do povědomí veřejnosti dostala hlavně díky roli Digi v seriálu Ulice. Ztřeštěná kadeřnice se však z děje nekonečné TV série před časem vytratila. Zajímalo nás, zda se chystá její návrat a jestli se bude rovněž radovat z narození dvojčátek jako její představitelka.

„To nevím, zeptejte se scenáristů,“ mlžila herečka. „Digi je v Ulici od samého začátku, takže jsme se domluvili na tom, že až se budu cítit na návrat do pořádného zápřahu, tak dám vědět. Možná se ze mě ale stane profesionální máma. To se dá těžko odhadnout,“ ukončila naše povídání o mateřství Míša.

(Jiří Čeladník, Spy)

super.cz

Zpět