Ondřej Aust: Zprávám ČT i Primy ubírá Ulice

16.09.2009 21:01

Kuba

Obrázek “https://www.ceskamedia.cz/images_photos/102000/101447.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Nové díly „nekonečného“ seriálu Ulice začaly TV Nova znovu pomáhat k vyšší sledovanosti Televizních novin. Od 31. srpna Nova vysílá Ulici opět každý všední den od půl sedmé, vždy dva díly po sobě. Končí těsně před půl osmou, kdy na Nově začínají hlavní zprávy. Jim seriál za první dva týdny v září proti posledním dvěma srpnovým týdnům přinesl o půl milionu diváků víc.
Televizní noviny zatím v září sleduje průměrně 2,3 milionu diváků. Události České televize 732 tisíc lidí, Zprávy TV Prima 615 tisíc.
Populární Ulice, kterou minulou sezonu vídalo jeden a čtvrt milionu lidí, jich letos občas láká ještě víc. „Je to neskutečný fenomén, se kterým se dá obtížně něco dělat.“ říká k seriálu zástupce ředitelky zpravodajství a publicistiky Primy Jan Punčochář. „S ČT se pereme o menší část koláče,“ dodává Punčochář.
To, že diváci po Ulici nepřepínají i u zpráv, zároveň mezi dvěma zmíněnými obdobími zvýšilo tržní podíl stanice. Z diváků, kteří zrovna mají zapnutou televizi, jich tak Televizní noviny v září lákají přes 72 procent, zatímco v posledních dvou srpnových týdnech to bylo zhruba 67 procent. ČT a Primě, které proti Ulici vysílají své hlavní zprávy, se naopak tržní podíl snížil: u Událostí z 28 na 26,5 procenta (dohromady za vysílání na ČT1 a digitální ČT24), u zpráv Primy z 29,2 na 23,6 procenta.
„Lidé, kterým v létě chyběla Ulice, nešli k nám, nezůstávali ani na Nově a místo toho šli na Primu. Teď se myslím vrátili na Novu,“ hodnotí situaci šéfredaktor zpravodajství ČT Michal Petrov.

www.ceskamedia.cz

Zpět