Pavel Nový se díky Ulici opět dostane do povědomí diváků

02.08.2010 18:31

Kuba>

https://i.idnes.cz/08/033/gal/LF21ec0f_165222_6983592.jpg

Není snad diváka, který by neznal herce Pavla Nového. Má za sebou desítky filmů, vystřídal desítky rolí, asi ta nejpopulárnějí, díky niž si ho diváci velmi oblíbili je určitě role zvukaře Pepy z komedie století Stebou mě baví svět. Nyní se do povědomí určitě dostane díky seriálu Ulice. V posledních pár letech se totiž v žádném velkém projektu neukázal, bohužel Pavel Nový k tomu měl vážné důvody, zotavoval se z vážné nemoci, kteřá ho před třemi lety potkala.

Pavla Nového v září roku 2007 štípnul komár, zdálo by se, že to není nic tak vážného, ovšem to by ten komár nesměl být nakažený Zápodonilskou horečkou. Pavel Nový po tomto štípnutí ochrnul. Několik měsíců se léčil v nemocnici, pak nastoupil léčebnou rehabilitaci v Kladrubech, kde strávil dlouhých sedm měsíců, herec ovšem i po takové době neměl úplně vyhráno, z rehabilitace odešel po francouzských holí a pomalu se vracel do běžného života.

Pavlovi určitě v nemoci pomohl jeho věčný optimismus, herce jde totiž těžko zastihnout ve špatné náladě, na vše se dívá s humorem a i na otázky typu jeho vážné choroby odpovídal s vtipem. Pavel Nový ještě stále využívá k chození francouzské berle, ale už jen vyjímečně a hlavně na dlouhé chození. Herce budeme moc výdat už od září v seriálu Ulice, kde získal roli profesora Kaliny, diváci si ho určitě velmi brzo zamilují. Ulice je pro herce od jeho nemoci největší pracovní nabídka, kterou rád přijal a velmi se na ní těší.

Zpět