Perníčky

03.12.2009 18:14

Na těsto:
120 g medu
2 vejce
160 g moučkového cukru
60 g rostlinného tuku
400 g hladké mouky
1 lžička koření do perníku
1 lžička jedlé sody
citronová kůra
vejce na potření těsta
Na ozdobení:
citronová nebo bílá čokoládová poleva

 

Med mírně nahřejeme, přidáme vejce, cukr a rozehřátý tuk. Rozšleháme a tuto směs vlijeme do mouky proseté s kořením, sodou a nastrouhanou citronovou kůrou. Vypracujeme těsto a necháme ho alespoň hodinu v chladu odpočinout.

Pak z něj vyválíme plát 3 - 4 mm silný plát a formičkou z něj vykrájíme různé tvary. Přeneseme je na plech vyložený papírem na pečení, potřeme rozšlehaným vejcem a v troubě předehřáté na 170 °C zvolna upečeme. Vychladlé tvary zdobíme polevou.

Zpět