Rekapitulace epizod 1777,1778 (27.5. 2010)

21.06.2010 16:39

Kuba>

Z důvodu velkého zaneprázdnění a školních povinností Petra je tato rekapitulace použita z oficiálního webu Ulice ulice.nova.cz>

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/May2010//633203.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Jitku dnes probudili z umělého spánku. Olda nedokázal čelit konfrontaci s manželkou před dcerami, a proto s nimi do nemocnice nešel. Když mu Jan připomněl, že špatně je především Jitce, začal Olda přeci jen mobilizovat síly k jejich prvnímu setkání po dramatických událostech na chatě.

První, s kým Jitka po probuzení promluvila, byl vyšetřovatel Fišer. Přinesl jí mimo jiné radostnou zprávu, že Kukačka má o střechu nad hlavou na příštích několik let určitě postaráno. Jitku moc potěšila návštěva obou dcer. Když jí ale došlo, že Olda se raději vymluvil na práci, než aby přišel za ní, začala mít obavy, zda místo záchrany rodinu spíše nerozklížila. Tyto obavy ještě více zesílily, když Olda za ní konečně přišel. Rozpačité setkání nedopadlo podle jejích představ. Ale ani podle Oldových. Večer proto za Jitkou zašel znovu, aby si o všem promluvili. Vysvětlení se sice dočkal, ale jak sám přiznal, bude to chvíli trvat, než se s událostmi na chatě i Jitčiným tajnůstkařením vyrovná. Oba mají ovšem v jednom jasno. Chtějí být spolu. A spolu také všechno zvládnou.

Miriam chce odejít co nejdříve

Zoufalý pan Pešek přemýšlel nad vyplněným formulářem ke svatbě, co dál. Nakonec požádal Miriam, aby svatbu zrušila ona. On totiž ani nyní obřad rušit nechce. Pro oba to byl signál, že situace zašla do kritického bodu. Oba byli rozhodnuti se ve škole příští rok už neukázat. Oba ovšem byli přesvědčeni, že ten druhý by ze školy odcházet neměl. Normálně už spolu ale komunikovat nedokázali. Profesorka Hejlová se proto rozhodla ukončit vzájemné trápení. Bez ohledu na dosud neukončený školní rok požádala Lenku o uvolnění, aby mohla odcestovat již zítra.

Bářino rozčarování z Matějovy reality

Tereza má po maturitě. Nadšená Bára naplánovala rodinnou slavnostní večeři, samozřejmě i s Matějovou účastí. Tereze to ovšem nepřišlo jako nejlepší nápad. A skutečně. Když se Bára za Matějem vypravila do skladu, aby ho na večeři pozvala, pohled na synovu realitu neustála. Když uviděla, kam to Matěj místo maturity dotáhl, neudržela se, aby jeho stav náležitě neokomentovala. Tím se ovšem napětí mezi nimi ještě zvýšilo.

ulice.nova.cz

Zpět