Rekapitulace epizod 1789,1790 (4.6. 2010)

21.06.2010 16:54

Kuba>

Z důvodu velkého zaneprázdnění a školních povinností Petra je tato rekapitulace použita z oficiálního webu Ulice ulice.nova.cz>

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Jun2010//636370.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Libušku zcela nadchl plán opatřit pro Borise kouli smrti. Na svůj nápad již nalákala Maxe i dědu. Dnes se už nemohla dočkat, až rodina zase vyjede na turné. Samozřejmě počítá i s Matějem.

Matěj se ale na dvouměsíční cestování s Nekonečnými tentokrát moc netvářil. Netušil, jak by v létě mohl stihnout turné, práci, plány s kamarády a ještě se případně učit na podzimní maturitu. Díky Libuščině aktivitě přijel po dlouhé době za rodinou děda Boris. Pro všechny Nekonečné to znamenalo opět oživení, protože ve srovnání s nejstarším členem rodiny žijí hodně nudně. Libuška dědu hned zasvětila do svých plánů. Ten jí slíbil finanční pomoc pod jednou podmínkou. Na turné vyrazí s nimi.

Jiří a Simona - spřízněné duše

Simona nemá šťastné období, alespoň co se hledání Pepanova nástupce týká. Navíc si zatím musela nechat pro sebe, co se postavilo do cesty jejímu případnému vztahu s Jiřím. Přestože na románek s ním může zapomenout, zjistila, že si se synem pana profesora opravdu rozumí. Jiří byl na oplátku rád, že si s ní může otevřeně promluvit o svém soukromí. Právě v této době, kdy je bez práce a čelí zvídavým otázkám svého otce, je za spřízněnou duši opravdu vděčný. Simona mu navíc nabídla i azyl u sebe doma, aby nemusel celé dny bloumat Prahou, když otci nechce přiznat, jak se věci mají.

Vlastimil se zbavuje vzpomínek

Pan Pešek hodlal udělat velké změny ve svém životě. Pohled na to, jak Boženka Puklická likvidovala zápisky po Miriam, ho sice rozhodil, sám ale vyhodil své vzpomínky do odpadkového koše. To samozřejmě neušlo bystrému oku Vilmy Nyklové. I když jí pan Pešek naprosto zmařil její poslední snahu o obveselení a zahnání jeho chmur tím, že ji rázně vykázal z bytu, ona jako správný lovec senzací už jeho stopu nepustila. A zkontrolovat obsah koše pro ni nebyla žádná překážka. Se svým šokujícím úlovkem, vyhozeným rybářským prutem, se svěřila Lence. Ta se raději poradila s Boženkou, co s tím utrápeným Vlastimilem budou dělat. Podle profesorky Puklické pan Pešek reaguje pouze na pořádné vynadání. A tak se o to tentokrát pokusila i starostlivá Lenka. Bohužel nebylůa tak rázná jako Boženka. Od pana Peška to proto schytala za všechny tři.

ulice.nova.cz

Zpět