Rekapitulace epizod 1803,1804 (15.6. 2010)

21.06.2010 17:12

Kuba>

Z důvodu velkého zaneprázdnění a školních povinností Petra je tato rekapitulace použita z oficiálního webu Ulice ulice.nova.cz>

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Jun2010//639945.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Na ryby si lidé jezdí užít klidu a ticha. Přesně to dnes měli v plánu také pan Pešek s Henrym. Rybářskému novici z Texasu bylo jasné, že přítomnost Nyklové na jejich výpravě by znamenala pohromu. Podnikl tedy maximum, aby s panem Peškem ze spárů dvojnásobné vdovy unikli. Dokonce ho kvůli tomu vzbudil i v nekřesťanskou hodinu, kdy všichni slušní rybáři ještě spí.

Nezvaná dámská návštěva v doprovodu nešťastné profesorky Puklické k vodě ale přeci jen dorazila. Nyklová navíc všemu nasadila korunu, když se předvedla s prutem po Miriam, který ukořistila v odpadkovém koši. Pan Pešek tuhle paní na rybách hodně těžce rozdýchával. Nakonec se ale potvrdilo, že rybaření je jako meditace. Lze při něm najít pochopení i pro ty, ke kterým se jinak těžko hledá cesta. Stačila jen malá poťouchlost a představa Nyklové topící se v bažinách. Rázem bylo po nerudnosti. Na tváři pana Peška se opět objevil úsměv.

Terezina poslední zkouška

Tereza měla pocit, že ze zkoušek nevyjde. Po maturitě úspěšně zvládla talentové i písemné přijímačky. Dnes se musela poprat i s posledním úkolem. Zabodovat při zkouškách ústních. Ani Báře nebyla dceřina cesta za vzděláním lhostejná. Všechny nervy prožívala spolu s ní. Za odměnu jí proto nabídla, že ještě před příjezdem Ondřeje s holkami si udělají skvělý holčičí den.

Aniččiny zmařené naděje

Lucie s Bedřichem začali plánovat společné bydlení. Bedřich se rozhodl přiznat barvu i doma. Chtěl s tím ale ještě pár dní počkat, aby všichni v klidu oslavili Frantovy narozeniny. Věci ovšem dostaly nechtěně úplně jiný spád, když Bedřich rodině navrhl prázdniny u moře. Anička se díky tomu dozvěděla víc, než by chtěla. Totiž že Bedřich s nimi již na rodinné dovolené jezdit nebude, protože by volný čas rád trávil s Lucií. Šokovaná Anička tím byla bleskově vyléčena z pocitu, že se atmosféra u nich doma zlepšuje. Naopak. Došlo jí, že bitvu o manžela prohrála.

ulice.nova.cz

Zpět