Rekapitulace epizod 1809,1810 (18.6. 2010)

21.06.2010 17:18

Kuba>

Z důvodu velkého zaneprázdnění a školních povinností Petra je tato rekapitulace použita z oficiálního webu Ulice ulice.nova.cz>

Obrázek “https://image.tn.nova.cz/media/images///365x205/Jun2010//641113.jpg” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Olda nedokázal pochopit Lídinu a Jitčinu touhu být u toho, až soudce pošle Kukačku za mříže. Ty dvě skutečně udělaly vše pro to, aby se do soudní síně mohly vypravit. Jitka dokonce podepsala v nemocnici revers, aniž by cokoliv rodině řekla.

Na Jitčino předčasné propuštění z nemocnice přišla jako první Lída. Napla všechny svoje síly, aby pomohla zesláblé mámě vyrovnat se s minulostí a dostat se do soudní síně. Bylo jí ale jasné, že u táty si to odskáče. Také Olda záhy zjistil, jak se věci mají. I když bude mít původně jiné plány, nakonec se i on rozjel k soudu, aby si společně s Jitkou. Lídou, Janem, Elen a redaktorem Sešupu vyslechl rozsudek nad Kukačkou. Všem se nesmírně ulevilo, když mu soudce vyměřil odnětí svobody na 14,5 roku nepodmíněně. Odpoledne to pak všichni i s Monikou náležitě oslavili u Henryho.

Dusno u Jordánových

Tereza byla naštvaná na Janu, protože nestála o žádné problémy s mámou. Janino extempore způsobilo hned ze začátku společného bydlení pořádné dusno. Jazýčkem na vahách se stala nečekaně Míša. Nechtěla, aby kvůli sestře byla postupně naštvaná celá nová rodina. Báře proto řekla, kdo za včerejší pozdní příchod z Coolny doopravdy může. Překvapená Bára si uvědomila, že být novopečenou náhradní matkou dvou puberťaček bude spíš něco jako krocení dravé zvěře než romantické holčičí dýchánky. I Tereza si definitivně přestala namlouvat, že stačí chtít, a dvě nové slečny v pokoji nebudou problém.

Aniččin boj

Bedřich plánuje další život s Lucií. Anička se smiřuje s tím, že její manželství je asi definitivně u konce. Jen sama nevěděla, zda má poslechnout Bedřicha a dětem to sdělit až po prázdninách, nebo trvat na svém rozhodnutí, neotálet a rozseknout to hned. Anička musela zvládnout i nečekané setkání s Lucií. Události posledních dní i Zuzaniny rady ji nakonec přiměly bojovat jinak. Přestala brát ohledy na všechny kolem sebe a Bedřichovi s Lucií naplánovala léto. Nekompromisně rozdělila prázdniny. Polovinu času se o děti postará ona, polovinu Bedřich. Pokud má zájem, může přizvat i Lucii.

ulice.nova.cz

Zpět